Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryčiau kitaip, jeigu auginčiau antrą vaiką?

QUOTE(Morka. @ 2003 07 25, 03:04)
Budama nėščia daug nervinausi ir nesaugojau saves nuo neigiamu emociju. Gal del to maniškis labai jautrus vaikis?  :smile.gif
Pagalvoju - jei antro laukčiaus, tai nieko neimčiau į galvą  ;D Turbūt iš tikro būtų kitaip...
Dar perestukinų temoje rašiau, kad maitinčiau vaiką vien savo pienu kuo ilgiau, ko nepadariau su pirmu vaiku  sad.gif Dėl to kentėjom, tąsėmės po ligonines dėl alergijų.
smile.gif

pritariu man lygiai taip pat atrodo ax.gif
Atsakyti
1. kai lauksiuos antro vaikelio - nebandysiu nudirbti visu darbu, o dirbsiu geriausiu atveju puse dienos, o likusi laika skirsiu sau (sporto klubai, masazai, rankdarbiai) ir vaikams - pirmam ir naujam smile.gif
2. rinksiuos gimdymo namus, kur vaikas bus su manim kiaura para, o dar geriau - ir vyras su pirma dukryte kartu. Aisku rinkausi tokius ir dabar, bet visai negalvojau kad gausiu pjaut - tai ir vaika ateme visai nakciai.
3. neeksperementuosiu su maitinimu - bent pirmas dvi savaites maitinsiu labai atsargiai. O tai su dukryte dar gimdymo namie isbandem bent 5 zindymo pozas - tai visi papai apgrauzti buvo. aisku viskas susitvarke, bet per kokias kancias smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedrilyte @ 2007 06 01, 18:23)
Na, as dar nei pirmojo neturiu, bet pasidalinsiu ispudziais apie savo drauges vaikeli... Uzsispyrus jinai ji zinde beveik iki 2,5 metu  Tiksliau leliui jau pieno neuztekdavo pavalgyti, bet simboliskai vis tiek butinai reikdavo pazisti 'papuka' ypac pries uzmiegant. Tai kai budavom viesoj vietoj- mikriuke, kavinej ir pan. is pradziu vaikas graziais sakydavo 'duok papa' (cia jau tevelio ismokytas), o kai drauge neduodavo pradedavo klykt ir jai palaidine tempti to papo ieskodamas. Viena karta net sagas isplese- tai vargse turejo lekt i artimiausia parduotuve naujos bliuskutes pirkti.
Isvada: Jokio zindymo virs metu... o gal net nuo 10 menesiu!!!  soske.gif  doh.gif

pritariu renkiai smile.gif as irgi taip galvojau, o dabar.. toks nerealus malonumas maitinti - kad maitinsiu tiek kiek noresiu smile.gif
Atsakyti
Saviskius auginau abu panasiai, pagrindinis skirtumas --berniukas ir mergaite...
o jeigu auginciau treciaji...
... dar daugiau demesio skirciau vaikuciui iki 7 metu, kai formuojasi visas jo supratimas apie ji supanti pasauli,
....nevisada klausyciau seneliu ir mociuciu patarymu, o daugiau domeciaus naujausia pedagogine -psichologine literatura,
...neuzkrauciau savo vyresneliams „aukles“ pareigu priziurint mazaji(a)
Atsakyti
Dabar daugiau patirties, išminties, tikėjimo savimi, vyru ir vaiku.
Dabar daugiau džiaugsmo kasdienine akimirka.
Linkiu gerų emocijų visoms mamytėms !
Atsakyti
Siuo metu galvoju,kad daryciau viska taip pat,nes iki siol nuo musu mergytes pradejimo daviau viska ir sau,ir jai kas geriausia wub.gif
Atsakyti
ash manau daryciau viska taip pat, tik gal maziau nesiociau, nes dabar taaaaip lipa ant ranku vis ir ant ranku nori but, tenka kovot laugh.gif o siaip.. hm.. gal neduociau soskes, nes nezinau dabar kaip reikes atimt doh.gif
Atsakyti
Aš neduosiu vaiko, kuriam dar tik metukai, auginti kitam žmogui, ta prasme, auklei. Auginsiu pati dar šiek tiek. Nes pirmąjį daviau... Tai "prilipo" pusė senmergės manierų doh.gif
Ir dar. Pirkčiau dar mažiau žaislų. Visokių minkštų cypiančių nesąmonių... Geriausia yra brangūs, rimti konstrukciniai, lavinantys žaislai, kurie įdomūs ilgą laiką.
Atsakyti
Aš manau tarp mano pirmo ir antro vaikų tik tas skirtumas,kad pirmas sūnus,antra dukrytėsmile.gif O jei būtų trečias,ką daryčiau kitaip? Ogi nieko,tik galbūt,taip anksti neišeičiau į darbą...
Atsakyti
Jeigu aš galėčiau iš naujo auginti savo vaiką

Jei aš galėčiau iš naujo auginti savo vaiką...
Pirmiau aš "pastatyčiau" jo savigarbą, o namą vėliau.
Pirštus daugiau naudočiau piešimui, o ne rodymui kas ne taip.
Sakyčiau mažiau pastabų, daugiau paaiškinčiau.
Žiūrėčiau ne į laikrodį, o į akis...
Rūpinčiausi žinoti mažiau ir žinočiau daugiau rūpintis.
Dažniau apsikabinčiau ir skraidinčiau aitvarus.
Nevaidinčiau rimto, o rimtai žaisčiau.
Daugiau po pievas lakstyčiau ir į žvaigždes žiūrėčiau.
Vaiką dažniau paimčiau ant rankų ir mažiau tampyčiau.
Šalia namų augantį ąžuolą dažniau pastebėčiau.
Rečiau būčiau nepalenkiamas ir daug dažniau pritarčiau.
Mažiau rodyčiau meilės jėgai, o daugiau meilės jėgą.

Pagal Diane Loomans
Atsakyti
Labai ilgai galvojau, ką parašyti, nes viduje jaučiu, kad padariau daug klaidų verysad.gif

Pirmiausia, tikriausiai jau nėštumo metu reguliuočiau valgį, nes dėl itin padidėjusio apetito ir gulimo režimo, kurį paskyrė dėl gresiančio priešlaikinio gimdymo, priaugau 20 kg, labai sustambėjau...negaliu numesti tų kg..ir esu kritusi depresijon verysad.gif nebepasitikiu savimi, vyras pyksta, kad esu pasimetusi, nuolat pikta ir ant jo ir dukrytės, o mano galvoje viena mintis- kaip ištverti nevalgius ir numesti svorio....aišku, niekada net nesitikėjau, kad nėštumas mane taip išvagos strijos...tikriausiai esu iš tokių, į kurias pasižiūrėjus pliaže, pagalvojama- vargšė :verkiu, visas pilvas, abio krūtinės, šlaunys, klubai verysad.gif

Ko nekartočiau- neklausyčiau bobulių, nesveikų pediatrų, kuri tik gasdina ir dėl to dingsta pienas...maitinčiau vaiką, kol galėčiau (aišku su riba, pvz iki 1,5 m )...dar pasistengčiau išsireikalauti teisęs į baseiną, mankštas, o dabar praleidau ir taip nuskriaudžiau savo vaiką sad.gif jeigu turėčiau abejonių, eičiau, kad ir pas du ar tris daktarus, o tai dabar vieno ,,gero" daktaro dėka pražiūrėtos klaiudos, ir dsabar bado akis sad.gif

aišku, norėčiau, kad nereiktų visą naktį lingiuoti vaiko, kaip kad būna dabar, nenorėčiau maitinti mišiniu po 4 kartus kaip iki šiol, nors mums jau 1,2 m verysad.gif nežinau, ar tai galėčiau pakeisti, nes tai jau neurologinės mūsų problemos ir jų neužsakysi ir neatšauksi cool.gif

Ir...svajoju, bet bijau antro vaiko, bijau, kad jis bus toks neramus, sergantis, ir be galo didelis varikliukas, jau visai pašlijo man sveikata, o nervai dar labiau....

p.s nepritariu mamos, kurios sako, kad gailisi, kad per anksti pradėjo dirbti- dibkit ne visą, o puse dienos...aš dorbu puse dienos ir esu patenkinta- nes jei reiktų ir toliau sėdėti vienai namie su vaiku ir visa dieną ulialia tralialia, tai nuprotėčiau doh.gif tuo labiau, ir vaikui sveika, kai mato daugiau žmonių cool.gif pvz manoji manęs daug labiau pasiilgsta, kai pareinu iš darbo, o iki tol, tik ožiai ir kaprisai, man net nesišypsodavo, nes mama ir liepia daryti, kai nenori, ir kaukina, kai masažus daro ir per šinkiuką užduoda švelniai ir liepia ant puodo sėsti, o nesėda.....dabar atbėga patenkinta kai grįžtu...

dar bandyčiau ant puodo sodint nuo 6 mėn...po truputį, o dabar praleidau momentą ir kankinuosi.... doh.gif

o ištikrųjų, tai bus kaip bus, tik nežinau kada, nes bijau.....

dar norėčiau mažiau jaudintis ir nėštumo ir auginimo metu...bet darbe buvo sudėtinga situacija, darbdavio spaudimas gun_bandana.gif o dabar...man vis ta depresija pasitaiko, buvo keli kartai kai baisiai sustaugiau ant vaiko...o paskui, jai užmigus, glosčiau galvelę ir verkiau, kad esu tokia bjauri...esu ir supurčiusi jau kelis kartus, bet ne todėl, kad kažką blogo padarė, o todėl, kad man sukilo nervai nei iš šio, nei iš to...... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ankstikėlė: 25 liepos 2007 - 09:03
As neklausycaiu tiek bereikalingu patarinejimu...
Atsakyti
Nieko nekeisčiau. Nematau, ką galėčiau daryti kitaip g.gif
Atsakyti