Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryčiau kitaip, jeigu auginčiau antrą vaiką?

Aš nusprendžiau daugiau neplanuoti darbų smile.gif ,nes man kaip toj patarlėj:Žmogus planuoja,o Dievas juokiasi.

Maniau su antru nėštumu būsiu protingesnė,stengsiuos nesinervint,kuo ramiau pravaikščiosiu,kad tik vaikelis ramesnis būtų bigsmile.gif .Deja,nuo savęs nepabėgsi,mažė gimė tokia balsinga blush2.gif

Tikėjausi mažiau plėšytis.Duosiu vaiką bet kam,kad tik man būtų lengviau ir prie manęs neprisirištų taip žiauriai mirksiukas.gif(vyras net pamanė,kad aš vaiko nemyliu pradžioj) Norinčių pabūt su mano rėkiančiąja neatsirado verysad.gif Ir vėl pati kuičiaus kaip išėjo,vėl turiu visišką mamytės dukrelę,vėl skauda širdį į daržą atiduodant doh.gif

Aš,deja,likau savimi biggrin.gif
p.s.
Vyras labai stengėsi padėti,dalyvauti visame kame,bet juk mama jis nebus,kantrybės jam tiek neduota cool.gif
Atsakyti
Visad maniau, kad jau su antru vaiku būsiu mama-profė blush2.gif dabar kai jau nestuke.gif , pradedu abejoti savo profesionališkumu.. vėl baimunuosi visko, bijau kad būsiu viską pamiršus. Žadėjau su antru nėštumo savęs ir pilvelio labaiu prižiūrėti.. Supirmu buvau įpratus valgyt tai kas sveika - petražoles ir krūva kitų neskanybių ale'vitaminų.. bet kolkas dar neprisiverčiu, bet viliuos, kad tai tik dėl to kad nuolatos mane pykina...
O iš tikrųjų nežinau ką daryčiau kitaip, tiesiog norėčiau būt geresnė mama nei esu... gal kokius sveikesnius pietus vaiku išvirčiau ir panašiai..
Kaip ir daugelis antrą mažių auginančių nesibaiminčiau dėl kievieno menkniekio, kodėl dantys dar neišdygo, o jei išdygo,kodėl tarp dantų toks didelis tarpas... doh.gif dabar visa tai taip juokinga.. bet juk mama visada ir liks mama rolleyes.gif čia turėjau omeny - kas kitas jei ne mam labiau pergyvens ir labiau rūpinsis savo mažyliu kad ir kelintas vaikas jau būtų..
Atsakyti
Ka dariau kitaip gimus antram vaikui,taip nestresavau,nezliumbdavau kai atpildavo daug ar panasiai lotuliukas.gif Pirmam buvau sustacius grafika kada valgom,kada geriam,supdavau kad ir valanda,bet kad tik is grafiko neisliptume,o su antru tokiu nesamoniu nedariau ir jauciausi kur kas geriau.Dar antro vaiko nerengiau kaip lasininio,jei laukuti oras vesesnis,o pirma tai namie su koldryte isupe nesiojom,kad nepersaltu,tai paskui kas tik biski taip ir sergam.Bet blush2.gif su antru kazkaip atsipalaidavus,jam jau virs 2m,o tik neseniai pradejom su puoduku bendrauti,savarankiskai nevalgo,nes jam patogiau filmukus ziuret,kai as maitinu,o pirmas tokio amziaus jau seniausiai viska dare pats.Taip kad galima daug ko noret,bet gaunasi visaip doh.gif
Atsakyti
Sansara kaip viska puikiai isvardinai thumbup.gif
Atsakyti
Nedaryciau nieko kitaip, nebent daugiau ilseciausi lotuliukas.gif Tik klausimas ar antras vaikiukas bus toks pat ramus kaip pirmoji mirksiukas.gif Labai tikiuosi blush2.gif
Atsakyti
Oj labai patiko kaip viska papasakojo Sansara thumbup.gif

Pati, nors auginu tik pirma, nemanau, kad kazi ka labai blogai ar nesamoningai darau. Manau tam turi itakos ir amzius, kai jau tau toli grazu nebe 20 is gyvenimiskos patirties jau gaunasi logiski sprendimai, ko nezinai, ta issiaiskini ir padarai isvadas, supranti, kad jau laikai nebe tie, kad klausyti bobutisku patarimu, jau zymiai geriau pasiremti siuolaikiniu daktaru atliktais tyrimais ir suformuluotom rekomendacijom + motiniskas instinktas ir gaunasi visai neblogas rezultatas thumbup.gif
Galbut tik kazkokiu budu pasistengciau siek tiek ilgiau pratesti maitinima krutimi (maitinau iki 7,5, pati atsisake), nes ir vaikui sveika ir nereikia leisti pinigu misiniui.
Ir dar - daugiau laiko stengciaus praleisti su vaiku, ji myluodama, dainuodama ir visaip kitaip uzimdama, nes dabar vis atrodo, kad per mazai save skiriu jai, vis noredama buti idealia mama/zmona ir visose kitose srityse: namu pucenimas, norejimas tapti virtuves virtuoze, darzas, geles ir pan., o kur dar savo grozio bent minimalus puoselejimas mirksiukas.gif Ir nors vis sakau sau: stai jau eisiu, dar ta padarysiu ir jau einu, bet dukryte tokia savarankiska nuo pat mazens (anksciau jai visai manes nereikejo), kad kuo puikiausiai leidzia ir man darytis savo darbus ir ji savo "dirba" g.gif .
Atsakyti
QUOTE(ccikas @ 2008 10 01, 16:43)
Oj labai patiko kaip viska papasakojo Sansara thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Aš auginu trečią atžalą wub.gif ir rodos kuo toliau tuo lengviau.
Pirmą auginu su meile,
Antrą auginu su meile,
Trečią auginu su meile... wub.gif
Atsakyti
Pirmiausia stengčiausi labiau save tausoti nėštumo metu. Su pirmąja buvau nervinga, visokių aplinkybių buvo, vyras gal rečiau apkabindavo, tai daug ašarų kažkaip gaudavosi. Užtat mergytė daug verkdavo, ištisai naktimis keldavausi iki 2 metų... Netikėdavau, kai kitos pasakodavo, kad jų išmiega neprabudę.

Ko gero nerengčiau naujagimio kaip žmogučio gyvenančio arktikoje blush2.gif Pirmą mėnesį aprengta penkiais megztiniais, įsukta į vokelį ir dar po kaldra . Vis žiūriu ar NEŠALTA?? Gi žiema. Gi mažai šildo. Gi anksčiau šiek tiek gimus, ojojoj kiek priežasčių saugot! Kol matau kad miega visai jau beveik violetinė su prakaito lašeliais ant kaktytės... blush2.gif Dieve, kaip gėda pasidarė dėl durnumo... Puolėm su vyru gelbėt blink.gif

Na, žodžiu - gyveni žmogus ir mokaisi drinks_cheers.gif Šiaip džiaugiuosi, kad labai savarankiška yra ir nuovoki, nuo seniausių laikų užmiega lovytėje pati, su mumis miegojo gal tik pirmą mėnesį.

Ir aišku - saugočiausi apskritai nėštumo metu, kad paskutinio mėnesio nereikėtų praleisti ligoninėje... Labai jau klaikus prisiminimai, gal ir dėl pačios įstaigos, tiesiog nebuvo tuomet galimybių pasirinkti kažką kitą. Dabar ieškočiau žūtbūt. Kad tik nereikėtų to paskutinio mėnesio praleisti atskirai nuo vyro, kai jo palaikymas ir buvimas šalia yra taip labai reikalingas.
Atsakyti
as tai maziau klausyciau bobuciu ir mamyciu patarimu, kurios gyriasi savo patirtimi, bet jau seniai pamirsusios ka reiskia auginti vaika
Atsakyti
Netupinėčiau aplink, kai tik suverkia (ar vėliau kai didesnis pašaukia)
Neverkčiau, kad neturiu pieno, nes po to visa giminė kalba, kad marinu vaiką badu
Kuo daugiau palikčiau vieną pažaisti ar šiaip pabūti vienam kitam kambary (nors dabar džiugu, kai didelis vaikas, o ateina prisiglaudžia wub.gif )
Atsakyti
Labai įdomi ir turbūt neišsemiama tema. Aš dabar vis dar galvoju, kad bandysiu mažiau stresuoti, nes gal visgi kažkiek ir nuo to priklauso tas pieno kiekis. bandysiu jau nebe 2 sav o kuo ilgiau maitinti savo klecką. Tik va bijau kad po gimdymo hormonai ir visokios depresijos vėl sudėlios viską savaip ir gausis kaip aną kartą doh.gif doh.gif
O šiaip tai juk daug kas bus visiškai kitaip. Dėmesio dabar reikės nebevienam o dviem vaikam, ir viskas bus kur kas sudėtingiau ir painiau, tad tai ką dabar rašau, reiktų patikslinti po metų laiko maždaug blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
O aš paaugus pirmam vaikui, vis sakydavau: antro vaiko niekada nemigdysiu savo lovoje. Deja, gime antras, ir jis iki šiol dar miega mūsų lovoje.
Atsakyti