Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryčiau kitaip, jeigu auginčiau antrą vaiką?

Sansara, aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif labai geri patarimai su priezasties aprasymu, is viso tema good.gif
Atsakyti
as tai nebeklausyciau savo brangiosios anytos patarimu del kiekvieno menkniekio. ir vaika daniau palikciau viena kambary.
Atsakyti
QUOTE(auksinee @ 2008 11 12, 16:06)
as tai nebeklausyciau savo brangiosios anytos patarimu del kiekvieno menkniekio. ir vaika daniau palikciau viena kambary.

as maziau stresuociau del kiekvienos smulkmenos...is pradziu nieko nezinojau...skysciau "pakakoja" skambinu, per kietai skambinu, verkia skambinu...suslogavo skambinu ir taip pasaka be galo doh.gif dabar jau pati daug ka zinociau kaip daryt...bobuciu kazkaip ir dabar neklausau, nors tik pirma lelyte auginu...o del demesio, tai manau atsiradus antram kleckiukui, savaime viskas issipres, nes dabar tai dukrytei 6 men. o jau pasaulio bamba jauciasi lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš perskaičiau kažkurios mamytės išgirtą knygutę bigsmile.gif tik dabar pamečiau kurioje temoje g.gif PENKIOS VAIKŲ MEILĖS KALBOS,pasiėmiau iš bibles, tačiau perskaičiusi-nusipirkau thumbup.gif Nepatikėsite,bet mano elgesys su leliais-pasikeitė-kardinaliai thumbup.gif Anksčiau vyr. 2.gif pliaukšteldavau gun_bandana.gif /, o po šios knygutės-nebekyla ranka schmoll.gif Perskaičiau antrą kartą...Manau dar patobulėjau vaikų elgesio srityje mirksiukas.gif Dabar MB verčiu skaityti thumbup.gif Siūlau visoms thumbup.gif Super knygutė thumbup.gif Dovanosiu visoms pažįstamoms švenčių proga 4u.gif
Atsakyti
vsiu pirma ka daryciau kitaip ,tai pirkciau zymiai maziau rubeliu negu turi mano pirmoji doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gustema @ 2008 11 03, 23:01)
O aš paaugus pirmam vaikui, vis sakydavau: antro vaiko niekada nemigdysiu savo lovoje. Deja, gime antras, ir jis iki šiol dar miega mūsų lovoje.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(RobertosMama @ 2008 12 04, 11:00)
vsiu pirma ka daryciau kitaip ,tai pirkciau zymiai maziau rubeliu negu turi mano pirmoji  doh.gif

nemanau,kad tam galima atsilaikyti lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
O as kaip tik(kazkuri mamyte minejo,kad sokinetu maziau,dazniau viena paliktu)su antru vaikeliu,daugiau bunu,sokineju,lepinu ja wub.gif nes jau zinau,kaip greit praeis laikas ir nereiks mamytes tiek daug unsure.gif bet tie visi oziukai ir siaip zyzimai,tik juokina mane dabar,o ne pykty kelia smile.gif
Atsakyti
sveikos mamos,
as tai gimdyciau kitaip. Per gimdyma tokia pasimetus buvau del tos nezinios, kaip cia ir kas cia bus.

o augindama, tai gal labiau planuociau laika, kad sau ir savo pomegiams daugiau galeciau skirti.
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(piene78 @ 2008 10 24, 18:11)
as tai maziau klausyciau bobuciu ir mamyciu patarimu, kurios gyriasi savo patirtimi, bet jau seniai pamirsusios ka reiskia auginti vaika

taip ir dariau kai gime mazoji, nes vos nepadariau skaudzios klaidos, doh.gif uosviene spaude nebemaitint sunaus, kai jam buvo vos menuo doh.gif bet atsilaikiau, maitinau iki 2 metu, ir dabar zinau kad yra pieno krizes, maitinu mazyle iki siol, ir maitinsiu kol ji jaus poreiky, ir kol abiems tai bus malonu thumbup.gif
kazkaip kai gime mazoji, is vis atsitveriau siena, nuo visokiu patarimu ir aiskinimu kaip auginti blink.gif jei tik pradeda kokia mociute ka sakyt, uztenka zvilgsny mestelt ir baigiasi biggrin.gif

QUOTE(Ritutė mažutė @ 2008 10 28, 17:00)
Labai įdomi ir turbūt neišsemiama tema. Aš dabar vis dar galvoju, kad bandysiu mažiau stresuoti, nes gal visgi kažkiek ir nuo to priklauso tas pieno kiekis. bandysiu jau nebe 2 sav o kuo ilgiau maitinti savo klecką. Tik va bijau kad po gimdymo hormonai ir visokios depresijos vėl sudėlios viską savaip ir gausis kaip aną kartą  doh.gif  doh.gif
O šiaip tai juk daug kas bus visiškai kitaip. Dėmesio dabar reikės nebevienam o dviem vaikam, ir viskas bus kur kas sudėtingiau ir painiau, tad tai ką dabar rašau, reiktų patikslinti po metų laiko maždaug  blush2.gif  blush2.gif

tikrai sunkoka ta demesy padalint dviem, gal jei butu vaikuciai panasaus amziaus butu kitaip, o dabar ju poreikiai kardinaliai skiriasi, sunku, bet stengiames wub.gif

QUOTE(gustema @ 2008 11 03, 23:01)
O aš paaugus pirmam vaikui, vis sakydavau: antro vaiko niekada nemigdysiu savo lovoje. Deja, gime antras, ir jis iki šiol dar miega mūsų lovoje.

nematau cia nieko bloga, ypac jei maitini pati, tai tik pliusai miegojimo kartu, thumbup.gif aiku kiekviena seima atsirenka, kaip jei geriau

QUOTE(DijaDeima @ 2008 12 05, 16:49)
O as kaip tik(kazkuri mamyte minejo,kad sokinetu maziau,dazniau viena paliktu)su antru vaikeliu,daugiau bunu,sokineju,lepinu ja wub.gif nes jau zinau,kaip greit praeis laikas ir nereiks mamytes tiek daug unsure.gif bet tie visi oziukai ir siaip zyzimai,tik juokina mane dabar,o ne pykty kelia smile.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif labai greit bega tas laikas, jis tikrai negrys, ir reikia megautis tuo kas mums duota 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pavasarėlis @ 2008 12 12, 01:45)
sveikos mamos,
as tai gimdyciau kitaip. Per gimdyma tokia  pasimetus buvau del tos nezinios, kaip cia ir kas cia bus.

o augindama, tai gal labiau planuociau laika, kad sau  ir savo pomegiams daugiau galeciau skirti.

o kiekvienas gimdymas skiriasi, kaip ir kiekvienas vaikutis, zinoma antra karta lengviau, nes zinai kas laukia, ir gali bent pati pasistenkt, kiek nuo taves priklauso, padaryt viska kuo geriau, pavyzdziui as sunelio nemokejau pagimdyt, akusere ant pilvo uzsoko, isspaude, nemokejau visai kvepuot, nors ir mokyklele nesciuju lankiau, o dukryte net per staigiai pagimdziau doh.gif biggrin.gif bet tikrai sy karta padejo pampkeles rolleyes.gif
Atsakyti
Atrodo daryciau ta arba ana kitaip, rodos pasimokai is savo klaidu, bet darai kitas.
Ne blogo, vien gero noredama, bet kartais tiesiog imi ir suklysti. ax.gif
As savo vyresne dukryte( jai 15metu), manau, kad auklejau kiek pergrieztai, o vat maziukas( 4metu) atrodo perdaug gal jau palepintas pagal mano supratima.
Bet istikruju o kur ta riba?

Megaujuosi vaikelio auginimu, gaudau akimirkas, fiksuoju isdaigas, fotografuoju nepakartojamus kadrus, kasdienybe...

Vel klystu, nes kartais nezinau ar gerai darau.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daluzenik: 14 gruodžio 2008 - 21:16
O aš nieko nekeisčiau. Man patinka taip, kaip yra. biggrin.gif
Atsakyti
visiskai pritariu jau issakytai nuomonei, kad svarbiausia - tiek nebesijaudinti... daug nervu susigadinau, nes skirtingi gydytojai skirtingai pataria, plius knygos ir dar mamos su anytom savo nuomone issako, isvis susimaisydavau, susinervindavau... vaikiukas juk viska jaucia... tik veliau, gal po 3-4 men ismokau saves klausyti. mamos nuojauta - pats geriausias "termometras" ir patarejas!
Atsakyti