Gyvenu tokioje aplinkoje, kur nereikia skolintis ir skolinti, bet i sulini nespjaunu, nes niekada negali zinoti. Aisku mazom sumom, didelems sumoms yra bankai. O jei viena karta neatiduos ar reikes prasyti , tada avinelis nebesipurtys
nebeskolinu. Kas kart atsiimt skola,tai tarsi prasyt malones. Jauciuosi kalta,kad prasau. Turiu tokia kolege,megstancia skolintis. Jos deka nebeskolinu. Tiesiog sakau,kad neturiu pinigu.
skolinau ir skolinsiu.
dar, jei itariu, kad negausiu atgal, duodu tik primetus, ar galiu isvis issiverst be atgavimo.
dar, jei itariu, kad negausiu atgal, duodu tik primetus, ar galiu isvis issiverst be atgavimo.

Skolindavom labai daznai, o kaip tuo pradejo piknaudziauti, nustojom skolinti butent tiems zmonems, kadandi atidavinejo skola pavelavus po kelis menesius ar viena skola grazino po metu
, grazina po savaites vel praso dar daugiau, tai jau buvo virs visko.
Dabar apskritai stengiuosi neskolinti, nes tai gaunasi iprociu pas tokius zmones: ai neturiu eisiu pasiskolinsiu, o kaip grazinti buna problema

Kai paprašo ir jei turim atliekamų pinigų, paskolinam. Bet tai būna labai retai. Paskutiniu metu mes vos vos iš skolos išlipam

Tik vienai draugei paskolinu, kuria pasitikiu. Buvau pazistamai, net giminaitei paskolinus, tai neatgavau, baigesi pazintys ir giminystes pykciais. Dar viena pazistama prasydavo paskolinti vaikui maistu, bet po vienintelio karto, mano gerumas baigesi, pagailejus nuveziau, tai teko ir atsiimti,nes sugalvojo n priezasciu,uz kelione pati susimokejau i kita miesto gala. Manau, neveltui toks posakis. Nori prarasti drauga,paskolink pinigu

Artimiausiems ir skolinu, ir dažnai duodu, bet čia šeimai ir geriausiems, laiko patikrintiems Draugams. Jau geriau pati susispaudus pabūsiu, bet kažką palepinsiu. Klius man kada, žinau.
yra tik dveji draugai ir viena teta, kuriems galėčiau paskutinius pinigus paskolinti, jeigu sakytų kad tikrai labai reikia. žinau, kad pačiai ištikus bėdai nelikčiau be pagalbos. o iš jų išmušinėt skolų nereikia, pasako, kada atiduos ir atiduoda (nors tebuvo vos keli kartai)
kitiems tiesiog neturiu pinigų

dabar jau netenka,tik su geriausia drauge pasitaiko,kokioj kavinej ar kur ,jei kuri neturim smulkiu kita apmoka,bet cia 20-30lt kokiai savaitei...kazkada pamenu kaimynei paskolinau 500lt
(dab tokios sumos neskolinciau)atidave ir dovanu dave...

Jei paprasytu paskolinciau draugams pinigu,pati nesiskolinu

Visaip būna..kartais skolinuosi o kartais ir pati skolinu

Skolinu, bet jei tas, kuriam paskolinau uzsimirsta, jog jis man skolingas, taip ir nuplaukia pinigeliai, nes nedristu priminti..