Mes turim papūgą NIMFĄ, mažąjai tai tik skrajojantis objektas namuose, o didžioji beria jam maistą, kalbasi.Manau netgi papūgėlė namie įdiegia vaikui suvokimą,kad visais gyvais padarais reik rūpintis. Dabar ji kieme pamačius balandį, žvirblį ar žuvėdrą labai susirūpina,kur jų namai,kas jiems valgyt įdeda ar jiems nešalta kieme
As taip pat uz.... Bet manau kad vaikui koki gyvuneli galima isigyt kai jis jau mika savim pas.irupint, na kokiu 8-9 metu, o iki tol tai gaunasi mamytes gyvunelis
Mano dukryte jau buvo 2,5 m, o dar labai mazai kalbejo. Vos pavienius zodzius. Sodo sandeliuke radom maza kaciuka, buvo susales, sulyses, tad pasiemem namo. Maitinom is buteliuko kas 2 valandas (kaciuka), vyras nesiojosi po megztiniu, kad butu jam silta... Ir ka jus manot!!! jau kita diena musu mazoji pradejo kalbeti sakinukais ir be pertraukos :-) Gal pavydas, bet padejo. Dabar katinui astuoni menesiai ir jie labai geri draugai. Kai dukra zaidzia, katinas per puse metro nuo jos visa laika guli, kartais susipyksta, katinui kliuna gerokai i kaili, bet katinas vaiko neskriaudzia!!!
Manau gero charakterio gyvunas gali padeti vaikui buti psichologiskai pastoviu.
mano mergina visada svaigo del gyvunu,tad nusprendem nupirk suni kai gustei buvo kokie 2 metai,pirkom pinceri uz400lt,po menesio pastebejom kad kazkoks nesveikas apsigimes neauga ir visas nupliko,atidavem i kaima nes cypdavo kai ji paliesdavai,pries puse metu girdejau mire.praejo metai vaikas vis pamatydavo toki suniuka ir saukdavo nikio vardu,tad nutarem dar viena nusipirkt,toky pati vel uz 400lt.buvo viskas lyg ir gerai du menesius dziaugemes,nes buvo tikrai fainas sunytis,ir vaikam smagu,ypac neigali mergyte labai i ji reaguodavo,bet susirgo ir tas,savaite sirgo ir nustimo,verkem visi,nemaniau kad ir pati taip mylesiu ji.po pasakiau kad gana daugiau tikrai ne.bet pries 2men supirkau dar viena pinceri,kalyte.vaikai labai myli miega ji visada su neigalia mergyte.tik va dar beda su tuom balutem,nu gal kaip nors
mes laikome namuose ziurkena,jau turime metai laiko....labai nori sunus suniuko,bet paprasciausiai nelabai mums yra salygu jy laikyti,savaitgaliais nebunam namuose,ir vasara bent jau menesiui isvykstam y keliones sunkoka pasiimt suny,ar kam nors jy palikt....ziurkena tai kad ir kaimynei su narveliu galim palikt porai dienu,na o vasarai tai brolis ar mama priziuri.... mano vaikui buvo labai gera terapija augintinis,pasidare dauk svelnesnis...o nuo pat gimimo buvo labai jau nesvelnus,na ta prasme neprisiglausdavo nebuciuodavo...po keleto menesiu kai ysigijom augintiny vaikas labai pasikeite,pasidare svelnesnis,turi didziuly nora rupintis augintiniu,pats ydeda maistuka,valom gardely kartu.... mano sunus turi astma,jam seip kas metai daro tyrimus,kaip net keista neturi jokios elergijos,bet vis vien prisibijom truputy kaciu ir suniuku....
Mano mazius tik dabar pradejo svajoti apie gyvuneli,tik dar neapsisprende kokio noretu. Vyresnysis brolis nori padovanoti suniuka.Bet noreciau,kad pats galetu juo pasirupint.
Kada įsigyti: · jūrų kiaulytę kai vaikui bent 3 4 metai; · žiurkėną nuo 5 6 metų; · katę nuo 5 metų; · papūgą nuo 8 metų; · mažą šunelį nuo 5 metų, suaugusį šunį nuo l0 metų.
Kiek laiko reikės jam skirti: · jūrų kiaulytė bent pusę valandos kasdien kartu pažaisti, ilgaplaukę kasdien šukuoti, kas antrą dieną valyti narvelį, kartais patrumpinti nagus, kasdien pririnkti žolės; · žiurkėnas po pusę valandos kasdien pažaisti, bet netrukdyti, kai miega. Narvelį valyti kartą per savaitę, bet guolio neliesti; · katė laiką bendrauti ji pasirinks pati, labai nemėgsta neramių vaikų. Gauruotą katę reikia šukuoti 20 minučių. Dėželė su smėliu keičiama kas antrą dieną; · papūga kasdien bent pusvalandį. Jei papūga, ypač banguotoji, gyvena viena, jai reikia skirti daug dėmesio, tik tada bus sveika. Nuolat žarsto aplink save plunksnas ir smėlį; · šuo ne mažiau kaip 1,5 2 valandos maitinimui, žaidimams, pasivaikščiojimams, medžiokliniams šunims būtina pabėgioti ilgiau;
Kiek laiko gyvens? · jūrų kiaulytė 6 8 metus; · žiurkėnas gamtoje 2 4 metus, bute 1 3 metus; · katė 14 ir daugiau metų; · papūga vidutiniškai 13 14 metų; · šuo priklausomai nuo veislės 8 15 ir daugiau metų.
Čia iš žurnalo "Vaikystė" tekstukas. Mes savo pirmajai rinkomės jūrų kiaulytę, dabar neseniai pas mus apsigyveno katė.
mes turim jūrų kiaulytę. nu tokia ji man faina kai atidarau šaldytuvą - ji iškarto pradeda žviegti - taip ji prašo ko nors skanaus. paleidžiam palakstyti po namus, tai bėga iš paskos, pradeda laigyti kaip tikras paršelis bet nelabai nori, kad ant rankų imtume, leidžaisi tik glostoma. jei tik įtaria, kad imsim įrankas - skuodžia tolyn kiek gali. Vaikus labiau myli, pati jiems ant kelių lipa (vaikams 11 ir 6 metai). patariu įsigyti kiaulytę
Mes turim suniuka(nikstukini pekinuka) ir zuvytes auginam.Akvariumu rupinuosi as,nes as jo norejau ,tai ir pati priziuriu,o suniuku rupinames mes visi,ir i lauka vedziojam visi,serem visi.Suniukas musu visu.Dukra labai nori degu voveres,bet as dar nepasirasau,nes ir suniukas yra ir zuvytes ir dar degu vovere,tai galvoju ar neperdaug mums cia tu gyvunu bus,ir ar paskiau neteks man visus priziuret.
Na,as esu uz gyvunelius namie,bet tik tada kai pats vaikas bus pajegus juo rupintis ir ta pareiga nepereis kazkada mamai ant peciu...Nors maniskiui beveik ketveri baisiai noretu kokio suns ar katino,bet tokiai atsakomybei jis nera pasiruoses.Taigi,kol kas pakanka aplankyti pas mociute kaime esancius gyvunus,to kol kas pakanka...
Dar viskas priklauso nuo to, ar turėsite energijos išreikalauti, kad rūpintųsi Kartais lengviau pačiam padaryti, nei išreikalauti, kad padarytų... Prisimenu, kaip mano močiutė čiuoždavo nuo kalno paskui karališkąjį pudelį (aš buvau maža, o pudelis buvo pirktas tėčio jaunėliui broliui) . Maniškei irgi dažnai reikdavo priminti, ypač kad reikia narvelį valyti, bet dabar kate po jūrų kiaulytės "treniruotės" tikrai neblogai rūpinasi.