Musu seima be galo megsta aviena ir dazniausiai troskinta su raug. kopustais spiziniame puode:jautiena truputi apkepu su priesk.ir svogunais, dedu i puoda ir kopustus atskirai pakepinu su svogunais,suverciu ismaisau su mesyte dedu arb. sauksteli cukraus kedainiu ketcupo cipo vandens stikline ir i orkaite.Jarguteliau kaip mum skanu.Troskinu ilgokai apie 1,5 val.Tik gaila kad kokybiskos avienos retai tegaunam nusipirkti ir siaip ji brangi, na bet sveika uztat.
ir butinai bulves su lupenomis
Mes labai daznai valgom aviena. Zinau pora receptu. Taciau jie ne lietuviski. Jei visdelto susidomejot. Parasysiu
Oi oi oi labai idomu
tik rasykite greiciau, kaip tik vyras grysta savaitgali, galesiu palepinti
Ačiū visoms už receptus. Na, su aviena man patiko tokia sriuba, kuri tokia soti, kad gal forumietės nesupyks, jeigu prie antrųjų patiekalų parašysiu..
išeina daug, tad kiekviena, kuri gamins, tepasimažina porcijas
ARMĖNIŠKA AVIENOS SRIUBA
1,5 l vandens
1 kg avienos
200 g džiovintų žirnių
2 svogūnai
6 bulvės
3 jautienos sultinio kubeliai
100 g pomidorų pastos
didelis obuolys
100 g džiovintų slyvų
maltų paprikų, druskos, petražolių
Mėsą supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje. Apvirusią ir suminkštėjusią išgriebti, į nuovirą suberti iš vakaro užmerktus žirnius, sultinio kubelius.
Kol virs žirniai, aliejuje pakepti svogūną, kol taps permatomas. Vėliau į puodą dėti supjaustytas bulves, mėsą, pakepintą svogūną, pomidorų pastą, slyvas, nuluptą ir smulkiai supjaustytą obuolį bei prieskonius. Virti kol suminkštės bulvės. Patiekiant užbarstyti petražolių.
Šaltinis - senas "Mano namų" numeris
ARMĖNIŠKA AVIENOS SRIUBA
1,5 l vandens
1 kg avienos
200 g džiovintų žirnių
2 svogūnai
6 bulvės
3 jautienos sultinio kubeliai
100 g pomidorų pastos
didelis obuolys
100 g džiovintų slyvų
maltų paprikų, druskos, petražolių
Mėsą supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje. Apvirusią ir suminkštėjusią išgriebti, į nuovirą suberti iš vakaro užmerktus žirnius, sultinio kubelius.
Kol virs žirniai, aliejuje pakepti svogūną, kol taps permatomas. Vėliau į puodą dėti supjaustytas bulves, mėsą, pakepintą svogūną, pomidorų pastą, slyvas, nuluptą ir smulkiai supjaustytą obuolį bei prieskonius. Virti kol suminkštės bulvės. Patiekiant užbarstyti petražolių.
Šaltinis - senas "Mano namų" numeris
AVIENOS KEPSNYS SU ŠONINĖS JUOSTELE
200 g avienos nugarinės,
30 g šaltai rūkytos šoninės,
5 rūšių pipirų,
50 g sojos padažo,
rozmarinų,
avienos prieskonių aliejaus kepsniui kepti.
Avienos nugarinę lengvai pamušame. Apjuosiame šonines juostele, pabarstome prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti. Kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Tada dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 8-10 minutes. Į susidariusį kepimo metu sultinį įpilame 50 g sojos padažo. Tiekiame su šviežiomis troškintomis daržovėmis.
200 g avienos nugarinės,
30 g šaltai rūkytos šoninės,
5 rūšių pipirų,
50 g sojos padažo,
rozmarinų,
avienos prieskonių aliejaus kepsniui kepti.
Avienos nugarinę lengvai pamušame. Apjuosiame šonines juostele, pabarstome prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti. Kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Tada dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 8-10 minutes. Į susidariusį kepimo metu sultinį įpilame 50 g sojos padažo. Tiekiame su šviežiomis troškintomis daržovėmis.
QUOTE(Ervina @ 2006 11 24, 16:45)
AVIENOS KEPSNYS SU ŠONINĖS JUOSTELE
200 g avienos nugarinės,
30 g šaltai rūkytos šoninės,
5 rūšių pipirų,
50 g sojos padažo,
rozmarinų,
avienos prieskonių aliejaus kepsniui kepti.
Avienos nugarinę lengvai pamušame. Apjuosiame šonines juostele, pabarstome prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti. Kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Tada dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 8-10 minutes. Į susidariusį kepimo metu sultinį įpilame 50 g sojos padažo. Tiekiame su šviežiomis troškintomis daržovėmis.

200 g avienos nugarinės,
30 g šaltai rūkytos šoninės,
5 rūšių pipirų,
50 g sojos padažo,
rozmarinų,
avienos prieskonių aliejaus kepsniui kepti.
Avienos nugarinę lengvai pamušame. Apjuosiame šonines juostele, pabarstome prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti. Kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Tada dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 8-10 minutes. Į susidariusį kepimo metu sultinį įpilame 50 g sojos padažo. Tiekiame su šviežiomis troškintomis daržovėmis.
Skamba skaniai. Tik.... būtent kokie yra avienai skirti prieskoniai? Va kaip tik to aš nežinau.... Visada dedu raudonėlių,baziliko, nu bet man atrodo, kad yra kažkokios dar prieskonių rūšys, užmušančios tą nelemtą kvapą
Jeigu jau labai nemegstate to skonio avienos
, tai pabandykite ipilti stipresnes degtines ar rugio
koki 100gr, kai troskinate, tada ir mesa buna minkstesne ir kvapas ne toks, o jei kepti ruosiates, tai pries tai pamarinuokite i maltu svogunu ir degtines marinata-turetu padeti
Man tai patinka avies kumpis keptas orkaiteje.Istrinu prieskoniais truputi raudono vyno uzdengiu folija ir kepu.Mmmm su bulvytem ir slotytem tikras skanumelis.
O ka skanaus su kauliukais avienos daryt ?
QUOTE(Monalyza @ 2007 07 08, 22:11)
O ka skanaus su kauliukais avienos daryt ?
Šonkauliukus tai labai skanu pamarinuoti su prieskoniais ir majonezu ir kepti orkaitėje. Pas mus prieskoniai dažniausiai būna elementarūs - druska, pipiriukai ir pan.
QUOTE(anastazas @ 2007 07 09, 11:57)
Šonkauliukus tai labai skanu pamarinuoti su prieskoniais ir majonezu ir kepti orkaitėje. Pas mus prieskoniai dažniausiai būna elementarūs - druska, pipiriukai ir pan. 
Sveikas,tikrai skanu,tik dar aš česnakiuko pridedu








