Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

Nu, birželį turėčiau gimdyt trečią kart...Bet įdomiausia tai, kad šį kartą labiausiai ir bijau g.gif Atrodo kaip tik turėtų būt atvirkščiai, juk viskas jau žinoma....Bet būtent todėl ir bijau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramsius: 22 gruodžio 2005 - 12:58
Sveikos.Gal jus is manes juoksites bet as nuo pat vaikystes esu didziause baile.Bijau gyditoju,adatu ir kraujo.Kai tenka pridavineti krauja tai visa laika alpstu.Tai daznai tirimams gyditoja atvaziuodavo namo.Ba kitaip mane vos atgaivinti galima. verysad.gif .Tai va pas gyditoju nei pas kokius nevaikstau.Net pas ginekologa. blush2.gif verysad.gif .O apie dantu gyditoja isvis tyliu.Sakau vyrui - gulesiu mirties patale bet i gyditojus nesikreipsiu.Tai va del tokiu mano trukumu as vaiku ir nenoriu. schmoll.gif .Jau labai tas procesas mane gazdina. blush2.gif
Pavydziu jums kurios planuoja ir kurios jau tapo mamomis.Didziausi linkejimai. 4u.gif
Atsakyti
Dabar tik galiu pasakyti iš savo patirties... jau nuo pat mažens baisiai bijojau gydytoju, o ir ačiu Dievui neteko jau taip dažnai pas juos lankytis, tik pirma kart gyvenime atsiduriau ligoninej tik gimdydama. Jau budama neščia ikaliau sau i galva kad gimdysiu tikrai sunkiai (galvojau panašiai kaip mama) nes mama baisiai prisikankino. O išėjo viskas atvirkščiai pagimdžiau tikrai lengvai, galima pasakyti per pusvalandį. O aš taip bijojau....
Atsakyti
Na man per gimdyma is tiesu baisu buvo, bet rezultatas viska atperka wub.gif
Atsakyti
Man pats gimdymas (stumimas) nebuvo baisus truko 15 min.. Bet sąrėmiai truko 11 val ir tiek nuvargino kad jau gimdant nejaučiau jokio skausmo..
Gimdžiau natūraliai..
Atsakyti
Gimdymo, nereikia bijoti. Tik reiktu kuo daugiau tinkamos informacijos apie pati gimdyma susirinkti, bent jau man tai padejo. Zmones bijo to ko nezino. O svarbiausia nusiteikti, kad pagaliau po sunkoko darbo isvysite savo maza stebukleli smile.gif Jei jau pastojai, niekur nuo gimdymo nepabegsi - reiks pagimdyti. Ir jau geriau apie cezari negalvoti, jei gali pagimdyti pati. Bjaurus dalykas ir visa kas buna po jo (mano sesuo du vaikelius po cezario susilauke, nekaip jai buvo, ypac po antro karto). Daug geriau paciai naturaliai gimdyti ir svarbiausia teigiamai nusiteikti.
Atsakyti
Kiek suprantu visos bijom, ne pacio gimdymo, o skausmu. Dar prisiminiau, kad man padejo viena budincios akuseres fraze:"Niekas napelieka gimdykloje guleti ir kankintis, jei labai skaudus saremiai - padarom epidiurini, jei per velu epidiuriniui - suleidziam i vena nuskausminamuju."
Atsakyti
Prisiskaiciau ivairiausiu jusu komentaru, bet kiekvienam juk skirtingai buna....man gimdymas truko neilgai 20 min. saremiai - 13 valandu....be nuskausminamuju gimdziau....atsimenu sakiau nebegaliu viskas, bet akusere priejusi sake: bet juk tavo mazyle ateiti nori pas tave...ir vel is kazkur atsiranda tos jegos.
Bet kad ir koks tas gimdymas bebutu skausmingas ar nemalonus... kai padeda tau ant krutines mazaji angeliuka, atrodo, didesnio dziaugsmo niekada turbut gyvenime nebuvai patyrusi, neapsakoma palaima uzlieja visa tavo siela, sirdi... Linkiu tai patirti visoms busimoms mamytems....Tai yra kazkas tokio, patikekit:0
Atsakyti
As gimdziau su epiduriniu nuskausminimu, nors buvau pasiryzusi naturaliai, kaip duota gamtos, bet kai prasidejo saremiai ir vos nelipau sienom tai ir isgaravo visas pasiryzimas smile.gif , nesigailiu , nes manau, kaip kas nori taip ir gimdo, as uz kievieno teise rinktis. Mano manymu pats gimdymas neskausmingas, skauda tik per saremius, o kai stumi, tai pamirsti kad kazka skauda, nes jau tiek mazai lieka iki mazojo stebuklelio atsiradimo. Pagaliau viskas praeina, kaip mano gydytoja sake:"nepergyvenk,nescia tikrai neliksi" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(edi* @ 2005 12 26, 23:54)
Gimdymo, nereikia bijoti. Tik reiktu kuo daugiau tinkamos informacijos apie pati gimdyma susirinkti, bent jau man tai padejo. Zmones bijo to ko nezino.

Aš ir taip manau thumbup.gif Esu iš bailiųjų, tai susitariau su akušere. Ji aprodė gimdymo namus, kuriuose ruošiausi gimdyti, gimdyklą, viską paaiškino. o ir pati daug literatūros perskaičiau, pakankamai ramiai laukiau gimdymo. O kas dėl nuskausminimo - tai bent man iš draugų ir pažystamų dar neteko girdėti, kad kuriai nors prašant būtų atsakyta daryti epidūrinį. g.gif Aš taip pat paprašiau nuskausminimo. ax.gif
Atsakyti
Gimdymo tikrai nereikia bijoti.Paprasčiausiai reikia viską susižinoti, todėl patariu vaikščioti į gimdymo kursus, tada tampa viskas aišku ir nebėra ko bijoti.Aš irgi labai bijojau, bet palankius Šemetos kursus, važiavau gimdyt be jokios baimės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(renaciukas25 @ 2005 12 24, 01:59)
Dabar tik galiu pasakyti iš savo patirties...  jau nuo pat mažens baisiai bijojau gydytoju, o ir ačiu Dievui neteko  jau taip dažnai pas juos lankytis, tik pirma kart gyvenime atsiduriau ligoninej tik gimdydama. Jau budama neščia ikaliau sau i galva kad gimdysiu tikrai sunkiai (galvojau panašiai kaip mama) nes mama baisiai prisikankino.  O išėjo viskas atvirkščiai pagimdžiau tikrai lengvai, galima pasakyti per pusvalandį. O aš taip bijojau....

O as dar tik 13 savaiciu nescia o jau noriu greiciau pagimdyti ir bijau kaip ir kiekviena is Jusu bijanciu, nes pirma karta gimdysiu. Jei nebijociau - -buciau nelabai sveika protiskai. Antra karta moterims gimdant - gal ir nebera ko bijoti, nors velgi, priklauso nuo pirmojo gimdymo. Bijokime kartu to kas nezinoma - tai normalu drinks_cheers.gif
Atsakyti