Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

Na gimdymas trunka ne viena valanda dazniausiai, rekomenduojama pajutus gimdymo pozymius nevalyti sunkaus maisto, o organizmas be to ir pats issivalo, labai daznai moteris pradeda varineti i WC, be to yra klizmos galimybe, jei turesi problemu su viduriais.
Tavo atveju kaip ir pati prisipazysti baime kyla del nezinios, taigi musu forumas ir skirtas tam kad padeti mums visoms nugaleti musu baimes, reikia tik nebijoti klausti wink.gif
Atsakyti
Na ir kas cia tokio kad padaarysi ta kakuti, ne viena padaro, o daktarai i tai demesio nekreipia (normalus daktarai), nors pati klizma dariausi namie, o po to dar ligonineje, bet per ilgai uztruko gimdymas ir organizmas kazka is savo rezervu dar suvirskino. Na ir kako buvo, ir turbut beveik visom jo norsk kiek buna. Bet kaip sakaiu niekas i tai demesio nekreipia, beto kai stumsi vaikeli, paciau bus nusi... ant viso kito apart savo gimstancio kudikio wink.gif
Atsakyti
O as pacio gimdymo nebijau, nes per si nestuma labai daug komplikaciju turiu. Viena karta tik per stebukla issaugojau savo maza pilvuka. Taip kad, gimdymo labai laukiu. Aisku, kad skaudes, bet del 2.gif galima pakenteti. Man gali net neleisti paciai gimdyti. Jei tik leis, tai as tik pati gimdysiu, o ne su cezariu. Cezario pjuvis didina tikimybe, kad nepastosi antra karta, nes kaip bebutu, daroma zaizdele gimdoje.
O tos kurios labai bijo skausmo, pagalvokit, ar jo taip bijot, kad atsisakytumet nuostabaus ja usmo, ant ranku laikyti savo vaikuti smile.gif
Atsakyti
Ar gimdyti su skausmu ar be?ar nebaisus leidimas i stubura?mamytes pasidalinkit patyrimu:)!
Atsakyti
Visai nebaisu, svarbu nusiteikimas. Gimdziau su epiduriu ir neatsisakychiau jo ir kita karta.
Atsakyti
Mane irgi jau kelias dienas kamuoja tas pats klausimas. As jau beveik apsisprendziau kad gimdysiu be jokiu nuskausminimu (aisku pasilieku teise persigalvot smile.gif ) Noriu naturalumo, o ir visokiu leidimu i stubura bijau labiau, negu gimdymo.
Atsakyti
Kai aš gimdžiau, jokių epidūrų nebuvo.Gal ir gerai, nebuvo ir abejonių ar taip gimdyti ar kitaip.Pats gimdymas nepasakyčiau, kad labai baisus, gal daugiau nemalonus dalykas.
Atsakyti
QUOTE (Vaidullka @ 2004 09 24, 18:06)
Mane irgi jau kelias dienas kamuoja tas pats klausimas. As jau beveik apsisprendziau kad gimdysiu be jokiu nuskausminimu (aisku pasilieku teise persigalvot smile.gif ) Noriu naturalumo, o ir visokiu leidimu i stubura bijau labiau, negu gimdymo.

saunuole, kad beveik apsisprendei, tik dar labiau sustiprink si apsisprendima ir pasakyk sau, kad gimdysi tik naturaliai, be jokiu nenaturaliu isikisimu (aisku, esant reikalui niekur nuo ju nedingsi)...
as esu pati didziausia baile pasaulyje... bet po kursu, kuriu metu suzinojau, ka vaikui ir tavo sveikatai gali duoti visokios nuskausminamos priemones, apsisprendziau, kad gimdysiu tik naturaliai... is Klaipedos vaziavau i Kauna, kad savo apsisprendima igyvendinti padetu issirinkti gydytojai. buvo momentas gimdymo metu, kai mano stiprybe ir pasiryzimas kazkur dingo, bet... aciu gydytojams, kad jie man nusviete prota ir padejo vel greit susikaupti ir sekmingai pagimdyti sunu... bukit stiprios, tai tikrai iskenciama, juo labiau, tik pagimdzius- dingsta visi skausmai, o naturalumas leido man suprasti, kad tik as (mes moterys) galim tai padaryti ir iskenteti, o vyrams lieka tik stebeti...
sekmes paciose nuostabiausiose gyvenimo akimirkose....
Atsakyti
Dabar kai pamastau-buciau pagimdzius ir be epiduro,kuris nuskausmino tik saremius, o ne gimdyma ....Jei mamytes matot,kad iskesit saremius,tai net ir nesidarykit to epiduro smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
nezinau, kaip ten del to gimdymo baisumo. Man atrodo, kad nebaisu smile.gif Tiesa, gimdziau su nuskausminimu, bet is anksto tai nebuvo suplanuota. Gydytoja dar klause, ar noresiu nuskausminimo, bet as tada sakiau, kad nezinau, nes gal busiu viena is tu laiminguju clap.gif , kurios pagimdo be jokiu skausmu per pusvalandi. Tiesa, kai buvau gal 6 nestumo menesy, sedejau ligoninej ir slaugiau anyta po sirdies operacijos. Atejusi jos aplankyti kaimyne taip papasakojo apie savo gimdymus, kad pradejau galvoti - gal man ir reikia nuskausminimo. Moteriske kalbejo, kad gimdydama buvo pradejusi, kad nenori to vaikiuko, kad nemyles jo ir t.t. Pagalvojau, kad labai negerai jei vaikiukas su tokiom mamos mintim ateina i pasauly...
Atejus laikui gimdyti, gydytoja pasake, kad gimdos kaklelis atsidarineja labai letai, viskas gali stipriai uzsitesti, o jei darytu nuskausminima, greitai atsipalaiduociau ir gimdymo laikas gerokai sutrumpetu. Tai padejo apsispresti - pasirinkau epidura ir iki siol gimdyma prisimenu kaip didziausia gyvenimo svente clap.gif
Pavasari turesiu dar viena 2.gif , nezinau, kaip bus si karta, bet gali buti, kad ir vel pasirinksiu nuskausminima.
Gal ir gerai tas naturalumas ir mediku nesikisimas, bet pacios pagalvokim - kai iskyla koks pavojus vaikuku ar musu paciu sveikatai (nekalbu jau apie gyvybe), visi maldaujam, kad tik darytu, ka gali ir gelbetu. O juk irgi galima elgtis naturaliai, pagal gamta, bet tada daugelis is musu vaikuku taip ir neturetume sad.gif
Atsakyti
oj baisus tas dalykas gimdymas blink.gif labai baisus blink.gif
bet uztat nieks i stubura nebaksnojo tongue.gif laugh.gif

siaip tiesa sakant jeigu dar kada gyvenime tektu gimdyt, reikialauciau epidiuro............ unsure.gif man buvo pernelyg blink.gif doh.gif bet gi va gyva dry.gif ir zinau kas yra naturalus gimdymas thumbup.gif huh.gif
Atsakyti
Svarbu psichologinis nusiteikmas wink.gif jei jau iškenti sąrėmius(man jie net 9 val.truko blink.gif laugh.gif kiekvieno sąrėmio metu sau kartojau,kad va dar vienas sąrėmis ir mes jau tuoj tuoj susitiksime,kiekvienas patirtas sarėmis vis labiau priartina prie tos akimirkos,kurios niekada nepamiršiu,ir dabar pagalvojus taip norisi ją,tą akimirką pakartoti,tik deja,deja ji viena ir nepakartojama...tad galvokit ne apie kokį tai skausmą,,,o apie pačią nuostabiausią akimirką kai pirmą kartą pažvelgsit savo angelėliui į mažas akutes,tas jausmas kuris jus užplūs bus vienas ir nepakartojamas wub.gif )tai gimdymas visai jau, bent jau man buvo vieni niekai wub.gif ir atsiminkit vieną dalyką,turbūt ne vieną o šimtus kartų girdėtą,kai tik padės mažą stebuklėlį ant jūsų krūtinės,tą pačią akimirką pasimirš visi skausmai rolleyes.gif
Sėkmės laukiant ir kantrybės bei ištvermės gimdant wub.gif (aš jau vėl noriu būt nestuke.gif ,na man taaaip patiko wub.gif ,ir antrą jei Dievas duos ir trečią kartą gimdysiu natūraliai wub.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja: 25 rugsėjo 2004 - 14:35