Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

As pasisakau uz naturaluma smile.gif . Kam ta stubura badyt? blink.gif O dar pas mane jis truputi pakrypes... wink.gif Gimdymas yra nepakartojamas dalykas, ir nereikia klausyti visokiu bobuciu pasakojamu baisybiu. Jos gimde senais laikais, kai tekdavo tai daryti vienoms, apsuptoms tik gydytoju ir seseliu dry.gif ... Mums geriau, galim salia tureti mylima zmogu (nors per saremius, jeigu nenori per pati stumima), pasirinkti pozas, kuriose lengviau iskesti saremius ir pan. Pirma pagimdziau pati, o del antro jau net ir nekyla abejoniu wub.gif ...
Atsakyti
Is ties tas gimdymas- tai tikrai baisus dalykas wink.gif Pirma savo vaika gimdziau 12 val. ir be epiduro. Prikalbejau visko, net prizadejau vaika i vaiku namus atiduoti. Kai laukiausi antro labai bijojau skausmo , bet bijojau ir badymo i stubura. Taigi, su gydytoja tariausi, kad bus pagal situacija. Taciau vaikas gime per 2 val., taigi to epiduro ir nereikejo, neziurint i tai kad antras vaikas virs 4 kg, pagimdziau pati ir be jokiu plysimu.
Taigi, jei laukciausi trecio, ziureciau pagal situacija....
Atsakyti
QUOTE (geltona1 @ 2004 09 24, 17:46)
Ar gimdyti su skausmu ar be?ar nebaisus leidimas i stubura?mamytes pasidalinkit patyrimu:)!

Ta epiduras, paskaityk Gimdymo tema, nelabai jau ten ypatingai veikia, ir visvien per PATI gimdyma tau skaudes kaip ir visoms, nebent palengvina kazkiek saremius.. jei pataiko anasteziologas kur reik..
Atsakyti
QUOTE (sauluciukas @ 2004 09 26, 11:59)
Ta epiduras, paskaityk Gimdymo tema, nelabai jau ten ypatingai veikia, ir visvien per PATI gimdyma tau skaudes kaip ir visoms, nebent palengvina kazkiek saremius.. jei pataiko anasteziologas kur reik..

tai kad ir esme tame, jog visi skausmai ne gimdyme, o saremiuose blink.gif
manau visos su manim sutiks rolleyes.gif laugh.gif
Atsakyti
Nu ka as zinau unsure.gif , buvau nusprendusi su epiduru, bet isejo taip, kad gimdziau be. unsure.gif Negaliu sakyti, kad neiskenciama, bet man kancios ateme daug jegu, kad ju nebeuzteko leliukui isstumti. Pora kartu net su nesanciais gimdykloj zmonem kalbejau, kliedejau blink.gif . Ir prasiau gydytojos, kad atjungtu aparatus ir leistu man namo eiti laugh.gif laugh.gif O kai atejo gimdymas, gydytoja gulesi man ant pilvo, kad pagretintu procesa, nes virkstele 3kartus buvo apsivijusi... Negasdinu, bet kita karta, manau, su epiduru gimdysiu. Nors cia labai individualu, buvau nusiteikusi iskesti ir iskenciau, ir nepasakyciau, kad esu labai jautri skausmui,,, bet buvo ne kas... Ir po gimdymo gydytoja reziumavo, gerai, kad naturaliai, bet jei buciau su epiduru, buciau dar turejusi jegu paciam isstumimo etapui, ir nebuciau taip nusikamavusi. o nuskausminamieji i vena, padejo tik pacioj pradzioj, veliau man leido, bet skausmas nemazejo. Bet kiekvienas gimdymas vis kitoks, ir kas buvo man, nebutinai bus ir kitai. Taip kad nei baisu, nei ka. Visos pagimdo, kai turesi viena patyrima, zinosi kaip antru atveju elgtis tongue.gif tongue.gif tongue.gif o kauo daugiau skaitysi visokiu marazmu, tuo bus sunkiau apsispresti, ot rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Man gimdymas yra baisus dalykas,ir kai moteris sako,kad uoi,kokie geri prisiminimai is gimdymo,as tuo netikiu.Gimdziau su epidura,nors dare cezari,bet tai buvo neplanuota.Antra gimdysiu tik cezariu,net nemanau kest tiek skausmo,nors ir greit jis uzsimirsta.Salia gimde libano zmona lietuve ir vyras,lakstydamas per koridorius skelbe visiems,kad jo zmona gimdys be nuskausminimu,pas juos taip priimta ir pan.Vargsiuke,issikankino 19 val ir pasprase epiduros,nes skausmas buvo jau nebepakliamas.Tai kam vaidint tas marytes melnikaites ir kest skausma,jei gali tuo momentu skaityt zurnalus.As neesu visiskai pries naturalu gimdyma,jei moteris tokia saunuole,stipruole ir nusprendus gimdyt naturaliai,tai super,tik pagirtina thumbup.gif
Atsakyti
Nezinau, kokiu budu gimdysiu antraji vaikeli su epiduru ar be, bet po pirmojo gimdymo epiduro noretusi, nes isties prisiminimai neitin kokie. Man dar puse velnio, paskaudejo ir praejo, bet vyras mane pamates taip besikankinacia kankinosi labiau nei as pati. Bet kuomet as jau buvau paprasiusi epiduro - buvo per velu ir teko gimdyti naturaliai. Jei isties antrasis gimdymas trunka trumpiau ir maziau skausmingai nei pirmasis - gal ir naturaliai antraji pagimdysiu???
Atsakyti
as esu pries nuskausminimus.....ne ne ne....visos iskencia gimdyma ir as be jo iskesiu....vaikui taip geriau, kam rizikuoti, kai gydytoju nuomones apie epidurini labai priestaringos!!!! Svarbiausia nescios uzsispyrimas kad ji viska iskes, o ne lengvesnio kelio ieskojimas...sorry, jeigu ka izeidziau, taciau issakiau savo nuomone! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (ingridele @ 2004 09 26, 15:35)
as esu pries nuskausminimus.....ne ne ne....visos iskencia gimdyma ir as be jo iskesiu....vaikui taip geriau, kam rizikuoti, kai gydytoju nuomones apie epidurini labai priestaringos!!!! Svarbiausia nescios uzsispyrimas kad ji viska iskes, o ne lengvesnio kelio ieskojimas...sorry, jeigu ka izeidziau, taciau issakiau savo nuomone! rolleyes.gif

Gerbiu tavo nuomine,bet man atrodo taip sneka dar negimdziusios moterys wink.gif
Atsakyti
Visai nesigailiu,kad gimdziau su epiduru.Siaip tai buvau nusiteikus gimdyt be jo,bet gavosi taip,kad teko skatint.Girdejau,kad tada labiau skauda.Ir is tikruju,be epiduro istveriau iki 6cm,bet kai pradejau jausti pastovius saremius(iki tol buvo tik strenu maudimas),tai jie kartojosi kas 1-1.5min.Man istvermes uzteko tik trims valandoms,o jau kai gulde i gimdykla su tais 6 cm,tai tebuvo viena mintis-greiciau durkit bet kur,kad tik neskaudetu.O pagimdziau tik dar po 5 valandu,tai tikrai per ta laika buciau su visais is ano pasaulio pasisnekejus be vaistu.
Rekomenduociau ,jei skatina,nerizikuoti ir paprasyti epiduro.Kam kankintis nenaturaliuose skausmuose.Jei dar karta gimdysiu,tai be epiduro bus tik tada,jei gimdyt teks be skatinimo.
Atsakyti
QUOTE (abc @ 2004 09 26, 15:41)
Gerbiu tavo nuomine,bet man atrodo taip sneka dar negimdziusios moterys wink.gif

gimdyti dar negimdziau....bet uzsispyrima zveriska turiu, kuris manau pades....jeigu ir pakalbesiu su anapilio zmonem...nieko tokio, tiesiog vaiko interesai svarbiau nei mano....SKAUSMAI BAISUS, bet viskas vardan gero tikslo!
Nezinau esu nusistaciusi pries epidurini.... wink.gif Baisiausia kad gydytojai negali sutarti ar jis kenkia ar ne....todel nerizikuosiu... smile.gif
Atsakyti
Pritariu, kad kiekvienai labai individualu. smile.gif uri pirmaji pagimde be dideliu skausmu ir vargu - antraji irgi mastys gimdyti taip pat. smile.gif As pirmaja pagimdziau gana skausmingai, bet tie skausmai greitai pasimirso ir antra noriu pagimdyti naturaliai. Manau, kad iskesiu, nors ir siurpindama savo mylima vyra. smile.gif
Atsakyti