Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

niu bjaurumo tai nematau gimdyme jokio...
bet tas jausmas, kai leliuką padeda ant krūtinės, tai turbūt atperka visus 9 menesius ir gimdyma ir viskas pasimirsta... jetus jetus...
as tai labiausiai laukiu bolio beibio, ir drauge pasirodo laukiasi, tai as uz jas labiau laukiu leliuku - nereikes kankintis, o mylesiu kaip savo biggrin.gif
Atsakyti
Jei tik ir galvosi,kad bus baisu,bjauru ir dar visaip negerai,visko gali buti,kad taip ir nutiks verysad.gif Bet,jei,mamytes,galvosit,kaip bus gera susitikti su tuo zmogiuku,kuris jums sparde sonkaulius,kele bangas pilvuke,"kalbejo" su jumis,tikrai nebus baisu biggrin.gif Patikekit,turiu patirties ax.gif Juk nieko nera malonesnio ir grazesnio kaip slapias TAVO kudikis ant tavo pilvo wub.gif wub.gif wub.gif (net apsiasaroju tai prisiminus blush2.gif )
Atsakyti

Manau, kad tikrai įmanoma iškentėti net ir labai siaubingus skausmus, o be to yra įvairūs nuskausminimo būdai, tačiau tikrai atperka viską mažieji stebuklėliai, o ypač pirmas susitikimas, pirmas žvilgsnis, pirmasis prisiglaudimas, tą tiesiog reikia patirti, kad suprastum, ką reiškia mažytis žmogutis. biggrin.gif
Atsakyti
žinoma, kad ymanoma, taip jau gamtos surėdyta 4u.gif
bet va pvz man kaip negimdziusiai, ta nežinomybė baugina... wub.gif
Atsakyti
Kai buvau nescia,jau i pabaiga pradejau labai bijoti gimdymo,ir man suko vidurius vien tik apie tai pagalvojus,bet kai atejo laikas gimdyti, buvo pamirstos visos baimes,nes buvo daug svarbesniu dalyku uz baime , turi galvoti apie tai,kaip vaikeliui padeti ateiti i si pasauli! Vien tik del sito mazo sutverimo ,verta iskenteti skausma,kuris pasimirsta tik jam pasiruodzius! thumbup.gif
Atsakyti
Pirmaji sunu gimdziau labai skausmingai, akyse temo, viskas uztruko mano akimis labai ilgai. buvau pasiryzusi gimdyti naturaliai, be epiduro, labai ruosiausi psichologiskai, nebijojau ir pan, bet kai pamaciau kas tas yra, tai neduoktusviete... schmoll.gif
tuomet man niekas nebebuvo svarbu, kad tik nustotu skaudeti bent jau perpus... bet taip yra kad negalejo man taikyti epiduro, be to skatino, o skausma malsino medikamentais i vena. sakiau leiskite tu vaistu daugiau, o jie sako: daugiau jau nebegalima... maniau pakvaisiu. pats stumimas man nebuvo nemalonus ar labai skausmingas, bent jau suvokiau kad jau labai greitai viskas baigsis, o ne gal dar po keliu valandu.
dabar arteja antras gimdymas, sakau kad geriau dar karta vaika isnesioti 9 men nei gimdyti. tiesa, labai bijau... bet kur desies. tikiuosi viskas praeis greiciau.
tikiu kad ne visoms vienodai skauda. netikiu kad tos kurios sako, kad gimdyti buvo kaip i tuoleta didelio nueiti, iskentejo ta pati ka tos kurios ilgai kankinosi ir su dievais snekejosi.
Atsakyti
As po gimdymo galvojau,kad niekada gyvenime daugiau negimdysiu,gimdziau su skatinamaisiais,buvau nuskausminta tik 2val.,maniau numirsiu,ypac pabaigoj,bet kai prasidejo pats gimdymas,tai buvo malonumas biggrin.gif palyginti su saremiais.O dabar praejus 2sav.as jau galvoju,kad reikes antro,tik aisku dar negreitai biggrin.gif
Atsakyti
as savo leliuka jau tureciau greitai pamatyti, tai kazkaip vis dazniau pagalvoju apie gimdyma. man net akusere liepe parasyti gimdymo plana - kaip, kur, su kuo noreciau ir pan. g.gif oi net nezinau... baisiai man atrodo epidurinis, bet pats gimdymas dar baisiau!!!! zinau, kad daug ka lemia nusiteikimas, taciau dabar tai tikrai nusiteikusi, kad viskas bus gerai, o kas ten zino kas gali "uzeiti" gimdymo metu? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas visoms.

Aš turėčiau greitai gimdyti, gal po kokių 3-4 sav. Bet turiu tokį vieną klausymą blush2.gif blush2.gif blush2.gif : o kaip atpažinti, kad jau greitai pradėsi gimdyti, nes man iš Šiaulių iki Vilniaus dar reikia spėti nusigauti, nes ten esu susitarusi su gydytoju wub.gif doh.gif
O gimdysiu pirmą kartą, tai taip baisu. Parašykit mamos, kaip jums viskas prasidėjo.

Iš karto dėkoju mirksiukas.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
lenatrif, jei nubegtu vandenys, tai pagulek puse valandos ramiai ir tada jau zinoma tiesiai i ligonine! O del saremiu, tai man bent buvo labai aisku, nes uzejo toks lengvas maudimas, kaip per menesines ir kartojosi kas 30 min. tikslumas nerealus, veliau kas 20 min., pakui kas 10 min ir t.t. Daznejant saremiams po truputi dideja ir skausmas, su paruosiamaisiais tikrai nesumaisysi mirksiukas.gif ! Tai jei taves dar ilgas kelias laukia, tai kai tik prasides reguliarus saremiai, tai jau tada ir vaziuok mirksiukas.gif

O siaip gimdymas manes visai neisgasdino, tikrai dar maziausiai karta gimdysiu biggrin.gif ! Zinoma skauda ir skauda taip, kad atrodo isprotesi tas skausmas nesibaigs niekada, bet juk visos zinom, kad ir neturi kutenti! Manau nemazai turi itakos ir nusiteikimas, as buvau labai rami ir prasidejus saremiams visai nepanikavau, skausma priemiau kaip savaime suprantama dalyka ir man tai turbut padejo. Pats gimdymas truko vos 25 min, niekur neplysau. Tiesa, mane nuskausmino, bet kokia pora val. iki gimdymo, nes norejau pabandyt pati pagimdyt, nesigavo ax.gif , pati gimdyma jauciau, del ko tikrai dziaugiuosi,nes nieko nera nuostabiau kaip jausti ateinanti savo kudiki wub.gif !
Mergaites, sekmes gimdyme, neisgasdinkite saves anksciau laiko ir tikrai viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
GIMDYT NEBAISU,SAREMIAI VISU SKAUSMU PRIEZASTIS,BET KAI PAGALVOJI,KAD BE SAREMIU VAIKIUKAS NEISEIS,TAI IR KENTI.MANE AKUSERE SU GYD.GYRE,KAD NUO PUSE TRIJU NAKTIES KENTEJAU,POTO NUEJAU PAS GYD.TIK GIMDYMO PALATOJ ATSIDURIAU 1 DIENOS,O 15.30 PAGIMDZIAU.IR TIK DAVE LINKSMUJU DUJU,KURIOS NEPADEJO.DIVIRISKAI IR NATURALIAI ISKENTEJAU thumbup.gif IR PIRMA GIMDYMA TUREJAU.
Atsakyti
Dabar prisimenu gimdymą kaip gana linksmą ir smagų dalyką. Praejo beveik du mėnesiai. Gimdžiau su nuotykiais (skatino, epiduras, kirpo, plyšau, priaugusi placenta), na bet kaip nepagalvoju, nieko baisaus negaliu prisimint. mirksiukas.gif Labai padėjo tai, jog gimdžiau su vyru, jaučiausi daug drąsiau. O kada mums įteikė ryšulėlį su mergyte, jaučiausi lyg gavusi kokią super Kaledinę dovaną thumbup.gif

Daug didesni nuotykiai mamų laukia po gimdymo. Bemiegės naktys ir visa kita. Bet ir tai praeina ir pasimiršta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_anarchija: 03 lapkričio 2006 - 14:02