na as nebijau gimdyti, kaip bus kai prasides visa tai bus matyti, bet labai tikiuosi psichologinio palaikymo is vyro

QUOTE(Nerytė @ 2007 01 11, 15:05)
na as nebijau gimdyti, kaip bus kai prasides visa tai bus matyti, bet labai tikiuosi psichologinio palaikymo is vyro 

Palaikymo,tai butinai reikia,as be vyro kazin ar buciau buvusi tokia stipri...
pirmą kartą gimdyti visai nebijojau, tik šiek tiek nerimavau, nes nežinojau, kas per velnias tas gimdymo skausmas ir visa kita yra
Ne taip jau ir baisu ten viskas

Aš irgi bijau gimdymo. Ir labai konkrečiai žinau, ko bijau - galimų komplikacijų
Žinau, kad negerai prisigalvoti iš anksto, bet tikrai KLAIKIAI bijau. Esu smulki, fiziškai silpnutė (sportuoti niekada nemėgau), bijau, kad nesugebėsiu pati pagimdyti, kad teks daryti cezario operaciją arba, neduokdie, panaudoti žnyples, vakuumą... Šito siaubinagi bijau, nes turiu jau suaugusią giminaitę, kuri yra psichiškai nesveika - žnyplių panaudojimo gimdymo metu pasekmė

O siaube, tai ka, gydytojai su znyplem traumavo??? kaip tai imanoma?
O tos znyples taip jau baisu? Kaip tai tiksliai atrodo???
QUOTE(Borderline @ 2007 01 11, 16:37)
O siaube, tai ka, gydytojai su znyplem traumavo??? kaip tai imanoma?
Padaro vietinę nejautrą, įkiša žnyples, paima jomis vaikeliui už galvutės ir patraukia

Tai mano giminaitei buvo per smarkiai suspausta galvutė. Jai dabar beveik 60 metų, ir ji visiškai nesiorientuoja aplinkoje, intelektas - kaip mažo vaiko. Nėra nei agresyvi, nei pavojinga aplinkiniams, bet tokiam žmogui reikia nuolatinės kasdienės globos, pati savimi pasirūpinti nesugebėtų. Aišku, gal per tiek metų viskas pasikeitė. Dabar, girdėjau, vos keli procentai gimdymų vyksta tokiu būdu.
Merginos nesibaiminkite jus taip, juk dabar medicina daug daugiau pazengusi nei kazkada....
reples dar kartais naudojamos, o vakumas kiek zinau jau visai nenaudojamas. Jei kas tai darys cezari ir gydytojai su akuserem padarys viska, kad tik pagimdytumet sveika vaikiuka
reples dar kartais naudojamos, o vakumas kiek zinau jau visai nenaudojamas. Jei kas tai darys cezari ir gydytojai su akuserem padarys viska, kad tik pagimdytumet sveika vaikiuka
QUOTE(jurgiux @ 2004 09 16, 15:43)
sveikos visos,
ga kas prisijungs prie mano temos, nes as ziauriai bijau gimdymo, nors net nesu kol kas nescia
ga kas prisijungs prie mano temos, nes as ziauriai bijau gimdymo, nors net nesu kol kas nescia
visu pirma pasakyk-ko bijai konkreciai?skausmo?komplikaciju?cezario?m??
sveikos,
atsimenu kaip as bijojau
ziauriai bijojau , dar kol nescia buvau tai sau vis sakiau dar negimdau kai pradesiu gimdyti tai tada jau neturesiu kur detis,
o skausmo as labai bijojau , oi oi oi
kai prasidejo saremiai visa net drebejau, o mb vaz vaz o as dar palaukiam jau taip nenorejau vaz i ligonine !!!!! labai gerai kad vyras salia buvo,
nes bijojau
ir ka jus manot pagimdziau be jokiu nuskausminimu, epidiuru !!!!!!!!!!!!! na tik i uzpakali viena adata gavau ir tiek !!!!!!!!!!!!!! vandenis ten man nuleido, nes patys nenubego, neskaudejo nes gimda nejautri buvo, na o gimdziau, stumiau 3,5 val
buvo sunku bet kai maziuke pamaciau tai visi skausmai pasimirso
skausmas yra bet manau antra vaikiuka esu pasiruosusi gimdyti
atsimenu kaip as bijojau

o skausmo as labai bijojau , oi oi oi
kai prasidejo saremiai visa net drebejau, o mb vaz vaz o as dar palaukiam jau taip nenorejau vaz i ligonine !!!!! labai gerai kad vyras salia buvo,
nes bijojau
ir ka jus manot pagimdziau be jokiu nuskausminimu, epidiuru !!!!!!!!!!!!! na tik i uzpakali viena adata gavau ir tiek !!!!!!!!!!!!!! vandenis ten man nuleido, nes patys nenubego, neskaudejo nes gimda nejautri buvo, na o gimdziau, stumiau 3,5 val
buvo sunku bet kai maziuke pamaciau tai visi skausmai pasimirso

skausmas yra bet manau antra vaikiuka esu pasiruosusi gimdyti

Gimdymas yra labai labai žiaurus dalykas, geriau prašykis iš karto nuskausminamų ir nevaidink didvyrės, galinčios viską iškęsti, nes tai vitiek nepakenčiama kančia....
Aš kai nuvažiavau gimdyti galvojau...."nu bet ko jos taip žiauriai visos rėkia? kaip filmuose kur rodo...galvoju, nu negi ten taip skauda žiauriai? "
O kaip pati ant to stalo atsiguliau, tai vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....koks siurprizas buvo.....eikit nakui, mergos....."
Jei kada nors vėl man tektų šitas darbas - prašyčiau nejautros...... Tiesiog žiauru nepasinaudoti medicinos pasiekimais....
Aš kai nuvažiavau gimdyti galvojau...."nu bet ko jos taip žiauriai visos rėkia? kaip filmuose kur rodo...galvoju, nu negi ten taip skauda žiauriai? "
O kaip pati ant to stalo atsiguliau, tai vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....koks siurprizas buvo.....eikit nakui, mergos....."
Jei kada nors vėl man tektų šitas darbas - prašyčiau nejautros...... Tiesiog žiauru nepasinaudoti medicinos pasiekimais....
QUOTE(navy @ 2007 01 17, 17:43)
Gimdymas yra labai labai žiaurus dalykas, geriau prašykis iš karto nuskausminamų ir nevaidink didvyrės, galinčios viską iškęsti, nes tai vitiek nepakenčiama kančia....
kaip ziauriai tu cia pasakei

beto toli grazu ne visoms reikia nuskausminimo.negasdink tu kurios dar nepagimde, nes kiekvienas gimdymas yra kitoks ir jei tau buvo sunku nereiskia kad ir kitoms taip bus

Na, as galiu pasakyti, kad siuo metu vietoj gimdymo baimes mane kamuoja kita - "amzinai nescios" baime..
Suprantu, kad paskui lelyte teks nesioti ant ranku, bet ji jau mano pilveliui per sunki, todel sia minute gimdyma isivaizduoju kaip isganyma.
Aisku, bijau, kad neatsidarines kaklelis, kad neturesiu jegu stumti ir viso kito, bet veliau, kai TAI PRASIDES.

Aisku, bijau, kad neatsidarines kaklelis, kad neturesiu jegu stumti ir viso kito, bet veliau, kai TAI PRASIDES.