Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

Bijojau gimdyt, bet kai atejo laikas ta baime isgaravo, juk turejau svarbu darba padaryti mirksiukas.gif gal dar padejo tai, kad vyras buvo salia ir daktare,kuria visikai pasitikejau smile.gif Manau atejus laikui, ta baime isgaruos, nes nebus kada bijot mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi labai bijojau, bet pagimdžiau labai greitai vos per šešes minutes, niekaip negalėjau patikėti kad jau viskas, kad jau laikau savo pupą ant rankų, nespėjau nei skausmo nei baimės pajusti, gydytojas išvis sakė esam rekordininkės ir labai kantrios ax.gif nes dar į ligoninę važiuodama negalvojau kad tą dieną ir pagimdysiu, maniau kad gal kita, gal ir dar kitą biggrin.gif nebijokit viską ištversit ir pajusit didelę palaimą kai paguldys gležnuti žmoguti kuris bus tik jūsų
Atsakyti
kadangi atlikinejau praktika gimdymo namuose, teko stebeti pora gimdymu ir cezari, gal todel irgi prisibijau, ipac gimdymo, ta moteris kuri gimde labai reke, tiek kraujo buvo, kirpo unsure.gif , bet baisiausia pasirode jau po gimdymo
Atsakyti
Gimdymo baimė - tai psichologinis dalykas.
Gimdymo baimės lygis priklauso nuo psichologinio pasirengimo, nusiteikimo, savitaigos, suvokimo, kas vyksta, žinių gausos, išankstinio gimdymo aplinkos pažinimo, pasitikėjimo medikais, bendravimo lygio su gydytoju iki gimdymo ir gimdymo metu, savo emocijų valdymo, savikontrolės ir nepanikavimo, artimo žmogaus moralinio palaikymo.
Atsakyti
visai nera ko bijot gimdymo. manau daug baisiau savijauta po visko. aisku visom tikriausiai skirtingai, bet svarbiausia nusiteikimas, saviitaiga, kad gimdai vaikuti, o ne kenti skausmus. as po gimdymo pagalvojau, kad visai cia nieko tokio baisaus kaip visi sako nera... smile.gif
Atsakyti
Gimdyti - tai leisti ateiti savo kūdikėliui į šį pasaulį. wub.gif Gimdyti nereikia bijoti, reikia tik psichologinio nusiteikimo, kad viskas bus gerai, kad aš galiu padaryti viską, kad tik mano kūdikui būtų lengviau ateiti į šį pasaulį. Mes dažnai galvojame apie save, tačiau tam kūdikėliau tikrai nėra lengviau nei mums. Mus palaiko gydytojai, vyras ar kitas artimas žmogus, o jo - neguodžia ir nepalaiko niekas, jam reikia kovoti vienam, kol jis iš savo jaukaus namelio išvysta šį didelį, jam nepažįstama pasaulį...Tad mamos užduotis - padėti jam, kad jis patirtų kuo mažiau streso ir baimių. Nereikia nieko bijoti, reikia galvoti, kad tai natūralu, kad kiekvienas skausmas priartina tave prie susitikimo su kūdikiu. Gimdymas yra procesas, kuris atveria moteriškumo prasmę. Ir tas skausmas yra pakeliams ir labai prasmingas rolleyes.gif Tad linkiu sėkmės bei lengvo ir sklandaus gimdymo 4u.gif
Atsakyti
Labai gražiai išsireikšta.
Atsakyti
QUOTE(aukaja @ 2007 09 18, 22:33)
Gimdyti - tai leisti ateiti savo kūdikėliui į šį pasaulį.  wub.gif Gimdyti nereikia bijoti, reikia tik psichologinio nusiteikimo, kad viskas bus gerai, kad aš galiu padaryti viską, kad tik mano kūdikui būtų lengviau ateiti į šį pasaulį. Mes dažnai galvojame apie save, tačiau tam kūdikėliau tikrai nėra lengviau nei mums. Mus palaiko gydytojai, vyras ar kitas artimas žmogus, o jo - neguodžia ir nepalaiko niekas, jam reikia kovoti vienam, kol jis iš savo jaukaus namelio išvysta šį didelį, jam nepažįstama pasaulį...Tad mamos užduotis - padėti jam, kad jis patirtų kuo mažiau streso ir baimių. Nereikia nieko bijoti, reikia galvoti, kad tai natūralu, kad kiekvienas skausmas priartina tave prie susitikimo su kūdikiu. Gimdymas yra procesas, kuris atveria moteriškumo prasmę. Ir tas skausmas yra pakeliams ir labai prasmingas rolleyes.gif Tad linkiu sėkmės bei lengvo ir sklandaus gimdymo 4u.gif

as irgi panasiai galvodavau, kai apimdavo baime gimdymui, o kai prasidejo saremiai tai vis galvodavau kad tuoj viskas baigsis ir galesiu prie krutines priglausti savo mazuliuka, ir kai tik gime, ta akimirka apeme tokia euforija, kurios dar iki siol nebuvaus patyrus, apskritai ta diena man dabar tokia vienintele ir nepakartojama pasidare, vis kai prisimenu tai net asarytes susikaupia blush2.gif
Atsakyti
Na taip- viskas priklauso nuo psicholognės būklės, bet... aš bijojau gimdyti, ir žinau, jei vėl reikės- ir vėl bijosiu. Tikrai nesugebėsiu į smegenis "įprogramuot" kad "gimdymas tai procesas kuris atskleidžia moteriškumo prasmę...". Mintys apie visokius plyšimus ir galimas komplikacijas stipresnės lotuliukas.gif
Atsakyti
nestuke.gif jei tai pirmas gimdymas ner ko nusiteikti ir bijoti, juk istikro dar nezinote kokie skaumas laukia 4u.gif
As visai nebijojau ir net negalvojau apie kazkokias baimes. Juk vistiek reiks pagimdyti savo mazuli - kelio atgal nebebus mirksiukas.gif
Stiprybes "bijancioms", nugalekit savo baime.
Atsakyti
Siaubingai bijojau.Bet ki atejo laikas ir atgal kelio nebebuvo tai as sau tik kartodavau kad ciadar ne stypriai skauda,kad dar labiau skaudes.Bet to labiau taip ir nebuvo.Tai reiskiasi as buvau psihologislai pasiruosusi.Ir klausiaugyditoju.
Atsakyti
Iš viso nereikia to bijoti ir mažiau skaityti visokių pasakojimų pavadinimu "daugiau niekada negimdysiu". Nėra ten taip baisu, kaip čia dauguma pasakoja. Visos skirtingos ir visom skirtingai būna, pamatysi... viskas bus ok. Svarbiausia gerai nusiteik smile.gif Sėkmės...
Atsakyti