Na, as tai nelabai suprantu ko ten bijoti. Jei del skausmo, tai visom skauda, bet kas tas yra pakentet kelias valandas ir paskui pamatyt savo vaikuti? Pagimdyti gyva ir sveika kudiki yra laime, ir to bijoti visai nereikia.
nebijojau visai visai, pasakojimų neklausiau ir pati niekam baisybių nepasakoju stengiuosi nuteikt optimistiškai, aš galvojau kad dzin juk viena diena skaudes o ne viena mėnesi
gal tik buvo jauduliukas kad gtik viskas gerai būtu ir tik tiek...
o visoms bijančioms galiu pasakyt ar bijosi ar bne jau niekur nepabėgsi ir pagimdysi

o visoms bijančioms galiu pasakyt ar bijosi ar bne jau niekur nepabėgsi ir pagimdysi

Na, tai ko gi, širdelės, čia bijoti? Jei skausmo, paprašykit, nuskausmins. Man atrodydavo, kad labai skaudės jei plyšiu ar kirps. Kirpti nereikėjo, o plyšti truputį plyšau, tačiau jokio skausmo plyšimo metu nebuvo. O pats gimdymas, kaip išsireiškė viena gimdyvė, tai toks jausmas, kad labai užkietėję viduriai ir reikia išsituštinti. Stengiesi stengiesi ir viskas
. Bet už tai koks būna prizas už tas pastangas!!! Taip kad baimes šalin, ne tu pirma, ne tu ir paskutinė. Jeigu bus sunku daktarai padės, tik susiraskit daktarą, kuriuo pasitikit, mane tai daug ramino.

QUOTE(sanele @ 2008 11 05, 15:22)
Prisijungsiu ir as prie bijanciu. Man gimdyti uz keliu savaiteliu ir tai antrasis gimdymas, bet prisiminus pirmaji .....va tada nebijojau, o dabar bijau - nebepastikiu savimi. Tas skausmas, nieko panasaus i skausmingesnes menesines, kaip sako kai kurios mamos, jis toks..... fiziskai ir psichiskai sekinantis, kad atejus stumimo fazei paprasciausiai nebeliko jegu net galvai pakelti, o ka kalbeti apie kudikio isstumima. To ir bijau labiausiai - bejegiskumo ir issekimo atsakingiausiu isstumimo momentu.
Pirmojo taip ir nepagimdziau pati, dare CP, ir gerai, nes nebeturejau jegu gimdyti.

baimė praeis pati prasidėjus gimdymui
, manau bijot natūralu, jug visko būna. galų gale žmonės visuomet bijo to ko nežino. aš irgi bijojau iki paskutinės minutės

QUOTE(kristinita @ 2008 11 05, 14:29)
Ačiū mamytėms už padarąsinančius žodžius
Aš tai vieną dieną bijau, kitą - jau nebebijau...bet dauguma sako, kad tą dieną kai važiuoji gimdyti-baimės nelieka 

Tikrai taip - važiuojant gimdyti visos baimės išnyksta. Išlieka tik rūpestis būsimu vaikučiu, kaip jis jaučiasi, ką padaryti, kad jam būtų geriau ir lengviau. Ir dar - tikrai neskaitykit apie tas, kurios VOS NEIŠPROTĖJO gimdydamos ir pan. Vadinasi, tokios ten ir tebuvo

Suprantu tas busimas mamytes, kurios labai, ka ten labai, tiesiog isteriskai bijo gimdymo, kadangi ir pati lygiai taip pat bijojau. taciau mano gimdymas praejo sklandziai ir palyginus lengvai, pasirodo, kad bijoti ten nebuvo ko 
Bet jeigu dabar vel laukciausi, vis tiek bijociau, tik jau nebe gimdymo skausmu, o kad nebutu ivairiu komplikaciju, kad vaikelis sekmingai ateitu..
Tos, kurios bijo, ir toliau bijokit, juk ta baime naturali ir jos neimanoma nugaleti, neverta net vargti. Na, o kai jau ateis gimdymas, pamatysit, kaip viskas bus gerai
sekmes

Bet jeigu dabar vel laukciausi, vis tiek bijociau, tik jau nebe gimdymo skausmu, o kad nebutu ivairiu komplikaciju, kad vaikelis sekmingai ateitu..
Tos, kurios bijo, ir toliau bijokit, juk ta baime naturali ir jos neimanoma nugaleti, neverta net vargti. Na, o kai jau ateis gimdymas, pamatysit, kaip viskas bus gerai

sekmes
Kad tamstos zodziai Dievui i ausi.
Smagu, kad atsiranda padrasinanciu.

Smagu, kad atsiranda padrasinanciu.

Na, artėjant gimdymui, baimės lieka vis mažiau, užplūsta ramybės pojūtis... teko girdėti, kad mūsų hormonai tuo pasirūpina. O man labiausiai padėjo:
- SM temelė Juokingi nutikimai, susiję su gimdymu;
- neklausiau pagąsdinimų ir baisių istorijų, kuriomis mane bandė "draugiškai" paruošti;
- nuo 4
mėnesio gertas kalcis (nežinau, gal tai mitas, bet teko skaityti, kad, jeigu organizmas gauna pakankamai kalcio - žymiai paaukštėja skausmo slenkstis (gali lengviau ištverti didesnį skausmą). Ir iš tiesų man gimdymo metu beveik neskaudėjo...
);
- MB palaikymas ir buvimas šalia;
- žinojimas, kad gimdymas - pats natūraliausias, tūkstantmečių patikrintas procesas.
Viskas bus gerai, mielosios, netrukus sūpuosite savo
Visoms lengvo ir sklandaus gimdymo
- SM temelė Juokingi nutikimai, susiję su gimdymu;
- neklausiau pagąsdinimų ir baisių istorijų, kuriomis mane bandė "draugiškai" paruošti;
- nuo 4

- MB palaikymas ir buvimas šalia;
- žinojimas, kad gimdymas - pats natūraliausias, tūkstantmečių patikrintas procesas.
Viskas bus gerai, mielosios, netrukus sūpuosite savo

Visoms lengvo ir sklandaus gimdymo

Va as uz menesiuko irgi gimdysiu.... Taip pat labai bijau, o bijau nzn kad neistversiu, kas nors nepavyks....Esu tikras ziopliukas ir labai jautri... Kartais kiti uzmeta toki juokeli, niu kaip tu ten nzn , kad taip i viska reaguoji... Tauip nefaina pasidaro. Dar baisu del visokiu nesamoniu , kaip atrodys jei kartais apsika.... ar apsisisiociau... Arba rekciau labai... Nu zodziu visokios nesamones lenda i galva. Dar pirmas vaikutis, ta nezinomybe irgi baime koks tas skausmas... ar jau toks neistveriamas , kaip ten skauda.... vat ir susibaimini visko
O seip tos dienos labai laukiu juk pamatysiu savo lelyte