Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

QUOTE(organizatore @ 2008 12 24, 12:26)
man gimdymas uz puses metu tenusimato, bet turiu visokiausiu baimiu, labiausiai bijau skausmo ir siaip nemegstu ligonines aplinkos - operaciniu  blink.gif

lABAI PALAIKAU, NES PATI PANAŠIAI JAUČIUOSI blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bond Girl 007 @ 2009 02 01, 13:24)
kiekviena is musu i skausma reaguoja skirtingai todel viena gali istverti be epiduros kita negali, gimdymas yra kiekvienos individualus.
todel kaip tau atrodis to momentu taip ir daryk. jei labai skaudes tai prasik epiduros, as nemanau kad reikia kenteti ir save kankinti ir stresuoti.  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif tik epidūrą gali duoti iki tam tikro laiko, jei moteris jau per daug atsidariusi, nebeduoda.
o vakar kaip tik kažkur skaičiau apie skausmo pajautimą, bet nepamenu kur g.gif
radau:
kmuk anesteziologas K. Rimaitis sako, kad tik 10 proc. gimdyvių gimdo beveik be skausmo, 40 proc. jaučia vidutinio sunkumo skausmus, 40 proc. - labai stiprius, 10 proc. - nepakeliamus.
visada reikia tikėtis papulti į tą gerąjį dešimtuką procentų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 15 vasario 2009 - 20:45
QUOTE(muminukas @ 2009 02 15, 21:34)
drinks_cheers.gif tik epidūrą gali duoti iki tam tikro laiko, jei moteris jau per daug atsidariusi, nebeduoda.
o vakar kaip tik kažkur skaičiau apie skausmo pajautimą, bet nepamenu kur  g.gif
radau:
kmuk anesteziologas K. Rimaitis sako, kad tik  10 proc. gimdyvių gimdo beveik be skausmo, 40 proc. jaučia vidutinio sunkumo skausmus, 40 proc. - labai stiprius, 10 proc. - nepakeliamus.
visada reikia tikėtis papulti į tą gerąjį dešimtuką procentų smile.gif

doh.gif nu tikiuosi papulti bent i vidutinio sunkumo skausmus - ziuriu sancu yra lotuliukas.gif
o del baimes, tj paniskai bijojau gimdymo doh.gif nieks nebegalejo manes itikinti gimdymo skausmo prasmingumu ir pan. dalykais blink.gif taciau kuo labiau arteja gimdymo data, tuo maziau as jo bijau, tuo labiau laukiu ir pacio gimdymo ir net skausmo (na, aisq ne mepakenciamo) ir plysimai ne taipo baisiai atrodo kaip is pradziu apie juos galvojau ax.gif thumbup.gif manau viska istversiu del savo dukriuko, juk taip stipriai jos laukiam, taip labai mylim wub.gif
Atsakyti
QUOTE(astuliuke @ 2009 02 16, 02:33)
doh.gif  nu tikiuosi papulti bent i vidutinio sunkumo skausmus - ziuriu sancu yra  lotuliukas.gif 
o del baimes, tj paniskai bijojau gimdymo  doh.gif  nieks nebegalejo manes itikinti gimdymo skausmo prasmingumu ir pan. dalykais  blink.gif  taciau kuo labiau arteja gimdymo data, tuo maziau as jo bijau, tuo labiau laukiu ir pacio gimdymo ir net skausmo (na, aisq ne mepakenciamo) ir plysimai ne taipo baisiai atrodo kaip is pradziu apie juos galvojau  ax.gif  thumbup.gif  manau viska istversiu del savo dukriuko, juk taip stipriai jos laukiam, taip labai mylim  wub.gif

Nera ko bijoti skausmo - juk yra epidura. Kai gimdziau dukryte, epidura dare dar neprasidejus dideliems skausmams (tada man jie dideli atrode), kai gimdziau sunu, galvojau iskesiu visus skausmus ir nereiks epidura, bet buciau neiskentus, nes labai labai skaudejo, bet kai paprasiau epidura - vietoj jo man pasake, kad darys cezari. Va tada tai buvo sokas, kadangi net negalvojau, kad gali daryti cezari, tai nieko apie ji nezinojau - nors gal ir gerai, kuo maziau zinojau - tuo maziau bijojau.
Sekmes visoms, kuriu laukia vaikelio atejimas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Tikrai nera ko bijoti, tai tik trumpalaikis skausmas ir tiek. Viska greit pamirsi, kai supsi kudikeli...
Mano abu gimdymai buvo lengvi ir greiti.
Atsakyti
as galiu pasakyti tik tiek kad niekad nereikia klausytis kam kaip buvo, as kazkodel buvau nusiteikusi, kad pagimdysiu greitai taip ir buvo, svarbiausiai yra pacios gimdyves nusiteikimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2009 02 18, 19:59)
as galiu pasakyti tik tiek kad niekad nereikia klausytis kam kaip buvo, as kazkodel buvau nusiteikusi, kad pagimdysiu greitai taip ir buvo, svarbiausiai yra pacios gimdyves nusiteikimas  smile.gif

aš irgi buvau taip nusiteikusi, o gimdžiau ilgai ir sunkiai biggrin.gif šlovė epidūrui thumbup.gif

bet tu teisi - kiekvienai savo: kad ir kaip kitos gimdė, niekas kitas už tave pačią nepagimdys drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,as jau rytoj 6ryto turiu isgert kazkokia tablete,kuri issaugs saremius doh.gif ir po keliu val atlekt i ligonine gimdyt 4u.gif bet atsirado baime,kad tik viskas butu gerai... nestuke.gif bo daktaras sake jog gimdos kaklelis visai uzdaras doh.gif o jau 42savaite eina,o mazylis visai nenori lysti...bjau tu skatinamuju,nes sake lb skauda schmoll.gif pradeda listi visokios mintys kas jai sakys ,kad epiduro nereikia blush2.gif o jau taip laukiu savo angelelio,juk kiek zinau jiems dar sunkiau i si pasauly ateiti...manau ,kad sianakt neuzmigsiu 4u.gif vyrui jau is pacio ryto sakiau ,kad tik visokios mintys lenda ir sapnai sapnuojas visokie,matyt,is tos nzn... lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi,buvo ir man baimių.Prisižiūrėjau gimdymo video ir foto,tai vos "nuo proto nenušokau" doh.gif Bet kuo labiau artėjo terminas,tuo labiau baimės dinginėjo.O kai jau pernešiojau,laukiau to skausmo kaip išganymo.Kiekvieną kartą,kai kamuodavo paruošiamieji,meldžiausi,kad tik labiau skaudėtų biggrin.gif
Atsakyti
tų visokių filmukų tai geriau jau nežiūrėti. ne medikui ne pats maloniausias vaizdelis, nors ir gimties stebuklas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 02 19, 10:24)
tų visokių filmukų tai geriau jau nežiūrėti. ne medikui ne pats maloniausias vaizdelis, nors ir gimties stebuklas  smile.gif

Tai dabar jau žinau.O tada buvo įdomu bigsmile.gif Nors mane išgąsdino ne pats vaiko gimimas,bet tai kaip moterys sarėmius kenčia unsure.gif Tie visi klyksmai ir pan. O kai pati gimdžiau,tai niekaip nesupratau,nu kogi ten rėkti schmoll.gif
Atsakyti
As pirmo nebijojau, nes nezinojau kaip kas bus, antro labai bijojau unsure.gif , nu bet ka, vistiek teko gimdyt ir pagimdziau biggrin.gif
Atsakyti