QUOTE (Leliuka @ 2004 09 26, 11:37) |
tai kad ir esme tame, jog visi skausmai ne gimdyme, o saremiuose ![]() manau visos su manim sutiks ![]() ![]() |
QUOTE |
Sveikos, kad epiduras nekenkia vaikui - raso visoje literaturoje. Ta doze nespeja patekti i vaiko organizma per trumpa laika. Gali buti komplikaciju mamai - va, del to ir nesutaria gydytojai (slapimo nelaikymas, gali skaudeti galva ir kt.). As nebuvau kategoriska, bet pasiklioviau gydytoja, kuri pradejus skatinti, pati pasiule. Bent jau man susidare tokia nuomone, kad gydytojai, dirbantys gimdykloje, o ne teoretikai, nera tokie kategoriskai nusiteike pries epidura, nes, ko gero, jis labiau naudingas, nei zalingas. As buvau labai juo patenkinta, nes kitu atveju buciau per 9 valandas issekusi ir fiziskai, ir psichologiskai. Bet reikia pasitiketi gydytoju, nes tik jis zino, kada galima taikyti epidura, kada ne. Man liko tik geri prisiminimai apie gimdyma - todel manau, kad ir mano dukrytei buvo geriau, kad mama ramiai, be dideliu kanciu pagimde (bent jau dabar taip atrodo, lygtai kai gimdziau, atrode biski baisiau ). Vel ruosiuos gimdyti ir apie epidura per daug negalvoju - kaip bus, taip. Ar yra mananciu kitaip? |
QUOTE (Meisy @ 2004 09 29, 08:39) |
[QUOTE]man tik keisti tie pasakymai, kad gimdyti tada galima zurnala skaitant. tai koks ten gimdymas tada? |