Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

Aš manau, kad nereikia bijoti wink.gif . Svarbiausia - reikia pastoviai galvoti apie vaikelį, kuris tuoj ateis į šį pasaulį thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gailė: 27 rugsėjo 2004 - 20:55
QUOTE (Leliuka @ 2004 09 26, 11:37)
tai kad ir esme tame, jog visi skausmai ne gimdyme, o saremiuose blink.gif
manau visos su manim sutiks rolleyes.gif laugh.gif

Tiksliai pasakyta. Man po 26val. saramiu pats gimdymas - dziaugsminga pabaiga.
Atsakyti

Sveikos,

kad epiduras nekenkia vaikui - raso visoje literaturoje. Ta doze nespeja patekti i vaiko organizma per trumpa laika. Gali buti komplikaciju mamai - va, del to ir nesutaria gydytojai (slapimo nelaikymas, gali skaudeti galva ir kt.). As nebuvau kategoriska, bet pasiklioviau gydytoja, kuri pradejus skatinti, pati pasiule. Bent jau man susidare tokia nuomone, kad gydytojai, dirbantys gimdykloje, o ne teoretikai, nera tokie kategoriskai nusiteike pries epidura, nes, ko gero, jis labiau naudingas, nei zalingas.
As buvau labai juo patenkinta, nes kitu atveju buciau per 9 valandas issekusi ir fiziskai, ir psichologiskai. Bet reikia pasitiketi gydytoju, nes tik jis zino, kada galima taikyti epidura, kada ne.
Man liko tik geri prisiminimai apie gimdyma - todel manau, kad ir mano dukrytei buvo geriau, kad mama ramiai, be dideliu kanciu pagimde (bent jau dabar taip atrodo, lygtai kai gimdziau, atrode biski baisiau smile.gif ).
Vel ruosiuos gimdyti ir apie epidura per daug negalvoju - kaip bus, taip.

Ar yra mananciu kitaip?
Atsakyti
Sveikos,

kad epiduras nekenkia vaikui - raso visoje literaturoje. Ta doze nespeja patekti i vaiko organizma per trumpa laika. Gali buti komplikaciju mamai - va, del to ir nesutaria gydytojai (slapimo nelaikymas, gali skaudeti galva ir kt.). As nebuvau kategoriska, bet pasiklioviau gydytoja, kuri pradejus skatinti, pati pasiule. Bent jau man susidare tokia nuomone, kad gydytojai, dirbantys gimdykloje, o ne teoretikai, nera tokie kategoriskai nusiteike pries epidura, nes, ko gero, jis labiau naudingas, nei zalingas.
As buvau labai juo patenkinta, nes kitu atveju buciau per 9 valandas issekusi ir fiziskai, ir psichologiskai. Bet reikia pasitiketi gydytoju, nes tik jis zino, kada galima taikyti epidura, kada ne.
Man liko tik geri prisiminimai apie gimdyma - todel manau, kad ir mano dukrytei buvo geriau, kad mama ramiai, be dideliu kanciu pagimde (bent jau dabar taip atrodo, lygtai kai gimdziau, atrode biski baisiau  ).
Vel ruosiuos gimdyti ir apie epidura per daug negalvoju - kaip bus, taip.

Ar yra mananciu kitaip?

na, nzn ka ten literaturoj raso ir kiek ten tiesos apie visiska nepakenkima, nes tai vis tiek intervencija. siaip nieko pries tas moteris, naudojancias epidura neturiu, bet stengiausi gimdyti kuo naturaliau. aisku pagalbos reikejo, bet po 15 valandu galiausiai susitikau su angelu ir nepasakyciau, kad ko nors apie gimdyma nepamenu ar neitiketinai pervargau. tikriausiai viskas nusiteikime, jei moteris nori epiduro, tai visiskai jos pasirinkimas. man tik keisti tie pasakymai, kad gimdyti tada galima zurnala skaitant. tai koks ten gimdymas tada?
Atsakyti
as dar negimdziau, bet jau galiu pasakyti, kad gimdymas tikrai kiekvienai labai skirtingas ir ne visiskai priklauso nuo nusiteikimo.paskutiniu metu pagimde nemazai draugiu ir kai paklausau atsiliepimu, buna kad bailiukes pagimdo lengvai ir nebijo kito gimdymo, o kartais drasesnes tiek issikamuoja, kad zegnojasi nuio sekancio... sad.gif
Atsakyti
Gimdyti nebaisu. Apie gimdyma man liko patys sviesiausi prisiminimai.
Atsakyti
QUOTE (Meisy @ 2004 09 29, 08:39)
[QUOTE]man tik keisti tie pasakymai, kad gimdyti tada galima zurnala skaitant. tai koks ten gimdymas tada?

O tai kodel gimdymas negali buti skaitant zurnala? smile.gif Ar reikia kaip musu bobutes gimdyti skausmuose?
Tai visos jos ir prisimena gimdyma kaip siauba.. O man gimdymas - sviesu ir grazu, ir dar karta nebijociau.
Atsakyti
Visishkai nieko baisaus, gal del to, kad su epiduriu gimdziau. Man irgi tik patys geriausi atsiminimai, galechiau jau dabar antra gimdyti laugh.gif
Ir pritariu Ievalotai, kad visai nebutina ish saves daryti kankines didvyres, geriau gimdyma prisiminti kaip shviesu gyvenimo ivyki.
Atsakyti

Patiko kazkieno mintis, kad anksciau ir apendiksa operuodavo be nuskausminimo arba duodavo tik "zoles" pakramtyti biggrin.gif O siandien, jei galima rinktis, kodelgi ne. Jei nebijai skausmo, gali kenteti, o jei bijai visus 9 menesius? ohmy.gif Cezario atveju irgi panasia nejautra daro ir jokios cia problemos.
Gimdymas "su zurnalu" tai vienas is pasirinkimo budu ir nera toks jau blogas. O skausmo ir taip uztenka. Man, pvz., iki stumimo likus daugiau, kaip valandai, niekas nuskausminimo nebedave ir zinau pakankamai, ka reiskia saremiai.
Atsakyti
Pastebėjau, kad tos kurios gimdė su epidūru kažkaip jaučiasi kaltos..nes vis primena tas "natūralias" gimdyves didvyres.
Gimdymą juk renkamės pačios, bet nereikia jo baimintis tiek, kad jau prakaituot imtum. Aš gimdžiau natūraliai ne dėl to, kad esu prieš epidūrą, bet tiesiog nesureikšminau laikino skausmo. Ėjo ir praėjo, o emocijos buvo tikrai kitokios, nei patyrė gimdančios su epidūru..tik tiek. Na kas kita po ilgo ir intensyvaus skausmo pajusti euforiją ir palengvėjimą, atgniaužti rankas, suskaičiuoti diedo mėlynes laugh.gif Skausmas dingsta ir su laiku pasimišta..man tai pasimiršo tą pačią minutę, kai liovėsi, taigi nelaikau savęs didvyre, bet ir nesigąsdinu ir kitų negąsdinu išprotėjusiomis nuo skausmo bobutėmis, kurios niekaip negali pamiršti kaip gimdė..nėra taip.
Man gimdymas irgi gražus, šviesus ir gali trukti dar ilgiau, būti dar labiau skatintas, dar labiau skausmingesnis, bet mielas jis man ir tiek. Mazochistė laugh.gif
Atsakyti
Pati esu prieš epidūrą, bet iš visos širdies pritariu Rasmai - kiekviena iš mūsų pati renkasi SAVO gimdymą. Todėl tiesiog kiekvienai reikia susidėlioti visus taškus ir žinoti, ko iš tiesų nori. Ir jokiu būdu nebijoti. Tada viskas bus gerai.
Gimdymas iš tiesų nėra joks baubas. Gimdžiau natūraliai ir, nors pribuvėja vėliau sakė, kad mano gimdymas nebuvo iš lengvųjų, apie jį liko patys šviesiausi prisiminimai. Su nekantrumu laukiu kito karto, kuris jau tikrai nusimato smile.gif
Dar tik noriu įterpti savo trigrašį apie epidūrą. Jei nusprendėte darytis epidūrą, mamos, tik padėkite į šalį žurnalus, kryžiažodžius ir mobiliakus. Geriau ramiai pabūkite tą laiką su savo vaikeliu, kalbėkite su juo, dainuokite jam, raminkite, pasakokite, kas vyksta. Juk vaikeliui epidūro niekas nepadarė! Patikėkite, gimimas yra taip pat labai traumuojantis ir jūsų paramos vaikučiui labai labai reikia...
Atsakyti
Ingridele,
jei jau nori kankintis, tai tau taip ir bus.
Atsakyti