Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip keliavote į ligoninę?

Aš tai pėškute nuėjau.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Viena, su dideliu maišu, per dideles pusnis. Reikėjo pamatyt kokie buvo priimančių seselių feisai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir dar pavardė mano mergautinė, nu žodžiu visai vagšelė...teko aiškintis, kad aš ne šiaip vargšelė, o tiesiog gyvenu gretimoj gatvėj, ir ne gimdydama atėjau, o su pernešiojimu poros savaičių... Nu bet nuo to personalo akys nesusitraukė- kažkaip netaip atrodžiau... Kaip pagalvoju ir kokio š*** aš tuomet ėjau, paskui dar veltui visą savaitę ligoninėj prasivoliojau....
Atsakyti
Sedoma su vyru i savo masinyte ir ramiai nuvykom tiesiai i ligonines kiema-masinyte ten ir prastovejo...
Atsakyti
ar kviest greitąą, manau, priklauso nuo situacijos, jei vyras, tėvai ar giminės, draugai gali nuvežt iškart, kai tau reikia-kam ta greitoji, nebent gal, jei gimdai n tąjį vaiką, kad pakeliui nepagimdyt rolleyes.gif , o pirmą greit pagimdyt nelabai tikėtina...
Pirmąkart važiavom kartu su vyru (jis ir dalyvavo gimdyme), antrą kartą vyras dirbo, negalėjo nuvežt, tai mano tėtis mane nuvežė, tiesa, dar nemaniau, kad gimdymas prasideda tada tongue.gif, tik gleivių kamštis buvo išėjęs, jokių skausmų , bet dėl visa ko važiavom rolleyes.gif ir po poros val. jau turėjau mažę wub.gif
Jei trečiąkart nebus nieko šalia, darbo diena, vyras nekeltų rago ar pan., pati gi nevairuočiau, taigi, gal skambinčiau tetai, pusbroliui, draugei gal, gal taksi, o gal greitajai, bus matyt rolleyes.gif, šiaip, jei šalia tuo metu nieko nėra, sunku nuspėt, kas atvažiuotų greičiausiai rolleyes.gif , gal visais varpais reiktų skambint iškart dėl viso pikto laugh.gif Dar bėda, nežinau, kur ant smūgio dėčiau vaikus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 18 rugsėjo 2004 - 09:28
man prasidejo saremiai vakare, vyro nebuvo, tai issikvieciau ji is garazo (keite sedynes masinos, gerai kad spejo thumbup.gif ). jis atvaziavo, dar nusiskuto barzda vonioj, kad grazus butu biggrin.gif , ir neskubedami isvaziavom su savo masina (naujom sedynem laugh.gif ). dar pakeliui uzsukom i statoila, nusipirkom gerti ir tada varem gimdyt. kazkaip nestresavom abu.
aisku, jei reiketu staigiai vaziuot, tai gal kviesciau taksa, o del greitosios, tai nezinau, ji greiciau jau letoji g.gif
Atsakyti
Kaip mums ishaishkino, jei ligonine toliau, sulaukt reiketu 10 min. tarp saremiu, o jei arti - uzhtenka ir 5 m. Tada vazhiuoti. Chia, manau tinka pirmam vaikui, nes su antru greichiau vyksta viskas. Nematau prasmes greitaja kviest. Vyras darbe? Na, tai kai prasides saremiai, praneshit jam ir atvazhiuos. Tikrai nera kur skubeti. Galu gale - stebekit, skaichiuokit tas minutes. Jei ka - jei vyras dar neatvazhiavo - o labai suintensyvejo ir suartejo - tada kvieskit ta greitaja (tokiu atveju tikrai greitaja, o ne taxi, o tai dar nezhinia, kas gali pekeliui atsitikt wink.gif.
Su pirmu vaiku iki tu 10 min. oi kiek laiko gali nuteket...
Prisiminiau juokinga atveji. Klausiu savo mamos: o kada tu vazhiavai i ligonine su manim? Mama tik nuraudo - ash jau buvau su ja pasidalinus ta informacija apie saremius ir minutes - ir sako: zhinai musu teti, panikuotoja; tik uzhsiminiau, kad kazhkas ne taip, ish karto supakavo ir ishvezhe i ligonine. Po to mama pusantros paros ligoninej viena pushkavo. Tais laikais gi jokiu vyru pashonej... O jei va taip namie, taigi ir arbateles dar ramiai pagertum, ir i dusha nueitum, ir pasiruoshtum ramiai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE (milabra @ 2004 09 17, 14:20)
Jei gimdymas vyksta normalia eiga, t.y. prasidėjo sąrėmiai, jie dažnėja, (paklausk savo gydytojos, kokio turi būti intevalo) tada važiuoji į ligoninę sava eiga - vyras nuveža, taksi išsikvieti ar pan.
Tačiau jei nubėgo vandenys - kvieti greitąją ir rėki į ragelį kad vandenys nubėgo. Turi važiuoti skubos tvarka. Ir atsakomybę visą tada perkeli jiems, o ne taksistui. Tas pats galioja jei prasidėjo kraujoplūdis, jei užgriuvo netikėti ir labai dažni skausmai.

Visiškai pritariu Milabrai. Jūs merginos turbūt nežinote, kad nubėgus vaisiaus vandenims, reikia gultis ir kviestis greitąją, nes vaikščiojant gali iškristi virkštelė. ir jokių dušų ir arbatų, nesvarbu, kad neskauda. Į dušą nueisite ligoninėje, po gydytojo apžiūros wink.gif .
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 09 17, 11:44)
Nesąmonė ta greitoji, ypač, kai gimdai pirmą vaiką. Retai kada dega taip važiuot..Ir tie sąrėmiai pradžioje gi ne tokie, kad staugtum blink.gif

net nzn - Emilio visas gimdymas tris valandas truko, is ju apie valanda greitosios lauke.
Ir isvis nesamone, kad gimdymas ten n-toje vietoje pas juos. Atsiprasant, kur vieno zmogaus gyvybei gresia pavojus, o kur yra rizikuojama dviem ar daugiau gyvybemis.
Atsakyti
QUOTE (mažulka @ 2004 09 17, 20:16)
Jūs merginos turbūt nežinote, kad nubėgus vaisiaus vandenims, reikia gultis ir kviestis greitąją, nes vaikščiojant gali iškristi virkštelė. ir jokių dušų ir arbatų, nesvarbu, kad neskauda. Į dušą nueisite ligoninėje, po gydytojo apžiūros wink.gif .

Teisingai, jei nubega vandenys, reikia skambinti ar savo daktarui, ar i ligonine, arba tiesiog vazhiuoti patiems, patartina gulinchioj padeti. Kad virkshtele ishkristu, tai dar niekur negirdejau, bet galiu paklausti savo ginekologo wink.gif
Shiaip nubege vandenys - tai tiesiog vienas ish pozhymiu, kad prasidejo gimdymas. Po ju paprastai - jei dar iki tol nebuvo - prasideda saremiai, ir jie jau progresuoja greichiau. Bet visa esme ta, kad nubegus vandenim atsiranda uzhksikretimo galimybe, todel butent del shitos priezhasties vaikelis turetu gimti per artimiausia para.
Atsakyti
n-toje vietoje del to, kad tipo tu is anksto zinai preliminaria gimdymo data ir turi but pasiruosus tam ivykiuj...absurdas, bet kiek pazystamu nestukiu kviete greitaja butent sitam reikaluj - nusivyle...teko gelbetis taxu.
Na man zmones dirbantys greitosiose aiskino, kad gimdymas - ne mirtina liga g.gif
Nors as giliai tikiu, kad kiekviena gimdyve - viena koja grabe...
Atsakyti
Nu kaip juokingai skamba... Niekas negali zhinoti, kada ish tiesu tas vaikelis gims. O jei jie masto, kad zhinai ir turi buti pasiruoshusi - kaip, idomu, tas pasiruoshimas turi vykt? Diena priesh ta data vazhiuot i ligonine ir laukt? wink.gif Ash buchiau dvi savaites ten gyvenus wink.gif hehehe
Nesamone... Ash nemanau, kad gimdymas yra visada 'baisu'. Ish esmes tai yra naturalus dalykas. Tachiau yra ir rizikingu atveju, ir jie neturi teises to neivertinti.
Gal jie turi omeny, kad gimdyve turi laiku susizhiuret, kada jai jau laikas vazhiuot i ligonine, o ne kviest paskutine minute greitaja ir nervuotis, kad neatvazhiuoja?..
Bet kuriuo atveju, greitoji ir turetu buti greitoji.
Atsakyti
as saremiu nejauciau, bet man prasidejo labai stiprus kraujopludis, taciau as kazkaip nepanikavau, vyras staigiai nuvare i aikstele, paeme masina ir nuvarem i klinikas, kazkaip net minciu nebuvo kviest greitaja
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 09 17, 22:07)
Teisingai, jei nubega vandenys, reikia skambinti ar savo daktarui, ar i ligonine, arba tiesiog vazhiuoti patiems, patartina gulinchioj padeti. Kad virkshtele ishkristu, tai dar niekur negirdejau, bet galiu paklausti savo ginekologo wink.gif

Šitą aš žinau, todėl ir rašau, bet ginekologo gali pasiklausti biggrin.gif .
Atsakyti