Mmmaammaa
nemokami tyrimai kiek as zinau yra tik Santariskiu konsultacinej polikl, bet ten ziautrios eiles

Siaip jau jei eini pas viena gyd, tai manau neverta metyt nemazus pinigus keliems gydytojams. Nebent suzinot kito nuomone.
As pvz neesu girdejusi apie virskinimo sutrikimus nuo skydliaukes, bent jau man taip nera

Vienintelis simptomas, ka jauciu - tai kartais sirdis kalatojasi, ir bendras toks dirglumas, nervingumas. Bert kas badar nenervuotas

Dabar visiems depresija ir visi nervuoti
Dabar as noriu paklaust isoperuotu (vilnieciu) - kaip "patepet" operavusi gyd, anesteziologa? Galit rasyt i az.
Ir dar - kaip ten viskas atrodo po operacijos (geriau jauciuosi, kai zinau, ko laukti). Kiek ilgai tas kaklas buna uzklijuotas? Kada po operacijos galima keltis? Kaip jautete3s po operacijos praejus savaitei - ar visiskai bejeges ar daugmaz normaliai? Va kiek klausimuku.
Aciu
Labas, Upyte, as galiu atsakyti apie Vilniaus onkologine ligonine - ar tu joje operuosies? Jeigu sitoje - tada parasysiu.
Apie pacia operacija - fiziskai tikrai ne tragedija, zinoma, baime kamuoja pries. Man ispjove visa skydliauke su piktybiniu mazgu. Gal pats atsibudimas nelengvas - ziurint, kaip kas pakelia narkoze. Yra kas vemia, man tai buvo viskas gerai tuo klausimu, bet tik atsibudus buvo kalcio didelis trukumas (tingiu ieskoti medicininio termino), tai labai purte, tai kazka i vena suleido ir praejo. Paskui dar pora dienu siek tiek tirpo rankos, kojos, veidas, ypac lupos, neisigask, ir taip buna. Reikejo papildomai suleisti kalci, paskui tabletes gerti.
Jeigu viskas gerai pavyksta, o taip buna beveik 100 proc., tai tik pirma diena sunkesne, geriau nesikelti, bet nakti man sesele padejo ir as jau nuejau i tualeta. Kita diena viskas lengviau, tik dar buna zondas. O trecia diena isima zonda ir esi beveik laisvas.
Jeigu jokiu komplikaciju, tai trecioj ketvirtoj dienoj isleidzia namo. As tai buvau ilgiau, nes gulejau vienuteje, tai norejau palaukti, kol istrauks siulus, kad nereiketu vazineti po miesta ir laukti daktaru. O siulus istraukia po 5-6 d. Visi perrisinejimai ir pan. - neskaudus. Kai istraukia siulus, tai jau ir gali neberisti - randa paprastai klijuoja, tai jis beveik nematomas. Man tai buvo ligonineje iskilusi viena nedidele problema - nuo ju pleistru prasidejo alergija, tai gal pasirupink ka nors svelnesnio. Vaistu pirmas dienas duoda, jeigu reikia. Tik valgydina tai slyksciai, bent jau onkologiniame. Na, jegu pirmas dienas ir savaites ne itin daug, reikia poilsio, ypac pratinantis prie tyroxino, man buvo ir visai ne kas, bet neilgai. As isvaziavau i Druskininkus ketvertui dienu, tai manau, kad be reikalo - lijo, buvo nyku, tik apie negalias ir liko galvoti... O jau po dvieju savaiciu turejau skristi ir isejo komplikuotas skrydis - net per tris salis, nuo 6 iki 19 val. oro uostai ir lektuvai - nieko, istveriau. Tai rodo, kad atsigauni gana greitai. Biuleteni jie duoda, regis, 10 dienu, paskui gydytojas tesia gal menesi, as nezinau, man tai nebuvo aktualu.
Jei dar ko noresi suzinoti, rasyk. Kada, kas, kur tave operuos? Sekmes