Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(Hedera @ 2006 11 14, 13:51)
Aš maniau, kad intoksikacija pasireiškė kaip ūmus koks nors negalavimas. Bet tu manęs nelabai paguodei, nes jaučiuosi labai panašiai kaip ir tu, tik slogos ir peršalimai nepuola (tfu, tfu, tfu,). Bet silpnumas, mieguistumas, nervingumas tai rodos tampa mano pastovia būsena.
Beje kokie tyrimai parodė intoksikaciją, kur reikėtų kreiptis?
Papildyta:
Na šiaip jau teoriškai, tai padidėjęs prakaitavimas ir karščio jausmas - hyperfunkcijos simptomai. O jeigu vis šalta, tai panašiau į hypofunkciją.

na man tai daktaras padares tyrimus pamate,kad intoksikacija. pats issigando ir liepe mazint vaistu doze,bet as juos buvau menesiui geram nutraukus,kad atsistatytu organizmas,taciau vel pradejus gert ir nuejus pas gydytoja pasirodo,kad tyrimai sunormalejo, taciau auglys paauges unsure.gif vat kokios bedos, vel padidinau doze ir nzn ko dbr reikes laukt, beto mane pykindavo lb, kaip ka suvalgydavau noredavos eit y wc ir nestumo testus begdavau pirkt,bet pasirodydavo cia ne nuo to.
Atsakyti
Sveikutes,
Itariu, kad jau galiu jungtis prie jusu, mielosios. 4u.gif
Seimos gydytoja po mano nusiskundimu nusiunte skydliaukes echoskopijai ir ka... preliminari deagnoze - letinis tireoiditas.
Dabar varysiu pas endokrinologus, kad viska istirtu, patvirtintu ir gydyt pradetu.
Simptomu pasireiskia visokiu, ypac virskinimo sistemos sutrikimai.
Noriu pasiklaust: kaip jus lankotes pas gydytojus? Jei kuri einat pas Kazanaviciu privaciai, ar dar einat ir i savo poliklinka?
Ar yra kazkokiu nuolaidu: nemokami tyrimai, gal kompensuojami vaistai ir pan., jei einat i valstybines poliklinikas?
Perskaiciau visas jusu istorijas, prisisemiau patirties, ir vis dar ieskau info. Jei dar turit kokiu nuorodu, mielai viska priimu, nes labai jau sunku nieko nezinant....

Sekmes mums visoms
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mmaammaa: 15 lapkričio 2006 - 11:25
Mmmaammaa

nemokami tyrimai kiek as zinau yra tik Santariskiu konsultacinej polikl, bet ten ziautrios eiles doh.gif Siaip jau jei eini pas viena gyd, tai manau neverta metyt nemazus pinigus keliems gydytojams. Nebent suzinot kito nuomone.
As pvz neesu girdejusi apie virskinimo sutrikimus nuo skydliaukes, bent jau man taip nera g.gif Vienintelis simptomas, ka jauciu - tai kartais sirdis kalatojasi, ir bendras toks dirglumas, nervingumas. Bert kas badar nenervuotas biggrin.gif Dabar visiems depresija ir visi nervuoti biggrin.gif

Dabar as noriu paklaust isoperuotu (vilnieciu) - kaip "patepet" operavusi gyd, anesteziologa? Galit rasyt i az.
Ir dar - kaip ten viskas atrodo po operacijos (geriau jauciuosi, kai zinau, ko laukti). Kiek ilgai tas kaklas buna uzklijuotas? Kada po operacijos galima keltis? Kaip jautete3s po operacijos praejus savaitei - ar visiskai bejeges ar daugmaz normaliai? Va kiek klausimuku.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2006 11 15, 16:50)
Mmmaammaa

nemokami tyrimai kiek as zinau yra tik Santariskiu konsultacinej polikl, bet ten ziautrios eiles  doh.gif Siaip jau jei eini pas viena gyd, tai manau neverta metyt nemazus pinigus keliems gydytojams. Nebent suzinot kito nuomone.
As pvz neesu girdejusi apie virskinimo sutrikimus nuo skydliaukes, bent jau man taip nera  g.gif Vienintelis simptomas, ka jauciu - tai kartais sirdis kalatojasi, ir bendras toks dirglumas, nervingumas. Bert kas badar nenervuotas  biggrin.gif Dabar visiems depresija ir visi nervuoti  biggrin.gif

Dabar as noriu paklaust isoperuotu (vilnieciu) - kaip "patepet" operavusi gyd, anesteziologa? Galit rasyt i az.
Ir dar - kaip ten viskas atrodo po operacijos (geriau jauciuosi, kai zinau, ko laukti). Kiek ilgai tas kaklas buna uzklijuotas? Kada po operacijos galima keltis? Kaip jautete3s po operacijos praejus savaitei - ar visiskai bejeges ar daugmaz normaliai? Va kiek klausimuku.

Aciu  4u.gif

Labas, Upyte, as galiu atsakyti apie Vilniaus onkologine ligonine - ar tu joje operuosies? Jeigu sitoje - tada parasysiu.
Apie pacia operacija - fiziskai tikrai ne tragedija, zinoma, baime kamuoja pries. Man ispjove visa skydliauke su piktybiniu mazgu. Gal pats atsibudimas nelengvas - ziurint, kaip kas pakelia narkoze. Yra kas vemia, man tai buvo viskas gerai tuo klausimu, bet tik atsibudus buvo kalcio didelis trukumas (tingiu ieskoti medicininio termino), tai labai purte, tai kazka i vena suleido ir praejo. Paskui dar pora dienu siek  tiek tirpo rankos, kojos, veidas, ypac lupos, neisigask, ir taip buna. Reikejo papildomai suleisti kalci, paskui tabletes gerti.
Jeigu viskas gerai pavyksta, o taip buna beveik 100 proc., tai tik pirma diena sunkesne, geriau nesikelti, bet nakti man sesele padejo ir as jau nuejau i tualeta. Kita diena viskas lengviau, tik dar buna zondas. O trecia diena isima zonda ir esi beveik laisvas.
Jeigu jokiu komplikaciju, tai trecioj ketvirtoj dienoj isleidzia namo. As tai buvau ilgiau, nes gulejau vienuteje, tai norejau palaukti, kol istrauks siulus, kad nereiketu vazineti po miesta ir laukti daktaru. O siulus istraukia po 5-6 d. Visi perrisinejimai ir pan.  - neskaudus. Kai istraukia siulus, tai jau ir gali neberisti - randa paprastai klijuoja, tai jis beveik nematomas. Man tai buvo ligonineje iskilusi viena nedidele problema - nuo ju pleistru prasidejo alergija, tai gal pasirupink ka nors svelnesnio. Vaistu pirmas dienas duoda, jeigu reikia. Tik valgydina tai slyksciai, bent jau onkologiniame. Na, jegu pirmas dienas ir savaites ne itin daug, reikia poilsio, ypac pratinantis prie tyroxino, man buvo ir visai ne kas, bet neilgai. As isvaziavau i Druskininkus ketvertui dienu, tai manau, kad be reikalo - lijo, buvo nyku, tik apie negalias ir liko galvoti...  O jau po dvieju savaiciu turejau skristi ir isejo komplikuotas skrydis - net per tris salis, nuo 6 iki 19 val. oro uostai ir lektuvai - nieko, istveriau. Tai rodo, kad atsigauni gana greitai. Biuleteni jie duoda, regis, 10 dienu, paskui gydytojas tesia gal menesi, as nezinau, man tai nebuvo aktualu.
Jei dar ko noresi suzinoti, rasyk. Kada, kas, kur tave operuos? Sekmes

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 15 lapkričio 2006 - 21:54
QUOTE(bertė @ 2006 11 15, 22:49)

patarkit ar operuotis ar geriau ne? nepiktybinis mano augliukas, kazanavicius sako kad reikia, poto ne, tai nzn nei kaip galvot,su kuo dar pasikonsultuot.gal isvis to mazgo nejudint?bet taip ar taip reiktu vaistus gert verysad.gif
Atsakyti
Upyte, as pasitaisau - zonda isima po ketvirta diena, regis, ne trecia. Tada ir pradedi visai gerai gyventi.
Papildyta:
QUOTE(lelli @ 2006 11 16, 00:34)
patarkit ar operuotis ar geriau ne? nepiktybinis mano augliukas, kazanavicius sako kad reikia, poto ne, tai nzn nei kaip galvot,su kuo dar pasikonsultuot.gal isvis to mazgo nejudint?bet taip ar taip reiktu vaistus gert  verysad.gif

Labas, lelli, uzjauciu, sunku apsispresti. As su bloga savo patirtimi manau, kad reikia operuoti. Skaiciau, kad ilgainiui supiktybiskeja apie 10 proc., Dieve duok, kad tu i juos nepapultum. O tas mazgu 'stebejimas' irgi pavojingas dalykas - man gi stebejo keleta metu, ir nieko nepastebejo iki labai dideliu problemu. Gyvenimas be skydliaukes gali buti visai normalus. Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2006 11 16, 09:04)
Upyte, as pasitaisau - zonda isima po ketvirta diena, regis, ne trecia. Tada ir pradedi visai gerai gyventi.

Man zondą išėmė jau sekančią dieną po operacijos, abu kartus, o siūlus ištraukė važiuojant namo, ketvirtą dieną. Kaune pjūvio neklijuoja, o siuva, bet labai gražiai, man po dviejų operacijų net nepasakysi kad pjūviai buvo du. Plonas randelis liko
Lelli, aš irgi pritariu bertei, mano patirtis tokia pat unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 16 lapkričio 2006 - 09:16
QUOTE(Baronė @ 2006 11 16, 11:14)
Man zondą išėmė jau sekančią dieną po operacijos, abu kartus, o siūlus ištraukė važiuojant namo, ketvirtą dieną. Kaune pjūvio neklijuoja, o siuva, bet labai gražiai, man po dviejų operacijų net nepasakysi kad pjūviai buvo du. Plonas randelis liko
Lelli, aš irgi pritariu bertei, mano patirtis tokia pat unsure.gif

Va, kaip skiriasi pooperaciniai reikalai, gerai, kad issiaiskinat, maziau nervu po operacijos.O kai klijuoja, tai buna tik vienas siulas, kur zondas, man dar siek tiek matosi randelis. Na, ko noreti, tik 3 men. praejo.

Barone, kaip jautiesi po jodo, ar sunku pradeti tyroxina? As uz savaites gulsiu, tai kol kas jauciuosi be vaistu neblogai, tik veidas patines siek tiek. Ir svoris aaauga, nes apetitas zveriskas. Kaip tavo tyrimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 16 lapkričio 2006 - 09:43
QUOTE(bertė @ 2006 11 16, 09:34)
Barone, kaip jautiesi po jodo, ar sunku pradeti tyroxina? As uz savaites gulsiu, tai kol kas jauciuosi be vaistu neblogai, tik veidas patines siek tiek. Ir svoris aaauga, nes apetitas zveriskas. Kaip tavo tyrimai?

Nu žinok nieko, normaliai jaučiuosi, būna tokių negalavimų, jautresnė, nervingesnė esu, miego labiau norisi. Tiroksiną geriu jau dvi savaitės po jodo, tai kažkaip nesijaučia nieko tokio g.gif O tyrimų nedariau dabar, o ir Baranauskas sakė kad neapsimoka daryti, vis tiek nebus tikslūs, nes tiroksiną vis reikia nutraukti, o paskui kol atsisato turi praeiti laiko. Tai va smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2006 11 16, 12:03)
Nu žinok nieko, normaliai jaučiuosi, būna tokių negalavimų, jautresnė, nervingesnė esu, miego labiau norisi. Tiroksiną geriu jau dvi savaitės po jodo, tai kažkaip nesijaučia nieko tokio g.gif O tyrimų nedariau dabar, o ir Baranauskas sakė kad neapsimoka daryti, vis tiek  nebus tikslūs, nes tiroksiną vis reikia nutraukti, o paskui kol atsisato turi praeiti laiko. Tai va smile.gif

Puiku, kad jautiesi neblogai, nes tas tyroxino pradejimas-nutraukimas, kiek suprantu, turetu buti organizmui didelis stresas. Na, cia daugumai dvieju jodu uzteko, tikekimes, viskas bus gerai ir mums.

Silvija.ss, kaip ten tas tavo 'gabalelis', gal ka nors naujo-gero zinai?
Atsakyti
labai aciu Jums uz atsakymus, tikraia ramiau, kai zinai, kas taves laukia. Tik apie ta vamzdeli as net nepagalvojau g.gif Na reikia, tai reikia.
Operuosiuosi Santaruose ne onko. O kiek davet, jei davet?
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2006 11 16, 13:15)
labai aciu Jums uz atsakymus, tikraia ramiau, kai zinai, kas taves laukia. Tik apie ta vamzdeli as net nepagalvojau  g.gif Na reikia, tai reikia.
Operuosiuosi Santaruose ne onko. O kiek davet, jei davet?

Parasiau tau, laikykis, viskas bus tik geriau.
Atsakyti