Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(migdolė @ 2006 11 19, 22:22)
Labukas,kaip yra atliekamas hormonu tyrimas?

Labas, paprasciausiai paima krauja is venos. Toliau tu nebedalyvauji iki atsakymo, jie ten savo laboratorijose buria... Bent as nezinau kitokiu budu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 19 lapkričio 2006 - 20:51
QUOTE(Kenga @ 2006 11 19, 20:49)
Paima kraują iš venos. O toliau musiet jau atitinkamais regentais naudojasi  smile.gif

Sveika, Kenga. Kaip tau sekasi?
Silvija, kaip tau jodas? gal yra kokių pasikeitimų?
Atsakyti
Perskaiciau viska. ir tokia susinervijus siaubas. 8 menesius laukiau ieles darytis skydliaukes tyrimams. akzka ten shviestis. ale galvojau shuds ta skydliauke nieko tokio. o kai paisskaiciau tai paranoja totali. ryt einu -pas gydytoja. a to kai paziuriu man visokie pozymiai. ir gerkle spaudziair susienrvijus prashneketi netgaliu , gumulas. ir rankos dregnos visada ir shaltis krecia. cia jau paskutinius 2 metus. ir svoris auga paskutinius metus. ir dbar nuejau [ire veidroedzio ir kaklas kazkox storas sad.gif zodziu ...28d man tern svies kazka por smth. ir turimus darysiuos kraujo.
Atsakyti
QUOTE(pelytte @ 2006 11 20, 16:50)
Perskaiciau viska. ir tokia susinervijus siaubas. 8 menesius laukiau ieles darytis skydliaukes tyrimams. akzka ten shviestis. ale galvojau shuds ta skydliauke nieko tokio. o kai paisskaiciau tai paranoja totali. ryt einu -pas gydytoja. a to kai paziuriu man visokie pozymiai. ir gerkle spaudziair susienrvijus prashneketi netgaliu , gumulas. ir rankos dregnos visada ir shaltis krecia. cia jau paskutinius 2 metus. ir svoris auga paskutinius metus. ir dbar nuejau [ire veidroedzio ir kaklas kazkox storas sad.gif zodziu ...28d man tern svies kazka por smth. ir turimus darysiuos kraujo.

Na, nepanikuok, relax, ne taip viskas ir baisu, cia juk mes apie blogiausius dalykus kalbame, o kitiems tai gi viskas gerai. laikykis
Papildyta:
QUOTE(Joliuke @ 2006 10 23, 20:33)
O aš pradėjau tvarkytis invalidumą, savaitės pabaigoj jau turėčiau žinot, ar gausiu ir kokią g.gif

Joliuke, sveika, o kaip tau einasi/ejosi tvarkytis invaliduma? Ar pasiseke? Tau juk viskas jau gerai, TG 0 (valio), po kiek laiko reikes daryti profilaktinius tyrimus, o iskaitoje paliko?
Atsakyti
Sveikutes,

As irgi jungiuosi prie Jusu. Pries metus (2005, rugsejis) man buvo uzkiles paudimas (140/110), per aukstas mano amziui (25m). Ir sirdele stipriai baladojosi. Taigi, prisiruosiau nueiti pas seimos gydytoja. Tai is pradziu visoks marazmas: gyde ir sere vaistais siaip, nuo per auksto spaudimo. Maza to, uzdraude sportuoti, kava gerti ir t.t. Paskui pamate, kad organizmas i tai nereaguoja. Padare TTH, ir pamate, kad jis virs 5. Per aukstas. Tada tiesiai pas endokrinologa (Vilniaus rajonine poliklinika) nusiunte. Laukiau "savo eiles" gal kokius 2 men. Diagnoze - letinis autoimuninis tiroiditas. Tai paskyre man L-Thyroxin'a 50 mg.
Po puses metu pakartotinis tyrimas - 6,26. Vel 2 men. eile pas endorkinologa. Sis man jau 100 mg israse. Vienintelis pliusas - spaudimas susinormalizavo (120/80)
Rytoj turiu siuntima pas endokrinologa. SItuacija pasikeite - uzteko 4-5 dienu eiles:). O TTH tyrimas superinis - 1,6.
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2006 11 21, 10:06)

Joliuke, sveika, o kaip tau einasi/ejosi tvarkytis invaliduma?  Ar pasiseke? Tau juk viskas jau gerai, TG 0 (valio), po kiek laiko reikes daryti profilaktinius tyrimus, o iskaitoje paliko?

Sveika. gavau 3 invalidumo grupę. Dabar po metų vėl peržiūrės. O pas endokrinologą tai kas 3 mėnesius važiuoju tiūkrintis, kažkaip ramiau man. Į Vilnių tik po pusės metų reik pasirodyt. Tikiuos nbeatsinaujins bėdos schmoll.gif
O kaip tau? Kada jodas? Ar tvarkai grupę?
Atsakyti
Joliuke,o kaip vyksta tos grupės suteikimas,ar ta grupė įtakoja darbo dienos trukmę.Kaip reaguoja darbdaviai?Aš važiuosiu jau 4 kartą(visada tikiuosi,kad paskutinį)kitais metais.O šiaip lyg ir nieko,tik kartais nežinau kaip išsireikšti-visai nebūna jėgų ir prie "žemės traukia".Sėkmės visoms merginoms.
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2006 11 21, 16:17)
Joliuke,o kaip vyksta tos grupės suteikimas,ar ta grupė įtakoja darbo dienos trukmę.Kaip reaguoja darbdaviai?Aš važiuosiu jau 4 kartą(visada tikiuosi,kad paskutinį)kitais metais.O šiaip lyg ir nieko,tik kartais nežinau kaip išsireikšti-visai nebūna jėgų ir prie "žemės traukia".Sėkmės visoms merginoms.

Laikysim kumščius, kad būtų paskutinis. Prieš važiuodama pranešk mirksiukas.gif O dėl grupės, tai viską surašo šeimos gydytoja, paskui važiuoji į komisiją, ten dar pakalausinėja arba ne, ir pasako kokią grupę gauni. Aš gavau 3. Su ja darbo valandos neribojamos kiek suprantu, o su 2 tai gali dirbt po 5-4 val į dieną arba tik 3-4 dienas per savaitę. Tai va, dar nežinau kiek gausiu pinigėlių, bet kažkiek gausiu, o darbdaviai normaliai sureagavo, nes nieko nereikėjo mažint
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2006 11 21, 17:05)
Sveika. gavau 3 invalidumo grupę. Dabar po metų vėl peržiūrės. O pas endokrinologą tai kas 3 mėnesius važiuoju tiūkrintis, kažkaip ramiau man. Į Vilnių tik po pusės metų reik pasirodyt. Tikiuos nbeatsinaujins bėdos schmoll.gif
O kaip tau? Kada jodas? Ar tvarkai grupę?

Joliuke, saunu, kad susitvarkei. Aciu Dievui, kad trecia grupe duoda, simta metu tos antros grupes nuolaidos - cia gi sveikatos reikalas. vadinasi, sveikesne. Ir moraliskai lengviau. As nesitvarkau, siuo metu man neaktualu. Tik pavasariop bandysiu aiskintis apie sanatorini gydyma, zinau, kad su musu diagnoze jis priklauso.
LABAI LINKIU IR TIKIU, KAD NEATSINAUJINS, o tikrintis tikrai reikia.
As si savaitgali guluosi jodui, taigi kita savaite parasysiu, kaip ejosi. Fiziskai jauciuosi visai neblogai, tik vel daugiaui galvoju apie liga, bijau, kaip seksis. Na, bus taip kaip bus, tikiuos, viskas bus gerai, tfu x3.
Sveikatos ir sekmes visoms.
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2006 11 21, 18:17)

Labas, Silvija.ss, uzjauciu tave, laikykis. Ar tu geri kokius nors stiprinancius ir pan. Va cia idejau Ruolios straipsni, man patiko, yra neblogos informacijos. As pas ji po operacijos buvau, galiu parasyti, ka man prirase, musu gi diagnoze tokia pati. As susipirkau viska pradzioje is strioko, bet naudoju tik vienus kitus. Siaip tai as jauciuosi neblogai, palyginti, matysime. Gal tu pavargsti, kad ''prie zemes traukia'. As tai turiu karts nuo karto pailseti issiguleti diena kita, kai blogiau jauciuosi, gerai, kad turiu galimybiu. Laikykis, gal cia dar ruduo veikia. Pamatysi, tikrai ketvirtas kartas pades. O kada vaziuosi?

http://www.globa.lt/2005-08-02.htm
Atsakyti
Joliuke,berte,ačiū jums labai už palaikymą,net nuotaika pagerėja.Stiprinančius pradėjau gerti dabar-vitaminus.Baranauskas visada kartodavo , kad nereikia gerti jokių vitaminų,tik mityba.Sutinku mityba pareguliuoja savijautą,bet vitaminų vistiek reikia,ypač prieš žiemą.Pradėjau naudoti Triovit,ką geriate jūs?Dar pageriu kalcio,dar kalį panaudoju,nes širdutė streikuoti pradėjo.Berte,kai turėsi laiko,parašyk ,ką prirašė tau Ruolia.Ir dar kartą ačiū.
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2006 11 22, 13:29)
Joliuke,berte,ačiū jums labai už palaikymą,net nuotaika pagerėja.Stiprinančius pradėjau gerti dabar-vitaminus.Baranauskas visada kartodavo , kad nereikia gerti jokių vitaminų,tik mityba.Sutinku mityba pareguliuoja savijautą,bet vitaminų vistiek reikia,ypač  prieš žiemą.Pradėjau naudoti Triovit,ką geriate jūs?Dar pageriu kalcio,dar kalį panaudoju,nes širdutė streikuoti pradėjo.Berte,kai turėsi laiko,parašyk ,ką prirašė tau Ruolia.Ir dar kartą ačiū.

Silvija.ss. as parasysiu tau i az
Atsakyti