QUOTE(kaija @ 2006 11 30, 14:57)
Mielosios merginos, as jau 2 ,5 men po operacijos, diagnoze pries op- adenoma (nepiktybinis), po operacijos - skydlaiukes vezys. Taigi, kaip ir viskas buvo aisku, kad reiks radiojodo. Perskaiciau visa imanoma internetine literatura apie gydyma JAV, Europoj ir tt., taciau apsilankiusi pas privatu dr. endokrinologa, kurio pavardes nenoriu rasyti, gavau viena labai gera patarima is jo praktikos,- jis man isdave viena paslapti,- kad kartais, kai parasoma diagnoze vezys, tai dar nereiskia, kad tai vezys, taigi jis man patare pasiimti mano skydlaiukes histologinius preparatus ir parodyti juos dar kitam patologui, kad jis perziuretu. Kadangi as vazineju po uzsieni ir turejau galimybes geroje universitetineje ligonineje gauti patologu konsultacija del savo hist preparatu, taigi cia as gavau atsakyma, kad mano preparatuose veziniu lasteliu NEI VIENOS NERA!!! Konsultavo du geriausi skydlaiukiu srities patologai. Taigi greiciausiai radiojodo nebus, nes kam naikinti vezi jei jo nera is viso. Taigi viso to isvada: medicinos lygis pas mus vis dar zemas, daktarai, ko gero, kad apsidraustu nuo nesekmes diagnozuojant, geriau paraso blogesne diagnoze, kad mes praeitume visa pilna gydymo"programa", negu juos paduotume i teisma uz nediagnozuota piktybine liga, tik beda tame, kad visos mes dar esame jaunos, norim sveiku vaiku, taip pat sveikatos sau, o esant ir taip vis labiau uzterstai aplinkai mes dar del gyd. nekompetencijos esame priverstos apsisvitinti radiojodu! Taigi mano patarimas visoms, jei tik turit galimybes, konsultuokites uzsienyje, privati konsultacija ne tokia jau brangi, nemaziau mes sumokame cia, kad pateptume visus chirurgus, anesteziologus, privacius endokrinologus, laborantes, sanitares ir tt.
Sveikutė. Gerai, kai turi galimybę važinėtis po užsienius ir ieškotis gydytojo ir dar ne vieno. O šiaip važiuoti specialiai tikrai ne pagal kiekvieno kišenę, o tada jau belieka pasikliaut savais gydytojais. Geriau jau gydyt tada kai nebūtina, negu negydyt tada kai būtina. O apie užsienio gydytojus, tai irgi negali garantuot. Va, viena mano giminaitė grįžo iš Airijos, nes ten gydytojai nesugebėjo nustatyt paprasčiausio bronchito