Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(bertė @ 2006 11 29, 14:44)
labas visoms, as po jodo, pirmadieni zinosiu atsakymus, taigi laukiu...
Bet prisidejau kita problema: beprotiskai dideli cholesteroli ir auksta spaudima. Mano cholesterolis jau senokai buvo padidejes, bet dabar virsija norma daugiau nei du kartus. Kaip jums? As tai guodziuosi, kad susitvarkys, kad organizmas pratinasi prie gyvenimo be skydliaukes ir pan. Na, be to, leidau sau labai atsipalaiduoti paskutini menesi ir priaugau apie 7 kg, bet neziurejau i tai rimtai, maniau, laikina. O dabar mane taip gydytojai prigasdino infarktais ir insultais, kad puoliau ieskoti informacijos. Kaip jums, ar turite panasiu problemu? As noreciau pradzioje apsieiti be vaistu, tik liaudiskomis priemonesmis ir dieta. 
Sekmes visoms, rasykite

Sveika sugrįžusi mirksiukas.gif Dėl cholesterolio tai aš kažkada tikrinausi, tai irgi per aukštas buvo, bet gydytojai man sakė, kad viena iš naujesnių teorijų yra ta, kad cholesterolis priklauso ne nuo maisto , o labiau nuo nervų ir stresų blink.gif O kažko specialiai nedariau dėl to, dabar net nežinau, koks jis pas mane yra g.gif O svoris, tai ką aš žinau, neauga jis man be proto, bet po truputį arba bent laikosi stabilus, tik deja, jis manęs netenkina, mano vyro irgi, deja doh.gif Tarp kitko, pradėjau lankyti aerobiką lotuliukas.gif Pačiai juokas ima iš savęs, kaip aš ten stipinėju doh.gif lotuliukas.gif
Ai dar dėl spaudimo. Man jis visada aukštokas buvo, tai ir dabar laikas nuo laiko vaistus pageriu. O laikosi jis maždaug 140-150/100-105 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Russne: 29 lapkričio 2006 - 19:27
Mergaitės, ką reiškia, kai ATPO apie 600? ką rodo šitas tyrimas
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2006 11 30, 13:27)
Mergaitės, ką reiškia, kai ATPO apie 600? ką rodo šitas tyrimas

antikūniai prieš skydliaukę mirksiukas.gif . Liaudiškai - skydliaukė pati prieš save kovoja. Pagal šį tyrimą galima spręsti, kad tavo slydliaukės sutrikimas - autoimuninės kilmės unsure.gif .
Atsakyti
ATPO norma iki 34-35, jei neklystu. Padidintas ATPO rodo skydliaukes uzdegima - tireoidita. Jeigu padidejes tik ATPO, gydymas nera skiriamas, taciau pasekoje uzdegimo daznai buna hipotireoze - padidejes TTH, tuomet skiriami vaistai..
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2006 11 30, 13:43)
ATPO norma iki 34-35, jei neklystu. Padidintas ATPO rodo skydliaukes uzdegima - tireoidita. Jeigu padidejes tik ATPO, gydymas nera skiriamas, taciau pasekoje uzdegimo daznai buna hipotireoze - padidejes TTH, tuomet skiriami vaistai..

Na, man paskyrę buvo L-tiroksiną, dabar TTH -3,9. Kitą savaitę eisiu pas endokrinologę, žiūrėsiu ką ji pasakys. O sakyk, kada kokia grėsmė yra nėštumui, kai koks tyrimas blogas, kai gali persileidimai ar apsigimimai vaikiukui. Kažkaip norisi "gaminti" vaikiuką kai jau tyrimai bus geri,.
Atsakyti
Mielosios merginos, as jau 2 ,5 men po operacijos, diagnoze pries op- adenoma (nepiktybinis), po operacijos - skydlaiukes vezys. Taigi, kaip ir viskas buvo aisku, kad reiks radiojodo. Perskaiciau visa imanoma internetine literatura apie gydyma JAV, Europoj ir tt., taciau apsilankiusi pas privatu dr. endokrinologa, kurio pavardes nenoriu rasyti, gavau viena labai gera patarima is jo praktikos,- jis man isdave viena paslapti,- kad kartais, kai parasoma diagnoze vezys, tai dar nereiskia, kad tai vezys, taigi jis man patare pasiimti mano skydlaiukes histologinius preparatus ir parodyti juos dar kitam patologui, kad jis perziuretu. Kadangi as vazineju po uzsieni ir turejau galimybes geroje universitetineje ligonineje gauti patologu konsultacija del savo hist preparatu, taigi cia as gavau atsakyma, kad mano preparatuose veziniu lasteliu NEI VIENOS NERA!!! Konsultavo du geriausi skydlaiukiu srities patologai. Taigi greiciausiai radiojodo nebus, nes kam naikinti vezi jei jo nera is viso. Taigi viso to isvada: medicinos lygis pas mus vis dar zemas, daktarai, ko gero, kad apsidraustu nuo nesekmes diagnozuojant, geriau paraso blogesne diagnoze, kad mes praeitume visa pilna gydymo"programa", negu juos paduotume i teisma uz nediagnozuota piktybine liga, tik beda tame, kad visos mes dar esame jaunos, norim sveiku vaiku, taip pat sveikatos sau, o esant ir taip vis labiau uzterstai aplinkai mes dar del gyd. nekompetencijos esame priverstos apsisvitinti radiojodu! Taigi mano patarimas visoms, jei tik turit galimybes, konsultuokites uzsienyje, privati konsultacija ne tokia jau brangi, nemaziau mes sumokame cia, kad pateptume visus chirurgus, anesteziologus, privacius endokrinologus, laborantes, sanitares ir tt.
Atsakyti
Del neshtumo nieko nzn.. Tik gydytojo komentaras buvo, kad "turesi gerti thyroxina iki gyvenimo galo, jei nori ishneshioti kada nors sveika vaika".. nors kita gydytoja aishkino, kad jokios itakos tai neturi.. manau, reiketu paskaityti literaturos tuo klausimu, nes gydytoju nuomones l nesutampa..
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2006 11 30, 16:04)
Del neshtumo nieko nzn.. Tik gydytojo komentaras buvo, kad "turesi gerti thyroxina iki gyvenimo galo, jei nori ishneshioti kada nors sveika vaika".. nors kita gydytoja aishkino, kad jokios itakos tai neturi.. manau, reiketu paskaityti literaturos tuo klausimu, nes gydytoju nuomones l nesutampa..

Man irgi visiškai tą patį sakė.
Atsakyti
Sveikutes,dariausi echoskopija ir pasake,kad mano skydliauke suaktyvejus blyn ir daugiau nieko nepaaiskino....gal galit man paaisknt ka tai reiskia? Kuo tai gali baigtis
Atsakyti
QUOTE(Latelle @ 2006 11 30, 18:39)
Sveikutes,dariausi echoskopija ir pasake,kad mano skydliauke suaktyvejus blyn ir daugiau nieko nepaaiskino....gal galit man paaisknt ka tai reiskia? Kuo tai gali baigtis

Nueik pasidaryti hormonų tyrimą ir su juo eik pas endokrinologą. Jis tau viską pasakys.
Atsakyti
Atsiprasau,o kur tuos hormonus tiria? Yra p-koj nemokamai,ar tik privaciai?
Atsakyti
QUOTE(Latelle @ 2006 11 30, 18:42)
Atsiprasau,o kur tuos hormonus tiria? Yra p-koj nemokamai,ar tik privaciai?

Paprastai visur reikia susimokėti. Gal su endokrinologo siuntimu ir nemokamai būtų, bet kol nueisi pas jį, kol pasidarysi, kol antrą kartą nueisi tai daug laiko susigaišta. Bent jau man patarė, kad paprasčiau yra susimokėt/
Atsakyti