Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(Zanetux @ 2006 12 15, 12:50)
mergaitės, o nuo tiroksino storėjama? cool.gif

nestorejama,as kaip tik sukudau ir cia klaidinga nuomone, nors vaistai kiekviena organizma veikia skirtingai.o del to ka tau pjaus ir kiek patarciau pasitart su rimtu chirurgu ir neimt i sirdi taip,mes galim pasakyt savo nuomone,is savo patirties bet nuejus pas daktara jis pasakys is savo poziciju tai kas tai geriausia tiktu ir ieskot kompromisu.
Atsakyti
O aš gal net sakyčiau džiaugiuosi, kad man išpjovė viską (nors kai paskaičiau patologinį atsakymą, mazgelis 0,9 cm buvo tik vienoj pusėj, bet jo turinys "negražus"). Nes jau 7 metus nuodijau save metizoliu. Man manau labiau operacijos reikėjo dėl nuolat nesusitvarkačios funkcijos, kuri (ir vaistai) alina visą organizmą. Dar plius tas galintis piktybėti mazgiukas.
O vaistų gėrimas ir storėjimas man vienas juokas biggrin.gif
Va kai prisimenu situaciją prieš pusantrų metų, kai po gimdymo 5 dieną jau stovėjau (nes sėdėt negalėjau lotuliukas.gif ) onkologiniam su baisiu guzu krūtyje, vaikas ištisai klykė, o ma niekas negalėjo pasakyti, vėžys man ar ne blink.gif Prie viso to dar prisidėjo mažiaus absoliutus nevalgymas (jam tada 3 mėn buvo), vaikas mirt akyse pradėjo (gulėjom ligoninėj, diagnozė-kūdikių anoreksija), man nežinia vėžys ar ne, o dar vyresnėlis irgi ligoninėj po lašinėm su Rota virusu. Va tada galvoju, kaip aš ištvėriau. Nuo tada vaikų peršalimo ligos man atrodo vieni juokai.
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2006 12 15, 15:41)
O aš gal net sakyčiau džiaugiuosi, kad man išpjovė viską (nors kai paskaičiau patologinį atsakymą, mazgelis 0,9 cm buvo tik vienoj pusėj, bet jo turinys "negražus"). Nes jau 7 metus nuodijau save metizoliu. Man manau labiau operacijos reikėjo dėl nuolat nesusitvarkačios funkcijos, kuri (ir vaistai) alina visą organizmą. Dar plius tas galintis piktybėti mazgiukas.
O vaistų gėrimas ir storėjimas man vienas juokas  biggrin.gif
Va kai prisimenu situaciją prieš pusantrų metų, kai po gimdymo 5 dieną jau stovėjau (nes sėdėt negalėjau  lotuliukas.gif ) onkologiniam su baisiu guzu krūtyje, vaikas ištisai klykė, o ma niekas negalėjo pasakyti, vėžys man ar ne  blink.gif Prie viso to dar prisidėjo mažiaus absoliutus nevalgymas (jam tada 3 mėn buvo), vaikas mirt akyse pradėjo (gulėjom ligoninėj, diagnozė-kūdikių anoreksija), man nežinia vėžys ar ne, o dar vyresnėlis irgi ligoninėj po lašinėm su Rota virusu. Va tada galvoju, kaip aš ištvėriau. Nuo tada vaikų peršalimo ligos man atrodo vieni juokai.

Taigi, bedu buna labai dideliu, blogiausia, ka retai kada jos po viena ateina, bet viskas istveriama ir praeina. Gal tapau prietaringa, bet dabar pagalvoju pries sakydama - kad dar didesniu bedu neprisisaukciau, 3 x tfu, nors musu diagnozes jau uztenka, kad dejuotum...
Mano vaikas, kai pradejo eiti i darzeli, irgi istisai sirgdavo - pirmadieni nuvedu, o ketvirtadieni arba penktadieni - temperatura, tada savaite namie, antibiotikai ir pan. As net darbus keiciau, kad galeciau su visu tuo kazkaip susidoroti. o antrais metais sirgo jau 'tik' kelis kartus. Tam jie ir vaikai, issisirgs ir bus viskas gerai, kai viskas praeina, regis, ne taip ir buvo sunku.
Merginos, o storejama visada nuo maisto, o ne nuo vaistu, tiesiog su visokiom endokrininem problemom pakinta medziagu apykaita - taigi reikia daugiau valios, kad nestoretum.
Taigi laikykites visos ir sveikite su gera nuotaika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 15 gruodžio 2006 - 15:50
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 14, 11:24)
parašyk, kad ir į AŽ kas operavo...
Man irgi būna, kad gydytojas ne prie širdies ir viskas - negaliu eit schmoll.gif

O aš apie Baronės chirurgą turiu savo nuomonę. Nu nepatiko jis man siaubingai(manęs neoperavo, bet operavo palatos kaimynę su kuria susidraugavau), tai dabar pasakysiu kodėl:
1. Pas visas paciaentes gydytojai ateidavo po kelis kartus per dieną, o tas gydytojas pasirodė tik sutinkant ir išleidžiant; į perišimus ėjo vieną, pati turėjo viską susirasti
2. Nežinau ar tai sutapimas ar ne, bet tiek mano kaimynė, tiek Baronė apie vėžį sužinojo tik atėjus atsakymams į namus, pirminiai atsakimai buvo neigiami
3. kai turėjo nusiust aprašą, tai jis tikrai nebuvo normalus: nei normalios anamnezės, nei tyrimų išvadų, tik konstaktavo, kad vėžys o daugiau nieko ( Kazanavičius pamatęs tik galvą kraipė)
Išvada : žmogus dirba atmestinai. Aišku tai mano nuomonė, bet ją susidariau iš konkrečių faktų, o ne iš kokių tai simpatijų ar ne. mane operavo Kymantas, man patiko
Papildyta:
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 15, 10:50)
na taip - dabar su 164-165 8giu sveriu 69-70, tai po vaistų kas bus - 90? ačiū dry.gif
ir, tarp kiūtko, aš neisterikuoju...
tiesiog labai jau mūsų šeimoje juodi debesys sklando - vaikai ištisai serga, dar manęs peilis laukia... na, vienu žodžiu sad.gif
dėkui už nuomones...

IKI 4u.gif

Nepergyvenk dėl to svorio, man pavyzdžiui irgi šiek tiek sumažėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū, mergaitės už nuomones 4u.gif

visų pirma, žiūrėsiu, ką man pasiūlys KMIK endokrinologas, kai pas jį nueisiu unsure.gif

o dėl svorio, tai vakar pasisvėriau ir pasirodo 66-67 bigsmile.gif

bet kažkaip keista, kad mano apetitas labai sumažėjęs... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zanetux: 16 gruodžio 2006 - 22:59
Upyte, džiaugiuos, kad tau viskas gerai 4u.gif Pas mane buvo kažkas nutikę kompui, tai į supermamą visai neįleido, tik dabar perskaičiau atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Vakar b uvau pas Kazanavičių. Įdomumo (keistumo) dėlei pasakysiu, kad konsultacija pabrango (kadangi nelabai atgaminu, kiek kainavo pirmą kartą, nes tik vieną kartą ir tebuvau prpeš tai), dabar su echo kainuoja 100 lt. Dar pliuys tyrimai doh.gif Jaučiu, čiuošiu pas "paprastus" daktarus, kai viskas susitvarkys g.gif

Dabar noriu paklaust (kurios operuotos):
1. ar "maliavojot" randą kuo nors, kad neliktų žymės? Ar berta?
2. Man akys labai patinę, Kazanavičius sakė, kad čia dėl nesusitvarkiusių hormonų. Per mėn turėtų "atleisti" Kaip Jums buvo?

Tiesa, TSH vakar ps mane buvo 12 blink.gif Tai gavau dozę 1 mėn - po 100 mg. Kažkaip kaip pamenu, tai Jūs visos kaip ir daugiau geriat g.gif Mano ūgis 170 cm, svoris 60 kg. Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 15, 12:50)
mergaitės, o nuo tiroksino storėjama? cool.gif

As pasakysiu apie save, kad po skydliaukes pasalinimo ir tiroksino gerimo visiskai nestoreju. Kazanavicius sake, kad parinkus tiroksino doze galima islaikyti normalu svori (jei jo truksta, tada gal ir storejama, o jei jo per daug, tai svoris krinta). Taip kad nieko tokio. Jei pastebesi, kad tau auga,tai nelauksi gi kol isstoresi,nueisi pas endokrinologa ir tau patars ka daryti. Kazanavicius sake,kad viskas priklauso nuo kiekvieno zmogaus valios. Man pvz. sake,kad po skydliaukes pasalinimo as pasikeisiu (ta prasme galiu pastoreti ar sumoterisketi), bet nieko, atrodau kaip atrodziusi taip pat jaunai ir vaikiskai ne pagal savo amziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2006 12 17, 13:36)
Vakar b uvau pas Kazanavičių. Įdomumo (keistumo) dėlei pasakysiu, kad konsultacija pabrango (kadangi nelabai atgaminu, kiek kainavo pirmą kartą, nes tik vieną kartą ir tebuvau prpeš tai), dabar su echo kainuoja 100 lt. Dar pliuys tyrimai  doh.gif Jaučiu, čiuošiu pas "paprastus" daktarus, kai viskas susitvarkys  g.gif

Dabar noriu paklaust  (kurios operuotos):
1. ar "maliavojot" randą kuo nors, kad neliktų žymės? Ar berta?
2. Man akys labai patinę, Kazanavičius sakė, kad čia dėl nesusitvarkiusių hormonų. Per mėn turėtų "atleisti" Kaip Jums buvo?

Tiesa, TSH vakar ps mane buvo 12  blink.gif Tai gavau dozę 1 mėn - po 100 mg. Kažkaip kaip pamenu, tai Jūs visos kaip ir daugiau geriat  g.gif Mano ūgis 170 cm, svoris 60 kg. Ką manot?

Upyte, atsakau: 1) as tai niekuo rando netepiau ir netepu, jis labai neryskus, o ir problemos is to nedarau siuo metu; 2) mano paakiai ir visas veidas buvo pabrin kes pries ir po jodo - kai vaistus nutraukiau.  Praeina sitie dalykai greitai; 3) nustatyti tyroxino dozes - daktaru reikalas, nezinau, ka atsakyti. Pagal savo savijauta as manau, kad man 150  - per mazai, bet nekeiciu, praejus 1,5-2 men. po jodo darysiu tyrimus, tada matysime tiksliau.

Merginos su isoperuota skydliauke, noriu jusu paklausti:
1) man jau 4 men. po operacijos, bet kaklas, ypac ta puse, kurioje buvo mazgas, dar aptirpusi. Kaip jums? Ir kaklas patines, ypac padidejes 'adomo obuolys', nezinau, ar moterims irgi taip vadinasi? 2) Rytais jauciu kune lyg ir virpuliuka, silpnuma, paskui praeina, idomu, kas tai, nuo/del ko?  Gal zinote?
Aciu, labai padetumete, jeigu pasidalintumete savo 'patirtimi'. Sekmes visoms

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 18 gruodžio 2006 - 13:58
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 16, 23:58)
ačiū, mergaitės už nuomones 4u.gif

visų pirma, žiūrėsiu, ką man pasiūlys KMIK endokrinologas, kai pas jį nueisiu unsure.gif

o dėl svorio, tai vakar pasisvėriau ir pasirodo 66-67 bigsmile.gif

bet kažkaip keista, kad mano apetitas labai sumažėjęs... unsure.gif

Apetitas kaip ir svoris labai priklauso nuo medžiagų apykaitos intensyvumo. O medžiagų apykaita laaabai priklauso nuo skydliaukės hormonų. Kai pas mane skydliaukė smarkiai suaktyvėja, tai ir valgau nuo šaldytuvo neatsitraukdama, o kai nukrentu beveik iki hipofunkcijos, tai apetitas beveik visai dingsta. Bet svoris tai nei per daug didėja nei per daug mažėja (deja, deja)...
Atsakyti
Silvija.ss, ar gavai? Issiunciau gal keturis. Sekmes
Atsakyti
Ačiū,berte,viskas jau tvarkoje.
Merginos,su artėjančiom šventėm,būkim sveikos ir laimingos!
Atsakyti