Įkraunama...
Įkraunama...

Rankinis bagažas į lėktuvo saloną

Rodos, visa tema perskaičiau, bet nemačiau, ar kas nors bandėte vežtis lėktuvo salone žalių kiaušinių? taip jau yra, kad man reikia juos nusivežti. Kokius 30 vnt kiausiniu pakuotese.. ar įleis i salona?
Atsakyti
Norėjau paklausti ar į rankinio bagažo svorį įeina tas maišelis su skysčiais.
Atsakyti
net susijuokiau perskaicius paskutini posta apie kiausinius smile.gif 4u.gif bet atsakymo tikrai nezinau unsure.gif

o as norejau paklaust, ar yra taikomas kazkoks mokestis jei rankinio bagazo apimtys didesnes nei numatyta? ir jei taikomas,tai gal zinot kokio dydzio?

maiselis su skysciais ir turi buti idetas i rankini bagaza, o ne atskirai nesamas rankoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ketter: 04 sausio 2010 - 12:01
Atsiprasau, kad suklaidinau del 50 ml buteliuko.

Cia yra Vilniaus oro uosto rankinio bagazo taisykles
Vilniaus oro uostas
Kauno oro uostas
Daug naudingos info

Daug kas priklauso nuo oro uosto - lengviausiai viska praleidzia Lietuvoj. Paryziuj Charles de Gaulle oro uoste teko stebeti vaizda, kaip moteriskei liepe ismesti stiklinius remelius su jos seimos nuotraukomis, kuriuos vezes rankiniam bagaze. Nepadejo nei asaros nei maldavimai, liepe juos ismesti ir tiek. As esu ismetus buteliuka su trupuciu toniko, nes buteliuko turis buvo 25 ml didesnis uz leidziama. Nors vyro 200 ml kvepalu praslydo nepastebeti doh.gif Taip pat manikiuro zirklutes, kurias buvau netycia kuprinej palikus ir net nezinojau, kad jas turiu biggrin.gif Atkreipkit demesi, oro uostuose prie apsaugos stovi tokie permatomi konteineriukai su konfiskuotu geriu... Puse dezes kvepalu, atskira deze zirklutem ir kitiem astriem daiktam... Idomu, kur jie paskui ta konfisuota geri deda? g.gif

Na, istorija apie nelemtaji maiseli jau aprasiau. Idomumo delei turiu pamineti, kad karta prasinesiau dideli zvejybini atlenkiama peili, toki su uzkirtimais, kuris liko apsaugos nepastebetas (ir mano taip pat, nes buvo uzkrites uz rankines dugno ir ji atradau tik ispakuodama daiktus po keliones).

Del kiausiniu vezimo - priklauso nuo salies, i kuria skrendat. Kai kurios salys draudzia ivezti bet kokius maisto produktus, kai kurios - tik gyvulines kilmes.

I rankinio bagazo svori ieina ir maiselis su skysciais.

Papildyta:
QUOTE(Ketter @ 2010 01 04, 10:00)
o as norejau paklaust, ar yra taikomas kazkoks mokestis jei rankinio bagazo apimtys didesnes nei numatyta? ir jei taikomas,tai gal zinot kokio dydzio?

Del apimciu nezinau, nes visur pabreztinai nurodoma, kad rankinis bagazas turi tilpti i tam tikrus ismatavimus, bet virssvoris tikrai gali buti ir jis papildomai apmokestinamas.
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2010 01 03, 03:01)
oro uostas ryskiai keleiviu patogumo nepaiso...

Na, kiek girdejau, dabar tuos maiselius kai kur pradejo nemokamai dalinti, o ta istorija, kad turejau eiti pirkti naujo maiselio man nutiko 2009 vasara. Oro uostas nepaiso keleiviu patogumo, bet stengiasi paisyti saugumo ir, zinoma, pelno biggrin.gif Isivaizduokit, kiek per diena keleiviu perka tuos maiselius, o per menesi.... Centas prie cento susidaro nebloga sumele, jei per diena padaugini is keliu tukstanciu
Atsakyti
QUOTE(Tajanta @ 2010 01 04, 04:00)
Rodos, visa tema perskaičiau, bet nemačiau, ar kas nors bandėte vežtis lėktuvo salone žalių kiaušinių? taip jau yra, kad man reikia juos nusivežti. Kokius 30 vnt kiausiniu pakuotese.. ar įleis i salona?

skambink i avialinijas ir klausk, siaip gali ir neleisti, nes "skystis" viduj smile.gif ir kaip jau sake priklauso nuo salies ar ji leidzia ta ivezti.

QUOTE(Ingel @ 2010 01 04, 05:54)
Norėjau paklausti ar į rankinio bagažo svorį įeina tas maišelis su skysčiais.

taip, zinoma.

QUOTE(Ketter @ 2010 01 04, 06:00)

1. o as norejau paklaust, ar yra taikomas kazkoks mokestis jei rankinio bagazo apimtys didesnes nei numatyta? ir jei taikomas,tai gal zinot kokio dydzio?

2. maiselis su skysciais ir turi buti idetas i rankini bagaza, o ne atskirai nesamas rankoje smile.gif

1. jei apimtys didesnes ir pastebes, ar netilps i lentyna, tai teks priduoti i bagaza, jei tik svoris tai papildomai sumoketi. geriau nerizikuoti, kad neatsidurtu brangus tau daiktai bagaze.

2. pagal viska jis turi buti isimtas is rankinio kai eini per apsauga.

QUOTE(svete @ 2010 01 04, 07:56)
Daug kas priklauso nuo oro uosto - lengviausiai viska praleidzia Lietuvoj. Paryziuj Charles de Gaulle oro uoste teko stebeti vaizda, (...)

taip CDG tai kiek as macius tai labiausiai tikrino ir daugiausia ismetinejo zmonems daiktu. kitur taip dar grieztai niekur nemaciau.

Atsakyti
o ar galima vežtis manikiūrines žirklutes?
Atsakyti
rankiniam bagaze negalima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajanta @ 2010 01 04, 09:00)

nejau nei viena ne smalsi, kad nepaklausia, kur tu važiuoji, kad nebūtų kiaušinių blush2.gif biggrin.gif arba apmėtyt nori tik išlipus iš lėktuvo.. Sorry tiesiog unikalus kl.. susijuokiau..
Bet realiai kaip jau sako,pasiklausk, greičiausiai kad neleis g.gif
Atsakyti
o ar kas nors bandėt vežtis vienkartinius skutimosi peiliukus? nes skaičiau kad vilniaus oro uoste leidžiamas toks dalykas, bet vis tiek norėčiau pasitikslint, gal kam nors yra tekę su tuo susidurt..?
Atsakyti
QUOTE(orangetulip24 @ 2010 01 05, 11:57)
o ar kas nors bandėt vežtis vienkartinius skutimosi peiliukus? nes skaičiau kad vilniaus oro uoste leidžiamas toks dalykas, bet vis tiek norėčiau pasitikslint, gal kam nors yra tekę su tuo susidurt..?

Dekit i priduodama bagaza, tikrai nebus problemu
Atsakyti
QUOTE(orangetulip24 @ 2010 01 05, 14:57)

Mes su kompanija kai vaziavom, tai ne vienas turejom, kiti net po kelis, ir niekas nieko g.gif siaip drauge sake kad skaite kazkur kad leidziama juos veztis, bet tai cia aisku neaisku ant ko pakliusi mirksiukas.gif o is zirkluciu tai yra leidziamos tokios, kur issilanksto, tik dilde kartu negali buti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 01 05, 13:46)
nejau nei viena ne smalsi, kad nepaklausia, kur tu važiuoji, kad nebūtų kiaušinių  blush2.gif  biggrin.gif arba apmėtyt nori tik išlipus iš lėktuvo.. Sorry tiesiog unikalus kl.. susijuokiau..
Bet realiai kaip jau sako,pasiklausk, greičiausiai kad neleis  g.gif

Žinau, kad visoms juoką kelia šitas klausimas, aš pati žvengiu, kai įsivaizduoju kontrolierių veidus, kai peršviečia mano rankinį bagažą ir pamato kiaušius biggrin.gif bet jie ne tokių prisižiūrėję.. MB nevažiuoja be lietuviškų kiaušinių ,nors pasipjauk lotuliukas.gif Taigi kažkaip vešimės.
Atsakyti