Nu nezinau.
Dukrete pirmakart nuiejo budama 1,4. Super. Leido pabuti su ja kiek noriu. Eijau savaite. Aukletojos ja kalbina, be jokiu asoru pragyvenom. Bet tai buvo kitas darzelis.
Su antru vaiku (1,9 dabar) patekom i si darzeli i visciukus. Bet cia, kaip kalejime, nori i pasimatymas turi vos neleidima tureti. Kaip as galiu palikti vaika nepazistamaj tetai. Aiksu vers. Ir sutinku kad gali verkti apie 2 savaites. Bet kada i vaika net nereaguoja, kad mama negali nors valanda pabuti. Vobscem isreikalavau as siandien ta "kalejimo" valanda (i pasimatyma).

Atejau vaika paimti po valandos. Vaikuciai buvo lauke. Aujletoja sedi, vaikai smelynej zaidzia, maniskes jai uz nugaros stovi ir zliumba. Ta, be jokios reakcijos. Jis gali nueiti kur nors, Dzin. Klausiu "kaip sekasi"? Sako, bet tokiu tonu: Siandien geriau negu vakar. As sakau, va ka reiskia mama pabuvo kazkiek pries paliekant.
O siandien vakare pirmas vaikas (dukryte) man sako, mergaitei dabar 6 metai. O ji vakar mate ta seimininke. "Mama, as zinojau, kad broliukui ta teta nepatiks, ji neskirta dirbti su vaikais.
Taig padariau isvada: Tai ka gali galvoja maziukas, jeigu 6 metu vaikas bijo tetos 1 kar matydamas. Ir antra: Nera nieko vertingesnio, negu mano vaiku sypsena.
Tai gi velniop ta spragtuka, ryt atsiimsiu dokumentus.
Turejau geros patirteis su dukra. Kaip ji pripratus eiti i darzeli pateko vasara i maisuta grupe, kur buvo naujos aukletojos. Vaikui is vis pradingo noras vasara eiti i darzeli. Verkia, drebejo. As buvau liudinke, kaip elgesi su vaikais. Po didelio skandalo, mums vasarai pakeite aukletoja. Vaikas vel pradejo lankyti darzeli. Bet mergaites psichika man teko gydyti metus.
As UZ Laimingus VAIKUS
P. S. Brangios mamytes, reikalaukit save teises. Viasdami vaika pirma kart i darzeli, mes TURIM teise su juo pasilikti kiek norim.