Įkraunama...
Įkraunama...

Žirmūnai: Spragtukas

labas vakaras 4u.gif

ziuriu kad temuke apmirus, bet vistiek uzduosiu kelis klausimukus blush2.gif
gal kas zinot kokios aukletojos riesuteliu grupej (trimeciu)? kaip su vaikais jos elgiasi kazin? g.gif

pradedam nuo rugsejo lankyt, labai bijau, nes maniske pati nevalgo ir labai mazai kalba verysad.gif bet siaip labai draugiska ir daug demesio nereikalaujanti mergyte, tik kazkaip baisu kad liks nepavalgius ir niekas ten su ja nesiterlios verysad.gif
Atsakyti
Mes antra diena einam i Spragtuko gruoe "visciukai" Virsuj skaiciau vienos mamos nuomone, kad tagiskos aukletojos. Jau bijau. Vaikui mani 1,9. Verkia tagiskai. Vos antra diena isparsiau pabuti su juo. Neleidzia, nors ir turiu pilna teise. Tai pasilikau, veliau isejau. Po valandos paemiau. Vaikas buvo verkiantis. Nei jie jam "dantis" kalbina, nei ka.
O baisiausiai, kad aukletoju padejaje, ta "nianecka" tai is vis daugiau vadovauja, negu aukletoja.

Papildyta:
QUOTE(juratija @ 2009 08 12, 10:17)
o as maniau, kad pernykscius meskiukus jau i mokykla isleido...  g.gif Nes vasara dar lanko sia grupe pora dideliu mergaiciu  smile.gif

O del aukletoju, tai esam cia labai patenkinti  4u.gif  Labai skiriasi nuo visciuku... Net ir dabar, kai visciuku auklyte kazka pavaduoja meskiukuose vel prasidejo nenorejimai i darzeli ir asaros, kurias per puse metu buvo pavyke isdziovinti...  verysad.gif

Skaitau ir vos neverkiu. Aukletojos man nepatiko net pirma diena. Bendravo negraziai. Vaikas verkia. Bijau ir vesti.
Atsakyti
SVEIKI, pirmos dienos visada sunkios verysad.gif
Mūsų mažoji taip pat sunkiai nuėjo. Taip ir nesmagu pasidarė unsure.gif Pernai labai sunkiai ėjo... Vis ašaros ir ašaros... Net gaila vaiko buvo verysad.gif
Kiek kitaip su vyresne. Ji jau keturių metukų, drąsiai ėjo į darželį. Auklėtoja pasitiko su šypsenomis, sveikinimais (kaip visuomet). Mes labai ja patenkinti 4u.gif Visada tokia dėmesinga. Viskuo labai domisi, apie viską informuota kas naujausia. Apie kiekvieną vaiką gali papasakoti...
Įdomu ar ir antroji bus tokia ? Ji pernai :Riešutėlių: grupėje dirbo su priešmokykliniais vaikais.
Kalbėjau su kai kuriais tėvais, tai džiaugiasi, kad bus nuolatinės auklėtojos.. O tai svetimos, nei paklausi, nei pakalbėsi.... O ir lietuviškai nelabai jau kalba...
Atsakyti
Kiek žmonių tiek nuomonių žiūriu ax.gif Mes antri metai einam į viščiukus ir jokių bėdų smile.gif niekad nesiskundžiau auklėtojomis unsure.gif pirmas savaites bliovė kruvinom ašarom, ale tikrai priprato ir sunku beišvest.

Na aš manau jei ateina naujai į darželį - kokios bebūtų auklėtojos jūsų akimis, vaikas juk nepažįsta jų ir NATŪRALU kad ir verkia, ir pasimetęs yra, ir nepasitiki..
Manoji kai įprato (po 2 savaičių maždaug) tai ne pas vaikus o pas auklėtojas bėga, ant kelių pasėdi, laukia visad kol ryte į grupę pakvies. smile.gif

taip, kad neleidžia būt su vaiku grupėj mamai yra šokas dvigubas, aš irgi pasimečiau kai pirmądien išvarė neleidus atsisveikint su vaiku, bet man rodos būčiau ilgiau įkalbinėjus kad nebijok ir panašiai - būtų buvę tik blogiau.

Tikrai manau įprasit, svarbiau kad nesirgtų, sėkmės, grupiokai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lux Lady @ 2009 08 21, 21:45)
Sveiki,esam uzsirase savo beveik 5metu mergaite i si darzely 4u.gif Galvojam vesti nuo spalio-lapkricio,idomu i kokia grupe pateksim,rasemes i lietuviu lyg grupe g.gif
Dar norejau paklausti,ar atvyksta i darzely teatriukai su spektakliais,ar gerai vaikus per metus aukleja,ta prasme daineles eilerastukus visokiom progom ismokina?

g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Lux Lady, maniškė jaunesnė tai negaliu apei vyresnėlių grupių veiklą parašyt.
Bet kad ankydama lopšelį išmoko dainuot krūvą dainelių tai patvirtint galiu smile.gif Šnekėjo dar neaiškiai, o jau dainavo biggrin.gif
Šventės per Kalėdas, Velykas, Kaziuką organizuotos buvo, mamytes gėlėmis sveikino per Mamos dieną . 4u.gif
Atsakyti
Nu nezinau.
Dukrete pirmakart nuiejo budama 1,4. Super. Leido pabuti su ja kiek noriu. Eijau savaite. Aukletojos ja kalbina, be jokiu asoru pragyvenom. Bet tai buvo kitas darzelis.
Su antru vaiku (1,9 dabar) patekom i si darzeli i visciukus. Bet cia, kaip kalejime, nori i pasimatymas turi vos neleidima tureti. Kaip as galiu palikti vaika nepazistamaj tetai. Aiksu vers. Ir sutinku kad gali verkti apie 2 savaites. Bet kada i vaika net nereaguoja, kad mama negali nors valanda pabuti. Vobscem isreikalavau as siandien ta "kalejimo" valanda (i pasimatyma). smile.gif Atejau vaika paimti po valandos. Vaikuciai buvo lauke. Aujletoja sedi, vaikai smelynej zaidzia, maniskes jai uz nugaros stovi ir zliumba. Ta, be jokios reakcijos. Jis gali nueiti kur nors, Dzin. Klausiu "kaip sekasi"? Sako, bet tokiu tonu: Siandien geriau negu vakar. As sakau, va ka reiskia mama pabuvo kazkiek pries paliekant.
O siandien vakare pirmas vaikas (dukryte) man sako, mergaitei dabar 6 metai. O ji vakar mate ta seimininke. "Mama, as zinojau, kad broliukui ta teta nepatiks, ji neskirta dirbti su vaikais.
Taig padariau isvada: Tai ka gali galvoja maziukas, jeigu 6 metu vaikas bijo tetos 1 kar matydamas. Ir antra: Nera nieko vertingesnio, negu mano vaiku sypsena.
Tai gi velniop ta spragtuka, ryt atsiimsiu dokumentus.
Turejau geros patirteis su dukra. Kaip ji pripratus eiti i darzeli pateko vasara i maisuta grupe, kur buvo naujos aukletojos. Vaikui is vis pradingo noras vasara eiti i darzeli. Verkia, drebejo. As buvau liudinke, kaip elgesi su vaikais. Po didelio skandalo, mums vasarai pakeite aukletoja. Vaikas vel pradejo lankyti darzeli. Bet mergaites psichika man teko gydyti metus.

As UZ Laimingus VAIKUS
P. S. Brangios mamytes, reikalaukit save teises. Viasdami vaika pirma kart i darzeli, mes TURIM teise su juo pasilikti kiek norim.
Atsakyti
As kai pratinau irgi nepasilikdavau,nes istikruju,kol as buvau,tol ji verke,kai iseidavau jau nebereikejo,as skambindavau aukletojai ir klausinedavau,bet..mano vaikas istikruju yra drasesnis,aktivesnis,jai be problemu visa tai buvo,paskui pirma vasara,sujungtos grupes..eit nenorim,bet...vel tik viena diena,paskui perprantam,susipazystam,ir tuoliau bendraujam su kokiu nors vaiku ar keliais,susidraugaudavo..Bet cia tik mano atvejis,bet juk visi skirtingi,todel darykim taip kaip galvojam bus tik geriau jums ir jusu vaikuciams,sekmes!

Ir dabar atlankius jau esam 3metus,3vasaros,taigi visas darzelis mus pazysta,o ji visus vaikus,istikruju labai viskas yra liuks,bet vis svarstau ar vesti i Spragtuka,kadangi gyvensim salia jo g.gif mums vedeja musu darzelio patare vest prie namu,atseit juk ir i mokykla eis kazkur netoli,greiciausiai su visa savo grupe tiesiai i pirma klase,tai nezinau,kadangi dar darzelio 2metsi,gal ir vest i spragtuka,kaip jus patartumet mamytes? g.gif

Idomu kiek pinigeliu lupa is teveliu reikmem visokiom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lux Lady: 02 rugsėjo 2009 - 21:14
sveikos mamos kazkeip paskeit jusu komentarus tej tikrej atrodo kad veikus vedat i kaleima o ne i darzeli.cia mano nuomone;mano sunus irgi tokio amziaus 1.8 m mes teip pat uzsirase bet skaitau kad dar per anksti leist kada veikas pats nevalgo ir nekalba.dukra leidom nuo 2.5m bet normalej pradejo eit tik nuo 3m,jaj dabar 6m,visko buvo ir verksmo i nenorejimo ,nes vena aukle geresne uz kita,semet nezinau keip bus bet eina kolkas nuoriai,mes patenkinti savo grupe aukletojomis ir auklite,manau kad semet vis delto dazniau eisim ir gal jau pagaliau liks visa diena. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Skaitau ir vel isgyvenu pirmasias darzelio dienas... verysad.gif

Ir mes dar 2m neturedimi isejom. Ir verkem visus 6men iki vasaros (su didelem ligom- savaite lankom darzeli, tris savaites sergam sad.gif ), kol nepasikeite grupe ir aukletojos. Dabar esam be galo patenkinti!!! 4u.gif Meskiuku aukletojos (nuolatines) atsidave vaikams ir savo darbui. Atrodo, grupe vos uz sienos, o kalejimo dvasios jau nesijaucia smile.gif
Buna dar visokiu liudnadieniu, bet siaip jau linksmas vaikas, patenkintas darzeliu (iki draugu dar toli, nes uzdaraus budo vaikas, bet bent jau zaidzia, o ne guli lovytej visa diena ir nelaukia manes).

Cia jau tikrai ne darzelio reikalas, o aukletoju. Aisku, direktore aukletojas renka, bet reiktu keisti grupe, o ne darzeli nepatikus grupei. wink.gif

Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Mes siandiena pradejom lankyti si darzeli, meskiuku grupe thumbup.gif Pakoklkas patenkinta ir aukletojomis ir aplinka unsure.gif Dukrytej labai patiko, nenorejo net namo grizti, nes jau draugiu susirado biggrin.gif
Atsakyti
Mes treti metai lankome si darzeli, atejome pusantru metu budami i visciuku grupe, negaliu skustis niekuo, vaikas tikrai priziuretas buvo, daug darbeliu dare. Pradzioje ir mums buvo sunku ir tiek mamai tiek vaikui yra sunku ryte atsisveikinti, todel ir nereikia ilgai nervuotis su tais ilgais atsisveikinimais.
Kitais metais buvom meskiuku grupej, vaikui labai patiko thumbup.gif , bet ir vaikas jau didesnis buvo. Dabar esam drugeliuose, taip pat labai gerai yra... bent kolkas thumbup.gif, tikiuosi ir toliau taip bus 4u.gif .

O keista, kad Jums Anna ir su vyresnia dukrele buvo problemu ir dabar su mazaja, gal jau labai isrankios esat g.gif
Atsakyti