Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis, 3 dalis

QUOTE(krika @ 2006 12 17, 21:06)
apie gumbo pūvimą negali būti ir kalbos

Gumbas gali pūti ne nuo nenusistovėjusio vandens, o nuo per didelio jo kiekio. Netgi laistant sykį per savaitę galima perlieti, jei užpili per 'dosniai'.

Ar sykium ne į pietus žiūri tas langas, ant kurio laikai savo piniguočių? g.gif

Atsakyti
tai kad visas kambarys į pietus, o jame abu piniguočiai. o kas ne taip?
žinau kad ant gumbo negali pakliūti vandens, tad laistau tik šoniukyje ir stengiuosi ka dneapsemtų gumbo - tai irgi netikiu kad perlaistau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 17 gruodžio 2006 - 22:41
QUOTE(krika @ 2006 12 17, 22:40)
tai kad visas kambarys į pietus, o jame abu piniguočiai. o kas ne taip?

Jeigu ir vasarą laikei ant palangės, galėjo 'sustresuoti' dėl tiesioginių saulės spindulių. Pvz., maniškis yra mžd už 3 metrų nuo lango (kuris taipogi žiūri į pietus). Piniguočius nemėgsta saulės - jam geriau būti kur nors atokiau. Dabar, kai saulė aplamai beveik nesirodo, tai nėra taip aktualu, bet šiltuoju sezonu perkelk šį augaliuką kur nors toliau nuo lango. 4u.gif
Atsakyti
gal zinot, kas kiek laiko mazdaug pinigu medis leidzia lapus? Pas mane leido leido, ir dabar apstojo... gal sakau miega... ar gal persodinimo laukia?
Atsakyti
QUOTE(3lena @ 2006 12 18, 08:45)
gal zinot, kas kiek laiko mazdaug pinigu medis leidzia lapus? Pas mane leido leido, ir dabar apstojo... gal sakau miega... ar gal persodinimo laukia?

pas mane panašiai buvo - pradėjo leist naują lapelį, o paskui bac ir sustojo.. ir kokius du mėnesius nė krust doh.gif bet dabar pradėjau mažiau laistyt - laabai sparčiai tas lapas išlindo... ir dar vienas bigsmile.gif
Atsakyti
nugi negali kvietkas nuolat leist llapus... jam ir pailset reik - nestresuokit biggrin.gif ateis laikas i isleis tongue.gif
Atsakyti
Perskaičiau viską apie šią gėlytę ir galvoju, jeigu ji nelabai augina lapus didesniam vazone, tai gal jai tiktų kaktusinis vazonėlis?
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2006 12 19, 11:34)
jeigu ji nelabai augina lapus didesniam vazone, tai gal jai tiktų kaktusinis vazonėlis?

O koks to vazonėlio skersmuo ir kokio dydžio pats augaliukas? Labai nepersistenk su vazoniuku, t.y. nepamažink, nes po to beaugdami gumbai jį suskaldys (jeigu bus molinis).
Aš savo mažytes 4 šakeles iš pradžių pasodinau į 12 cm skersmens ir panašaus aukščio vazoniuką. Augo gana sparčiai, todėl po metų persodinau į erdvesnį (tą, kuriame ir dabar auga, žr. foto). 4u.gif

Tiesa, mano vazoniukai be skylučių. Prieš sodindama dedu į dugną granulių (tokie spec. akmenukai) mžd 2-3 cm sluoksniu, o ant jų beriu žemes. Stengiuosi neperlieti, o jei pritrūksta drėgmės, ją išskiria tie 'akmenukai-kaupikai' rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukas77 @ 2006 12 19, 22:26)
O koks to vazonėlio skersmuo ir kokio dydžio pats augaliukas? Labai nepersistenk su vazoniuku, t.y. nepamažink, nes po to beaugdami gumbai jį suskaldys (jeigu bus molinis).
Aš savo mažytes 4 šakeles iš pradžių pasodinau į 12 cm skersmens ir panašaus aukščio vazoniuką. Augo gana sparčiai, todėl po metų persodinau į erdvesnį (tą, kuriame ir dabar auga, žr. foto).  4u.gif

Tiesa, mano vazoniukai be skylučių. Prieš sodindama dedu į dugną granulių (tokie spec. akmenukai) mžd 2-3 cm sluoksniu, o ant jų beriu žemes. Stengiuosi neperlieti, o jei pritrūksta drėgmės, ją išskiria tie 'akmenukai-kaupikai'  rolleyes.gif

Turiu nupirkus kaktusiukui 20 cm skersmens ir 10 cm aukščio molinį indą. Vat ir mąstau, gal geriau pinigėlį į jį pasodint? g.gif Dabar jis pas mane panašaus skersmens, tik aukštesniam vazone, tai manau, kad būsiu persistengus, nes nelabai šakeles leidžia-per vasarą išleido tik dvi ir tos turi tik po 4 lapukus. O dar viena ir nugelto, nors tikrai nemanau, kad perlieju, greičiau jau atvirkščiai.Po to, kai prieš keletą metų supūdžiau noliną, labai pasidariau skūpi ir pagailiu vandens ax.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukas77 @ 2006 12 19, 20:26)
Prieš sodindama dedu į dugną granulių (tokie spec. akmenukai) mžd 2-3 cm sluoksniu, o ant jų beriu žemes. Stengiuosi neperlieti, o jei pritrūksta drėgmės, ją išskiria tie 'akmenukai-kaupikai'  rolleyes.gif

vadinami jie keramzitu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2006 12 20, 12:03)
Turiu nupirkus kaktusiukui 20  cm skersmens ir 10 cm aukščio molinį indą. Vat ir mąstau, gal geriau pinigėlį į jį pasodint? g.gif

Ojėj, tikrai bus per didelis, jeigu augaliukas dar labai jaunas doh.gif Pažiūrėk koks mano piniguočius, o vazono skersmuo tik 16 cm ir kitais metais dar tikrai neplanuoju persodinti - užtenka vietos. unsure.gif
Nežinau, kaip kitos gėlininkės patartų, bet aš manau, kad nereikėtų didesnio, negu 12 cm skersmens vazoniuko jaunai gėlytei. g.gif

QUOTE(krika @ 2006 12 20, 12:05)
vadinami jie keramzitu  4u.gif

Tiksliai! drinks_cheers.gif Buvo visiškai užstrigęs tas žodis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukas77 @ 2006 12 20, 22:01)
Ojėj, tikrai bus per didelis, jeigu augaliukas dar labai jaunas  doh.gif  Pažiūrėk koks mano piniguočius, o vazono skersmuo tik 16 cm ir kitais metais dar tikrai neplanuoju persodinti - užtenka vietos.  unsure.gif
Nežinau, kaip kitos gėlininkės patartų, bet aš manau, kad nereikėtų didesnio, negu 12 cm skersmens vazoniuko jaunai gėlytei.  g.gif

na netoks jis pas mane ir jaunas, turiu apie 3 metus, tik šakelių nedaug. Per vasarą tik porą išleido, o tos, kurios jau "vyresnės", apie 10 cm į ūgį išstypo. Net suskaičiavau, viso labo auga 7 šakelės. O pasodinau į tokį nemažą, nes kai gavau šį džiaugsmą, kažkur internete skaičiau, kad jos megsta būti kasmet persodinamos, ir vis į didesnį vazoną. Atrodė rimtas tinklapis, viskas apie gėles, o pasirodo rašo nesamones g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 21 gruodžio 2006 - 09:42