QUOTE(peliukas77 @ 2006 12 19, 22:26)
O koks to vazonėlio skersmuo ir kokio dydžio pats augaliukas? Labai nepersistenk su vazoniuku, t.y. nepamažink, nes po to beaugdami gumbai jį suskaldys (jeigu bus molinis).
Aš savo mažytes 4 šakeles iš pradžių pasodinau į 12 cm skersmens ir panašaus aukščio vazoniuką. Augo gana sparčiai, todėl po metų persodinau į erdvesnį (tą, kuriame ir dabar auga, žr. foto).
Tiesa, mano vazoniukai be skylučių. Prieš sodindama dedu į dugną granulių (tokie spec. akmenukai) mžd 2-3 cm sluoksniu, o ant jų beriu žemes. Stengiuosi neperlieti, o jei pritrūksta drėgmės, ją išskiria tie 'akmenukai-kaupikai'
Turiu nupirkus kaktusiukui 20 cm skersmens ir 10 cm aukščio molinį indą. Vat ir mąstau, gal geriau pinigėlį į jį pasodint?

Dabar jis pas mane panašaus skersmens, tik aukštesniam vazone, tai manau, kad būsiu persistengus, nes nelabai šakeles leidžia-per vasarą išleido tik dvi ir tos turi tik po 4 lapukus. O dar viena ir nugelto, nors tikrai nemanau, kad perlieju, greičiau jau atvirkščiai.Po to, kai prieš keletą metų supūdžiau noliną, labai pasidariau skūpi ir pagailiu vandens