Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis, 3 dalis

Sveikos 4u.gif

Mums zamiokulką padovanojo įkurtuvių proga prieš 2 mėnesius. Žinojau kad jis vadinasi pinigų medžiu, bet kažkaip per daug nesureikšminau. Nu ir galiu pasakyt kad vyrui pakėlė atlyginimą po mėnesio kai gavom šią gėlytę tai dabar jau galvoju kad tikrai matyt ne veltui jinai vadinasi pinigų medžiu ax.gif Įdedu apačioj savo gėlės nuotrauką - pažiūrėjusi jūsų nuotraukas suprantu kad mes gavome jau visai nemažą zamiokulką rolleyes.gif Dar tiesa vazone ant žemių viršaus yra kažkokių baltų granulių truputis - ar čia jos patręštos parduotuvėj ar kas čia gali būti?
Per Kalėdas gavau dovanų Kambarinių augalų žinyną, nes kaip ir Peliukas buvau
žiauri gėlių genocidininkė doh.gif nes nemokėjau jų prižiūrėt todėl kai paskutinė gėlė numiro kurį laiką neturėjau iš vis gėlių. Dabar kai įsikėlėm į savo butą draugai kaip susitarę įkurtuvių proga pridovanojo gėlių. Dabar turiu zamiokulką, araukariją ir puansetiją. Šį kartą optimistiškai pasiryžųsi išmokt prižiūrėt ir išsaugot gėlytes, nes kaip ten bebūtų juk jos puošia ir suteikia jaukumo namams flirt.gif

Jeigu kam įdomu galiu pacituot ką rašo kambarinių gėlių žinynas apie zamiokulką arba dar kitaip vadinamą aroninį papartį:
Pritaikymas: tvirtas įspūdingų formų lapinis augalas, auginamas kambaryje, žiemos sode, vasarą - oranžerijoje.
Kilmė: Rytų Afrikos tropikai.
Augalo apibūdinimas: Tiesus, lėtai augantis sukulentas, suformuojantis požeminius gumbus. Dideli plunksniški lapai žvilgūs, tamsiai žali, išsipūtusiais lapkočiais. Nežydintis.
Augalo tipas: lapinis.
Šviesa ir vieta: Pakenčia įvairaus intensyvumo šviesą: nuo tiesioginės saulės šviesos iki pavėsio.
Temperatūros ribos: šilta, žiemą vėsesnė. Ištveria temperatūrą iki 15 laipsnių.
Laistymas: Augimo sezonu reguliariai laistyti, leisti kompostui tarp laistymų pradžiūti. Augalas gali išdžiūti, nepakelia per gausaus laistymo - jo lapai ima geltonuoti ir kristi. Vėsioje vietoje laikomą augalą žiemą laistykite mažiau. Šiaip nėra ypatingų reikalavimų, laistyti įprastu būdu.
Tręšimas: Nuo pavasario iki rudens kartą per mėnesį tręškite nedaug azoto turinčiomis trąšomis. Likusį metų laiką netręškite.
Ypatinga priežiūra: Kas dvejus ar trejus metus persodinkite pavasario pradžioje. Augalas atsparus skersvėjams.
Kenkėjai ir ligos: Amarai ir voratinklinės erkutės.
Kitos atmainos/kultivarai: Nėra.
Dauginimas: Pavasario pradžioj nupjovus nuo lapų mažus lapelius, iš jų gali išaugti nauji augalai. Persodinkite lapelius, jie suformuos gumbus, vėliau išaugs jauni augalai.

O čia mano zamiokulkas flirt.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmen: 01 sausio 2007 - 20:04
QUOTE(Karmen @ 2007 01 01, 19:57)
Dar tiesa vazone ant žemių viršaus yra kažkokių baltų granulių truputis - ar čia jos patręštos parduotuvėj ar kas čia gali būti?

Šį kartą optimistiškai pasiryžųsi išmokt prižiūrėt ir išsaugot gėlytes, nes kaip ten bebūtų juk jos puošia ir suteikia jaukumo namams flirt.gif

Ten tikrai trąšos, nesibaimink irnesakyk.gif

Labai sveikintina drinks_cheers.gif Sėkmės dideliausios! 4u.gif Tavo gėlytė jau tikrai gana didelė ir, tarp kitko, labai daili wub.gif

Su Naujaisiais Metais, kolegės-gėlininkės!!!!!!!!!!!! 'Pinigingų' biggrin.gif metų visoms!!!!!!!! wink_3.gif 000059.gif
Atsakyti
Nemanau, kad ten trasos. Paprasciausiai i zeme ideta juros putos granuliu, kurios palaiko dregmes balansa vazone. Jos atlieka panasia funkcija kaip ir keramzitas. Pastebejau, kad beveik visose parduotuvinese gelese buna tokia zeme
Atsakyti
QUOTE(kazyte @ 2007 01 01, 21:59)
Nemanau, kad ten trasos.

Man kažkada vienoje gėlių parduotuvėje sakė, kad ten trąšos, tai nuo to laiko taip ir galvoju doh.gif Gal kokia nepatyrusi konsultantė pasitaikė g.gif
Bet iš tiesų, tikrai atrodo daug panašiau į putą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peliukas77: 01 sausio 2007 - 22:11
Sveikutes nu va mano pinigu medis kuri jau beveik buvau nurasiusi lapems eme ir pasveikino su sventemis isleisdamas nauja sakele,tai dabar jau turiu vilties kad jis prades leisti ir dziuginti mane svo naujomis atzalomis
beje su naujaisiais metais jus visas
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2007 01 01, 22:22)
Sveikutes nu va mano pinigu medis kuri jau beveik buvau nurasiusi lapems eme ir pasveikino su sventemis isleisdamas nauja sakele,tai dabar jau turiu vilties kad jis prades leisti ir dziuginti mane svo naujomis atzalomis
beje su naujaisiais metais jus visas

nu matai mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Taigi buvo Kaledos- stebuklu metas!!!!!
As irgi laukiu, kada mano augaliukas mane nustebins. O tai jau stobi gera gera pusmeti, jei ne metus tik su dviem sakom. Laukiu nesulaukiu g.gif
Atsakyti
Na maniskis irgi ne is vietoj nejuda gal metai laiko verysad.gif Gal sakau jam vazonas perdidelis g.gif
Atsakyti
Kaip as jau isitikinau, mano tai garantija per didelis. Bet vis tiek lauksiu, negi dabar vel gelele persodinesiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristutex @ 2007 01 02, 16:36)
Na maniskis irgi ne is vietoj nejuda gal metai laiko verysad.gif Gal sakau jam vazonas perdidelis g.gif

nuu tai palauk, suaugins jis ta savo gumba ir tada prades augt, ka jau dabar darysi.. ax.gif
Atsakyti
tai pas mane matyt irgi vazonas buvo per didelis dabar tikriausei gumbas paaugo tai tikiuosi sakas prades leisti
Atsakyti
MANO!!
pasigyriau... ax.gif

http://img356.images...=img0313jb1.jpg
ir
http://img166.images...=img0314aa9.jpg
Atsakyti