Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis, 3 dalis

Aš dabar galvoju umn.gif O tai gal nėra blogai, kad jis augina savo bulves ir šaknis. Sustiprės, padidės, tada lapus kad leis, kad leis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukas77 @ 2006 12 19, 21:26)
Tiesa, mano vazoniukai be skylučių. Prieš sodindama dedu į dugną granulių (tokie spec. akmenukai) mžd 2-3 cm sluoksniu, o ant jų beriu žemes. Stengiuosi neperlieti, o jei pritrūksta drėgmės, ją išskiria tie 'akmenukai-kaupikai'  rolleyes.gif

o čia gerai tie vazoniukai be skylučių? kaip tik galvojau -vanduo neišbėga ir gali pūti augalas .
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2006 12 21, 10:41)
na netoks jis pas mane ir jaunas, turiu apie 3 metus, tik šakelių nedaug. Per vasarą tik porą išleido, o  tos, kurios jau "vyresnės", apie 10 cm į ūgį išstypo. Net suskaičiavau, viso labo auga 7 šakelės. O pasodinau į tokį nemažą, nes kai gavau šį džiaugsmą, kažkur internete skaičiau, kad jos megsta būti kasmet persodinamos, ir vis į didesnį vazoną. Atrodė rimtas tinklapis, viskas apie gėles, o pasirodo rašo nesamones g.gif

Mano gėlės istorija buvo panaši, gal net tą patį tinklapį skaitėme, kur rašoma, kad reiktų kasmet persodinti. 4 šakelių gėlę persodinau į vazoną maždaug 15 cm skersmens, tai per metus ji man tik dvi šakeles išleido. Kitais metais sunkiai išstenėjo dar dvi, o trečiais metais jau keturias. Manau, kad vazonas buvo per didelis. O dabar gumbas gerokai paaugo ir adaptavosi, tai ir gėlė atsigauna. Taigi patarčiau rinkis vazoną nedaug didesnį už buvusį. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2006 12 21, 23:11)
o čia gerai tie vazoniukai be skylučių? kaip tik galvojau -vanduo neišbėga ir gali pūti augalas .

Taigi nereikia padauginti vandens (geriau priešingai - pamažinti) ir viskas bus ok.gif Mano nei viena gėlytė dar nenupuvo tokiame vazoniuke. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilioja @ 2006 12 21, 14:50)
O tai gal nėra blogai, kad jis augina savo bulves ir šaknis.

Aš linkusi manyti, kad iš to jokios naudos, nes kai auga viršus, apačia, savaime suprantama, kad taipogi nesnaudžia. Esmė taigi tame, kas ant žemės, o ne po ja. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gavau šia gelyte dovanu per kalėdas. TRuputi skaičiau jusu tema , bet nevisa laiko truksta. Papraščiau yra paklausti wub.gif
1. Tai visdelto i kokia žeme geriau sodinti šia gele ?
2. Ar dabar galiu ja persodinti , ar laukti pavasario ?
3. Kas kiek laiko ja laistot ?
Girdejau kad kai ja sodini , reikia užkasti pinigeliu smile.gif . Ar jus taip darėt , ar tikit tokiais dalykais smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(iingri @ 2006 12 27, 10:42)
Gavau šia gelyte dovanu per kalėdas.  TRuputi skaičiau jusu tema , bet nevisa laiko truksta. Papraščiau yra paklausti  wub.gif
2. Ar dabar galiu ja persodinti , ar laukti pavasario ?
3. Kas kiek laiko ja laistot ?
  Girdejau kad kai ja sodini , reikia užkasti pinigeliu  smile.gif . Ar jus taip darėt , ar tikit tokiais dalykais  smile.gif ?

saunu thumbup.gif
1. sekultentu - ji skaitos sukulentuas irgi. taip kad drasiai pirk kaktusine zeme.
2. palauk. jai dabar turetu buti ziemos periodas. o jau trecdalis ir pradejo tos ziemos jau mirksiukas.gif
3. kas 2 savaites - kaip ir kaktusus, kartais dar reciau, nes kai seiminke pamyli daznai gelyte vandeniu - ima puti gimbas, meta lapus ir tt.

as pinigeliu nekasiau, negaliu sakyt kad tikiu/netikiu tokiais dalykais, bet auga tfutfutfu thumbup.gif wub.gif

SEKMES thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(iingri @ 2006 12 27, 10:42)

Nenorėčiau savo pasisakymu sukelti Tau didelių abejonių, bet aš savo piniguočių pasodinau į lapiniams augalams skirtą žemę ir tręšiu taipogi lapiniams augalams skirtomis trąšomis (taip man patarė gėlių parduotuvėje) ir va toks dičkis užaugo thumbup.gif Pas mane visi kvietkiukai 'lapiniai' (nežydintys), tai ir pasirinkimas labai paprastas - viskas tokioje pat žemėje ir tomis pačiomis trąšomis. Pas visus pažįstamus jis irgi tokioje pat žemėje auga ir viskas tvarkoj.
Vienžo, nenoriu 100% užtikrinti, kad darytum taip ar anaip. Bet kuriuo atveju SĖKMĖS!!!!!!! 4u.gif

Tiesa, esant reikalui, gėlytes galima persodinti bet kuriuo metų laiku, ne tik pavasarį. Tačiau, jeigu jis gerai jaučiasi dabartiniame vazoniuke, gal geriau palaukti, pakol baigsis ramybės metas. mirksiukas.gif

QUOTE(Dasha @ 2006 12 27, 16:39)
1. sekultentu - ji skaitos sukulentuas irgi. taip kad drasiai pirk kaktusine zeme.

Dasha, žinok, labai nustebau, kai tai perskaičiau. Man kaip tik patarė jo nesodinti į sukulentų žemę blink.gif unsure.gif Darbe yra piniguočius pasodintas į tokią žemę ir, nu sorry, merdėja bičas jau antri metai doh.gif Bet čia dar gali būti kitų priežasčių, ne vien žemė g.gif
Atsakyti
Štai ką rašo Rojaussodai.lt
Na sukulentų versija kaip ir netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2006 12 22, 00:11)

Manau teisingai galvoji, jei turi galimybę, tai sodink į vazoną su skyle. Aš ir į vazoną su skyle pridedu sluoksnį akmenukų, kad vandens perteklius nubėgtų.
Atsakyti
varčiau knygą apie kambarines gėles knygyne. ir radau doh.gif zamiokulkas mėgsta pastoviai drėgną žemę blink.gif aišku gali būti bet kaip rūpinamasi, nes jis nereiklus, bet jei numeta lapus, tai vadinasi - sausra. o geriausia laikyti ant rytų ar vakarų palangės. pas mane nei tokios nei anos palangės nėra doh.gif
Atsakyti
Tada toje knygoje visiska nesamone parasyta. juk pacios zinome is praktikos, kad sis augalas labiau pakencia sausra, nei dregme. g.gif
Atsakyti
QUOTE(eimi @ 2006 10 08, 19:38)
prisiskaičiusi apie šios gėlės super galią -nešti į namus pingus, mokslų baigimo proga, birželio mėn padovanojau šią gėlę savo MB  ax.gif
kol kas jokių pokyčių nei gėlės, nei finansų augime cool.gif
pereitą mėn, nukrapščius viršutines žemes, uždėjau naujų,- skirtų žaliuojantiems augalams...bet gal ir apsišoviau, pasirinkdama žemes -juk ši gėlė, kaip ir prie žydinčių, ania?

xixixi, kaip smagu beskaitinėjant, rast savo "skundus" ax.gif
taip kad žinokit, kad šią gėlytę reik ne tik lepint, bet ir pabart, apskųst, ko pasekoje-pas mus rezultatas- akivaizdus- šį mėnesį piniguotis jau antrą lapą sparčiai augina, o vyrui pasiūlė po Naujų metų-aukštesnes pareigas ax.gif taip kad nusimato ir šioks toks finansinis "ūgtelėjimas" lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti