Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Jūržolė @ 2014 03 29, 22:57)
Tai tokias echoskopijas darys kas pusę metų ir kartą metuose plaučių nuotrauką ir mamogramą mažiausiai 5 m. O kad pakitimų nėra - labai super thumbup.gif . Po chemijos ir spindulių būtinai į sanatoriją. Kaip ranka? Sunku pilnai pakelti?

Na gyveni ir mokaisi:) As net nezinijau kokiai echoskopijai mane siuncia, tiesiog gydytoja dave taloneli ir liepe po chemijos nueiti (tik pabreze kad slapimo pusle butu pilna, kur jau nebus, kai tiek bambaliu sulasina;) ).
Man spinduliu neskirs,kazkodel tuo labai dziaugiuosi. Apie sanatarija zinau, man reabilitacijoje po operacijos sake, kad butinai prasytis, nes buna, kad daktarai ir "pamirsta" pasiulyt:) KAdangi jau liko TIK 2 chemijos kursai, pradedu svarstyti kurgi rinktis ta sanatorija. Gal kuri galit pasidalinti patirtimi ir mintimis ta tema, buciau dekinga.
Ranka neblogai, pazastys dar uztirpes (labai juokingas jausmas, kai naudoji dezodoranta, o nejauti, kaip tu su juo ten teplioji). Na rankos pilnai (100 procentu) pakelt dar negaliu, bet gereja. PAlyginus su tuo, kaip buvo, kai israse is ligonines, tai ka jus, beveik puiku:)
Atsakyti
P.S. Siandien lygiai du menesiai po operacijos:)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2014 03 30, 02:28)
P.S. Siandien lygiai du menesiai po operacijos:)

Aš buvau Druskininkuose Eglės sanatorijoj, patiko. Jeigu nebus spindulių, tai galės daugiau visokių procedūrų skirti, man negalima buvo visa kas su vandeniu. Ir ranką, pilnai pakėliau grįžusi iš sanatorijos ir šiaip emociškai sustiprėjusi.
Atsakyti
Laba diena...
gavau ir as siandien hitologinio tyrimo atsakyma Duktaline karcinoma... saltis purto ir baimes, kas bus toliau....
Atsakyti
QUOTE(Viltis0001 @ 2014 04 02, 14:42)
Laba diena...
gavau ir as siandien hitologinio tyrimo atsakyma Duktaline karcinoma... saltis purto ir baimes, kas bus toliau....

Labas. Nu kas toliau? Eini pas gydytoja, imi siuntima i ligonine, ieskai pazystamu, kad nereiketu laukti eileje ir guliesi operacijai.
Patikek, ne pasaulio pabaiga. Paskaityk va cia:
http://www.vuoi.lt/index.php?987747682
Svarbiausiai viska laiku ir teisingai padaryt. Laikykis!
Atsakyti
Undzinka jau pasakė, ką reikia daryti - reikia veikti ir viskas bus gerai. O baimė yra naturalu, surask savyje jėgų nugalėti baimes - tai ne nuosprendis, o liga, kurią reikia gydyti. Stiprybės!
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2014 04 02, 20:13)
Undzinka jau pasakė, ką reikia daryti - reikia veikti ir viskas bus gerai. O baimė yra naturalu, surask savyje jėgų nugalėti baimes - tai ne nuosprendis, o liga, kurią reikia gydyti. Stiprybės!

Butet!!! Si liga yra gydoma ir sekmingai, tiesa tai uztrunka ilgai, bet na ka dabar padarysi:) Gydysimes ilgai, bet butinai pasveiksim!!!
Dar panirsau parasyt, kad reikia pasidaryt tyrimus, na gydytoja viska susakis ir surasis ka reikia pasidaryt. Pasiimk papkute-voka ir viska dekis tenai, nes puikiai zinau, kad galva tokioje situacijoje veikia prastai. Tad kad kazko nepamesti viska dekis i ta voka. Svarbiausia nenurasyt saves, zinau, kad labai labai sunku susitaikyt, kai yra nustatoma tokia liga, bet tai tik liga ir ji gydoma!!!
Stiprybes ir rasyk, bus lengviau:)
Atsakyti
QUOTE(Viltis0001 @ 2014 04 02, 14:42)
Laba diena...

Toliau reikia GYDYTIS. Reikia suvokti, kad liga yra rimta, ir gydymas bus rimtas. Nusiteikti pasveikti - nes liga pagydoma, jei nėra užleista. Net jei užleista, šansų yra net ir tada - labai daug kas priklauso nuo Jūsų nusiteikimo. Jei jau turite histologinio tyrimo atsakymą, tikriausiai, Jums jau padarė echoskopiją, galbūt ir kitus tyrimus, jau buvote tikriausiai pas mamologą. Jis Jums ir paaisškins, kokia bus tolimesnė Jūsų gydymo eiga- ar gydymą reikės pradėti nuo chemoterapijos ar nuo operacijos - abu variantai galimai, viskas sprendžiama individualiai.
Papasakokite apie savo diagnozę artimiems žmonėms, pakalbėkite - nelaikykite viso savyje, išsakykite, išverkite, iššaukite, išraudokite - viskas tinka, kad Jums palengvėtų, atsirastų ryžto ir jėgų nusiteikti gyventi ir gydytis.
Ieškokite pagalbos iš visur- gydytojų, artimųjų, forumo pagaliau - visi Jums stengsis padėti.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2014 04 02, 21:18)
Toliau reikia GYDYTIS. Reikia suvokti, kad liga yra rimta, ir gydymas bus rimtas. Nusiteikti pasveikti - nes liga pagydoma, jei nėra užleista. Net jei užleista, šansų yra net ir tada - labai daug kas priklauso nuo Jūsų nusiteikimo. Jei jau turite histologinio tyrimo atsakymą, tikriausiai, Jums jau padarė echoskopiją, galbūt ir kitus tyrimus, jau buvote tikriausiai pas mamologą. Jis Jums ir paaisškins, kokia bus tolimesnė Jūsų gydymo eiga- ar gydymą reikės pradėti nuo chemoterapijos ar nuo operacijos - abu variantai galimai, viskas sprendžiama individualiai.
Papasakokite apie savo diagnozę artimiems žmonėms, pakalbėkite - nelaikykite viso savyje, išsakykite, išverkite, iššaukite, išraudokite - viskas tinka, kad Jums palengvėtų, atsirastų ryžto ir jėgų nusiteikti gyventi ir gydytis.
Ieškokite pagalbos iš visur- gydytojų, artimųjų, forumo pagaliau - visi Jums stengsis padėti.

Bet jeigu duktalinė karcinoma in situ (DCIS), tai iš vis nereikia nieko bijoti, juk tai neinvazinis navikas, tik pašalinti reikia ir dar tai ką gydytojai skirs ir rezultatai bus geri. Pamenu aš labai norėjau, kad man būti in situ.
Atsakyti
labai aciu, mergiukai uz palaikyma.
mano gydytojas yra Bruzas. Kita savaite vaziuoju, sake reikia dar atlikti tyrimus. gal zinote kokie tyrimai? man kol kas tik histologija daryta.
Papildyta:
QUOTE(Jūržolė @ 2014 04 03, 07:24)
Bet jeigu duktalinė karcinoma in situ (DCIS), tai iš vis nereikia nieko bijoti, juk tai neinvazinis navikas, tik pašalinti reikia ir dar tai ką gydytojai skirs ir rezultatai bus geri. Pamenu aš labai norėjau, kad man būti in situ.

bet gal butu parasyta tyrimo isvadoje, jei neinvazinis?
Atsakyti
QUOTE(Viltis0001 @ 2014 04 03, 08:11)
mano gydytojas yra Bruzas. Kita savaite vaziuoju, sake reikia dar atlikti tyrimus. gal zinote kokie tyrimai? man kol kas tik histologija daryta.
Papildyta:

Histologinis tyrimas negali parodyt ar navikas invazinis ar ne. Reikia daryti mamografija. O ir tai man apie navika daugiau pasake, tik kai buvo atikta operacija.
O tyrimai: kardiograma, pilnas kraujas, kresejimas, vidaus organu echoskopija, mamografija (aprasymas ir nuotrauka).Man dar reikejo sirdies echoskopija pasidaryt, nes turiu tachikardija. Atrodo viskas. Operacija man buvo pries 2 menesius, bet jau uzmirsau apie tyrimus.
O dabar svarbiausia, viska atlikti greitai ir teisingai, Ir svarbiausiai kalbekis su seima. Nepasilik viena, neuzsidaryk. Puikiai zinau, kaip rauna stoga...Man labai padejo seimos gydytoja, kuri labai greitai suorganizavo visus tirimus, nes vien echoskopiju reikia laukti labai ilgai. DAve patarimu, galu gale israseraminanciu, kad galeciau issimiegot ir pailset.
Na ir cia rasyk, kuo galesim tuo patarsim;)
Atsakyti
QUOTE(Viltis0001 @ 2014 04 03, 08:11)
Papildyta:

Bružas puikus gydytojas, o prie viso to dar ir gražus. O iš tiesų, tai operacijos metu tik išpjovus auglį yra daromas skubus tyrimas, kuris pasako piktybinis ar ne, o po to siunčia į labaratoriją, kur maždaug per 10-15 ištiria ir surašo jau viską apie auglį. Iki ligos aš galvojau, kad yra skirstomos tik stadijos, bet ten dar visokių yra nustatymų - ar jautrus estrogenams, koks piktumo lygis, ar yra HER2 ir pan. Atsimink, kad tik gydytojas atsakys į kilusius klausimus. Mes tai čia galime dalintis kas buvo mums, bet tai nereiškia, kad ir tau bus tas pats. Bet palaikyti tai jau mes galim smile.gif
Atsakyti