Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Peliukas @ 2005 03 21, 13:37)
Man jau nuo paauglystės kelių sanarius skauda. Bet mane siuntė pas riaumatologą šito tyrimo darytis tai endokrinologė, nes pas ją gydausi skydliaukę ir pasiskundžiau, kad negaliu pastoti, o be to pirmas nėštumas buvo nesivystantis.

kaip tau skauda sanarius ar daznai skauda,man nedaznai,maudziantis skausmas,dazniausiai reikia gerti nuo skausmo vaistus,kazkada ieskojau priezasties kodel skauda bet taip nieko man ir nerado,padare paprastus tyrimus ir viskas o cia skaitau kad gali buti susieje su nepastojimu
Atsakyti
QUOTE(zioga @ 2006 08 29, 19:50)
Sveikos!

Pasiskaiciau jusu diskusija ir nutariau pasitikrint galvoju pinigai pinigais, bet rami siela brangiau. Persiskambinau per poliklinikas niekas tokio nezino kaip koki bauba po kelis kartus kartojau pavadinima, bet savo pasiekiau 4u.gif . Klaipediskes jei norite pasidaryti tyrima eikit i miesto poliklinika ten daro. Kainuoja 37 Lt be jokiu siuntimu. Jei norit pasiteirauti galite skambinti i imunologijos laboratorija tel. 8(46) 396530. Surenka keleta krauju ir padaro tyrima. As laukiu dabar atsakymo sake savaites gale pasiskambinti. Jei ir ras tai bent zinosiu nuo ko gydytis.
O gal kas zinot kuom dar kenksminga si liga be to kad itakoja persileidimus?
Sekmes visom!

kiek man Abraitis sakė, tai operacijos ar kaulo lūžio atveju būtinai apie šį sindromą (jei turit) pranešt gydančiam gydytojui, nes lygtais komplikacijomis gresia unsure.gif o šiaip - gyveni ir tiek, tiesa, ką pati pastebėjau, kad man nuolat skaudėdavo kojų venas, o pradėjus gert aspiriną, skausmas dingo thumbup.gif matomai, trombiukai kokie susidarydavo g.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš turėjau du nesivystančius nėštumus. Pirmą kartą darė abrazija (10 sav.) antrą kartą persileidau pati (6sav.). Gydytoja užsiminė apie antifosfolipidinį sindromą, sakė reikia išsitirti. Norėjau paklausti ar pas gyd. Abraitį labai didelės eilės? Kiek reikėtų laukt tyrimo ir jo atsakymo?
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2006 10 14, 10:55)
Sveikos. Aš turėjau du nesivystančius nėštumus. Pirmą kartą darė abrazija (10 sav.) antrą kartą persileidau pati (6sav.). Gydytoja užsiminė apie antifosfolipidinį sindromą, sakė reikia išsitirti. Norėjau paklausti ar pas gyd. Abraitį labai didelės eilės? Kiek reikėtų laukt tyrimo ir jo atsakymo?

dėl gydytojo nežinau, bet tyrimo atsakymas po mėnesio...
Atsakyti
Sveikos!

Ir as turiu si sindroma.3 persileidimai.Pirmas buvo persileidimas,antras nesivystantis nestumas.Po jo Abraitis padare tyrimus ir nustate antifospolipidini sindroma.Per trecia nestuma paskyre gydyma,turejau leistis Heparina ir gerti aspirina.Bet ivyko nesusipratimas,neisaiskino kiek turiu leistis heparino.Abraitis gerai ant lapuko uzrase,kad po 500 vienetu 2 kart per diena,o vaistinej padaviau ta lapuka ir man dave ampules,bet niekas nepasake,kad 500 vienetu yra tik 1ml,o ne visoj ampulej.Tai finalas buvo reanimacijoj.Pati vos gyva likau,nes is kraujo vandeni padariau.Tai dabar visada perskaitau informacini lapeli.Ketvirta karta pastojau Airijoj,tai irgi strioko buvo,nes nuejau pas gydytoja,o ji nieko apie tai negirdejo.O vaistus siaip reik pradet leistis menesi pries pastojima,o as jau buvau 3 sav nescia.Tai kiekviena diena buvo brangi.Bet siaip ne taip ji suzinojo,kad man tikrai reikia tu vaistu.Cia jie vadinasi Inohep ir leidausi tik 3500 vienetu per diena.Tai nebuvo tokiu melyniu ant pilvo.Gal ir Lietuvoj jau ju yra.Aciu Dievui viskas gerai baigesi.Dabar turiu puses metuku dukryte! Turint si sindroma tikrai galima susilaukti leliuko.Patariu visoms persileidus viena karta atlikti tyrima del sio sindromo.O pas Abraiti tikrai nera dideliu eiliu.Jis konsultacijoj dirba viena kart per savaite,atrodo treciadieniais.
Atsakyti
Sveikos,
Patyriau tris nesivystancio nestumo kosmarus. Apie 6-7 savaite vaisius nustodavo vystytis. Po pirmo karto raminau save, kad taip buna, gamtos nelemta. Po antrojo skaudu...be galo skaudu. Po treciojo - ginekologe ir vel visa kalte sumete gamtai, as po trecio karto pradejau reikalauti, kad mane siustu tirtis. Nusiunte pas V.Abraiti i KMU. Kadangi turime sveika pirmagime, genetinis tyrimas atkrito. Padare tyrimus nustate antifosfolipidini sindroma.Gydymas: aspirinas+ leidziamas heparinas. Bijau ir pagalvoti jei buciau ir vel kaltinus gamta....vel bandziusi isnesioti kudiki. Pasirodo yra tu mano nesivystanciu nestumu priezastis. Ir ja reikia pasalinti medikamentais. Jau metai kaip nesiryztam dar vienam nestumui. Ieskausi informacijos, konsultuojuos, girdziu labai skirtingas nuomones del aspirino. Zinau kad garantija tik 70 %. Bet ar tie vaistai nekenkia kudikiui? Nenorime egoistiskai kudikio bet kokia kaina.
Atsakyti
QUOTE(li77 @ 2006 10 23, 17:17)
Sveikos,
Patyriau tris nesivystancio nestumo kosmarus. Apie 6-7 savaite vaisius nustodavo vystytis. Po pirmo karto raminau save, kad taip buna, gamtos nelemta. Po antrojo skaudu...be galo skaudu. Po treciojo - ginekologe ir vel visa kalte sumete gamtai, as po trecio karto pradejau reikalauti, kad mane siustu tirtis. Nusiunte pas V.Abraiti i KMU. Kadangi turime sveika pirmagime, genetinis tyrimas atkrito. Padare tyrimus nustate antifosfolipidini sindroma.Gydymas: aspirinas+ leidziamas heparinas. Bijau ir pagalvoti jei buciau ir vel kaltinus gamta....vel bandziusi isnesioti kudiki. Pasirodo yra tu mano nesivystanciu nestumu priezastis. Ir ja reikia pasalinti medikamentais. Jau metai kaip nesiryztam dar vienam nestumui. Ieskausi informacijos, konsultuojuos, girdziu labai skirtingas nuomones del aspirino.  Zinau kad garantija tik 70 %. Bet ar tie vaistai nekenkia kudikiui? Nenorime egoistiskai kudikio bet kokia kaina.

Del aspirino nezinau,o heparinas nekenkia vaisiui.Kaip man aiskino,jis nepatenka pro placenta.Mano vaikui nepakenke,viskas gerai.As visai i tai nesigilinau taip norejau vaikucio,kad net apie aspirino poveiki nesusimasciau.Maziau sukit sau galvas,jei jau zinot priezasti ir yra daug vilties susilaukt leliuko tai reikia bandyt.Galvokit tik pozityviai ir viskas bus gerai ir joks aspirinas nepakenks.O kaip su siuo sindronu susilauket pirmagimes?
Atsakyti
Pirmasis mano nestumas buvo nuostabus. Jauciausi puikiai, nei labai pykino, nei buvo kokiu problemu, isvaiksciojau visa laiminga, niekuo nesiskundziau ir tik svaigom laukdami gimdymo.Gimdymas buvo labai sekmingas, viskas sklandziai. VAikas sveikut sveikutelis. Uztai antrasis nestumas - nesekmingas mums buvo kaip perkunas is giedro dangaus. oi. ko tik neprisigalvojom. Bet kaip ir sakiau gydytoja nuramino, kad buna gamtos isikisimu. Uz pusmecio vel tas pats. Na o jau po treciojo kaip ir rasiau kreipemes i V.Abraiti. Labai gailiuosi kad neturejau supratimo ir nesikreipiau is kart po antrojo nesekmingo nestumo. Tai pasirodo, tas sindromas man pasireiske veliau arba musu pirmoji yra tiesiogiai tikras stebuklas. Nes negydant isnesiti vaika duoda 10%.
Nusivyliau savo ginekologe, nes ji net kai grizau su V.Abraicio isvadom, pagusciojo peciais ir mazdaug nieko as cia nesuprantu, nieko nezinau... Pasak jos ji nekada neturejo tokio atvejo. PAskui kreipiausi i kita tos pacios poliklinikos ginekologe, tai ji mazdaug ai cia jokia naujiena, mazdaug beveik kas antrai profilaktiskai skiriu aspirino, siaip kad geriau jaustusi.NA man toks poziuris irgi nelabai patiko. Vaistas lieka vaistu. o kokias dozes "lauralin" aspirino gerei?
Atsakyti
As pries pastojima nieko nevartojau.Vaikutis buvo netyciukas.Po paskutinio persileidimo negalejau pastoti daugiau nei metus.Aspirino gerdavau po 70mg per para.Bet prisipazinsiu budavo dienu kai pamirsdavau isgert ir i pilva susileist,bet nieko neatsitiko.Abraitis rekomenduoja menesi pries pastojima pradet gydyma.Tiek aspirino man sake Airijos gydytojai gerti,kiek pamenu Abraitis rekomenduoja 80 - 100 mg per para.Ir su gimdymu buvo strioko.Buvo 38 nestumo savaite.Nuejau eilinio vizito pas gydytoja o jis man sako,kad ateiciau 39 savaciu i ligonine ir skatins gimdyma.Isejau namo nieko nesuprasdama.Kita diena nuejau pas vyriausia gydytoja paklaust kodel taip reikia.Jis man pradejo aiskint,bet anglu kalba ne viska supratau.Zodziu sake,kad nuo 38 savaites atsiranda rizika,kad gali atsiskirt placenta ir t.t. Paskambinau Abraiciui,jis sako,kad Lietuvoj taip nedaro,laukia kol prasides normalus gimdymas.Bet sako nezinodamas visos situacijos negaliu nieko patart.Sako kiekvienas gydytojas turi savo metodus.Teko man rinktis.Dariau pagal airiu nurodymus.Skatino.Pradejo penktadieni ryte,o pagimdziau tik sestadieni vakare.Jokios veiklos nebuvo.Nenorejo mano leliukas dar gimti,bet...Siaip pats gimdymas buvo lengvas.Labai gera prieziura.Bet jei tektu pakartot tikrai neskatinciau,o laukciau kol pats nores ateit.Is pradziu labai save del to grauziau,bet dabar jau nieko,kaip yra taip.Po gimdymo,kiek zinau,Lietuvoj dar savaite reikia leistis heparina,o cia liepia 6.Bet as tik 2 leidausi.

Atsakyti
QUOTE(li77 @ 2006 10 23, 17:17)
Sveikos,
Patyriau tris nesivystancio nestumo kosmarus. Apie 6-7 savaite vaisius nustodavo vystytis. Po pirmo karto raminau save, kad taip buna, gamtos nelemta. Po antrojo skaudu...be galo skaudu. Po treciojo - ginekologe ir vel visa kalte sumete gamtai, as po trecio karto pradejau reikalauti, kad mane siustu tirtis. Nusiunte pas V.Abraiti i KMU. Kadangi turime sveika pirmagime, genetinis tyrimas atkrito. Padare tyrimus nustate antifosfolipidini sindroma.Gydymas: aspirinas+ leidziamas heparinas. Bijau ir pagalvoti jei buciau ir vel kaltinus gamta....vel bandziusi isnesioti kudiki. Pasirodo yra tu mano nesivystanciu nestumu priezastis. Ir ja reikia pasalinti medikamentais. Jau metai kaip nesiryztam dar vienam nestumui. Ieskausi informacijos, konsultuojuos, girdziu labai skirtingas nuomones del aspirino.  Zinau kad garantija tik 70 %. Bet ar tie vaistai nekenkia kudikiui? Nenorime egoistiskai kudikio bet kokia kaina.

As visa nestuma geriau aspirina, iki 36 sav. Nors man nerado antifosfolipidinio sindromo, taciau tyrimu rezultatai buvo labai arti ribos. Taip pat lankiausi pas Abraiti. Tik atliktu tyrimu ir savo gydytojos deka dabar turiu nuostabia, SVEIKA, dukryte, kuriai jau metukai wub.gif
Aspirina geriau 100 mg dozemis. Ir tikiu, kad tik jo pagalba pavyko isnesiot vaikuti.
Atsakyti
Labukas! man padare tyrima si! tai vienas niegiamas o kitas teigiamas (virs normos) gal kam toks buvo! reik vaziuoti dabar i kauna del gydymo. gal kam tokia situacija buvo? nes man dare du tyrimus del sio antikunio! aciu!
Atsakyti
Sveikos , turejau 3 nesivystancius nestumus, nors jau dukra turejau, ir mano ginekologe sakydavo gamtos klaida, galvojau, kad sirdis plys, gerai, kad yra daktaru(po paskutines ambrazijos gyd. K.Jariene), mane nusiunte pas gyd.V.Abraiti, tyrimai parode antifosfolopidini sindroma. Naudojau aspirina 100mg. ir fragmina2500 po ampole kasdien, labai saziningai leidausi, ir turiu nuostabu suneli, gavom 10 balu-sveikas, esu laiminga mamyte. smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti