Laba,
po 2 nesivystanciu treciadieni pirma karta vaziuoju pas V.Abraiti. Kazin jis is karto siulys daryti si tyrima (antifosfolipidini)? Ar ji darant reikia buti negerus, nevalgius? Ar nesvarbu?
Ar ta tyrima klinikose daro kasdien?
Gal kas nors is savo patirties gali atsakyti i mano klausimelius?
QUOTE(Rola @ 2007 02 05, 12:39)
Laba,
po 2 nesivystanciu treciadieni pirma karta vaziuoju pas V.Abraiti. Kazin jis is karto siulys daryti si tyrima (antifosfolipidini)? Ar ji darant reikia buti negerus, nevalgius? Ar nesvarbu?
Rola, as dariausi si tyrima Klaipedoje. Apie tai ar gerus, ar ne nieko nesake. Manau, kad jokio skirtumo. Manyciau, kad tau krauja paims is karto ir gal net atsakymu greit sulauksi, nes kaip suprantu KMU tai populiarus tyrimas del to daktariuko. Klp sake, kad krauja siam tyrimui surinkineja pora savaiciu.
Ar sunku uzsiregistruoti pas Abraiti? Gal galetum duoti kokius kontaktus?
Pas Abraiti uzsiregistravau turedama siuntima i KMUK, paskambinau i moteru konsultacijos registratura tel. (837)326927 ir pasakiau, kad uzregistruotu pas V.Abraiti. Talona gavau po 3 savaiciu. Manes neklause ar tave kas siuncia ir kaip ir butent kodel pas Abraiti ir pan., siaip kiek zinau jei siuntime nenurodytas konkretus gydytojas, tai pas bilia kuri ir uzraso, matyt pataikiau ant geros registratores
.
P.S. tikiuosi nors Jis man pagelbes...

P.S. tikiuosi nors Jis man pagelbes...
QUOTE(Gintute @ 2007 02 01, 22:11)
O koks tyrimas yra AKA antiB2 GP?
Tai ir yra tyrimas antifosfolipidiniam sindromui nustatyti.
AKA - antikardiolipidiniai antikūnai, o anti B2 GPI yra kardiolipidinių antikūnų grupė.
QUOTE(Miglužė @ 2007 02 06, 17:32)
Tai ir yra tyrimas antifosfolipidiniam sindromui nustatyti.
AKA - antikardiolipidiniai antikūnai, o anti B2 GPI yra kardiolipidinių antikūnų grupė.
Ačiū Migluže

O aš internete dar radau kažkokį kitokį pavadinimą.. lygtais glikoproteinai ar kažkas panašaus. Daktarės man buvo užrašyta anitfosfolipidiniu antikūnius pasidaryti ir tą AKA. Anifosfolipidų neaptika ir to AKA nebesidarysiu

Trumpinys gp ir reiškia glikoproteinai. O tau gydytoja taip rekomendavo nesidaryti AKA?
QUOTE(Miglužė @ 2007 02 06, 19:34)
Trumpinys gp ir reiškia glikoproteinai. O tau gydytoja taip rekomendavo nesidaryti AKA?
As pries pusantru metu buvau pas viena daktare Vilniuje ir ji man parase siuos du tyrimus. Paskui nebesigaudavo iki jos nuvaziuoti tai taip ir liko uzmarsty tas lapukas.
Po pusmecio pradejome su MB galvoti apie leliukus tai kreipiausi Klaipedoje i VK. Cia darem kitokius tyrimus, o apie toki net nebuvo uzsiminta. Dabar radus ta Vilniaus daktares lapuka savo iniciatyva pasidariau savo smalsumui antifosfolipidus, o to kito kazkaip nedariau, nes laboratorijos nezinojo kas tai per tyrimas

Kaip manai, ar reiktu ji pasidaryti jei nerasta antifosfolipidu?
sveikutes
gavau atsakyma-nera pas mane to sindromo

QUOTE(saulyte2 @ 2007 02 07, 14:57)
Super

Esu rasiusi, kad po triju nesivystanciu nestumu nustate antifosfolipidini sindroma. Esu 3 men nescia. Leidziuosi fraksiparina ir geriu aspirina. Kol kas viskas labai gerai. Turekit vilties!!!!
moteros, man gine sake sy tyrima darytis sulaukus 2-uju mm...
po abrazijos.
o jus matau anksciau daretes? gal galima iskart po abrazijos? na po savaites? dvieju? ar dar nerodys kad gal but yra sis sindromas?

o jus matau anksciau daretes? gal galima iskart po abrazijos? na po savaites? dvieju? ar dar nerodys kad gal but yra sis sindromas?
kai gavau siuntima pasidaryti kaip man parase : "prasau nustatyti antikunius pries fosfolipidus" - cia gydytojos siuntime taip.
ji sake info internete pasiskaityti - sake tikrai rasiu - ir radau: vel gi SM
: tai va kai jau issistudijavau viska ka cia raso ir toliau: tai man net lengviau pasidare
jau ir rytojus nebetoks baisus.
labai laukiu, kada gausiu atsakyma sio tyrimo (dar net nepasidariau, bet jau laukiu) nes mano manymu tai butu logiskiausias paaiskinimas mano bedom.
as taip stengiausi, viska dariau... bet matyt kazkas istiesu negerai, nesamone: mes vos pries savaite matem "ten" judanti kazka toki labai mazyti
o po savaites - tustuma.... siaubas... mano lelyte naikina pats mano organizmas
va cia dar informacijos apie ta sindroma:
Antifosfolipidiniai antikunai.
Antifosfolipidiniai antikunai yra autoantikunai veikiantys prieš organizmo fosfolipidus (dalis lasteliu mambranos) arba baltymus, kurie suriša fosfolipidus. Du pagrindiniai antifosfolipidiniai antikunai: antikardiolipininiai antikunai ir lupus antikoaguliantas. Antifosfolipidiniai antikunai randami 50% serganciu SRV vaiku, taciau gali buti randami ir prie kitu autoimuniniu ligu, ivairiu infekciju ir net prie neišaiškintu ligu. Šie antikunai didina trombu susidarymo galimybe kraujagyslese ir yra siejami su tokiomis ligomis kaip arteriju ar venu tromboze, žemu trombocitu kiekiu (trombocitopenija), migreniniais galvos skausmais, epilepsija, livedo retikularis (odoje atsirandaciomis rausvomis demelemis). Dažna tromboziu komplikacija yra smegenu insultas, koju venu ir inkstu pažeidimas. Labai svarbus antifosfolipidiniai antikuniai neštumo metu, nes jie veikia placenta. Trombai susidare placentos kraujagyslese gali sukelti persileidima (spontanini aborta), bloga vaisiaus augima, preeklampsija (aukšta arterini kraujospudi neštumo metu), negyvagimio gimima. Daugeliui moteru turinciu antifosfolipidiniu antikunu sunku pastoti. Antifofolipidinius antikunus turintys kudikiai labai retai suserga trombozinemis ligomis. Šiu ligu prevenciniu priemoniu imimasi vos nustacius autoimunine liga ir teigiamus antikunus. Skiriama aspirino, kuris mažina trombocitu sulipimo galimybe. Suaugusiems reikia ne tik vartoti medikamentus, bet taip pat reikia mesti rukyti ir nevartoti peroralines kontracepcijos.
Kai vaikams diagnozuojamas antifosfolipidinis sindromas (tromboze + teigiami antifosfolipidiniai antikunai), gydymo pagrindas yra "praskiesti" krauja. Tam vartojamas vaistas vadinamas varfarinu. Jis yra antikoaguliantas ir "praskiedžia" krauja iki reikiamo lygio.
Nešcios moterys su teigiamais antifosfolipidiniais antikunais taip pat turi "skiesti" krauja, tik jos neturetu vartoti varfarino, nes šis vaistas sukelia vaisiaus apsigimimus. Jos turetu vartoti aspirina ir heparina. Heparinas skiriamas kasdien, ivedant ji po oda.
ji sake info internete pasiskaityti - sake tikrai rasiu - ir radau: vel gi SM

jau ir rytojus nebetoks baisus.
labai laukiu, kada gausiu atsakyma sio tyrimo (dar net nepasidariau, bet jau laukiu) nes mano manymu tai butu logiskiausias paaiskinimas mano bedom.
as taip stengiausi, viska dariau... bet matyt kazkas istiesu negerai, nesamone: mes vos pries savaite matem "ten" judanti kazka toki labai mazyti

va cia dar informacijos apie ta sindroma:
Antifosfolipidiniai antikunai.
Antifosfolipidiniai antikunai yra autoantikunai veikiantys prieš organizmo fosfolipidus (dalis lasteliu mambranos) arba baltymus, kurie suriša fosfolipidus. Du pagrindiniai antifosfolipidiniai antikunai: antikardiolipininiai antikunai ir lupus antikoaguliantas. Antifosfolipidiniai antikunai randami 50% serganciu SRV vaiku, taciau gali buti randami ir prie kitu autoimuniniu ligu, ivairiu infekciju ir net prie neišaiškintu ligu. Šie antikunai didina trombu susidarymo galimybe kraujagyslese ir yra siejami su tokiomis ligomis kaip arteriju ar venu tromboze, žemu trombocitu kiekiu (trombocitopenija), migreniniais galvos skausmais, epilepsija, livedo retikularis (odoje atsirandaciomis rausvomis demelemis). Dažna tromboziu komplikacija yra smegenu insultas, koju venu ir inkstu pažeidimas. Labai svarbus antifosfolipidiniai antikuniai neštumo metu, nes jie veikia placenta. Trombai susidare placentos kraujagyslese gali sukelti persileidima (spontanini aborta), bloga vaisiaus augima, preeklampsija (aukšta arterini kraujospudi neštumo metu), negyvagimio gimima. Daugeliui moteru turinciu antifosfolipidiniu antikunu sunku pastoti. Antifofolipidinius antikunus turintys kudikiai labai retai suserga trombozinemis ligomis. Šiu ligu prevenciniu priemoniu imimasi vos nustacius autoimunine liga ir teigiamus antikunus. Skiriama aspirino, kuris mažina trombocitu sulipimo galimybe. Suaugusiems reikia ne tik vartoti medikamentus, bet taip pat reikia mesti rukyti ir nevartoti peroralines kontracepcijos.

Kai vaikams diagnozuojamas antifosfolipidinis sindromas (tromboze + teigiami antifosfolipidiniai antikunai), gydymo pagrindas yra "praskiesti" krauja. Tam vartojamas vaistas vadinamas varfarinu. Jis yra antikoaguliantas ir "praskiedžia" krauja iki reikiamo lygio.
Nešcios moterys su teigiamais antifosfolipidiniais antikunais taip pat turi "skiesti" krauja, tik jos neturetu vartoti varfarino, nes šis vaistas sukelia vaisiaus apsigimimus. Jos turetu vartoti aspirina ir heparina. Heparinas skiriamas kasdien, ivedant ji po oda.