Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

user posted image

Varškės – apelsinų pyragas

Tešla
50 g sviesto
2 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
1/8 a. š. druskos
½ a. š. kepimo miltelių
~ 4 - 5 v. š. miltų (kad tešla būtų elastinga)

Įdaras
400 g neriebios varškės
2 kiaušiniai
150 ml neriebios grietinėlės
5 v. š. cukraus
2 v. š. apelsinų likerio
1 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė

Užpilas
100 ml apelsinų sulčių
2 v. š. cukraus
50 ml apelsinų likerio
2 a. š. kukurūzų krakmolo

Užminkyti tešlą, rankomis iškloti apvalios pyrago formos dugną ir sieneles. Padėti 10 min. į šaldytuvą.
Įdaro ingredientus sumaišyti mikseriu. Supilti įdarą į formą ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (kol varškės iškeps). Išimti pyragą iš orkaitės ir leisti praaušti.
Tuo metu paruošti užpilą: sumaišyti sultis su cukrumi ir užvirti. Likerį sumaišyti su krakmolu ir maišant supilti į užvirusias sultis. Nuolat maišyti, kol sutirštės ~ 10 – 15 sek. Užpilti ant pyrago ir visiškai ataušinti.

P. S. apelsinų likerio galima ir nenaudoti – tiesiog pakeiskite tuo pačiu kiekiu apelsinų sulčių. Tiesa, į įdarą įbėriau šiek tiek daugiau cukraus – tiesiog paragavau, kad ne itin saldu... Ant tešlos pagrindo dar subėriau dvi skardines gerai nuvarvintų konservuotų mandarinų. Labai gaivu ir skanu rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Vakar valgem vistiena jogurto padaze, skanu buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 10:24)
user posted image

Varškės – apelsinų pyragas


O geras čia kaip tik man receptukas visą rytą ieškojau kokį pyraga su varške galėčiau pasidaryt tik visur pudingo reikėjo o aš jo neturiu cry.gif ir apelsinų neturiu blush2.gif bet pabandysiu vietoj apelsinų viską vyšniom pakeisti. O užpila iš uogienės sirupo pasidaryti tik va krakmolas ar bulvių ir kukurūzų labai kuom skiriasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sniegas4: 20 spalio 2006 - 09:53
noir1, labai džiaugiuosi, kad patiekalai patinka smile.gif

Mama_Tania, abu pyragai atrodo labai skaniai thumbup.gif

Spygle, tas apkepas nelabai ir turi iš ko iškilti, nes nesideda nei kepimo milteliai, nei išplakti kiaušinio baltymai... Tiesiog reikėtų dėti į tokią formą, kad nesigautų labai plokščias ir tiek... ax.gif

Sniege4, manau, kad sėkmingai gali naudoti ir bulvių krakmolą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 10:49)
Mama_Tania, abu pyragai atrodo labai skaniai thumbup.gif

ax.gif sonatina, obuolių pyrago su jogurtu buvo parašyta recepte, kad supilti reikia "ištirpintą ir atvėsintą sviestą", o pastabose, kad svietą išplakti su cukrumi, t.y. tirpinti jau nereikia?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 09:24)
Varškės – apelsinų pyragas
Užpilas
100 ml apelsinų sulčių 2 v. š. cukraus
50 ml apelsinų likerio 
2 a. š. kukurūzų krakmolo


O čia apelsinų sulčių, tai tipo iš pakelio paprastų? Ar kažkaip išspausti reikia..?? Su tirčiais, be tirščių? Ar jokio skirtumo..? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 20, 09:57)
ax.gif sonatina, obuolių pyrago su jogurtu buvo parašyta recepte, kad supilti reikia "ištirpintą ir atvėsintą sviestą", o pastabose, kad svietą išplakti su cukrumi, t.y. tirpinti jau nereikia?


A tai kaip tu jį netirpintą PLAKSI...??? Tokį tik išmaišyti nebent būtų galima... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diksė: 20 spalio 2006 - 09:59
Mama_Tania, taip, pastabose rašiau, kad kitą kartą geriau išplakčiau minkštą kambario temperatūros (netirpintą) sviestą su cukrumi smile.gif Tada visiškai pasikeičia tešlos konsistencija...

Dikse, sultis spaudžiau iš apelsino ir perkošiau per sietelį smile.gif Sėkmingai galima naudoti ir sultis iš pakelio, bet irgi siūlyčiau perkošti, kad užpilas gautųsi lygus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 13, 23:37)
Mama_Tania, tai aš ir pati pusės ten išvardintų dalykų nedėjau, man regis tą rašiau po receptu... Dėk tai, ką turi... Ten esmė ne tik prieskoniai, o pati idėja tešlos ir žalio faršo smile.gif
O dėl kukulių - tai vietoje parmezano įberk paprasto sūrio, o špinatų gali ir nedėti...

ačiū už atsakymą aciuks.gif

QUOTE(Diksė @ 2006 10 20, 10:59)
A tai kaip tu jį netirpintą PLAKSI...??? Tokį tik išmaišyti nebent būtų galima...  g.gif

kaip Sonatina rašė kamb. temperatūros 5 min. - taip;
tik po 3 min. man sugedo mikseris hihihi.gif , tai antrą kart bijojau plakti ilgai (tik 1 min.), kad taip neatsitiktų ax.gif

QUOTE(Sonatina @ 2006 10 20, 11:05)
Mama_Tania, taip, pastabose rašiau, kad kitą kartą geriau išplakčiau minkštą kambario temperatūros (netirpintą) sviestą su cukrumi smile.gif  Tada visiškai pasikeičia tešlos konsistencija...

aciuks.gif taip ir dariau, bet bijojau...
Atsakyti
klausykit, čia gal ne į temą, bet labai jau noriu paklaust...
gal kuri naudojote tokį dalyką kaip Maggi befstrogeną. ten padažas sausas, kurį reikia užpilti grietinėle. nu kaip būdavo maggi įdėja pietums. tai va, jo jau kuris laikas nebėra prekyboje... ar čia aš tik nerandu... gal kuri esat tą dalyką užmačiusi arba gal žinote befstrogeno receptą ax.gif 4u.gif
Atsakyti
o mano vaikams nėr skaniau už varškės tinginį smile.gif
Sonatinai ačiū biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 19, 19:48)
Kaliteja, na jokio stebuklingo skonio ir negalėjo gautis... Nuo sūrelio tiesiog kukuliai gaunasi labai minkšti ir purūs smile.gif Tikiuosi žuvimi nenusivilsi...

blush2.gif nu kad purūs tai tikrai thumbup.gif o žuvis tik šiandiena keps,jau viskas skardoje suruošta ax.gif
Atsakyti
turiu tokį klausimuką - ar įmanoma cukinijų sriubą susmulkint, tarkim, mikseriu, nes blenderio neturiu g.gif
Atsakyti