Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

Šeštadienį pusryčiams valgėm varškinius blynus, labaaaaiii skanu thumbup.gif
Atsakyti
Savaitgalį, kepiau bandelės su cinamonu, nors bandelės labai mažai iškilo, bet visiems visvien labai patiko, sunkiai patikėjo, kad pati kepiau, manė, kad pirktinės. lotuliukas.gif Vienas kepiau su cinamonu, o kitas su kokoso drožlėm ir cukrumi , skonis thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau ir 6dienį, ir 7dienį obuolių pyragą su jogurtu smile.gif tai pirmą kartą kai kepiau padariau dvi klaidas-į tešlą įdėjau per daug kepimo miltelių, tai biški jautėsi valgant schmoll.gif ir į jogurtą per daug imbiero,tai irgi kartumas jautėsi..Bet vistiek buvo neblogas..o štai antrąjį kepiau biškį patobulinus receptą biggrin.gif vyras užsiprašė varškės, tai turėjau namie tos vaikiškos miau varškytės su bananais ir įdėjau į ta jogurintį užpilą dar jos,plius biškį citrino įspaudžiau-nu gavosi super thumbup.gif nerealiai skanu buvo,visom patariu išbandyt thumbup.gif Ačiū Sonatinai 4u.gif
Atsakyti
Sonatina taip pavyko! Dar ir kaip skanu buvu! clap.gif
Atsakyti
Penktadieni valgem varskinius blynus thumbup.gif .Tik man be obuolio skaniau rolleyes.gif .Sekmadieni dariau italiskas salotas ir kalakutienos zuiki su suriu,kita karta pabandysiu zuiki daryt su jautienos ar kiaulienos farsu ax.gif .
Pagaliau nupirkau jogurtini padaza,tai treciadieni darysiu vistena smile.gif
Atsakyti
O vištiena jogurto padaže buvo niam niam essen.gif Patiko ir man ir vyrui, ačiū, Sonatina.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

na o aš savaitgalį dariau "Šepardo pyragą su vištiena" tongue.gif Viskas labai skaniai gavosi biggrin.gif tik gal šiek tiek per skystą bulvių košę pasidariau blush2.gif nu bet nieko-svarbiausia-kaip visada skanu thumbup.gif
Ačiū dar kartelį Sonatinai aciuks.gif
Atsakyti
Eni, sausainiai Madlenos gaunasi labiau biskvitiniai ir minkšti, nei trapūs... Bet tikrai labai skanūs smile.gif

westa, tiesą sakant, perku bet kokį tuną, nesigilinu net... g.gif Vis tiek jį su kuo nors maišau, tai nejutau esminio skirtumo, kokį bepirkčiau...

LIAN, bandelės atrodo kaip tikros, džiaugiuosi, kad patiko smile.gif

Elita, vištiena tokia "įdegusi", super bigsmile.gif

PaMeL, malonu, kad pyragas patiko, o kuskusas su kalakutiena toks savotiškas, bet mėgstantiems karį visai skanu ax.gif

kibirkstele*, smagu, kad tinginys taip jums patinka smile.gif

Milde, tiek jau to biggrin.gif

Baisa, manau, kad pirktinė mielinė tešla ne tai, ko reikia šioms bandelėms... Vis dėl to tai sluoksniuota, kad ir mielinė, tešla... Pamėgink kada pati pasidaryti tešlą - visai kitas reikalas... Nors bandelės ir žuvis atrodo thumbup.gif

Lekker Kontje, o tai tu nematavusi dėjai kepimo miltelių? Aš gi visur tiksliai nurodau jų kiekį... Ir būtinai reikia miltelius išmaišyti su miltais, kad jie tolygiai pasiskirstytų po visą tešlą...

laurechka, džiaugiuosi, kad ir kepenėlių tortas, ir bandelės patiko smile.gif

Dorinda, malonu, kad rageliai patiko 4u.gif

Lindra, jeigu kur recepte reikia faršo, visuomet naudoju tokį, kokį tuo metu turiu, ir nesuku galvos, o paplotėliai atrodo super smile.gif

Nolina, smagu, kad salotos patiko smile.gif

agotai, peledziuke, matre, džiaugiuosi, kad blynai patiko 4u.gif

smike, aš tikrai nedėjau kiaušinio ir niekas nesuiro smile.gif

gyteni, pyragus formoje palaikau 5 - 10 min., tada išimu... O pjaustau įvairiai - kartais karštus, kartais šaltus... g.gif

daliela, džiaugiuosi, kad bandelės patiko smile.gif

anna, smagu, kad pyragas patiko, o ypač, kad patobulinai pagal savo skonį smile.gif

alex, tikiuosi, kad ir vištiena nenusivilsit smile.gif

Mildute, ačiū, džiaugiuosi, kad vištiena patiko 4u.gif

Laurita*, malonu, kad pyragas buvo skanus ax.gif
Atsakyti
Tai žymaus Izraelio kulinaro Aharoni receptas. Originaliame recepte pyragas yra su slyvomis, bet aš kepiau su obuoliais... smile.gif

user posted image

Aharoni obuolių pyragas

5 - 6 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis
2 v. š. cukraus
1 v. š. cinamono
3 v. š. brendžio

3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 ¼ puodelio cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrina (sultys ir žievelė)
200 g grietinės
350 g miltų
2 ½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos

Obuolius sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir brendžiu, palikti, kol paruošite tešlą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė bus labai puri ir beveik balta (~ 5 – 7 min.). Sudėti sviestą ir gerai išplakti. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę, sultis bei grietinę, išplakti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai išmaišyti (nepermaišyti).

Patepti 28 cm skersmens formą sviestu. Sudėti obuolius. Ant viršaus sudėti tešlą ir išlyginti paviršių.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min.

P. S. jeigu kepsite su slyvomis, reikės 12 didelių mėlynų slyvų, perpjautų pusiau. Jas reikia sumaišyti su cukrumi ir brendžiu (nereikia cinamono). Tada pirmiausiai į paruoštą formą sudėkite tešlą, o ant viršaus išdėliokite slyvas... Beje, cukraus į tešlą dėjau tik ¾ puodelio ir ėmiau antaninius obuolius, bet saldumo buvo kaip tik... Labai skanus pyragas... Būtinai išmėginsiu ir su slyvomis rolleyes.gif
Atsakyti
Siūlau paragauti tradicinių itališkų sausainių biscotti... (kažkas panašaus į džiūvėsius, tik daug skaniau... tongue.gif )

user posted image

Apelsininiai biskočiai (biscotti)

500 ml miltų
150 ml smulkiai maltų riešutų
100 g apelsinų cukatų
2 a. š. kepimo miltelių
160 ml rudojo cukraus
170 g riešutų (lazdyno, migdolų ir pan.)
1 v. š. apelsino žievelės
½ a. š. apelsinų esencijos
1 a. š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai

Sausoje keptuvėje pakepinti nuvalytus riešutus, kol pradės gelsti.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus. Įmaišyti riešutus ir cukatas.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti apelsinų esenciją, vanilę, apelsino žievelę.
Kiaušinių masę supilti į miltus ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos suformuoti stačiakampius (~ 8 x 20 cm) ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti stambiu cukrumi (nebūtinai).
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Išimti iš orkaitės, kelias minutes ataušinti ir supjaustyti dantytu peiliu ~ 2 cm storio įstrižomis riekėmis. Dėti riekeles ant grotelių ir dar 10 min. padžiovinti orkaitėje.

P. S. tešla gaunasi šiek tiek lipni, bet labai nesunkiai formuojasi drėgnomis rankomis... Labai skanu rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
aš savaitgalį pusryčiams kepiau varškinius blynus su obuoliais, labai skanu smile.gif

dar kepiau kiaušinių - faršo vyniotinį, ir gi thumbup.gif

na ir 2 kartus lotuliukas.gif kepiau obuolių pyragą "Ruduo" na fantastiškas skonis, ir karštas ir šaltas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
taigi, išbandžiau citrininius keksiukus, kepiau tik popierinėse formelėse, gavosi visai neblogai, gal kiek tik platesni, nei būtų buvę spec. formoj ax.gif


4u.gif
Atsakyti