sveikos, nezinau, ar mano tokia pati problema. man vienos kojos nykscio nagas ne tai kad iauga, bet labai skaudziai remiasi i pagalvele. as ta nago krasta uzapvalinu ir viskas praeina... taciau sikart atrodo prisizaidziau... eilini karta taip uzapvalinau krasta ir dabar jau savaite, kaip man ta pirsta skauda... puliu beveik nera, bet ta vieta paraudus, istinus atrodo ir skauda... pas daktarus tikrai nenoriu eiti, nes paniskai bijau skausmo.. jei reiketu pjaustyti, tai tik su narkoze, nes kitaip jauciu neistverciau... bandau su peroksidu valyti ta zaizda, turiu tokio skyscio, kuris skatina zaizdu gijima, bet kol kas jokio poveikio... nebezinau, ka bedaryti... jei tik batas siek tiek siauresnis, tai iskart ir skausmas didziulis... geriausia vaikscioti su naminem slepetem...
man buvo panasi problema... buvo iauges didziojo kojos pirsto nagas... tai pasinaudojau mociutes patarimu ir padejo
reikia uzsiauginti ilgesni naga, ir uzkisti uz jo siek tiek vatos, suvilgytos spiritu
ir vaikscioti taip... skausmas mazesnis bus ir nagas po truputi gis... ir jokiais budais koju nagu negalima kirpti apvaliai
tik tiesiai
sekmes gydantis..

QUOTE(Sinsiliuke @ 2009 01 16, 19:33)
man buvo panasi problema... buvo iauges didziojo kojos pirsto nagas... tai pasinaudojau mociutes patarimu ir padejo
reikia uzsiauginti ilgesni naga, ir uzkisti uz jo siek tiek vatos, suvilgytos spiritu
ir vaikscioti taip... skausmas mazesnis bus ir nagas po truputi gis... ir jokiais budais koju nagu negalima kirpti apvaliai
tik tiesiai
sekmes gydantis.. 

Aga,as darau kazka panasaus,vienos kojos uzsiauginau jau pries "n" metu,o kitos-vaikstau uz nago uzsikisus binto gabaliuka,tik ne su spiritu (jis dziovina ir tuo paciu kietina naga),o su kokiu nors antiseptiniu tepalu,ar siaip kuo riebiu,kas po ranka papuola

O jei nagas skausmingas,vertetu deti kompresiukus su antibiotiko tepalu (anksciau labai gerai syntomycino tepalas budavo tokiais atvejais,bet dabar jo pas mus nera),arba tiesiog alijosiumi-dar geriau padeda,nuima uzdegima.
O su ta beda vargau nuo vaikystes,kai supuliuodavo,i batus neidavo ilysti,dedavau Vysnevski ir i mokykla velu rudeni,vos ne ziema,su basutem ant siltu kojiniu kulniuodavau

Aha, tai reiskia, kad reikia kazka uzkisti
O as irgi del to skausmo jau pradejau kirpti apvaliai, o rezultatas - dar didesnis skausmas.

as kerpu taip apvaliai, kad beveik iki saknies (isdraskau)
nes jei tik truputi paauga tai iskart skausmas.. tai taip ir krapstineju visa sona
Bet supuliave niekada nebuvo tfu tfu tfu.. prisiskaiciau apie operacijas..ooooi
kaip man jos baisu (vien pagalvojuis koks skausmas kol suleidzia nuskausminamuju i pirsta
nualpciau
), tikrai man dar ne tas skausmas, kad operuot, bandysiu ir as uzkisti vatos gabaleli, bet tik kad negaliu ne biskio paaugint
O per nestuma tai tikrai,jau pati nepasieksiu iskrapstyt..
.

Vyras 29 m. Jaučiu pareigą padėti:)
Aš sėkmingai išsigydžiau įaugusį nagą.
Tikiu, kad mano patirtis gali jums padėti.
Problema prasidėjo, kai nagus nukirpau lankeliu ir tikrai trumpai. Man dešinės kojos nagas į augo ir užpūliavo. Tai atsitiko per kokias 3 dienas po kirpimo. Labai skaudėjo (ir ne tik vaikštant). Kentėjau kokias 2 savaites, o kai nebegalėjau apsikęsti, nuėjau pas šeimos gydytoją. Jis mane nusiuntė pas chirurgą, kuris nupjovė nago kraštus ir jo galą iki vidurio. Nagui ataugant prasidėjo tos pačios problemos.
Supratau, kad chirurginės operacijos nebekartosiu, nes ji nepasiteisino.
Tada apie šią problemą papasakojau tėvui. Jis yra baigęs Veterinarijos Akademiją Kaune ir deja supratau, kad yra kur kas kietesnis praktikas už mano šeimos gydytoją. Jis man iškart pasakė kad pirmiausia tai reikia suminkštinti nagą ir pradėjo vardinti visokius gyvulių vaistus tam pasiekti. Aš pagalvojau, kad esu žmogus ir karvių vaistai man nelabai tinka:), todėl internete paieškojau informacijos apie nagų minkštinimo priemones.
Vaistai yra išoriniai ir labai sveikatai nepakenks, bet vis tiek pasitarkite su savo gydytoju.
Gydymas.
1. Nagas užpūliavęs, jo kraštas įaugęs. Mano atveju, kairės pusės nago galas pasidarė smailas ir lindo į pirštą gilyn. Nukirpau jį ir ištraukiau. Dešinėje pusėje nagas nebuvo labai įaugęs, todėl to nedariau. Tada panaudojau tepalą pūliams ištraukti. Tai buvo 'ilon Abszess-Salbe' žalios spalvos tepaliukas (tėvas patarė naudot 'Višnevskį', bet vaistininkė pasakė kad juo jau neprekiauja ir davė šį vaistą. Vaistas yra toksiškas, todėl naudokite atsargiai, bet kaip pasakė tėvas, niekas labiau nepakenks už pūlinį. Tepaliuko užtepkite storai ant piršto. Uždėkite kokį 10 sluoksnių binto ir sutvarstykite. Laikykite kokias 6 ar 10 valandų ir tada nuimkite. Aš dėjau 3 kartus. Ryte, vakare, ryte (savaitgalio operacija, nes geriau vaikščioti su šlepetėmis). Po trijų kartų pūliai dingo.
2. Kai jau turite nesupūliavusį nagą, pats laikas pradėti jį minkštinti. Yra fantastiška priemonė. Atrodo, kad ji ne tik minkština, bet ir dezinfekuoja (mano nuomone). Tai yra 'GENWOL med Nail Softener'. Vaistas brangokas. Aš už 15 ml buteliuką sumokėjau 26 Lt. Bet neapsigaukite. To buteliuko užteks tikrai ilgam. Aš išsigydžiau nagą ir dar liko kokie 13 ml. Vaistą naudojau savaitę laiko, ryte ir vakare po kojų plovimo ar dušo. Vaistu patepkite nagą (ypač jo kraštus), palaukite 3-5 minutes kol vaistas išdžius. Galite užbintuoti plonu binto sluoksniu. Man rezultatas pasijuto jau po 2 dienų.
Nagų problema linkusi pasikartoti, bet tai greita ir užtikrinta priemonė išvengti galimų problemų. Per metus laiko po gydymo aš jį naudojau dar kokius 5 kartus profilaktiškai, vos pajusdavau, kad gali būti problemų su nagu ir kiekvieną kartą buvo maksimaliai geras rezultatas.
3. Jei turite laiko ir noro. Labai gerai padeda jūros druskos vonelės (500 g druskos kainuoja iki 3 litų). Į vonelę iš čiaupo pripilkite karšto vandens, iš arbatinuko įpilkite verdančio vandens. Įpilkite druskos saują. Vandens temperatūra turi būti tokia, kad jūs negalėtumėte įkišti kojos. Vandeniui vėstant tikrinkite ar jau galite panardinti kojas. Kai jau galėsite iškęsti, panardinkite kojas. Laikykite, kol vanduo atvės. Tokia vonelė ne tik padės jūsų kojų nagams, bet ir bendrai pagerins jūsų savijautą.
Ir prisiminkite. Svarbiausia stilius. O siauri ir ilgi batai visada bus svarbiausia detalė
Sėkmės
Papildyta:
Pats skaičiau šitą forumą kai turėjau problemų, todėl noriu pasakyti AČIŪ
Ir trumpai: SUMINKŠTINK IR PROBLEMOS NELIKS:)
Aš sėkmingai išsigydžiau įaugusį nagą.
Tikiu, kad mano patirtis gali jums padėti.
Problema prasidėjo, kai nagus nukirpau lankeliu ir tikrai trumpai. Man dešinės kojos nagas į augo ir užpūliavo. Tai atsitiko per kokias 3 dienas po kirpimo. Labai skaudėjo (ir ne tik vaikštant). Kentėjau kokias 2 savaites, o kai nebegalėjau apsikęsti, nuėjau pas šeimos gydytoją. Jis mane nusiuntė pas chirurgą, kuris nupjovė nago kraštus ir jo galą iki vidurio. Nagui ataugant prasidėjo tos pačios problemos.
Supratau, kad chirurginės operacijos nebekartosiu, nes ji nepasiteisino.
Tada apie šią problemą papasakojau tėvui. Jis yra baigęs Veterinarijos Akademiją Kaune ir deja supratau, kad yra kur kas kietesnis praktikas už mano šeimos gydytoją. Jis man iškart pasakė kad pirmiausia tai reikia suminkštinti nagą ir pradėjo vardinti visokius gyvulių vaistus tam pasiekti. Aš pagalvojau, kad esu žmogus ir karvių vaistai man nelabai tinka:), todėl internete paieškojau informacijos apie nagų minkštinimo priemones.
Vaistai yra išoriniai ir labai sveikatai nepakenks, bet vis tiek pasitarkite su savo gydytoju.
Gydymas.
1. Nagas užpūliavęs, jo kraštas įaugęs. Mano atveju, kairės pusės nago galas pasidarė smailas ir lindo į pirštą gilyn. Nukirpau jį ir ištraukiau. Dešinėje pusėje nagas nebuvo labai įaugęs, todėl to nedariau. Tada panaudojau tepalą pūliams ištraukti. Tai buvo 'ilon Abszess-Salbe' žalios spalvos tepaliukas (tėvas patarė naudot 'Višnevskį', bet vaistininkė pasakė kad juo jau neprekiauja ir davė šį vaistą. Vaistas yra toksiškas, todėl naudokite atsargiai, bet kaip pasakė tėvas, niekas labiau nepakenks už pūlinį. Tepaliuko užtepkite storai ant piršto. Uždėkite kokį 10 sluoksnių binto ir sutvarstykite. Laikykite kokias 6 ar 10 valandų ir tada nuimkite. Aš dėjau 3 kartus. Ryte, vakare, ryte (savaitgalio operacija, nes geriau vaikščioti su šlepetėmis). Po trijų kartų pūliai dingo.
2. Kai jau turite nesupūliavusį nagą, pats laikas pradėti jį minkštinti. Yra fantastiška priemonė. Atrodo, kad ji ne tik minkština, bet ir dezinfekuoja (mano nuomone). Tai yra 'GENWOL med Nail Softener'. Vaistas brangokas. Aš už 15 ml buteliuką sumokėjau 26 Lt. Bet neapsigaukite. To buteliuko užteks tikrai ilgam. Aš išsigydžiau nagą ir dar liko kokie 13 ml. Vaistą naudojau savaitę laiko, ryte ir vakare po kojų plovimo ar dušo. Vaistu patepkite nagą (ypač jo kraštus), palaukite 3-5 minutes kol vaistas išdžius. Galite užbintuoti plonu binto sluoksniu. Man rezultatas pasijuto jau po 2 dienų.
Nagų problema linkusi pasikartoti, bet tai greita ir užtikrinta priemonė išvengti galimų problemų. Per metus laiko po gydymo aš jį naudojau dar kokius 5 kartus profilaktiškai, vos pajusdavau, kad gali būti problemų su nagu ir kiekvieną kartą buvo maksimaliai geras rezultatas.
3. Jei turite laiko ir noro. Labai gerai padeda jūros druskos vonelės (500 g druskos kainuoja iki 3 litų). Į vonelę iš čiaupo pripilkite karšto vandens, iš arbatinuko įpilkite verdančio vandens. Įpilkite druskos saują. Vandens temperatūra turi būti tokia, kad jūs negalėtumėte įkišti kojos. Vandeniui vėstant tikrinkite ar jau galite panardinti kojas. Kai jau galėsite iškęsti, panardinkite kojas. Laikykite, kol vanduo atvės. Tokia vonelė ne tik padės jūsų kojų nagams, bet ir bendrai pagerins jūsų savijautą.
Ir prisiminkite. Svarbiausia stilius. O siauri ir ilgi batai visada bus svarbiausia detalė

Papildyta:
Pats skaičiau šitą forumą kai turėjau problemų, todėl noriu pasakyti AČIŪ
Ir trumpai: SUMINKŠTINK IR PROBLEMOS NELIKS:)
O man buvo iauge net abu kojos nyksciu nagai paeiliui. Galvojau kad isprotesiu, o dar ziema buvo.
Bet issioperavau pas gera gydytoja ir problemu nebeliko

Bet issioperavau pas gera gydytoja ir problemu nebeliko

QUOTE(meow @ 2009 01 07, 12:40)
sveikos, nezinau, ar mano tokia pati problema. man vienos kojos nykscio nagas ne tai kad iauga, bet labai skaudziai remiasi i pagalvele. as ta nago krasta uzapvalinu ir viskas praeina... ............................................................
oi turejau ir sia problema, buvo iauge abu nyksciai.... uzraude,istine ir tt.... pora savaiciu su vyro kedais vaiksciojau... nujejau pas daktara ir :LUPTI NAGA

Nu jau ne

Taip dar pora kart nusikirpau ir nebeiauga, taip pat dariau ir porai klienciu iaugusius nagelius, rezultatas - nebeiauga

Svarbu pries kerpant gerai ismirkyti kojas.... O ssu spiritu geriau vatos nedekite. As barsciau su "baneocin" BERODS antibijotiku miltukais.
Nagą suminkštinti galima paprasčiausiu aliejumi, kokį naudojate maistui. Po maudymosi užlašinti ant nago kraštų, kiek perdaug nusausinti servietėle. Jeigu paraudo, uždėjus aliejaus komperesą aprišti ir palaikyti per dieną, vakare nuplovus uždėti naują kompresą, kai suminkštės, nagą nesunkiai atkelsit, o tada kaip merginos sakė pakišti ploną sluoksnelį vatos. Vatą sudrėkinus aliejumi nagas išlieka minkštas. Vatos kasdien keisti nereikia.
help
as nesu isitikinus kad cia pas mane iaugo nagas bet nesuprantu kas dar galetu buti
ant vieno pirsto jau menesis kaip puliuoja vidinis krastas, o ir ant kitos kojos tas pats pasidare pries savaite
bet to pirsto kur menesi puliuoja jau galima sakyti visai neskauda tik gerai paspaudus, o vakar pamaciau kad ant abieju pirstu krastu mesos uzvirto
kas cia gali man buti? negi gali abieju iaugti
p.s as ta menesi nekerpu dabar

as nesu isitikinus kad cia pas mane iaugo nagas bet nesuprantu kas dar galetu buti

QUOTE(kepuryte @ 2009 02 05, 23:28)
help
ant vieno pirsto jau menesis kaip puliuoja vidinis krastas, o ir ant kitos kojos tas pats pasidare pries savaite
bet to pirsto kur menesi puliuoja jau galima sakyti visai neskauda tik gerai paspaudus, o vakar pamaciau kad ant abieju pirstu krastu mesos uzvirto
kas cia gali man buti? negi gali abieju iaugti

Deja, panašu, kad taip ir bus

QUOTE(artitoli @ 2009 02 06, 10:05)
Deja, panašu, kad taip ir bus
Tas "mėsos užvirto" gali reikšti, kad gan giliai tas nagas įaugo. Pati ilgus metus turėjau problemą, ir įaugdavo abu nagai. Aišku, pirmiausia, kreipdavausi į chirurgą - tai tas nė nėmirkelėjęs siūlydavo šalinti nagą (nagus)
. Bet tas nė kiek nepadėdavo, nes ataugę nagai vistiek įaugdavo. O su šia problema suradau pati būdų kaip tvarkytis - kaip ir daugelis šiame forume minėjusių prie nago krašto užkišdavau drėgnos vatos gabaliuką taip kad gerokai pakeltų nago kraštą. Pati procedūra truputį skausminga, nes gi ne juokas tas įaugęs nagas, bet paskui, teisinai užkišus vatytę, nagas "surasdavo" teisingą kelią augti. Va jau keleri metai jokių bėdų neturiu
(nors chirurgas man aiškino, kad kone visą gyvenimą man gresia operuotis įaugusius nagus...
).

bet kaip tada gali neskaudeti?