man kai tik pradėjo įauginėt (skausmą jutau pirštuose), tai nuėjau pas savo gydytoją, išrašė kažkokio tepaliuko (nepamenu pavadinimo) ir liepė kas vakarą mirkyt pridruskintame virintame šiltame vandenyje tą pirštą... Man padėjo, dar tėvas patarė tokį metodą - su skutimosi peiliuku (su pačia ta žilete geležine) pamažu, atsargiai "paskusti" nagą, na tą kamputį (tik aišku atsargiai, per storo sluoksnio nepjaut, nes ir mėsas įpjaut galima, tada tai jaučiu išprotėtė bus galima iš skausmo, o šiaip pamažu skutant plonu sluoksniu tikrai neskausminga visai, aš bent jau apskritai skausmo nejaučiau skutinėdama žilete tą kamputį), taip suplonėja nagas ir neįauginėja nuo to laiko man, pastoviai padildinu paviršių su dilde, paploninu dabar darydama padikiūrą, tai taip ir išsisukau, neįaugo man tas nagas ir nebeįauginėja.
Man didysis kojos iaugo. Nepuliuoja nieko, bet kai uzsidedu batus siauresniu priekiu, tai skauda kai vaikstau
Matyt del to cia, kad naga kirpau apvaliai, o ne tiesiai. Dabar kerpu tiesiai, bet vistiek skauda. Na jus cia papasakojot baisiai, tai operavo ir labai skaudejo, tai savarankiskai su adatom ir zirklutem operavotes, nu kazkoks siaubas, as net nebezinau, ka daryti
Juk gi kai nukerpi ta iaugusi krasta, tai dar labiau nagas auga, tai paskui blogiau gali but

Man irgi dažnai įauga kairės kojos didysis nagas - net pas chirurgus kreipiausi dėl operacijos, tai sakė, jei ne pastoviai įauga, skausmą gali iškentėti iki sugyja, neoperuok, nes išpjaus visą kampą su bemaž puse nago
. Rekomendavo supūliavus mirkyti vonelėje su daug rupios druskos ir kalio permanganato grūdeliais (vanduo turi būti šviesiai violetinis), o nakčiai dėti BETADINE tepalą su jodu (jei nesat alergiški). Man super gerai gydo.

QUOTE(Jepan @ 2007 07 14, 21:07)
Man irgi dažnai įauga kairės kojos didysis nagas - net pas chirurgus kreipiausi dėl operacijos, tai sakė, jei ne pastoviai įauga, skausmą gali iškentėti iki sugyja, neoperuok, nes išpjaus visą kampą su bemaž puse nago
. Rekomendavo supūliavus mirkyti vonelėje su daug rupios druskos ir kalio permanganato grūdeliais (vanduo turi būti šviesiai violetinis), o nakčiai dėti BETADINE tepalą su jodu (jei nesat alergiški). Man super gerai gydo.

o man tai nepuliuoja nei ka, tik va su kai kuriais batais skauda, o jei kur pirsta sutrenkiu, tai apsis.... is skausmo galima

QUOTE(mylimuke @ 2007 07 14, 23:35)
o man tai nepuliuoja nei ka, tik va su kai kuriais batais skauda, o jei kur pirsta sutrenkiu, tai apsis.... is skausmo galima 

Tai pabandykit voneles, o gal padės? Juk nuo to, kad pamirkysit, blogiau nebus

nieko baisaus ta operacija ir tikrai ten ne puse nago ipjauna, o sone, sugijus nieko nesimato, o ir galima pagaliau gerai jaustis ir nebijot kad kur uzkliudysi ta koja
bukite drasios

QUOTE(mazooji @ 2007 07 25, 20:00)
nieko baisaus ta operacija ir tikrai ten ne puse nago ipjauna, o sone, sugijus nieko nesimato, o ir galima pagaliau gerai jaustis ir nebijot kad kur uzkliudysi ta koja
bukite drasios 

O ar siulas po nago kampu padeda? Man dabar lyg ir nieko, nebeskauda paskutiniu metu

QUOTE(mylimuke @ 2007 07 26, 09:32)
O ar siulas po nago kampu padeda? Man dabar lyg ir nieko, nebeskauda paskutiniu metu
Gal nebeiauga. Aisku jei pastoviai kankinciaus, gal ir noreciau operacijos, bet dabar dar per menkas skausmas buna 

tokio būdo nebandžiau

atsirado ir man ši bėda
pavasarį nupjovė pusę nago,džiaugiausi,kad bus gerai ,sakaiu,išmoksiu prižiūrėt-nekirpsiu trumpai...Ir vėl-atauginėja dabar tiesiai į minkštuosius audinius,nespėjus nei pakirpt.Nežinau ką daryt,nes jau operacijos nenoriu-ir skausminga ir galimybių sumažėjo

As irgi ta problema turiu nuo vaikystes. pirstus operavo jau penkis kartus
. Siaip baisi operacija, nagai sudarkyti ir gyveni su postovia baime, kad vel iaugs, ir vel skausmas, puliai, operacija, be galo perrisymu ir t.t.
taip buvo kol susizinojau apie chirurgini pedikiura. Nukerpa tik nagu kampuchius, kurie spaudzia pirsta ir vualia, broblema isspresta
. Truputi pakenteti reikia, bet po dvieju dienu viskas ok. Man asmeniskai uztenka pasirodyti viena karta per 3 men.
Bet ne kiekviena pedikiurininke gali tai daryti, turi tureti med. issilavinima. As einu i salona Bomond (Vilniuje) ten superine meistre, taip pat Sukiharoje beroc yra, siaip paieskojus manau rasti galima.

taip buvo kol susizinojau apie chirurgini pedikiura. Nukerpa tik nagu kampuchius, kurie spaudzia pirsta ir vualia, broblema isspresta

Bet ne kiekviena pedikiurininke gali tai daryti, turi tureti med. issilavinima. As einu i salona Bomond (Vilniuje) ten superine meistre, taip pat Sukiharoje beroc yra, siaip paieskojus manau rasti galima.
Man ir ta pati beda, buna, kad atsikeliu nakti ir iskerpu kampa,kaip skauda. Na man neoperavo, bet pedikiurininke patare nusipirkti aliejaus nagams, nupilti siek tiek ir tada i ta likusi (buteliuke)ilasinti 40 lasueukalipto aliejaus, suvilgyti vatos maza gabaleli ir kisti po nagu kampuciais. Na man tikrai geriau, tik reikia kantrybes ir nagas pradejo tiesiau augti

na o man teko operuotis poliklinikoj abu nagus, dar i mokykla ejau. pas mane pastoviai iauginedavo bet kazkaip iskirpdavau ir gerai. o paskui kaip iaugo tai prasidejo nesibaigiantis puliavimas. laukiau gal pora menesiu kol pasirodziau chirurgui. operavo. (prapjove oda ir isvale pulius) skausmas grizus namo - ziaurus. is pradziu vienas chirurgas operavo viena koja, o paskui kitas - kita. nzn kodel neiskart. skirtingi chirurgai - skirtingai isoperavo, vienas pjove sone, kitas virsuj. nzn gal taip reikejo arba lieva provincijos poliklinika.. liko randai. nesidziaugiu.. bet ka darysi, buna ir blogiau