Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimių gelta, padidėjęs bilirubinas

Sveiki,
Mum irgi diagnozavo uzsitesusia gelta g.gif , darm bilirubina - 216 ("tiesioginio " bilirubino) blink.gif ,Tai pirmadieni varysim pas kazkoki spec. konsultuotis ka daryti. Maitinu pati ir pakolkas jokiu vandeneliu papildomai neduodu (mums tik 1men ir 7d.), svoris auga gerai (per 1men priaugom 1,3kg thumbup.gif , miegam gerai
Ar kas nors zinote kokiu komplikaciju gali buti del uzsitesusios geltos?Kiek laiko ji gali testis?men, du ar daugiau?
Daktare sake kad cia nieko baisaus, daug kam taip buna. Tik kad del to bilirubino negalima skiepiti lialiuko.

Lauksiu jusu zinuciu.
Atsakyti
[quote=irvi,2007 07 28, 15:33]
Sveiki,
Mum irgi diagnozavo uzsitesusia gelta g.gif , darm bilirubina - 216 ("tiesioginio " bilirubino) blink.gif ,
Ar kas nors zinote kokiu komplikaciju gali buti del uzsitesusios geltos?

UZSITESUSIOS GELTOS KOMPLIKACIJOS SUSIJUSIOS SU SMEGENU VYSTYMOSI SUTRIKIMU IR KAI NEGYDOMA GALI PERAUGTI I VAIKO PROTINI ATSILIKIMA verysad.gif LABAI BAISUS DALYKAS... unsure.gif
NIEKAM SITO NELINKIU, NORS MUMS IRGI GELTA DAR NESIBAIGE, BET GYD. SAKO , KAD KOL KAS TAI NORMA... g.gif
NA PO TRUPUTI LYG IR SVIESEJAM bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pentarda: 30 liepos 2007 - 11:57
Oi mes ir sita siauba apturejom verysad.gif Gimem po cezario ir ant rytdienos pageltom tai prabuvom dvi savaites ligoninej, nes gulejom inkubatoriuj ir po dvieju dieneliu kaip ir baigesi bet paskui i vakara vel pasikartojo zaibisku greiciu grizo unsure.gif daktarai nezinojo kodel taip atsitiko bet paskui issiaikinau kad as turejau labai mazai pieno ir del skysciu trukumo taip gavosi o damaitinti niekuo neleido tai jei kam nors atsitiks jums tai zinokit kad gali buti ir tokia problema del skysciu trukumo leliukui nes netgi ivairioj literaturoj pataria neduoti mamos pienuko o misinuku maitinti doh.gif
Atsakyti
Na stai vakar buvom pas gyditoja konsultacijoje del geltos.
Liepe duoti virinto vandenelio tarp maitinimu ir 3 paras maitinti savo bet "pasterizuotu" pienu g.gif , tikiuosi per tas 3 paras mazius neatpras nuo papulio blink.gif , nes tiesa pasakiu nelabai patogu nusitraukineti ir lakstyti su buteliukais sildyti ar saldyti. Paprasciau tiesiai is papulio blush2.gif .
Beto dar padarem daugybe visokiu tyrimu, Inkstu ir kepenu echoskopija, bendra kraujo tyrima (paziureti eritrocitus), sisiuka ir kakiuka, sian po pietu skambinsiu klausti kokie rezultatai, tikiuosi kad viskas bus thumbup.gif ir tyrimai patvirtins kad tai mamos pieno gelta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irvi @ 2007 07 28, 14:33)
Sveiki,
Mum irgi diagnozavo uzsitesusia gelta g.gif , darm bilirubina - 216 ("tiesioginio " bilirubino) blink.gif ,Tai pirmadieni varysim pas kazkoki spec. konsultuotis ka daryti. Maitinu pati ir pakolkas jokiu vandeneliu papildomai neduodu (mums tik 1men ir 7d.), svoris auga gerai (per 1men priaugom 1,3kg thumbup.gif , miegam gerai
Ar kas nors zinote kokiu komplikaciju gali buti del uzsitesusios geltos?Kiek laiko ji gali testis?men, du ar daugiau?
Daktare sake kad cia nieko baisaus, daug kam taip buna. Tik kad del to bilirubino negalima skiepiti lialiuko.

Lauksiu jusu zinuciu.

mums ir gi buvo uzsitesusi naujagimiu gelta. Sirgome beveik menesi laiko, nuo antros paros po gimimo. Dvi paras gulejo mano mazyle po lempomis. Is ligonines isleido kai bilirubino kiekis buvo normos ribose. Deja mums nepasiseke. Del perdidelio bilirubino kiekio turime problemu su smegenimis, itaria vaiku cerebrini paralyziu, t.y. sutriko vaiko fizinis vystymasis, nors protinis vystymasis normalus. Nebutinai taip ir jums gali atsitikti, bet mes sito neisvengeme.Sekmes.
Atsakyti
Mano dukrytė irgi turi gelta. Inkubatoriuje išbuvo beveik savaite laiko. Bilirubino kiekis buvo labai sukilęs (360)!! Buvo pritaikyta triguba šviesos terapija ir lašelinė. Man leido maitinti savo pienu iš krūtinės. Bilirubinui sumažėjus iki 125 išleido namo. Turėjome jau gauti pirmajį skiepą, bet nedarė, nes vis dar šiek tiek matosi geltonumas. Tai šį skiepą darysimės rugsėjo 20 diena.

Čia šiek tiek informacijos apie naujagimių gelta

http://www.vaikas.lt...gz_zind_s06.htm

Visoms mamytėms ir vaikučiams sėkmės gydantis baisuoklia gelta!
Atsakyti
Mano abiems vaikams buvo užsitęsusi gelta. Pirmąjį išgydė greitai. Tais laikais MP geltą gydydavo vaistais, kurie ne tik šalindavo bilirubiną, bet ir slopindavo CNS. Kai maniškiui buvo 1.5 mėn, 3 dienas davėme tų vaistų ir gelta praėjo. Dabar gelta taip nebegydoma, tad kai mano antram 5 sav. sūnui nustatė MP geltą, statė lašelines, guldė po lempomis. Visą tai prisimenu kaip siaubą. Vaikas buvo nebemažas, judėdavo, todėl adatos pradurdavo venas ir skysčiai lašėdavo po oda, sutino rankytė, nebebuvo kur durti. Vaikas tapo labai neramus. Bilirubinas nebuvo didelis (89), šlapimo, išmatų, echo tyrimai buvo geri. Vaikas gerai jautėsi, svoris didėjo. Mes nebeiškentėm. Vyras parašė, kad atsisakome stacionarinio gydymo ir išvažiavome namo. 1.5 dienos nusitraukinėjau pieną ir pakaitintą duodavau sūnui. Nepraėjo nė mėnuo ir geltos neliko nė žymės.
Atsakyti
mano triems suneliams tik gimus po keliu dienu pasireisek gelta,gryze namo po keliu dieneliu jau nelikdavo jos.praeidavo greitai.
Atsakyti
Mums taip pat gelta, tai kovojam su tuo priiminėdami saulės vonias lotuliukas.gif . Ir ji mažėja
Atsakyti
Mano mažei ir buvo gelta, dėl kraujo grupių nesutapimo, praejo po mėnesio su trupučiu. Ligoninėje pragulėjome savaitę laiko, taikė fototerapiją, dabar lyg viskas gerai, dar kepenys truputuką padidėję, bet pasak gydytojų tūrėtų praeiti. Bet mane neramina tai, kad mažė tuštinasi žaliai, kai klausiu ar tai susija, daktarė tik gūščioja pečiais..........
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif iskart atsiprasau jei jau yra tokia tema, bet as jos neradau schmoll.gif
Mums iskylo beda, tiesiog nezinau kaip tai pavadint verysad.gif , mano maziukui greit bus 3men, o jis vis dar geltonas, nors paskutiniu laiko jau biski svieseja. Atlykom kraujo tyrimus ir buvo blogi rezultatai, padidejes bilirubinas. Gal kam taip buvo? Dakratai nieko konkretaus nesako, jokio gydymo neskyre. Zinau tik tiek kad 3men kudikiai neturi but geltoni. Jau nezinau ka galvot, internete prisiskaiciau labai baisu dalyku apie tai tik nezinau tiket ar ne. Jei kam taip buvo parasykyt prasau ka daret, is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
Na mums tos problemos nebuvo (aciu Dievui). Bet brolienes berniukui buvo aukstas bilirubinas ( ji nustate dar gimdymo namuose)- tai maziuka svitino su tokiom lempom kelias dienas. Jie kazkiek ilgaiu uzsibuvo GN bet isleidziant bilirubino lygis jau buvo normalus.
Linkiu greit pasveikti!
Atsakyti