Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimių gelta, padidėjęs bilirubinas

QUOTE(Busima mama @ 2007 10 19, 00:03)
as net nezinau doh.gif , pasake kad per aukstas, reiks pasiklaust  g.gif

Būtent, geriau nepergyvenk be reikalo, o pasiklausk, koks tas kiekis ir ką toks padidėjimas reiškia (kokios gali būti pasekmės), tegu paaiškina smile.gif Gal jei kol kas nesiėmė jokių priemonių, tai tikrai nieko baisaus (nes šiaip tas bilirubinas ne juokai). Šiaip ar taip, ką daryti, vis tiek turi nuspręsti gydytojai. Juk matai, kaip visos skirtingai rašo: vienų vaikučius po lempom laikė, kitais atvejais liepė vandens duoti ar išvis nieko nedarė. Mano dukrai irgi buvo bilirubinas padidėjęs (ištyrė poliklinikoj, kai buvo 1 mėn.), skaičių aš dabar nepamenu, bet tikrai nedaug (man dukra išvis neatrodė geltona, gal kad pripratau prie tos spalvos smile.gif ). Tai gydytoja visai nedramatizavo, sakė porą savaičių duoti tarp maitinimų saldinto vandens. Bijojau, kad nepakenktų žindymui, bet mp buvo labai daug, tai dėl šventos ramybės daviau to vandens. Tai po mėnesio jau buvo baltutė, net tyrimo nebedarė. Bet aš jokiu būdu nenoriu pasakyt - duok savo vaikui saldinto vandens. Geriau išsiaiškink su gydytojais.
Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2007 10 19, 12:49)
Būtent, geriau nepergyvenk be reikalo, o pasiklausk, koks tas kiekis ir ką toks padidėjimas reiškia (kokios gali būti pasekmės), tegu paaiškina  smile.gif Gal jei kol kas nesiėmė jokių priemonių, tai tikrai nieko baisaus (nes šiaip tas bilirubinas ne juokai). Šiaip ar taip, ką daryti, vis tiek turi nuspręsti gydytojai. Juk matai, kaip visos skirtingai rašo: vienų vaikučius po lempom laikė, kitais atvejais liepė vandens duoti ar išvis nieko nedarė. Mano dukrai irgi buvo bilirubinas padidėjęs (ištyrė poliklinikoj, kai buvo 1 mėn.), skaičių aš dabar nepamenu, bet tikrai nedaug (man dukra išvis neatrodė geltona, gal kad pripratau prie tos spalvos  smile.gif ). Tai gydytoja visai nedramatizavo, sakė porą savaičių duoti tarp maitinimų saldinto vandens. Bijojau, kad nepakenktų žindymui, bet mp buvo labai daug, tai dėl šventos ramybės daviau to vandens. Tai po mėnesio jau buvo baltutė, net tyrimo nebedarė. Bet aš jokiu būdu nenoriu pasakyt - duok savo vaikui saldinto vandens. Geriau išsiaiškink su gydytojais.

Aciu 4u.gif as klausynejau jau visko pas daktarus, bet niekas nieko nesake.tik patare duot ko daugiau vandens gert ir viskas. tai gal ir nieko blogo nebus, labai tikiuosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Busima mama @ 2007 10 19, 13:13)
Aciu  4u.gif  as klausynejau jau visko pas daktarus, bet niekas nieko nesake.tik patare duot ko daugiau vandens gert ir viskas. tai gal ir nieko blogo nebus, labai tikiuosi blush2.gif

linkiu pasveikti smile.gif
(beje, aš dėl savo vaiko irgi labai pergyvenau, nors ir nebuvo bilirubino kiekis didelis... prisiskaičiau internete visokių baisybių blink.gif o viskas baigėsi gerai smile.gif )
Atsakyti
Kartais,tie daktarai si degtuko,malku vezima priskaldo ir taip tuos tevelius nusiurpina,kad atrodo tas vaikiukas,kazkokai baisia liga serga. Nors is tikro taip nera. doh.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
Kur aš sau parieštaravau blink.gif ?
Motinos pieno gelta, tai ne gelta biggrin.gif Ta prasme ne liga. Geltos pasekoje vystosi kepenų funkcijos nepakankamumas, o motinos pieno gelta šių komplikacijų nesukelia.
Bilirubino norma yra iki 68mmol/l . Esant geltai aukštesni rodikliai rodo pavojų sveikatai ir net gyvybei, tačiau esant mamos pieno geltai rodikliai gali būti dešimtis kartų didesni ir tai nekelia jokio pavojaus leliukui.
Citata iš mamos portalo:
"Prieš nustatant, jog tai motinos pieno gelta, būtina įsitikinti, kad tai ne rimtų ligų sukelta gelta. Jei visos kitos geltą sukelti galinčios ligos nepatvirtinamos, motinos pieno gelta laikoma nepavojingu normos variantu. Labai retai dėl ypač aukšto bilirubino kiekio kraujyje gali būti žindymas nutrauktas vienai dviem paroms. Pienas turi būti ištraukiamas, užverdamas ir ataušintas sumaitinamas kūdikiui. Jei po dviejų parų atlikus kūdikio kraujo tyrimą bilirubino kiekis bus sumažėjęs, galima žindyti toliau. Jei bilirubino kiekis nemažės, vadinasi, ne dėl motinos pieno, priežasčių reikia ieškoti kitur.
Nėra įrodymų, kad motinos pieno gelta sukelia problemų kūdikiams. "
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 19, 17:44)
Kartais,tie daktarai si degtuko,malku  vezima priskaldo ir taip tuos tevelius nusiurpina,kad atrodo tas vaikiukas,kazkokai baisia liga serga. Nors is tikro taip nera. doh.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif

O kartais neatkreipia demesio i tikrai rimtus dalykus g.gif Manau jau geriau pirmas variantas,nei sis...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 10 19, 21:43)
O kartais neatkreipia demesio i tikrai rimtus dalykus  g.gif  Manau jau geriau pirmas variantas,nei sis...

Galbut g.gif
Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2007 10 19, 17:21)
linkiu pasveikti  smile.gif
(beje, aš dėl savo vaiko irgi labai pergyvenau, nors ir nebuvo bilirubino kiekis didelis... prisiskaičiau internete visokių baisybių  blink.gif o viskas baigėsi gerai  smile.gif )

Aciu, va del to ir as pergyvenu kad internete visokiu baisybiu prirasyta, nusprendziau daugiau niekad neskaityt pries galutini daktaru atsakyma. schmoll.gif dabar laukiu nesulaukiu pirmadieniu kad viska normaliai pasakytu (tikiuosi si karta viska pasakys) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Busima mama @ 2007 10 20, 17:21)
Aciu, va del to ir as pergyvenu kad internete visokiu baisybiu prirasyta, nusprendziau daugiau niekad neskaityt pries galutini daktaru atsakyma. schmoll.gif  dabar laukiu nesulaukiu pirmadieniu kad viska normaliai pasakytu (tikiuosi si karta viska pasakys) unsure.gif

sauniai irelgiesi,kad neskaitai,asirneskaityciau,nestik labaiu nervuotis irpergyventipradeciau. SEKMESJUMS PIRMADIENI wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 21, 16:50)
sauniai irelgiesi,kad neskaitai,asirneskaityciau,nestik labaiu nervuotis irpergyventipradeciau. SEKMESJUMS PIRMADIENI wub.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Mano neišnešiotukas irgi buvo geltonas, 12 parų po lempa gulėjo, ir namo grįžom vis dar geltoni, bet augant vaikui, bilirubino norma didėja. Geltonas buvo iki 2 mėnesių kažkur, paskui praėjo po truputį mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikute,isgyvenau viska kaip ir tu,buvo net oranzinis vienas,irgi prisiskaiciau visko nete,geriau yra kuo maziau kartais zinot...Buvom 2men ir daugiau geltoni labai labai,o poto jau nyko,daug saulutej laikiau,lauke vezinau.Sekmes jum 4u.gif
Atsakyti