Zvaigzdut, cia pagrindinė diskusijos tema buvo ar reikalingas vaikui mobilus telefonas, o mes su savo laidiniais telefonais ir skambučiais giminėms/draugams/pažįstamiems neįsipaišom į temą.
QUOTE(mamaEgle @ 2008 10 14, 17:10)
bet ir laidinis telefonas buvo namuose. Viename tinkle su šeimos nariais nėra problema būti, bet va draugai tai ne visi tame pačiame tinkle, o kai gali su drauge pakalbėti nežiūrėdama į laikrodį, irgi turi savo pliusų 

tai kad is laidinio skambinti i mobilu kainuoja zymiai brangiai nei is mobilaus i kita tinkla ( mano aplinkoje visi mobilius turi).
aisku, gal mano nuomone apie mobilu telefona vaikui butu kitokia, jei tureciau kokios neigiamos patirties, bet bent jau kol kas sunus tenkinasi antrus metus senu telefonu ( nokia 3310, nors lyg ir girdejau, kad mociute zada naujesni dovanoti), juo per daug nepiknaudziauja - pagrinde skambina man ( pranesa, kad jau grizo, pasako jeigu ka nupirkti reikia...), dar kartais su mociutem pasikalba ( bet cia jau jos pacios jam dazniau paskambina) ir viskas
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 14, 16:56)
sunus greiciausiai mano mobilaus telefono atmintinai nemoka - yra uzprogramuotas greito rinkimo klavisas, tai kad ir paskambinti butu sudetinga.
Mano didčkiai moka mano, tėčio ir močiutės mobilaus numerius mintinai, maža kas atsitikti gali, o nelaimės atveju ( tfu tfu tfu) manau rastu kas sutiks paskambinti artimiesiems

Šiaip jiems mobiliakai mados reikalas, sms rašynėjimams, muzikos klausymams ir kitoms pramogoms. Retokai naudojami, kai susisiekimo priemonė, na kartkartėmis kažko paklaust manęs. Brt kadangi bandos jaustas ir visi draugai turi .....

Maniske (8.5 metu) jau seniai turi mobiliaka. Beje jau reikia nauja suorganizuot (dazniausiai pribaigineja mano ar vyro senus)... Aisku ir zaidzia ir su draugais plepa.. bet - man ramu; pareina is mokyklos- paskambina; vaziuoja i burelius- paskambina kaip nuvaziavo, ar reikia paimti...
Viena karta ilipo ne i ta trulika
Issigando- bet paskambino- ir as galejau ramiai jai isaiskinti ka daryt...
Kita karta istrigo lifte- va kur jau buvo issigandusi- vel gi, turejo mobiliaka, tai sugebejau ir nuramint ir paaiskint ka daryt...
Neisivaizduoju, kaip galeciau ramiai dirbt,jei vaikas neturetu to mobilaus rysio
Viena karta ilipo ne i ta trulika

Kita karta istrigo lifte- va kur jau buvo issigandusi- vel gi, turejo mobiliaka, tai sugebejau ir nuramint ir paaiskint ka daryt...

QUOTE(mamaEgle @ 2008 10 13, 10:16)
O gal nereikėjo naktį lėkti tų teptukų? Tegul mokytoja pasako, gal kitą kartą geriau atsimins ko ir kada reikia? Juk šitaip tikrai neišmoks atsiminti, žinos kad mama tikrai padarys, kam pačiam vaikui sukti galvą. Kitą kartą atismins ryte, ką tada darysit? Lėksit prieš pamokas į prekybcentrį ir atvešit jau į klasę?
Tai ir nelėkiau.

Pasakiau, kad reikėjo pasakyti anksčiau - bus savaitgalis, galėsim pavažiuoti per kelias kanc.prekių parduotuvės ir surasti.
Bet nuėjau gulti susinervinusi.

O tai jau blogai...
Dukra pirmokė ir jai mobilusis yra būtinas, nes tik jai paskambinus mes važiuojam jos pasiimti (gyvenam labai toli nuo mokyklos), o pasibaigus pamokoms prie mokyklos laukti tiesiog neturim laiko, kadangi ji dažnai užsibūna popamokinėj veikloj...

As manau,kad reikalingas,net butinai
Turi mobilu nuo 4 metuku, kai palikdavau ji viena namie iseidama i kokia parduotuve, pratinau ismokt naudotis. O dabar i mokykla nesiojasi, nes kartais man reikia jam paskambint, reikia susisiekt, pasakyt, kad po pamoku eitu pas mociute, o ne namo, nes namie nieko nera, o jis raktu tai nepasiemes

Manau mobiliakas visai geras daiktas - gali susisiekt su vaiku kada nori.
Maniškis (10m) irgi nešiojosi į mokyklą mobiliaką kol vieną dieną jo neatėmė kažkoks dičkis beeinant namo.
Dabar į mokyklą nesineša, nors klasiokai savaisiais didžiuojasi, rašinėja muzikėles, žaidimus ir t.t.
visur ima su savim, tik ne į mokyklą.

Mes savo 8metei nebūtume pirkę mobilaus tel. bet dabar vienai tenka važiuot į treniruotes, tai neįsivaizduoju kaip galėčiau vaiką išleist be jo
Jai dar nedrąsu vienai važiuot, tai bevažiuodama paskambina ir nuvažiavus į treniruotes praneša, kad jau vietoje (man žymiai ramiau)
Į mokyklą nesineša

Manau,kad butinas mobilus telefonas,taip lengviau susisiekti su vaiku,galu gale ,,kontroliuoti,, ji
maniskis tai jau 3 pamete-nervina negaliu
tai gerai,kad pradziai buvom nebrangius nupirke

maniskis tai jau 3 pamete-nervina negaliu