Sūnus mobilką turi nuo 9 metų , dukra tai pat nuo 9.
Dabar vyresniąjam 13 , dukrai 10 metų , tačiau telefono į mokyklą neštis neleidžiu - mokykloje mokytis reik , o ne mobiliu žaisti . ( mokykla prie pat namų - taigi nėra butinybės turėti ryšį su vaikais) . Mobilius leidžiu neštis tik tada kai eina į treniruotes .
Mano dukra turi mobilu telefona nuo 7,5 metu. Labai patogu. As leidziu nestis mobilu ir i mokykla, tiktai susitareme kad neprades skambinti per pamokas. Uztat as visada zinau kur , kas veikia ir t.t. Man ramiau.....Tiesa, pradzioje dukra prakalbedavo daugiau uz mane.... Bet dabar jau susitvarke, pradejo suprasti kad uz viska reikia moketi ir mano pinigine ne gumine.....
Tarp kitko, klaseje yra 19 vaiku, is ju apie 12 turi telefonus su savim.....
Tarp kitko, klaseje yra 19 vaiku, is ju apie 12 turi telefonus su savim.....
Manau, kad daugelis iš jūsų susidūrėte su problemomis, kai po ilgų zyzimų tenka pakratyti piniginę ir nupirkti vaikui mobilųjį telefoną.
Atrodo, kad tuo vargai ir pasibaigs, tačiau... duoti pokalbiams pinigai dažnai prašvipia kaip vėjas ir vaiko mobilioji sąskaita lieka tuščia, nors skambučių iš jo nesulaukėte.
Ne paslaptis, kad taip nutinka dėl to, jog visi bendraamžiai ir jūsų atžala norėdamas išlikti "chebros" dalis į savo mobilųjį siunčiasi beverčius logotipus, žaidimus ar kitokį per televiziją išreklamuotą niekalą.
Esmė tame, kad mobiliųjų paslaugų kūrėjų tikslas ir yra būtent toks. Tempti pinigus iš nepilnamečių.
Labai laukčiau jūsų nuomonių ir norinčiųjų pasisakyti šia tema, bei finansiškai nuo to nukentėjusiųjų atsiliepimų.
Tiesa,kad norima kuo daugiau pinigų išvilioti iš vaikų ne tik įvairiomis paslaugomis bet ir vis naujais telefonų modeliais.Belieka jiems kaskart priminti,kad tai nėra gyvenimo tikslas.
Pirmi telefonai vaikams buvo pirkti po 1lt su abonimentu.Kas mėnesį skirta po 20lt.Kas būna viršaus,vaikai susimoka patys.Toks susitarimas galioja jau 3 metai.Kaip jie išnaudoja savo limitą,mes nesikišame.Dabar jie dar turi po Labas korteles bet iš savo sąskaitos.Jei keičia telefoną,taip pat savo sąskaita.Vaikai 14 ir 16 metų.Tikiuosi viskas taip ir liks.
Mane supykdė toks dalykas. Mano 8 - metis parsinešė iš mokyklos LABAS pakuotę. Ir visas pasikėlęs laimingas man sako "Dabar turėsiu mobiliaką". Paaiškinau jam, kad nieks mobilaus jam nepirks. O čia yra tik kortelė. Vaikis susinervavo. Nesuprantu, kaip galima daryti tokias akcijas nepilnamečiams? Jos vyko, turbūt, daugelyje mokyklų. Draugė sakė, kad jos berniuko mokykloje dičkiai patikrino mažiukus ir pas ką rado atėmė tas pakuotes.
deja, toks jau negailestingas yra tas biznis. sekmes formule ta, kaip itikint zmogu moketi pinigus uz koki nors niekala. sutinku, kad dalinti tas korteles visai maziukams vaikams mokyklose nera labai etiska.
bet logotipai, muzikeles ir kitoks "slamstas" tai tas pats, kas senais laikais buvo kramtuskiu popieriukai -- nereikalinga, bet reikia. ir su tuo reiskiniu nepakovosi.
geriausia yra riboti vaiko telefonines islaidas -- o cia jau kiekvienos seimos politika, kaip tai daryti (ar nupirkti tik viena korete menesiui, ar liepti apsimoketi is kisenpinigiu, ar kt.)
bet logotipai, muzikeles ir kitoks "slamstas" tai tas pats, kas senais laikais buvo kramtuskiu popieriukai -- nereikalinga, bet reikia. ir su tuo reiskiniu nepakovosi.
geriausia yra riboti vaiko telefonines islaidas -- o cia jau kiekvienos seimos politika, kaip tai daryti (ar nupirkti tik viena korete menesiui, ar liepti apsimoketi is kisenpinigiu, ar kt.)
Maniškiai abu turi mobilius ir EXTRA korteles, kurias kas mėnesį papildome po 10 Lt. Jeigu norėtų daugiau, galėtų pasipildyti iš savo santaupų, bet to nedaro. Jiems kažkodėl gaila pinigų ne tik kad visokiems logotipams ir muzikėlėms, bet ir nereikšmingoms žinutėms. Taigi, kol kas dėl mobilių problemų neturim, bet niekada nesakau niekada.
As turiu viena abonenta ir labas, kur sms nemokami
o telefonu nauju tik per gimtadienius galiu tiketis

Jau apie metus turim "Mažylį" - labai pigu ir jokių finansinių problemų: ši kortelė nepalaiko GPRS, nesiunčia MMS.
Užtat seniai, kai turėjom abonementą - kentėjom nuo milžiniškų sąskaitų. Vaikus domino ne tik pavekslėliai ir melodijos, bet ir horoskopai, FM SMS
Jau nekalbu apie tuščius skambučius - jais vaikai kartą "privarė" 100 litų sąskaitą per parą
Dar pernai buvo tokia pinigus iš paauglių melžianti laida "Meškiukai". Laidos vedėjai tiesiog įkalbinėjo rašyti SMS, atsakinėti į kvailus klausimus tipo: "Apie ką šiandien kalbam?", "Ką labiau nori pamatyti mano kelnaites arba Henriko triusikus?"
Vedėjai labai gražiai gyrė visus parašiusius SMS - yra ko gražbyliauti kai vienos SMS kaina 2 litai
Vėliau Henrikas ir Mantė pažadėjo visiems dalyvaujantiems loterijoje padovanoti po kilimėlį pelei. Aš pati pakėliau ragėlį, kalbėjausi su Mantė (ji manė kad aš kokia nors mažė) - girdėjau Mantės pažadą: "Mėnesio bėgyje gausi kilimėlį". Gavom tik lipduką
Nekenčių laidų melžiančių pinigus iš paauglių. NML tame tarpe. Mane nervina gausybė pasiūlymų siųstis logotipus. Šitų reklamų tiesiog neįmanoma išvengti - jų yra visose leidiniose
Skamba jos labai įžūliai: "Būk stilingas", "Būk madingas", "Atsinaujink". Pagal tas reklamas vaikai supranta, kad jei jie neturi šito šlamšto - jie jau nepilnaverčiai
Bet man dar pasisekė dėl sąskaitų: vienai šeimai pernai teko sumokėti už telefoną virš 1000 litų. Berniukas pasinaudojo mobiliųjų internetu tam, kad siųstis paveiksliukus.

Užtat seniai, kai turėjom abonementą - kentėjom nuo milžiniškų sąskaitų. Vaikus domino ne tik pavekslėliai ir melodijos, bet ir horoskopai, FM SMS

Nekenčių laidų melžiančių pinigus iš paauglių. NML tame tarpe. Mane nervina gausybė pasiūlymų siųstis logotipus. Šitų reklamų tiesiog neįmanoma išvengti - jų yra visose leidiniose

Bet man dar pasisekė dėl sąskaitų: vienai šeimai pernai teko sumokėti už telefoną virš 1000 litų. Berniukas pasinaudojo mobiliųjų internetu tam, kad siųstis paveiksliukus.

pries keleta metu panasios bedos budavo su 8-900-.... numeriais. Irgi budavo vaiku, kur po stuka privarydavo. Todel cia jau tevams reik budriems ir laiku susigriebt, pamacius kur ju atzala piktnaudziauja.
Is ties su maziukais gaunasi nesvarus biznis....
Siais metais mano dukra pradejo lankyti pirma klase. Rugsejo 1-osios proga visiems pirmokams Omnitel dovanojo Ezio kortele. Na, ir dabar klaseje beveik visi mobilus. Tiesiog juokinga matyti, kai nuejus i mokykla pasiimti vaika, matau vaizda: stovi du pypliai per 10 m vienas nuo kito ir kalbasi telefonu.....Ir netgi, is vakaro dukrai labai svarbu patapo isideti ar suziureti, kad telefonas butu pakrautas, nes nenori, kad ja vadintu vaikai "be rysio".
Is ties manau, kad vaikui telefonas yra reikalingas, man ramiau, kai bet kada galiu su vaiku susisiekti, bet kai taip pirmokeliai sumobilelio ir tai tapo kaip butinybe, bei tokio Omnitelio dovanele, tai man nekaip atrodo...
Ezio kortele su 1 lt dovanotu labai greitai baigesi ir mes ja pakeitem i Extra. Dar uzskiau SOS skambuciu paslauga, t.y. man, vyrui, mociutei vaikas bet kada gali paskambinti, net kai ir saskaita tuscia -uz tuos pokalbius sumokam mes. O paciam vaikui jo pokalbiams su draugais ir visam kitam manau desiu limita 10 lt....
Siais metais mano dukra pradejo lankyti pirma klase. Rugsejo 1-osios proga visiems pirmokams Omnitel dovanojo Ezio kortele. Na, ir dabar klaseje beveik visi mobilus. Tiesiog juokinga matyti, kai nuejus i mokykla pasiimti vaika, matau vaizda: stovi du pypliai per 10 m vienas nuo kito ir kalbasi telefonu.....Ir netgi, is vakaro dukrai labai svarbu patapo isideti ar suziureti, kad telefonas butu pakrautas, nes nenori, kad ja vadintu vaikai "be rysio".
Is ties manau, kad vaikui telefonas yra reikalingas, man ramiau, kai bet kada galiu su vaiku susisiekti, bet kai taip pirmokeliai sumobilelio ir tai tapo kaip butinybe, bei tokio Omnitelio dovanele, tai man nekaip atrodo...
Ezio kortele su 1 lt dovanotu labai greitai baigesi ir mes ja pakeitem i Extra. Dar uzskiau SOS skambuciu paslauga, t.y. man, vyrui, mociutei vaikas bet kada gali paskambinti, net kai ir saskaita tuscia -uz tuos pokalbius sumokam mes. O paciam vaikui jo pokalbiams su draugais ir visam kitam manau desiu limita 10 lt....