Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilus telefonas

Šiaip tai man regis tokie dalykai labiausiai priklauso nuo paties vaiko.

Netikiu, kad mokyklinio amžiaus vaikas visai visai nesuvokia, kas yra brangu ir kas pigu, kas yra būtinybė, o kas pramoga. Ir kas yra mados reikalas, o kas jam pačiam svarbu. Tiksliau, gal vienas aiškiai skiria, kitas pasiduoda spaudimui (draugai, aplinka), bet čia ne tik vaikų problema, o ir suaugusių - reklama skirta visiems. Be to, kai nebuvo televizinės reklamos, buvo draugų rekomendacijos, gražūs prekių įpakavimai, švari turgaus vieta, maloni pardavėja. Reklama ta ar kita forma yra tiek, kiek žmonija egzistuoja smile.gif Tik vieni linkę remtis savom smegenim, o kitų sprendimus labiau įtakoja kitų nuomonė. Tik vaikas, ne taip kaip suaugęs, turi tėvus, kurie jam tai gali išaiškint. Kad žinotų smile.gif

O dėl to, ar klausoma yra tėvų, ar paisoma jų rekomendacijų, kas reikalinga ir kas malonu, tai čia irgi tik vienas mažas aspektėlis... Nebūtinai čia galim prisirišt prie telefonų sąskaitų - tas pats galioja ir perkant kramtomas, kortas ir čipsus vietoje pietų, sėdint internete vietoje to, kad ruoštų pamokas, trinantis pakampėm vietoje ėjimo į treniruotę... Yra vaikai, kurie elgiasi pavyzdingai, yra, kurie elgiasi nelabai pavyzdingai ir yra visai nepavyzdingi, kurie ne tik kad mobiliu prapeza, bet dar ir tuos mobiliakus atiminėja, mušasi, rūko, geria ir keikiasi, visokių yra, ir mobiliakas yra tik viena iš galimų neatsakingumo apraiškų, nu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 23 rugsėjo 2005 - 07:48
Kai sūnus buvo pirmokas dėl mobilaus ne kartą kilo debatai namuos. Bet nepaisant klasės "mobilėjimo" atlaikėm spaudimą ir likau griežtai prie savo - gausi, kai baigsi pradinę. Dabar jau antrokas ir kažkaip įprato būti "be ryšio". Jau net nebekalba šia tema.
Dabar prasidėjo spaudimas iš kitos pusės - mano mama ir sesuo spaudžia, kad kaip čia vaikas vienas vaikšto, būrelius lanko, o neturi mobilaus. Sako, kad kike kartų vėluoja, o tu nežinai nei kur, nei sukuo. Jau buvo pasiryžę šiam gimtadieniui dovanoti, bet užprotetavau. Pasakiau, kad bus paimtas ir atiduotas kai baigs keturias klases. Tai jei nori vaikui stresą sukelti ir gimtadienį sugadinti, gali kalbėti ir dovanoti, bet bus kaip nuspręsta. Paaiškinau, kad aš savo vaikui papildomo pavojaus nesukėlinėsiu. Aš su vaiku susitarusi, kad eitų namo tiesiai, o grįžęs paskambintų. Jei kur užtrunka normos ribose (nu valanda pirmokui tai trumpas laikas, jis gali tris km iš mokyklos eiti 1 val. gali ir dvi smile.gif ) jau išmokau nesijaudinti. O jei kas atsitiks, tai garantuotai mobilkos jam nepalikt, kad galėtų paskambinti ir pranešti. Priešingai, mano nuomone mobilus pas vaiką kelia jam didesnį pavojų, nei prideda saugumo.
O dėl pinigų sunkimo - kaip galima sunkti pinigus iš vaiko, jei jis tų pinigų neuždirba. O iš tėvų sunkia tiek, kiek jie leidžiasi sunkiami. Šiuo metu iš manęs per mano vaiką visi "sunkikai" gali nusiurbti 10 Lt per savaitę (tai jo kišenpinigiai). Sakyčiau mizernas biznis. Ir kai bus mobilus nesiruošiu jaudintis dėl to sunkimo. Bus jo kišenpinigiai suderinti pagal mūsų galimybes ir tegul jais naudojasi kaip nori.
Atsakyti
NOa, kaip visada, blaivus protas. Pritariu, kad ner ko ieskot kaltu, jei JUSU vaikas svaisto JUSU pinigus. Ne mokykla, ne dedes reklamscikai, o patys tevai atsakingi uz vaiko auklejima.

Musu pana nuo pirmos klases turi mobilu (dabar trecioje). Niekad jokiu problemu del pinigu nekyla. Telefonas naudojamas tik svarbiems atvejams. Kasdien po pamoku susirasom zinutem, kai atostogauja be musu- kartu pasiima, i keliones irgi. Ekstra atveju teko skambinti keleta kartu. Jei yra pageidavimu atsisiusti kazka i telefona, tai mergina visada musu atsiklausia. Bet klausineja protingai, per metus gal kokius tris kartus ko papraso, tai ir nestabdom. Mat praso, kai jai tikrai labai patinka, o ne del pasirodymo pries draugus. Su draugais irgi susirasineja zinutem, bet nesakyciau, jog daznai. I savaite 3-4 SMS gal. Ji aktyvaus gyvo bendravimo salininke biggrin.gif .

PIrmose dvejose klasese mergina zinojo, jog stebim, ar ji pakankamai didele, kad moketu naudotis brangiu daiktu ir savarankiskai tvarkytis su mobiliom pagundom, davem jai bandomaja sena tecio Nokia. O siemet, be jokio jos pyptelejimo, nusprendem mergina paskatinti nauju mobiliu. Neperseniausiai ji gavo. Dabar man ne lygis issitraukt savo sena telefona pries jos nauja grazu navarotna doh.gif . biggrin.gif
Atsakyti
Mano pasiulymas pirkt telefa sus pribumbasais. turiu omeny laida prie kompo(kainuoja apie 30lt. bet manau tie 30 lt greit atsiperka , nes zaidimus paveiksliukus , melodijas susirandi ir isikeli nemokamai, nereik siustis uz 3-4lt is visokiu reklamu. bet cia gal visai mazuliukams vaikams netinka.
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 09 22, 14:53)
Mane supykdė toks dalykas. Mano 8 - metis parsinešė iš mokyklos LABAS pakuotę. Ir visas pasikėlęs laimingas man sako "Dabar turėsiu mobiliaką". Paaiškinau jam, kad nieks mobilaus jam nepirks. O čia yra tik kortelė. Vaikis susinervavo. Nesuprantu, kaip galima daryti tokias akcijas nepilnamečiams? Jos vyko, turbūt, daugelyje mokyklų. Draugė sakė, kad jos berniuko mokykloje dičkiai patikrino mažiukus ir pas ką rado atėmė tas pakuotes.

mačiau ir pas mus mokykloj šiandien labininkai su ruporu vaikštinėju ir vaikai sakė, kad korteles dalina
Atsakyti
o cia tai marazmas, kad korteles dalina, o gal tevai pries, kiti gal ir apsidziaugtu, o is tikro tik melziamos karves tie tevai doh.gif
Atsakyti
Kai tas korteles dalino mūsų mokykloje, direktorius labai išmintingai pasielgė: leido jas imti mokiniams tik nuo 8 klasės. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ewita @ 2005 09 25, 16:55)
Kai tas korteles dalino mūsų mokykloje,  direktorius labai išmintingai pasielgė: leido jas imti  mokiniams tik nuo 8 klasės.  thumbup.gif

thumbup.gif
Nors vienas protingas žmogus pasitaikė. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ewita @ 2005 09 25, 13:55)
Kai tas korteles dalino mūsų mokykloje,  direktorius labai išmintingai pasielgė: leido jas imti  mokiniams tik nuo 8 klasės.  thumbup.gif

mūsų direktorius iš vis jokių spekuliantų neįleidžia į mokyklą, tai kaip supratau ir labininkai ilgai neužsibuvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gelmytė @ 2005 09 25, 17:40)
mūsų direktorius iš vis jokių spekuliantų neįleidžia į mokyklą, tai kaip supratau ir labininkai ilgai neužsibuvo  biggrin.gif

bet jiems turbut niekas nedraudzia salia mokyklos tas akcijas rengt... blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2005 09 25, 16:02)
bet jiems turbut niekas nedraudzia salia mokyklos tas akcijas rengt... blink.gif  blink.gif

ryt pasidomėsiu ar jie buvo gavę administracijos palaiminimą ar ne
Atsakyti
Nesuprantu, o ko blogai, jei vaikas parneša tą "Labas"? Duoda, imk, muša, bėk smile.gif Nu tėvelis sunaudos - vis į ūkį, ne iš ūkio smile.gif Blogiausiu atveju - kaimynui atiduosi...
Atsakyti