Sūnus trečiokas, nuo pirmos klasės kaulina to telefono. Jokie argumentai, jokie pasakojimai ir aiškinimai, tiek apie pavojų, tiek apie "reklamininkų" norą nusunkti pinigų, žalą sveikatai (radau straipsnį, berods, švedų mokslinkų, apie tai, kad vaikams iki 12 m. nereiktų naudotis mobiliais nes didina išsiblaškymą, nesugebėjimą susikaupti, galvos skausmus ir apskritai vaikams poveikis iki galo neištirtas) nepadeda. Zyzimas vos ne kasdien, nes visi iki vieno klasiokai jau turi, kai kurie jau pakeitę į antrą ar trečią.
Būtų dar nieko, bet atakos ėmėsi mano buvę uošviai. Visais būdais bando mane įtikint, kad vaikui reikia telefono, vis paskambina pasakyti, kad štai tą ar kitą pamiršo, pavėlavo ar pan. ir to nebūtų nutikę jei turėtų mobilų. Galiausiai ėmė ir nieko man nesakę nupirko. Liepiau sūnui grąžinti seneliams. Aišku, buvo ir ašarų ir pykčio, bet pasakiau, kad turi palaukti bent iki 10 m.
Dabar jau beliko 1,5 mėn. iki gimtadienio ir aišku, telefonas laukia, bet pasakiau, kad jei nenori pakentėti iki baigs pradinę (buvau numačius tokią ribą kaip ) tai savo sąskaitas turės apmokėti pats iš savo kišenpinigių. Arba jei taip nori, tegul seneliai moka. Ribą aš sumažinau po to, kai viename seminare vaikų psichologė mane užsipuolė, kad skriaudžiu vaiką ir įvarysiu jam nepilnavertiškumo jausmą