Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilus telefonas

Na, mūsų situacija panaši į aifos.
Sūnus trečiokas, nuo pirmos klasės kaulina to telefono. Jokie argumentai, jokie pasakojimai ir aiškinimai, tiek apie pavojų, tiek apie "reklamininkų" norą nusunkti pinigų, žalą sveikatai (radau straipsnį, berods, švedų mokslinkų, apie tai, kad vaikams iki 12 m. nereiktų naudotis mobiliais nes didina išsiblaškymą, nesugebėjimą susikaupti, galvos skausmus ir apskritai vaikams poveikis iki galo neištirtas) nepadeda. Zyzimas vos ne kasdien, nes visi iki vieno klasiokai jau turi, kai kurie jau pakeitę į antrą ar trečią.
Būtų dar nieko, bet atakos ėmėsi mano buvę uošviai. Visais būdais bando mane įtikint, kad vaikui reikia telefono, vis paskambina pasakyti, kad štai tą ar kitą pamiršo, pavėlavo ar pan. ir to nebūtų nutikę jei turėtų mobilų. Galiausiai ėmė ir nieko man nesakę nupirko. Liepiau sūnui grąžinti seneliams. Aišku, buvo ir ašarų ir pykčio, bet pasakiau, kad turi palaukti bent iki 10 m.
Dabar jau beliko 1,5 mėn. iki gimtadienio ir aišku, telefonas laukia, bet pasakiau, kad jei nenori pakentėti iki baigs pradinę (buvau numačius tokią ribą kaip ) tai savo sąskaitas turės apmokėti pats iš savo kišenpinigių. Arba jei taip nori, tegul seneliai moka. Ribą aš sumažinau po to, kai viename seminare vaikų psichologė mane užsipuolė, kad skriaudžiu vaiką ir įvarysiu jam nepilnavertiškumo jausmą blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2005 09 26, 12:06)
Ribą aš sumažinau po to, kai viename seminare vaikų psichologė mane užsipuolė, kad skriaudžiu vaiką ir įvarysiu jam nepilnavertiškumo jausmą  blink.gif

Šiaip tai tu tikrai kobra smile.gif Nu bliam, jeigu jau tikrai badas, tikrai nėr už ką tuos 10 Lt mokėt kas mėnesį, tada gal... O šiaip jau - nežinau. Aš gana griežta mama, bet jei jau žmogus taip žiauriai nori... rolleyes.gif Nereikia užmiršti, kad vaikai visgi skirti mylėjimui...

Šiaip gal tas telefono norėjimas kažkiek priklauso ir nuo mokytojos? Pas mus mokytoja pirmoj klasėj vaikučiams išaiškino, kad jinai nenori matyti telefonų per pamokas ant suolų, o nešiotis juos iš viso nėra saugu, nes vyresni atiminėja. tai lasėje jokio telefonų bumo nėra. Maniškis trečiokas iš viso to telefono nenori smile.gif Aš jam sakiau, kad kai nusipirksiu naują, jam atiduosiu savo seną - reakcija nulinė - aha, gerai smile.gif Tas pats, kaip sakyčiau, kad nupirkau naujas puskojines laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 09 26, 12:21)
Šiaip tai tu tikrai kobra smile.gif Nu bliam, jeigu jau tikrai badas, tikrai nėr už ką tuos 10 Lt mokėt kas mėnesį, tada gal... O šiaip jau - nežinau. Aš gana griežta mama, bet jei jau žmogus taip žiauriai nori... rolleyes.gif Nereikia užmiršti, kad vaikai visgi skirti mylėjimui...

Tikrai, aš tikra pabaisa doh.gif
Bet, manau, turiu priežasčių taip elgtis... Ne todėl, kad man tų 10 Lt gaila, bet kad sūnus visiškai nebemoka taupyt pinigų. Jis priprato, kad viską, ko užsinori, tuoj pat gauna. Močiutė dirbo žaislų parduotuvėje, todėl savaitgaliais (ne gimtadienio ar kokia kita proga) vaikas parsinešdavo namo visokių gėrybių už 100-200 Lt. Nemanau, kad tai normalu. Tuo labiau, kad mano nuomonės tuo klausimu seneliai nepaiso. Jie kartoja tą patį - vaikai skirti mylėjimui, vaikui reikia viską duoti vaikystėje, nes užaugęs jis susidurs su žiauriu pasauliu ir nebegalės turėti ko panorėjęs. Manau, viskas turi būti su saiku ir protu. Žinau, kad jam mobilus reikalingas todėl, kad "draugai turi" ir žaidimams, nes po pamokų seneliai pasiima, į repeticijas nuveda, paruošus pamokas namo parveža (nors ir prašiau kad leistų bent pačiam parvažiuot, jie nusiteikę iki 5 kl. taip globot). Mokykla 20 min. pėsčiomis, 10 min. troleibusu nuo namų. Nėra taip, kad vaikas visą dieną vienas ir reikia jo telefonu ieškot.
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2005 09 26, 12:34)
Tikrai, aš tikra pabaisa  doh.gif

Tada jau nežinau smile.gif Nes iš tavo pusės pažiūrėjus, tai irgi teisybė išeina... smile.gif Perlepinimas irgi nieko gero g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2005 09 26, 11:58)
Įsivaizduoju, reakcija tokia pati, kaip ir parduotuvėje, kai pasakai, kad ko nors nenupirksi, nors visi vaikai kieme ar klasėje turi.

Tai buvo toks nusivylimas..... verysad.gif
Atsakyti
Manau ,kad tai labai sąmoninga kompanijų akcija.Juk jau visa Lietuva mobili,nelabai yra kur plėstis,dalies pensininkų jau niekaip nesugundysi,o va vaikai - tai kol kas kuklūs,bet visgi vartotojai.
Taip elgdamosis bendrovės tikrai žino ,kad apie mobiliuosius telefonus vyks pokalbiai visuose namuose.Kai kurių vaikų tėvai iš karto nusileis vaikų pageidavimui,kai kurie vaikai išgaus pažadą ,kad gimtadienio ar Kalėdų proga gaus telefonus ir t.t.
Kodėl ,pvz.,nedalina sąsiuvinių kad ir su Bitės ar Omnitel reklama?Juk mokinukams tikrai reikia tokių dalykų.odėl nedovanoja šiaip kokių dovanėlių?Nes jiems ne šiaip ko ,o tėvelių pinigėlių reikia. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(LINCE @ 2005 09 26, 17:02)
Nes jiems ne šiaip ko ,o tėvelių pinigėlių reikia. cry.gif

O tai naujiena, kad komercinems strukturoms reikalingi pinigai. Zinoma. Bet ar taip adekvatu reaguot i reklama. Juk reklamos pstu aplink mus. Ir reklamos nukreiptos i vaikus. Paprasta yra ne uzdrausti tokia reklama, o isaiskinti vaikui kas yra svarbu ir neisvengiama, o kas tik "prikolcikas". Jus aplamai pries reklama?
Atsakyti
Aš ne prieš reklamas.Tačiau,mano galva,čia jau ne reklama įprasčiausia prasme(lankstinukas ,kalendoriukas,pritraukiantis televizijos siužetėlis),bet daikčiukas ,kuriuo čia pat iš kart gali imtis naudotis,reikia tik telefono.Kodėl dar jų nedalina g.gif
Beje(galiu ir klyst)tos kortelės net nebuvo vadinamos reklama ,tai buvo dovanėlės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LINCE @ 2005 09 26, 17:31)

Beje(galiu ir klyst)tos kortelės net nebuvo vadinamos reklama ,tai buvo dovanėlės ax.gif
O turejo ivardint"sekit jums reklamines korteles, adui tevu telefonu prasyt" smoke.gif

Sakyk kas atsitiko? Vaikai isterijas eme kelt? Nesuprato niekaip, kad sau negalite leist dar vieno telefono? Ar nebuna nieko panasaus, kai gauna masinu parodoje PORSCHE pakabuka prie raktu? smoke.gif
Atsakyti
Na, po teisybei, nežinau, kaip buvo formuluotas tas kortelių dalinimas. Jeigu tikrai ten, pvz. vaikas gauna tą kortelę, o anie šaukia - oi sveikinam, Petriuk, tai jau dabar galėsi visiems skambinti - tai vaikui tikrai gali kilt minčių, kad jis jau beveik turi tą mobilų. O ypač lengva tuo patikėt vaikui, jis gi negalvoja, kad čia mausto. Ypač dar jeigu taip nori to mobilaus... O paskui, kai vaikas pareina laimingas, kad jau beveik turi išsvajotą mobilų, ne kiekvienam tėveliui širdis atsilaikys... O jei širdis neatsilaikys, jis pirks vaikui mobilų. Ir ne "Draugus" iš Omnitel, nes gi yra "Labas" pakuotė su visu litu pokalbiams smile.gif Ir jei tėveliai griežtai nusiteikę neprirkti telefono - arba, galų gale, pinigų elementariai neturi, gi vaikams tas korteles ne pagal tėvų pajams dalino - vaikui iš tikro žiaurus nusivylimas.

Šiaip man tam tikra prasme tai primena šantažą. Tėveli, pirk vaikui "Bitės" mobilų, nes kitaip tavo vaikui skaudės širdelę... Jis bus lūzeris, nepritaps prie draugų, nes VISI gi turi, neturi - tu ne žmogus. Ir dauguma tėvelių viską padarys, kad jų vaikas būtų žmogus, ne lūzeris ir kad jam širdelės neskudėtų, ir pildys "Bitės" atstovų pažadus...

Tokiu atveju tai tikrai neetiška. Šantažas nėr gerai. O jei tiesiog davė - imk, čia tau, nepanaudosi - tėveliui parneši - tada visai pusė velnio. Paimčiau puskibiriuką cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 26 rugsėjo 2005 - 18:01
Kiek girdejau apie procesa, tai panasiai vyko, kaip ant saligatvio, kad skrajutes dalineja. Tik , kad ne per prievarta kist reikejo, o patys vaikai griebe pakuotes.
Atsakyti
Man tai dėl to kol kas nei šilta ,nei šalta ax.gif smile.gif
Manau ,kad daliai vaikų tos kortelės ir nepadarė jokio įspūdžio ,nes jie jau turi ir korteles ,ir telefonus.
Bet pagalvok apie tuos ,kuriems jau ir taip sunku suprast,kodėl jo batai prastesni ,kodėl nevažiuoja atostogaut į Egiptą ir pan.Mano nuomone,kortelės gavimas kai kuriems vaikams ir tėvams problemą paaštrina pačiu netinkamiausiu metu.Tai tiek to blogio ,tiek gėrio.

Atsakyti