Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilus telefonas

Mano pirmokėlis šiemet irgi gavo ežį. Tik, kad jau turėjo extra, tai džiaugėsi (jis ūkeiskas labai, jam bile tik namo nešt tongue.gif ), bet labai didelio įspūdžio nepadarė. Mes nebeturim stacionaraus telefono, tai mobilus mum visiem būtinas. Mažiui aišku nelebai, bet kaitaliojom korteles, abonentus, atliko kortelė ir telefonas. Kai tik gavo telefoną, visiem kaišiojo ir gyrėsi, kraudavo reikia ar nereikia, siuntinėjo žinutes. Dabar jau seniai nusibodę, tai ir pamiršta net kartais. O dėl ežio, tai klasėj gavo visi vaikai, bet telefonus turi tik du, taip, kad ne visiems daro įtaką tas dalinimas. O vyresnioji, tai niekad nekėlė problemų dėl išlaidumo. Kai tik gavo telefoną, jai buvo paaiškinta, kaip reikia elgtis. Dabar aišku jos telefonas pilnas visokio šlamšto, bet tik už dyką. smile.gif
Atsakyti
Mūsų mokykloje Ežio pakuotes gavo visi pirmokėliai. Tvarkingai, gražiai kiekvienas į rankas. Ir dar su žodiniu Omnitelio sveikinimu su rugsėjo 1-ąja. O taip pat po skardinę "Tauro" limonado bei po asmeninę mokytojos dovanėlę (pieštukas+čiupsas).
Atsakyti
QUOTE(Laiza @ 2005 09 27, 09:05)
Mūsų mokykloje Ežio pakuotes gavo visi pirmokėliai. Tvarkingai, gražiai kiekvienas į rankas. Ir dar su žodiniu Omnitelio sveikinimu su rugsėjo 1-ąja. O taip pat po skardinę "Tauro" limonado bei po asmeninę mokytojos dovanėlę (pieštukas+čiupsas).

Man atrodo, kad limonadas ir čiupsas labiau kenkia vaiko sveikatai, tik dėl to kažkodėl niek nesipiktina.
Atsakyti
Hmmm, perkalbėjau su savo trečioku - sakau, kas pas jus klasėj turi telefonus? Sako, na tas, anas, o kodėl susidomėjai? Ai, sakau, nieko, va supermamos rašo, kad jų vaikai nori telefonų, nes visi klasėj turi. Į ką mano trečiokas paaiškino, kad visos klasės kažko turėjimas tai dar visai nereiškia, kad to reikia norėti. Sako, o gal tau tas, ką draugai turi, visai netinka? smile.gif Spėju, kad mano vaikui prie tokio mąstymo "Labas" pakuotė nebūtų pakenkus...
Tikiuosi, jis tokio galvojimo neišaugs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 27 rugsėjo 2005 - 17:50
Supratingas vaikinas mirksiukas.gif
Puikų sūnų turi thumbup.gif vadinasi, tinkamai auklėji...
Aš saviškiui kiek argumentų išdėstyčiau, va, jau šiandien vėl ta pačia tema zirzimas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2005 09 29, 17:55)
Supratingas vaikinas  mirksiukas.gif
Puikų sūnų turi  thumbup.gif vadinasi, tinkamai auklėji...

A vot nė velnio, aš jo visai tinkamai neauklėju, čia genai, tik neaišku, kieno blink.gif Bo mes abu su diedu anaiptol ne aukso gabalai, nei vienas, nei kitas doh.gif
Gal čia, tipo, teisinasi mano spėjimas, kad pačioms tūpiausioms mamytėms Dievulis duoda mažiausiai problemų keliančius vaikučius, kad ir tos glušpetrės nors kaip nors susitvarkytų? biggrin.gif

O šiaip tai, manau, mokytojos įtaka labai didelė. Nes taigi jei ne mano, tai kiti vaikai dėl tų mobiliakų myžčiotų - betgi ne, nei vienas nesuka sau galvos. Nėra klasėje tos "ligos".
Va nueina maniškis į treniruotę - o ten visi išsitraukę mobiliakus pypsina, vieni kito vertina - ūūūū blyn, krūtai, nekrūtai, melodijos krūtos, nekrūtos... O maniškis žiūri va taip: blink.gif . Tipo, durneliai kokie smile.gif Jis to savo mobilaus net nesineša - ai, namie užmiršau vadinasi...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 09 29, 21:25)

Gal čia, tipo, teisinasi mano spėjimas, kad pačioms tūpiausioms mamytėms Dievulis duoda mažiausiai problemų keliančius vaikučius, kad ir tos glušpetrės nors kaip nors susitvarkytų? biggrin.gif

Nu tai, matyt, ir aš tokia...
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 09 22, 17:53)
Mane supykdė toks dalykas. Mano 8 - metis parsinešė iš mokyklos LABAS pakuotę. Ir visas pasikėlęs laimingas man sako "Dabar turėsiu mobiliaką". Paaiškinau jam, kad nieks mobilaus jam nepirks. O čia yra tik kortelė. Vaikis susinervavo. Nesuprantu, kaip galima daryti tokias akcijas nepilnamečiams? Jos vyko, turbūt, daugelyje mokyklų. Draugė sakė, kad jos berniuko mokykloje dičkiai patikrino mažiukus ir pas ką rado atėmė tas pakuotes.

Maniškis taip pat rugsėjo pirmosios proga gavo "dovanų" Darbo partijos atributų, Ežio kortelę, o neperseniausiai dar ir Labas parvilko. Kažkokia nesąmonė, jau ir pirmokėlius verbuoja. g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
doh.gif Skaitau ir galvoju - kaip mano ir ankstesnės kartos be mobiliakų išgyveno? ale išgyveno gi kažkaip...
Kažkuriam forume perskaičiau "saviškiui telefoną TIK trečioje klasėje nupirkau", nespėjau atsipeikėti nuo to TIK, o čia jau pirmokėliams telefonas - būtinybė blink.gif Atsilieku, reiškias, nuo globalizacijos..
Atsakyti
Atsilieki, Virdzinija, atsilieki. Ne taip jau senai buvo tema apie mobiliaku pirkima darzelinukams... smile.gif Ir zinai, gana nemazai mamu laike, kad tai normalu.... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2005 10 01, 00:33)
Atsilieki, Virdzinija, atsilieki. Ne taip jau senai buvo tema apie mobiliaku pirkima darzelinukams...  smile.gif Ir zinai, gana nemazai mamu laike, kad tai normalu.... ax.gif  biggrin.gif

Tai gal tuoj laptopus į mokyklėlę nešiosis vietoj sąsiuvinių g.gif ax kaip bėga metai..
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 09 25, 20:37)
Nesuprantu, o ko blogai, jei vaikas parneša tą "Labas"? Duoda, imk, muša, bėk smile.gif Nu tėvelis sunaudos - vis į ūkį, ne iš ūkio smile.gif Blogiausiu atveju - kaimynui atiduosi...

QUOTE(Blobse @ 2005 09 26, 10:57)
O kai gaunat lipduką su užrašu vaikas automobilyje, iš karto reikalaujat automobilio? Neturi automobilio - neimi lipduko. Arba kam nors padovanoji. Neturi telefono - neimi kortelės. Jau žmonėms iš viso protas pasimaišė - piktinasi tuo, kad kažką už dyką duoda.

QUOTE(uola @ 2005 09 25, 23:00)
Visai nesuprantu, kas pikto, kad vaikisciai korteles uz dyka namo parnes. Tak dziugaukit i namus nesa, o ne is namu. Man, pvz, jei duotu kortele uz dyka, tai paimciau keliolika, ir vis kokiam geram zmogui atiduociau .

O jei kada nors Jusu vaikutis parnes pampersa reklamiskai ipakuota, tai suskubsit nauja vaikuti "gamint" ir piktinsites, jog esat priversti taip elgtis, nes reklamuotojai neturi nei gedos nei sazines, o mokyklu vadovai leidzia mokyklu kiemuose pampersus dalioti tongue.gif

thumbup.gif thumbup.gif Septynmetis pirmokas jau sugeba (turetu sugebeti) atsirinkti - kas yra butina, o kas ne. Juk vedate vaika i parduotuve, nors ir zinote, kad saldainiu snd nepirksite mirksiukas.gif

QUOTE(Fire @ 2005 09 26, 12:34)
Tikrai, aš tikra pabaisa  doh.gif
Bet, manau, turiu priežasčių taip elgtis... Ne todėl, kad man tų 10 Lt gaila, bet kad sūnus visiškai nebemoka taupyt pinigų. Jis priprato, kad viską, ko užsinori, tuoj pat gauna. Močiutė dirbo žaislų parduotuvėje, todėl savaitgaliais (ne gimtadienio ar kokia kita proga) vaikas parsinešdavo namo visokių gėrybių už 100-200 Lt. Nemanau, kad tai normalu. Tuo labiau, kad mano nuomonės tuo klausimu seneliai nepaiso. Jie kartoja tą patį - vaikai skirti mylėjimui, vaikui reikia viską duoti vaikystėje, nes užaugęs jis susidurs su žiauriu pasauliu ir nebegalės turėti ko panorėjęs. Manau, viskas turi būti su saiku ir protu. Žinau, kad jam mobilus reikalingas todėl, kad "draugai turi" ir žaidimams, nes po pamokų seneliai pasiima, į repeticijas nuveda, paruošus pamokas namo parveža (nors ir prašiau kad leistų bent pačiam parvažiuot, jie nusiteikę iki 5 kl. taip globot). Mokykla 20 min. pėsčiomis, 10 min. troleibusu nuo namų. Nėra taip, kad vaikas visą dieną vienas ir reikia jo telefonu ieškot.

Man cia panasu, kad vaikas yra baudziamas uz tai, kad JUS iki siol ji PATYS lepinot doh.gif
Gal vertetu vaikui paaiskinti, kad tai, kas vyko nera gerai ir kad dabar bus kitaip - teks ismokti kazko atsisakyti. Bet jei jau vaikas gali eiti imokykla, tai gal galima jam leisti paciam pasirinkti, ko jis atsisakytu vardan savo svajones - telefono g.gif O dabar gaunas - viskas vaikui viskas vaikui, vaikinas isijautes ir laimingas - o cia bac - per skaudziausia vieta g.gif Nu nematau as cia uz ka ji vertetu bausti ir viskas doh.gif
O save uz vaiko popinima tikrai turetumet nubausti, pvz, ismesti savo mob.tel i ezera ir menesi pabuti solidariais vaikui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SMV: 02 spalio 2005 - 20:42