Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilus telefonas

Mobiliakas, kaip ir kiti dalykai yra svarbūs tiems vaikams, kurie viduje netvirtai jaučiasi, bijo būti išjuokti, atstumti. Mano abu "mobilūs", bet pati vos įsiūlau vaikui neštis kai būna būreliuose ar mieste. To reikia man pačiai, kad vaikas "nepasiklystų", būtų tokie lengvai užpelenguojami, nors neprisireikė gelbėti, bet jaukiai jaučiuosi, kai praneša kur yra.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 10 02, 20:58)
Mobiliakas, kaip ir kiti dalykai yra svarbūs tiems vaikams, kurie viduje netvirtai jaučiasi, bijo būti išjuokti, atstumti.

Tik nereikia siu(baimes, nepilnavertiskumo, nepasitikejimo) jausmu "uzkisineti" daiktais.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 10 02, 21:58)
Mobiliakas, kaip ir kiti dalykai yra svarbūs tiems vaikams, kurie viduje netvirtai jaučiasi, bijo būti išjuokti, atstumti. Mano abu "mobilūs", bet pati vos įsiūlau vaikui neštis kai būna būreliuose ar mieste. To reikia man pačiai, kad vaikas "nepasiklystų", būtų tokie lengvai užpelenguojami, nors neprisireikė gelbėti, bet jaukiai jaučiuosi, kai praneša kur yra.

Na cia reiktu labai pagalvoti g.gif Gal svarbus jie visiems, net ir mums, suaugusiems, bet tokie vaikai gal tai liguistai sureiksmina g.gif
Maniskis tapo mobiliu kazkaip savaime, kaip savaime suprantamas dalykas, kai tik pradejo pasilikti vienas namuose. Bet kalbant apie kitus madingus dalykus, arba apie melodijas tam mobiliakui, ar ten kazkokius paveiksliukus, dideliu problemu neturim, nors pas mano vaika - abonentas. Kazkaip susitariam - galim tai leisti ar ne, nes ir su kisenpinigiais pas mus kartais uztringa. Nu kazkaip jis supratingas pas mane doh.gif Gal cia pasitvirtina Noa teorija g.gif
Va didesne beda - su mociute. Maniskiui kartais buna liudna vienam, tai paskambina jai. O toji, vietoj to, kad kaip suaugusi paprotintu, kalba su juo kaip su kaiminka, koki pusvalandi doh.gif Va nuo to tai kencia musu saskaitos doh.gif Bet po keleto tokiu siurprizu, pasikalbejome su vaiku, tai dabar jis nusiuncia mociutei sms - paskambink man - ir problema isisprende doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SMV: 02 spalio 2005 - 21:11
QUOTE(SMV @ 2005 10 02, 22:09)
  Bet po keleto tokiu siurprizu, pasikalbejome su vaiku, tai dabar jis nusiuncia mociutei sms - paskambink man - ir problema isisprende doh.gif

Turi protingą vaiką. Ir matyt laiku įdiegtas yra saiko jausmas. Godulys "DAR DAR" būdingas vaikams, kuriems kažko trūksta, kurių vertingumas priklauso nuo draugų aikčiojimo.
Atsakyti
QUOTE(SMV @ 2005 10 02, 22:09)
Va didesne beda - su mociute. Maniskiui kartais buna liudna vienam, tai paskambina jai. O toji, vietoj to, kad kaip suaugusi paprotintu, kalba su juo kaip su kaiminka, koki pusvalandi doh.gif  Va nuo to tai kencia musu saskaitos doh.gif  Bet po keleto tokiu siurprizu, pasikalbejome su vaiku, tai dabar jis nusiuncia mociutei sms - paskambink man - ir problema isisprende doh.gif

bet galima nustatyti limitą g.gif
mūsų abiems vaikeliams po 35lt/mėn- mažius greitai "išpleškina", nes skambina visiems iš eilės, kai "liūdna". O vyresnis- kartais. Bet- tai jau jų bėdos: lieka "minkštai" pablokuoti (tik įeinantys skambučiai lieka smile.gif )

Dėl muzikėlių, mp3 įrašų, vaizdelių ir pan- (nu, aš tai tiek dar neištobulėjau...) vyresnis nemokamai parsisiunčia iš kompo IR arba keičiasi su draugais iš telefono į telefoną bluetooth'u(sakė, per bliutūsą kokybė geresnė) tongue.gif

va taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 01, 01:10)
doh.gif Skaitau ir galvoju - kaip mano ir ankstesnės kartos be mobiliakų išgyveno? ale išgyveno gi kažkaip...

nu, Virdžinija, ir pasakei thumbup.gif
Mano a.a. tėvukas taip sakydavo...
"Mūsų laikais..." tongue.gif rolleyes.gif

QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 01, 15:33)
Tai gal tuoj laptopus į mokyklėlę nešiosis vietoj sąsiuvinių  g.gif ax kaip bėga metai..

tai kad mano penktokas jau dabar be "alcono" negali anglų k. ruošti... doh.gif - negi vartys vargšiukas tokį sunkų žodyną, gal 10 cm storio tongue.gif
Pirmas darbas - ant raš. stalo kompą atsiversti tongue.gif

QUOTE(Enija @ 2005 10 02, 21:58)

jau susiruošiau truputėlį pasiginčyti (darbe gi nuobodžiauju), bet ...
atvažiavo mano spindulys ir spinduliukai mirksiukas.gif - kitą dieną ateisiu tongue.gif
Atsakyti
Tęsinys mirksiukas.gif

telefono būtinumas ir vaiko psichologinis atsparumas...

Tai, be ko mes puikiausiai išsiertėme ir apie ką tik sciency-fiction skaitėme, dabartinių vaikų nestebina, jie "prieaugę" prie to, mato nuo gimimo. Todėl man atrodo, kad telefonas nebėra prabanga ar būtinumas, o patogus dalykas tiek mamoms, tiek vaikams.
Tai, kad per "mobiliaką" galima nukentėti- kitas klausimas.(Na, kai atima, pagrasina, sumuša ir pan.)
O kad vaikas nori "krūtesnio"- prisiminkim savo vaikystę. Negi visada taikėtės (net ir mintyse) su tėvų pasiūlytais ir nupirktais dalykais, negi niekad nieko nenorėjot, neprašėt ir t.t. (aišku, kiti laikai, kiti žaislai ir norai...). tongue.gif
Ir dabar, jau suaugę, psich. stabilūs, ar nenorime naujų baldų, automobilių ir t.t.- tai kas, kad Diogenas bačkoj gyveno...
Tai gal ir nereikia suvesti visko į santykį psichologinis stabilumas/sumaterialėjimas? g.gif
Jie tik vaikai, jų tas psichinis stabilumas tik formuojasi, ir mes stengiamės savo vaikučiams padėti jį stiprinti. "Atvesti į protą"- ar ne taip vadiname? mirksiukas.gif

tai va taip, padrikai...
Atsakyti
QUOTE(stirnaite @ 2005 10 15, 13:27)
bet galima nustatyti limitą g.gif
mūsų abiems vaikeliams po 35lt/mėn- mažius greitai "išpleškina", nes skambina visiems iš eilės, kai "liūdna". O vyresnis- kartais. Bet- tai jau jų bėdos: lieka "minkštai" pablokuoti (tik įeinantys skambučiai lieka smile.gif )

Dėl muzikėlių, mp3 įrašų, vaizdelių ir pan- (nu, aš tai tiek dar neištobulėjau...) vyresnis nemokamai parsisiunčia iš kompo IR arba keičiasi su draugais iš telefono į telefoną bluetooth'u(sakė, per bliutūsą kokybė geresnė) tongue.gif

va taip 4u.gif

Taip, daug kas man tai sako, bet yra vienas bet - noriu, SAMONINGO vaiko supratimo ir sugebejimo reguliuoti savo uzgaidas. Zinoma, galima viska uzrakinti, uzdeti spynas, limitus apkrauti vaika draudimasi, bet kada jis mokysis tvarkytis su savo norais ir pajusti riba tarp "noriu" ir "galiu"?
Viskas ka as darau, tai - pokalbiai ir pasekmiu pajautimas - si menesi daug mokam uz telefonus, tad negalesim sau leisti to ir to. Na ir vaikas pats renkasi tarp kazko malonaus - pokalbiu su mociute savo saskaita ar pvz, didesniu kisenpinigiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SMV: 23 spalio 2005 - 10:38
QUOTE(SMV @ 2005 10 23, 11:38)
SAMONINGO vaiko supratimo ir sugebejimo reguliuoti savo uzgaidas

Taip, nesiginčinu dėl šito.
Norus turi stengtis sutalpinti į tėvų leidžiamas ribas.
Tiesiog, jei kalba eina "sunkia iš vaikų pinigus", tai, manau, daugiau, nei tėvai leidžiasi, išsunkti negali g.gif
Atsakyti
QUOTE(stirnaite @ 2005 10 23, 16:55)
Taip, nesiginčinu dėl šito.
Norus turi stengtis sutalpinti į tėvų leidžiamas ribas.
Tiesiog, jei kalba eina "sunkia iš vaikų pinigus", tai, manau, daugiau, nei tėvai leidžiasi, išsunkti negali g.gif

Taip, su tuom sutinku, neisivaizduoju, kaip ten vaikai sunkia g.gif
Atsakyti
QUOTE(SMV @ 2005 10 23, 17:18)
Taip, su tuom sutinku, neisivaizduoju, kaip ten vaikai sunkia g.gif

Tai dabar, jeigu mudvi abi sutarėm šiuo klausimu, remiantis tavo parašu- devizu, viena iš mūsų nemąsto tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(stirnaite @ 2005 10 23, 18:52)
Tai dabar, jeigu mudvi abi sutarėm šiuo klausimu, remiantis tavo parašu- devizu, viena iš mūsų nemąsto tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

na nea schmoll.gif mes tik susitarem del vieno, o ne del visko mirksiukas.gif
Atsakyti