Sveikos, lankausi pas gydytoja jau daug metu, turiu cistine mastopatija. Ir iskilo siokiu tokiu problemu, kuriu man kabinete niekas neisaiskino, o dabar tiek jaudinuosi, kad nezinau, kur detis. Per tyrima, kai imamas skystis is cistos, skyscio spalva budavo zalia arba tamsiai zalia, o si karta istrauke juoda skysti ir su neapsakomu skausmu. Gal kuriai buvo panasiai? Gal galite pasidalinti patirtimi?
Yra tema - Mastopatija.
Labukas, mamos,
Kas darėtės mamogramas, ar jas daro dar nesulaukusioms 40 m.?
Kas darėtės mamogramas, ar jas daro dar nesulaukusioms 40 m.?
QUOTE(*Niki* @ 2010 05 13, 16:45)
Vilniuje gydytojas Tutkus Onkovitoje darė man mamogramą, nors neturiu 40 metų.
O įdomu, ar ką tik baigus maitinti MP galima daryti mamogramą...?

Na va, pati išsiaiškinau, kad baigus maitinti galima iškart darytis mamogramą. Jei būtina, žinoma, nes paprastai iki 40 m. daro echoskopiją.
Siandien paskambino ir pranese, kad mamograma nerodo nieko blogo. Pazistama sesute pranese gera naujiena, bet dar reikia nueit pas gydytoja ir pateiraut, ka ten raso.
Na, beveik tris menesius laukiau atsakymo.
Na, beveik tris menesius laukiau atsakymo.

Na va, aš irgi po krūtinės patikros. Įdomu, kad echoskopija "nematė" auglio, kuris lengvai apčiuopiamas rankomis, gana didelis. Darė biopsiją. Viskas OK, auglys nepiktybinis. Židininė mastopatija. Išrašė vaistukus, bet jie ohoho kokie brangūs!

O kokius israse? Man tai Mastodynona reikejo gert. Bet gydytojas onkologas sake, pora menesiu pagert ir gana, nes jei jie padeda, tai padeda, o jei ne, tai be reikalo pinigai. Ir jis buvo grieztai pries operacija, nors pries tai kitas tai kategoriskai liepe operuotis.
Sveikos mergaites. Sakykit ar nuo mastopatijos gali padideti limfmazgei? Pas gydytoja man tik kita men. Ta krutis man kazkokia sukietejus ir padidejus,nors neskauda. Jau panikuoju kaip reikiant.
QUOTE(Irvel @ 2010 05 22, 06:16)
O kokius israse? Man tai Mastodynona reikejo gert. Bet gydytojas onkologas sake, pora menesiu pagert ir gana, nes jei jie padeda, tai padeda, o jei ne, tai be reikalo pinigai. Ir jis buvo grieztai pries operacija, nors pries tai kitas tai kategoriskai liepe operuotis.
Man net 3 išrašė. Feminon, Bee Royal ir antioksidantą kažkokį (neįskaitau tiksliai jo pavadinimo, dar nenusipirkau jo). Vienus vartoti pusę metų, kiti gi tik po 3 mėn vieną keičiant kitu. Ir paskui pasirodyti gydytojai po 3 mėn., ar vėliausiai po pusmečio.
Irvel, o tavo tokia pati diagnozė, kaip mano? Židininė mastopatija?
QUOTE(eivila @ 2010 05 23, 19:49)
Sveikos mergaites. Sakykit ar nuo mastopatijos gali padideti limfmazgei? Pas gydytoja man tik kita men. Ta krutis man kazkokia sukietejus ir padidejus,nors neskauda. Jau panikuoju kaip reikiant.
Eivila, man mastopatija jau 5 metus, bet limfmazgiai nepadidėję. Čia ne pati jų padidėjusių ieškojau, o echoskopiją darė ir pasakė.
Nepanikuok. Aukščiau nosį!