Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie sveikatą Airijoje

QUOTE(Sicilia @ 2008 08 09, 11:02)
Sveikos Airijos mamytes ir nestukes  4u.gif
Noriu paklausti tu, kurios vaziavo i Lietuva gimdyti.
Perskaiciau Sodros puslapyje, kad skaiciuojant nestumo-gimdymo ir vaiko prieziuros pasalpas jie uzskaito pajamas gautas kitose ES salyse. Ar tai tiesa? Gal kas susidure? Jei vaziuociau gimgyti i Lietuva (Aiijoje gyvenu 1,5 metu) ar priklausytu man kokios pasalpos?  Labai idomu kaip jos butu apskaiciuojamos, nejaugi visa savo airiska atlyginima gauciau is Sodros 100 % visus pirmus metus ??  g.gif

Situo klausimu reikia kreiptis i Sodra. Kai as norejau issiaiskinti ar man kokios pasalpos priklausys. Kai skambindavau man vis aiskino, kad ne ne ne, bet kai nuvariau i Sodra, tokia faina tetulyte viska paaiskino, pasirodo, viskas man priklauso biggrin.gif . Patare nepasitiketi info, kuri skelbiama internete arba telefonu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavazza @ 2008 08 11, 15:42)
Situo klausimu reikia kreiptis i Sodra. Kai as norejau issiaiskinti ar man kokios pasalpos priklausys. Kai skambindavau man vis aiskino, kad ne ne ne, bet kai nuvariau i Sodra, tokia faina tetulyte viska paaiskino, pasirodo, viskas man priklauso  biggrin.gif . Patare nepasitiketi info, kuri skelbiama internete arba telefonu  blink.gif

Aciu Lavazza! smile.gif As gyvenu Dubline, o gimdyti noreciau i LT vaziuoti, nes nusimato komplikuotas gimdymas, tik va finansine puse neramina.
Buk gerute, papasakok prasau, kaip ten ka ta Sodra skaiciuoja. wacko.gif Ar tikrai uz pagrinda ima tavo pajamas gautas uzsienyje ?? O tu jau gauni pasalpa kaip supratau... ax.gif
Atsakyti
Nelabai turiu ka pasakoti, mano siek tiek kitokia situacija buvo...as IE nedirbau, tik vyras dirbo ir kreipiausi as del kitu pinigu visai. Tik tiek norejau paskyti, kad nepasitiketum pirmu isgrstu NE. As pasiskaiciui istatymu pataisas, supratau, kad man pinigai priklauso, o kiek skambindavau teirautis, Sodra sake ne, ne, ne... doh.gif galvojau, *****, visai jau atbuku namie sededama, nebesuprantu kas rasoma doh.gif pasirodo, viska as supratau teisingai bigsmile.gif
Siap, kalbant apie tuos pinigus, kuriuos ismoka Sodra, man atrodo, kad suma negali buti didesne nei 3500lt...bet bijau pameluoti, kazkur uzkliuve buvo, kad nesvarbu kiek gaudavai, ismokama suma nevirsija 3500lt. Tikiuosi nesusipainiojau g.gif
Papildyta:
Motinystės pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis ir didesnė kaip 5 dydžių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį, suma.
Atsakyti
Aciu, tau Lavazza thumbup.gif
Man is viso keista buvo, kad Sodra neistikimiems pilieciams moka.. blush2.gif
Bet is tikruju labai super, kad galima tiketis kazkokios paramos sugrizus i Lietuva.
Pabandysiu jiems paskambinti ir nenuleisiu ranku net po 10to NE cool.gif biggrin.gif
Man dar negreitai gimdyti, bet ramiau kai zinau kas taves gali laukti nestuke.gif
Atsakyti
Sveikutes airiu mamytes! thumbup.gif
Neseniai suzinojau kad laukiuosi mazylio nestuke.gif Airijoje gyvenu jau keletas meteliu, bet Jusu visu cia, supermamu portale, parasyti pasnekesiai kaip niekas pakele nuotaika!!! Aciu Jums, merginos bigsmile.gif
Trumpai parasysiu kaip as dariau - suzinojus, kad laukiuosi, uzsirasiau vizitui i Dublina, i Privacia Lietuviu Klinika (pas Dr. V.Maciene), ten man ir skana padare, ir g.kakleli apziurejo, ir pacia gimda, ir kt.butinus tyrimus atliko.
Pasijutau kaip Lietuvoje!!! lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tik labai gaila, kad kol kas ten gimdyti negalima, toje klinikoje, tad teks pas airius ir zinau, kad turiu susirasti savo vietini GP taip pat, kadangi butent Jusu GP siuncia visus reikiamus dok. ir visa info i ligonine, kurioje gimdysite. Kiek zinau Airijoje pirma skana daro berots 3 men. laiko, bet ramu, kai zinai, jog bet kada gali nuvaziuoti i Lietuviu klinika pasitikrinti biggrin.gif ...

Rasykit, gal kas irgi buvote toje klinikoje? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vukyte @ 2008 08 14, 14:09)
Sveikutes airiu mamytes!  thumbup.gif
Neseniai suzinojau kad laukiuosi mazylio  nestuke.gif  Airijoje gyvenu jau keletas meteliu, bet Jusu visu cia, supermamu portale, parasyti pasnekesiai kaip niekas pakele nuotaika!!! Aciu Jums, merginos  bigsmile.gif
Trumpai parasysiu kaip as dariau - suzinojus, kad laukiuosi, uzsirasiau vizitui i Dublina, i Privacia Lietuviu Klinika (pas Dr. V.Maciene), ten man ir skana padare, ir g.kakleli apziurejo, ir pacia gimda, ir kt.butinus tyrimus atliko.
Pasijutau kaip Lietuvoje!!!  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Tik labai gaila, kad kol kas ten gimdyti negalima, toje klinikoje, tad teks pas airius ir zinau, kad turiu susirasti savo vietini GP taip pat, kadangi butent Jusu GP siuncia visus reikiamus dok. ir visa info i ligonine, kurioje gimdysite. Kiek zinau Airijoje pirma skana daro berots 3 men. laiko, bet ramu, kai zinai, jog bet kada gali nuvaziuoti i Lietuviu klinika pasitikrinti  biggrin.gif  ...

Rasykit, gal kas irgi buvote toje klinikoje?  mirksiukas.gif

Sveika,
sveikinu su nestuke.gif
gal tu uzsuk i AIRIUKIU polabius http://www.supermama...;#entry19149701
ten tau daugiau papasakos apie ta klinika, nes kiek pamenu, dauguma nelabai patenkintos ta klinika.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikute Lavazza,

Dekui uz sveikinimus ir uz vertinga linka! thumbup.gif
Butinai ten apsilankysiu!!! biggrin.gif
iki
Atsakyti
sveikos,gal kuri yra susidurusi su nevaisingumu sioje salyje,gal zinot ar atliekamas ivf,ir kiek tai galetu kainuoti? help.gif
Atsakyti
Sveikos gal kuri lanketes pas genekologa lenku klinikoje,gal galit pasidalinti patirtim,nes turiu problemuir nezinau ka daryti. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(taitiek @ 2008 10 04, 16:04)
Sveikos gal kuri lanketes pas genekologa lenku klinikoje,gal galit pasidalinti patirtim,nes turiu problemuir nezinau ka daryti. wub.gif

as bandziau,bet man jau vien nepatiko priemimas ie kainos tikrai nemazos smile.gif Pas airius butu pigiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas,
as lankiausi toje klinikoje visa nestuma thumbup.gif taip, kainos nemazos, bet man ten patiko, skiriamas demesis ir apziura issami. Lankiausia pas du gydytojus, vyra ir moteri, va pavardziu tai nepamenu blush2.gif
Atsakyti
Gal tikrai iskarto reikia eiti i airiu klinika,nes problema nemaza,tik nekas gali buti su kalba,niekaip nesigauna tapti nestuke.gif verysad.gif
Atsakyti