Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie sveikatą Airijoje

[QUOTE]*Marta* Paskelbta Vakar, 16:39
sveikos

turiu keleta klausimu
nuo keliu savaiciu Airijoje (as gyvenu Siaurineje) ziuri echo? man paskirtas vizitas i ligonine kita savaite, jau bus virs 13 savaiciu, laiske nieko apie echo nera uziminta, o visi sneka, kad daro 12 savaiciu
ir dar...jei as neturiu tos medical card, nieko nenutiks, jei, zinoma, as jos ir nenusinesiu

Man pirma scan'a dare 12-ta nestumo savaite, laiskuose, kuriuos gauni, nieko apie tai ir neraso. Anksciau ar veliau jie tikrai padarys, jeigu siuo klausimu kils kokiu nors problemu ar neaiskumu, pasitark su savo GP, jis turi susisiekti su ligonine ir isspresti sia problema. O del medical card nieko baisaus, pasakysi, kad jos neturi ir tiek... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2007 11 07, 21:29)
Tai medical card dengia viską. O yra dar tokia DRUGS... CARD. Ji dengia tik vaistus, jei viršyji €80/mėn.

Sveikos mamytes, nors musu seimyna pagausejimo dar tik tikisi,taciau jau dabar aktyviai renkame informacija kaip cia tie visi pries ir po gimdybiniai reikalai vyksta. Del medical card: ja gauti gali tik pajamu pakankamai neturincios seimos/asmenys,GPC ir DC -taip pat. Lazda turi du galus ,taip sakant: vienu atveju turi geras pajamas,taciau beprotiskai daug isleidi daktaram,kitu-pajamu neturi ir viskas tau kompensuojama. Galu gale tas pats iseina, -viskas i nuli susiveda baugu blink.gif
Beje,kad gimdyvems viskas nemokama,man irgi teko girdeti,taciau visuo tuo besidomedama radau tokiu,manau jus sudominanciu faktu: akuseres,taip vadinamos midvife,paciu airiu mamu yra pasirenkamos is anksto,kaip ir gimdyve ligonineje priziurintis daktaras-cia uz paslaugas irgi teks pinigeliu pakloti,taciau gimdymui ''labour'' prasidejus busi garantuota,kad atvyks zmones ,kurie buvo ir stebejo tave visa nestumo eiga. Tai,va ir vel viskas-pinigeliai wacko.gif Galite rinktis sveikatos draudima,taciau ten vel visokios islygos ir laukimo periodai,nors pavyzdziui viva ,berods, draudzia seimyna,o vaikuciui gimus papildomos imokos neima kolei jam18 nesukaks.
Kol kas toki vaizdeli turiu,tikiuosi gal kam trukstamos info suteikiau,o jei kur suklydau,labai tikiuosi buti pataisyta,-labai jau ir man paciai tie dalykai aktualus group.gif
Atsakyti
gal atsirastu mamyciu is Galway?butu idomu pabendraut,susitikt kavos puodeliui wink.gif
Papildyta:
as gimdziau airijoj,ir visa nestuma ir 6sav po jo buvo viskas nemokamai,beje jokiom akuserem irgi nereikejo moket,tiesiog nakti nuvaziavau gimdyt bet tik pagulde,uzpilde popierius ir viskas.o dabar jau mano kleckiukui 4 men,ir mokam uz kiekviena apsilankyma po 45e,nu bet tik karta i du menesius,tai nedaug tesusideda.beje noreciau suzinoti kaip pasidaryti medical card'a,nes niekas men iki galo nepaaiskina...
Atsakyti
QUOTE(simute19 @ 2007 11 21, 22:19)
gal atsirastu mamyciu is Galway?butu idomu pabendraut,susitikt kavos puodeliui wink.gif
Papildyta:
as gimdziau airijoj,ir visa nestuma ir 6sav po jo buvo viskas nemokamai,beje jokiom akuserem irgi nereikejo moket,tiesiog nakti nuvaziavau gimdyt bet tik pagulde,uzpilde popierius ir viskas.o dabar jau mano kleckiukui 4 men,ir mokam uz kiekviena apsilankyma po 45e,nu bet tik karta i du menesius,tai nedaug tesusideda.beje noreciau suzinoti kaip pasidaryti medical card'a,nes niekas men iki galo nepaaiskina...

Apie Med.dard cia http://saloje.lt/index.php?id=265 smile.gif
Atsakyti
labas viktorija,o nezinau ar Galway yra lietuviu arba rusu daktaru?kaip as galeciau suzinot?
Atsakyti
Sveikos mamytes as irgi gyvenu galway ir laukiuosi mazylio visa nestumo laika (iki pabaigos liko 6 sav) lankiausi pas GP(seimos gydytoja) ir ligonineje uz nieka nemokejau. ir nemokesiu tol kol sueis vakuciui 6 men.
simute 19 is kokio tu rajono? gimdei irgi galway?
Atsakyti
Sveikos neshtukes 4u.gif
O ash uzhsirasiau i lenku klinika, Dublno centre. Ilgai galvojau ir ieshkojau pas koki gydytoja eiti, ir nusprendzhiau tenai. Daktare shnekes rusishkai, nes taip paprashiau, galima ir pas lietuvi gydytoja buvo uzhsirashyti...kam bus idomu, paskui papasakosiu apie apsilankyma tenai...O gal kas ish jusu jau buvot ten? kokie jusu atsiliepimai? g.gif
Atsakyti
liabukas dar karteli smile.gif tik dabar data pamaciau doh.gif doh.gif doh.gif tai greiciausiai jau zinot kaip ten gerai thumbup.gif

labukas smile.gif gyvenau Clonmel'yje 1.5 metu, kol nepervaziavau i londona pries 4 metus rolleyes.gif zinau, tiksliai, kad ten yra ligonine didele, kur kelios lietuves drauges jau yra gimdziusios, tai buciau rami biggrin.gif gal miestelis ir mazas, bet prieziura bus gera thumbup.gif o ir grazu ir zalia ten, upe per viduri miestelio teka, grazi vieta auginti savo leliuka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(natylli @ 2006 10 16, 22:17)
sveikos mamytes    ax.gif
mane domina viskas apie Airija,nes ketinu uz poros men.gyventi ten ir gimdyti.Gyvensiu nedideliam miesteli Clonmelis. Gal kas yra is Clonmelio?
Pvz.idomu suzinoti apie klinikas ,daktarus patarti kur geriau.Nes nieko nezinau pas ka eiti ten,kuri geresne klinika ir t.t
Labai lauksiu jusu patarimo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spygliuliukas: 17 balandžio 2008 - 02:55
Sveikos Airijos mamytes ir nestukes 4u.gif
Noriu paklausti tu, kurios vaziavo i Lietuva gimdyti.
Perskaiciau Sodros puslapyje, kad skaiciuojant nestumo-gimdymo ir vaiko prieziuros pasalpas jie uzskaito pajamas gautas kitose ES salyse. Ar tai tiesa? Gal kas susidure? Jei vaziuociau gimgyti i Lietuva (Aiijoje gyvenu 1,5 metu) ar priklausytu man kokios pasalpos? Labai idomu kaip jos butu apskaiciuojamos, nejaugi visa savo airiska atlyginima gauciau is Sodros 100 % visus pirmus metus ?? g.gif
Atsakyti
Skiepai Airijoj.
Mano sunui tuoj bus 6 metai, ir kiek zinau 6mecius skiepija. gal zinot ar ta daro GP ir kiek kainuoja ?
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2008 08 09, 20:21)
Skiepai Airijoj.
Mano sunui tuoj bus 6 metai, ir kiek zinau 6mecius skiepija. gal zinot ar ta daro GP ir kiek kainuoja ?

1. Skiepai nemokami yra.
2. Pagal kuri kalendoriu skiepijat vaika??? Jei pagal airiska, tai tas skiepas vaikui but turejo 4-5m, jei pgl LT- tai 6m wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2008 08 09, 23:40)
1. Skiepai nemokami yra.
2. Pagal kuri kalendoriu skiepijat vaika??? Jei pagal airiska, tai tas skiepas vaikui but turejo 4-5m, jei pgl LT- tai 6m wink.gif

Pagal lietuviska smile.gif nes atsiveziau sunu tik 5,5 m.
Bet kokiu atveju nemokami ? Turbut reiks pas GP nestis skiepu pasa ? ir visgi moketi uz apsilankyma.. g.gif
Atsakyti