Įkraunama...
Įkraunama...

Čeburėkai

QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 12, 14:31)
stai tokie ceburekai isejo su vafliais,tikrai labai skanu tongue.gif

bet kokie išsipūtę bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 11, 20:49)
Recepto originalas ir nuotrauka yra čia

SKANIAUSI ČEBUREKAI


Šitie čeburėkai pateisino savo pavadinimą biggrin.gif (čia ne aš jį sugalvojau blush2.gif ) Norėčiau pridėt fotkę, kaip jie atrodo. Kepiau iš dvigubos porcijos. Čeburėkai gavosi tiiikrai skanūs, receptas labai tikslus, su tešla lengva dirbti. Tik vienas pastebėjimas būtų, kai plikysite miltus tai iš kart pasiruoškit šluotelę, nes iškart reikia gan intensyviai maišyti, stengiantis išmaišyt susidariusius miltų gumuliukus (pas mane dalis smulkių gumuliukų liko, bet jie po to "pasimetė" tešloje ir visai nemaišė). Tiesa, aš keptuvėje kepiau, t. y. jie pas mane kepė, o nevirė, tai gal todėl kai kur kraštukai šviesūs (nedaug aliejaus turėjau blush2.gif ) SKANAUS 4u.gif
Receptas yra čia

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 15 spalio 2008 - 10:13
As gaminu labai paprastai skaniai,ir greit,be to ne daug produktu reik;

1L kefyro
1kg miltu
1kg farso
biski sodos uzgesintos kefyre

nereikia nei kiausiniu nei varskes,be to jie nesukieteja ilgiau palaikius ,todel galima valgyt ir saltus gerai i gamta isideti. thumbup.gif I farsa ipilu sultinio apie stikline tada nesausi buna,o i miltu ir kefyro tesla dedu siek tiek druskos ir baltu pipiri tada uzgesinta soda,kocioju tesla ir kepu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2006 03 11, 02:10)
TARYBINIAI ČEBUREKAI

Jei darysite viską, kaip rašau čia, gausis gryni tarybiniai čeburekai (kaimynė dar tarybiniais laikasi dirbo čeburėkinėje, tai išmokė, iki šiol tokiu savo šeimynai kepu  thumbup.gif )

Į dubenį pilkit vandenį (geriau iš filtro - jis minkštesnis, todėl tešla bus elastingesnė), berkit druskos, miltus rinkitės aukščiausios rūšies - geresnis glitimas ir vėlgi dėl tešlos kokybės.
Dabar išminkykit tešlą. Aš nelabai žiūriu proporcijų, taciau galite imt stiklinę vandens - jei ruošite 1-2 žmonėms. O miltų berkit tiek, kad minkant nebeliptų prie rankų ir prie indo sienelių. Tuomet pasiimkit  kočėlą ir tą tešlą gerai išmuškit. Taip, taip - išmuskit. Muškit kol pasidarys plokščias paplotys, toliau lenkit pusiau ir vėl muškit ir taip muškit lankstant 5-6 kartus. Tešla paruošta.
Galima ruošti įdarą.
Nepirkit šaldyto faršo - jame kristalizuojasi vanduo ir atvesinus bus labai skystas. Geriau pirkit sveriamą kiaulieną ar avieną (galima maišyti).
Svarbu į mėsą pridėti sviesto bent pora šaukštų, pridėti mėsos prieskonių ar vegetos, druskos, pipirų, susmulkintų svogunų, labai nedaug - pora šaukštų vandens. Viską išmaisykit. Nenustebkit, kad atrodo riebiai. Vanduo ir sviestas bei prieskoniai kepant virs sultiniu ir mėsytė skaniai jame pakeps, o kai valgysit, labai atsargiai, nes mėsa bus labai sultinga ir sultinys gali ištekėti iš vidaus.
Na va, dabar turite tešlą ir mėsą. Formuokit čeburekus.
Iškočiokit tešlos gabaliukus labai labai plonai - kai kočiosit, pastebėsit, kad tešla išties elastinga, nes ji vis trauksis atgal. Taigi, iškočiokit kiek galima ploniau - iki 1-2 mm storio lakštus. Mėsą "išklokit" nestoru sluoksniu ant pusės iškočioto tešlos paplotelio. Palik kraštus, kad galėtumėt sukibdyti, tuomet lenkit iškočiotą lakštą per vidurį ir sulipinkit galus (bet butinai gerai, nes jei kepant prasiskleis - labai šaudys riebalai - juk mėsoje bus sultinys, o vanduo patekęs į karštus riebalus spraigosi, tiesa dėl tos pačios priežasties pažiūrėkit, ar neįplyšo kur tešla (jei pernelyg persistengsit kočiojant) smile.gif
Belieka kepti.
Prieš kepant, įsitikinkit, kad riebalai tikrai gerai įkaite (įmesk mažą, tarp pirštų atžnybtą tešlos gabalėlį į riebalus, jei jis čirkšdamas ir putodamasi škils į paviršių - riebalai įkaitę, o jei nugrimz, dar ne). Čeburėkus kepti apverčiant abi puses.

Svarbu:
1. Nusipirkti aukščiausios kokybės miltus;
2. Naudoti minkštą vandenį;
3. Gerai išmušti tešlą;
4. Į mėsą dėti sviesto ir pilti šiek tiek vandens;
5. Plonai iškočioti tešlą;
6. gerai įkaitinti riebalus (tik neperkaitinti, kad jie nedegtu).
7. Kad čeburėkai nebūtų didesni už kepimo indą ir nepripilti riebalų sklidiną kepimo indą.

Turbūt nereikia sakyti, kad prie čeburekų labai tinka karšta saldi arbata ar sultinys smile.gif
Skanaus  drinks_cheers.gif



QUOTE(jurgita K @ 2008 03 16, 16:32)
Sveikos,  smile.gif

o aš šiandien dariau ''Tarybinius čeburėkus'', pagal čia esantį recepta.Pirmą kartą dariau,bet labai gerai gavosi.Tikri valdiški čeburėkai  thumbup.gif Ačiū už receptuką.



QUOTE(bolesiukas @ 2008 04 19, 11:10)
Dekoju labai uz Tarybiniu cebureku recepta aciuks.gif Isprendziau vyro seimos cebureku paslapti(su forumo pagalba wink.gif Vyras man vis pasakodavo ,kad jo mama kepdavo YPATINGAI SKANIUS ceburekus,nespejau jos paklausti,ji mirusi.Na ka ir ilindau i foruma,o cia rdau sita receptuka,padariau ir vyras sako vaje,tokie kaip mamos,sako o ji vis musdavo tesla hihihi.gif ,o kaip tau tokie gavosi? Taigi dekoju tai mamytei,kuri idejo ta recepteli bis.gif

Butinai isbandysiu sita recepa "Tarybiniu cebureku" thumbup.gif



P.s. Norint ,kad ceburekuose butu daug burbuliuku reikia tesla daug dauzyti arba daug minkyt.Nebutina mineralini del to naudot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 15, 11:09)
Šitie čeburėkai pateisino savo pavadinimą SKANIAUSI ČEBUREKAI

RiMami, pritariu visu 100 proc. del cebureku skonio drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif . Kaip tik vakar suradau sita recepta nete, kaz kokiam rusiskam psl. ir isbandziau. Kas dar nebande, tai tikrai verta thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Norejau ka tik ideti recepta, bet ziuriu cia kaip tik RiMami idejo ta pati. Man is 1 porcijos gavosi 14 vnt. delno didzio cebureku. Kas man patiko, kad ypač tikslios proporcijos neatimti neprideti. Tiesa, pagal recepta, autore dar siulo ipilti 1 valg. sauksta degtines, sako, kad su degtine geriau. As taip ir padariau. O i farsa -kefyra, kuris padaro mesa sultingesne. Deja kefyro neturejau. Rusiskas receptas cia, jis toks pats kaip dave RiMami
Jei kam idomu, tikriausiai RiMami nepyks, patikslinsiu proporcijas (matavau su stikline, kurioje suzymeta gradacija skirtingu produktu)
Vandens 1 ir 1/3 yra 320 ml.
Miltai viena 250 ml. stikline yra 150 gr. miltu. Tai viso reikes 600 gr. miltu

Jeigu norite tikru, tai reikia ne kepti o virti alejuje, bet, deja, dabar tai brangus malonumas, tai as kepiau irgi ant keptuves
Atsakyti
sveikutes merginos 4u.gif
katik ir as iskepiau "tarybiniu cebureku", nors jau antra kart kepu ax.gif TIKRAI thumbup.gif ceburekiukai, tik mineralini pyliau...buvo sokiu tokiu nesklandumu miltu truko, lipo prie ranku doh.gif tai aliejum vis rankas patepdavau blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 20, 16:34)
RiMami, pritariu visu 100 proc. del cebureku skonio.  Kas dar nebande, tai tikrai verta  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Kas man patiko, kad ypač tikslios proporcijos neatimti neprideti. Tiesa, pagal recepta, autore dar siulo ipilti 1 valg. sauksta degtines, sako, kad su degtine geriau.


Man irgi šitie super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dabar visada taip darysiu ax.gif O ten iš kur ištraukiau receptą nė žodžio apie degtinę blink.gif blink.gif blink.gif Reiks pasižymėt kitam kartui mirksiukas.gif Ačiū 4u.gif Inočka, tos autorės, kurios šis receptas duotas, labai liuksiški valgių receptai ir kepiniai, beje, jau kažkur rašiau, kad ji iš Lietuvos yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 22 spalio 2008 - 23:19
QUOTE(Fainulka @ 2008 10 20, 13:06)
sveikutes merginos 4u.gif
katik ir as iskepiau "tarybiniu cebureku", nors jau antra kart kepu ax.gif TIKRAI  thumbup.gif ceburekiukai, tik mineralini pyliau...buvo sokiu tokiu nesklandumu miltu truko, lipo prie ranku doh.gif tai aliejum vis rankas patepdavau blush2.gif  lotuliukas.gif

As ir jau isbandziau siuos ceburekus thumbup.gif Labai patiko.Tikri tarybiniai ceburekai.
Atsakyti
Sveikos,oi acius uz receptukus,tiek skaiciau,kad net galva susisuko lotuliukas.gif tai nusprendziau,kad pirmam bandymui pasirinkau paprasta recepta,veliau bandysiu kitus,laaaaaaaaaaaabai skanus gavos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 11, 19:49)
Suradau labai įdomų čeburėkų receptą, pati dar nespėjau išmėginti, bet laaaabai pasitikiu recepto autore, nes visi jos patiekalai, kepinai ir kt.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Recepto originalas ir nuotrauka yra čia

SKANIAUSI ČEBUREKAI



Šiandien kepiau šiuos čeburėkus, nu fantastika wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2006 03 11, 11:10)
TARYBINIAI ČEBUREKAI

Jei darysite viską, kaip rašau čia, gausis gryni tarybiniai čeburekai (kaimynė dar tarybiniais laikasi dirbo čeburėkinėje, tai išmokė, iki šiol tokiu savo šeimynai kepu  thumbup.gif )

Į dubenį pilkit vandenį (geriau iš filtro - jis minkštesnis, todėl tešla bus elastingesnė), berkit druskos, miltus rinkitės aukščiausios rūšies - geresnis glitimas ir vėlgi dėl tešlos kokybės.
Dabar išminkykit tešlą. Aš nelabai žiūriu proporcijų, taciau galite imt stiklinę vandens - jei ruošite 1-2 žmonėms. O miltų berkit tiek, kad minkant nebeliptų prie rankų ir prie indo sienelių. Tuomet pasiimkit  kočėlą ir tą tešlą gerai išmuškit. Taip, taip - išmuskit. Muškit kol pasidarys plokščias paplotys, toliau lenkit pusiau ir vėl muškit ir taip muškit lankstant 5-6 kartus. Tešla paruošta.
Galima ruošti įdarą.
Nepirkit šaldyto faršo - jame kristalizuojasi vanduo ir atvesinus bus labai skystas. Geriau pirkit sveriamą kiaulieną ar avieną (galima maišyti).
Svarbu į mėsą pridėti sviesto bent pora šaukštų, pridėti mėsos prieskonių ar vegetos, druskos, pipirų, susmulkintų svogunų, labai nedaug - pora šaukštų vandens. Viską išmaisykit. Nenustebkit, kad atrodo riebiai. Vanduo ir sviestas bei prieskoniai kepant virs sultiniu ir mėsytė skaniai jame pakeps, o kai valgysit, labai atsargiai, nes mėsa bus labai sultinga ir sultinys gali ištekėti iš vidaus.
Na va, dabar turite tešlą ir mėsą. Formuokit čeburekus.
Iškočiokit tešlos gabaliukus labai labai plonai - kai kočiosit, pastebėsit, kad tešla išties elastinga, nes ji vis trauksis atgal. Taigi, iškočiokit kiek galima ploniau - iki 1-2 mm storio lakštus. Mėsą "išklokit" nestoru sluoksniu ant pusės iškočioto tešlos paplotelio. Palik kraštus, kad galėtumėt sukibdyti, tuomet lenkit iškočiotą lakštą per vidurį ir sulipinkit galus (bet butinai gerai, nes jei kepant prasiskleis - labai šaudys riebalai - juk mėsoje bus sultinys, o vanduo patekęs į karštus riebalus spraigosi, tiesa dėl tos pačios priežasties pažiūrėkit, ar neįplyšo kur tešla (jei pernelyg persistengsit kočiojant) smile.gif
Belieka kepti.
Prieš kepant, įsitikinkit, kad riebalai tikrai gerai įkaite (įmesk mažą, tarp pirštų atžnybtą tešlos gabalėlį į riebalus, jei jis čirkšdamas ir putodamasi škils į paviršių - riebalai įkaitę, o jei nugrimz, dar ne). Čeburėkus kepti apverčiant abi puses.

Svarbu:
1. Nusipirkti aukščiausios kokybės miltus;
2. Naudoti minkštą vandenį;
3. Gerai išmušti tešlą;
4. Į mėsą dėti sviesto ir pilti šiek tiek vandens;
5. Plonai iškočioti tešlą;
6. gerai įkaitinti riebalus (tik neperkaitinti, kad jie nedegtu).
7. Kad čeburėkai nebūtų didesni už kepimo indą ir nepripilti riebalų sklidiną kepimo indą.

Turbūt nereikia sakyti, kad prie čeburekų labai tinka karšta saldi arbata ar sultinys smile.gif
Skanaus  drinks_cheers.gif

essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif essen.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Šešetadienį kepiaua TIKRUS TARYBINIUS ČEBURĖKUS blink.gif thumbup.gif Tešlikė verta dėmesio - greit pasiaro, jokių gumulų, elastinga, neplyštanti, taigi suoer privalgėm.
Tik per kvailą savo galvelę, lėkdama į svečius, paėmiau ir iškepiau visus likusius čeburėkus.. bet pastovėję ant rytojaus jie jau buvo nebeskanūs... schmoll.gif tešla it guminė..
tad patarimasiš patirties, kepkitre tiek, kiek suvalgysit. mirksiukas.gif

ph34r.gif
Dar klausimukas, ar kas bandė šaldyt čeburėkus ir po to kept??? Koks rezultatas?:?? ph34r.gif
Atsakyti