kai prieš porą metų ktaustėmės, pati nustebau kiek ir kokių daiktų buvo prikaupta, tai buvo gera proga išsikupti, dabar stengiuos neapsikrauti - bet visko būna. KArtais tiesiog daiktas nusibosta, bet tai ar mesi - atiduodu mamai, močiutei - tinka pvz visokios žvakidės jai į sodą ir ne tik į sodą, o visokių kitokių tipo "GAL KADA REIKĖS" daiktų nebekaupiu, iš karto paklausiu, gal kam reikės iš artimųjų, jei ne- metu. Rūbus pareinu bent dukart metuose, nereikalingus sudedu i maišelius ir prie konteinerių. Nėr ko kaupt.
Sveikos,
Kadangi mes ruošiames pirkti sau būstą ir gyvenam pas mama, tai kaip sakant kaupiam savo gerbuviuj. Ir šiandien parsinešiau iš RIMI 3 lėkščių rinkinį ir jau antram nebedaug lipdukų surink liko
.
Kadangi mes ruošiames pirkti sau būstą ir gyvenam pas mama, tai kaip sakant kaupiam savo gerbuviuj. Ir šiandien parsinešiau iš RIMI 3 lėkščių rinkinį ir jau antram nebedaug lipdukų surink liko

As irgi iki sio pavasario buvau tokia "turtinga"
net pati issigandau kai pradejau viska traukt i pavirsiu,mat daremes remonta ir keitemes visus baldus.Tai ir sekcija perpus mazesne pirkom,ir spintos naujos kazkaip nebesinorejo apkraut..tai jau savartyno gyventojai jauciu dziaugesi normaliai
tiek turto rade.Dabar jauciames kaip katik vede
atrodo vel viska pradedam nuo 0,bet taip gera sirdy,net kvepuot lengviau
O tas kaupimas kad "gal kada prireiks"nesamone,nieko ten neprireikia
cia tik save apgaudinejam..

Yra ir pas mane nenaudojamų, naujų gautų dar per vestuves ir ne visai naujų daigtų. Taip sutinku , praguli keletą metų ir per tą laiką nenaudoji, bet taip gaila išmest
. Šiaip stengiuosi neprisikrauti, kartas nuo karto apkraustau ir išmetu kas jau pabodę
.

Atsikratyti senų daiktų - dalykas rimtas. reikia didelio ryžto. Senos lėkštės taip atsibodę, bet nedužta ir gana. O išmest lyg ir gaila. Na o senais rūbais jau baigiu atsikratyti - tiesiog be gailesčio išmetu. Tik reikia mesti,kad niekas nematytų, nes kartą išmečiau į konteinerį, o tėtis pamatė ir gražino atgal( dar visai geri, gal prireiks)
Šiaip tai aš toks žmogus, kad nemėgstu apkrautų namų. Todėl visokiausių rakandų stengiuosi nepirkti, nebent jie būtų reikalingi... Nesu pirkusi jokių žvakidžių, statulėlių ar pan.
Jų retkarčiais atsiranda kartu su žiemos šventėmis. O ir jų nekaupiu, jei nepatinka - netyčiom dingsta iš namų.
Kas dėl rūbų, tai kažkada jų turėjau begalę... Gaila išmest, kaupiau - mažu prisireiks... Deja...
Tai vis po truputį, po truputį išmėčiau, išdalinau.. Ir mamą priverčiau perkraustyti spintą... Taip iškeliavo mano mokyklinė uniforma (ta tokia tarybinė), mamos įvairūs gėlėti marškiniai su prailgintom apykaklėm...
O va, vienais metais dalyvavau baliukyje tarybine tema. Oi, kaip gailėjau, kad išmečiau uniformą!!!
Šiais metais persirenginėjom hipiais. Tai pagalvojau, kad būtų gerai turėti mamos gėlėtus marškinius.
Bet džiaugiaus, kad dar nebuvau išmetusi savo kliošinių džinsų. Oi kaip džiaugiaus.
Juk karnavalinių rūbų nuoma netokia ir pigi... Vien už peruko nuomą sumokėjau 20 Lt
Todėl dabar galvoju, kad rūbų vient tik dėl kaupimo kaupti nereiktų, bet va kažkokius išskirtinius, būdingus tam laikotarpiui reiktų pasilikti vieną kitą - pravers per karnavalus
(tik nereikia persistengti
) Ot tada šiek tiek ir sutaupysim...

Kas dėl rūbų, tai kažkada jų turėjau begalę... Gaila išmest, kaupiau - mažu prisireiks... Deja...
Tai vis po truputį, po truputį išmėčiau, išdalinau.. Ir mamą priverčiau perkraustyti spintą... Taip iškeliavo mano mokyklinė uniforma (ta tokia tarybinė), mamos įvairūs gėlėti marškiniai su prailgintom apykaklėm...
O va, vienais metais dalyvavau baliukyje tarybine tema. Oi, kaip gailėjau, kad išmečiau uniformą!!!

Todėl dabar galvoju, kad rūbų vient tik dėl kaupimo kaupti nereiktų, bet va kažkokius išskirtinius, būdingus tam laikotarpiui reiktų pasilikti vieną kitą - pravers per karnavalus

siandien nemazai ismeciau
ryt dar daugiau ismesiu kai , niekas nematys

ryt dar daugiau ismesiu kai , niekas nematys

Ir as ismeciau puse daiktu kai niekas nemate(maziau matys,ilgiau gyvens)

Manau, kuo lengviau daiktas igyjamas, tuo maziau gaila su juo atsisveikinti.
O as esu ,,kaupike"
Ir turbut ne be reikalo: ka as vilkeciau dabar, jei sulieknejusi 10 kg buciau ismetusi ,,per didelius" rubus
Ir kai savo kudikiui viska nuo pirmo iki paskutinio rubelio supirkau pati (tai pirmas vaikas musu giminej
), is savo ,,inteligentisko" atlyginimo uz paprasciausius marskinelius, kelnytes mokedama 10-20 Lt, man nekyla ranka ju ismesti. Ir kaip gerai, jei kas nors atiduoda koki rubeli, nes ne visi juk turi buti nepriekaistingos kokybes, iseiginiai, reikia tiesiog paprastu drabuzeliu kasdienai, kuriuos ne taip lengva isigyti, bet kuriu patogu tureti daug, pavyzdziui, pedkelniu, marskineliu ir pan. Savo mazyles isaugtinius rubelius saugau ir geranoriskai skolinu artimiesiems, nes zinau, kad vienas vaikutis rubeliu nesudevi, ir, nors savo kudikiui kiekvienas nori paties geriausio, gimus vaikuciui ar pasibaigus pasalpu mokejimui kazkokia simtine banke kartais buna geriau, nei tas jausmas, kad savo vaikui pirkau tik idealiai naujus ir puikios kokybes daiktus is prestiziniu parduotuviu
,,Supermamoj" yra temele, kur galima lengvai atsikratyti nebereikalingu daiktu http://www.supermama...howtopic=254209
Turbut nedaug kam is sio forumo dalyviu savigarba leistu eiti ieskoti, gal kaimynas ismete savo vaiko isaugtiniu drabuzeliu, zaislu ar koki dar deveti tinkama megztini ir pan., bet jei kuri supermamyte draugiskai kolegiskai pasiulytu sau jau nebereikalinga daikta, manau, ne viena griebtu
O as esu ,,kaupike"

,,Supermamoj" yra temele, kur galima lengvai atsikratyti nebereikalingu daiktu http://www.supermama...howtopic=254209

Turbut nedaug kam is sio forumo dalyviu savigarba leistu eiti ieskoti, gal kaimynas ismete savo vaiko isaugtiniu drabuzeliu, zaislu ar koki dar deveti tinkama megztini ir pan., bet jei kuri supermamyte draugiskai kolegiskai pasiulytu sau jau nebereikalinga daikta, manau, ne viena griebtu

QUOTE(pelele @ 2008 01 10, 12:07)
Manau, kuo lengviau daiktas igyjamas, tuo maziau gaila su juo atsisveikinti.
O as esu ,,kaupike"
Ir turbut ne be reikalo: ka as vilkeciau dabar, jei sulieknejusi 10 kg buciau ismetusi ,,per didelius" rubus
Ir kai savo kudikiui viska nuo pirmo iki paskutinio rubelio supirkau pati (tai pirmas vaikas musu giminej
), is savo ,,inteligentisko" atlyginimo uz paprasciausius marskinelius, kelnytes mokedama 10-20 Lt, man nekyla ranka ju ismesti. Ir kaip gerai, jei kas nors atiduoda koki rubeli, nes ne visi juk turi buti nepriekaistingos kokybes, iseiginiai, reikia tiesiog paprastu drabuzeliu kasdienai, kuriuos ne taip lengva isigyti, bet kuriu patogu tureti daug, pavyzdziui, pedkelniu, marskineliu ir pan. Savo mazyles isaugtinius rubelius saugau ir geranoriskai skolinu artimiesiems, nes zinau, kad vienas vaikutis rubeliu nesudevi, ir, nors savo kudikiui kiekvienas nori paties geriausio, gimus vaikuciui ar pasibaigus pasalpu mokejimui kazkokia simtine banke kartais buna geriau, nei tas jausmas, kad savo vaikui pirkau tik idealiai naujus ir puikios kokybes daiktus is prestiziniu parduotuviu
O as esu ,,kaupike"

Kažkaip nežinojau, kad yra tokia tema, reikės būtinai ką nors pasiūlyti,o šiap vaikų drabužėlius atidaviau į vaikų namus, taip pat maitinimo kėdutę ir nešynę,dar žadu atiduoti vežimėlį.