Įkraunama...
Įkraunama...

Ką geriau valgyti tik pagimdžius?

as pati po gimdymo koki menesi nenorejau nieko valgyti, nes skonis buvo kazkoks pasikeites, viskas atrode neskanu doh.gif tai maitinausi pagrinde bananais, baronkom ir geriau kmynu arbatele. O veliau stengiausi nevalgyti obuoliu, raugintu kopustu, svieziu darzoviu, bet pilvuko putimo neisvengem...
Atsakyti
mes ir neisvengem,bet dabar tai jau nieko gerai viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Pirmas dienas po gimdymo valgiau viska, bet maziukei prasidejo stiprus pilvo diegliukai, todel emiau visiskai vengti bet kokiu vaisiu ir darzoviu, pieno produktu. Bet praejus menesiui laiko, vaikiuka labai stipriai isbere. Gydytoja deagnozavo alergija nuo mano suvalgyto maisto ir prisake stebeti, ka valgau. Nors emiau kruopsciai rinktis maisto produktus, taciau berimas nenyko pora savaiciu, retkarciais, rodesi, kad net paumedavo. Baisu buvo i savo kudiki ziureti, todel kokius pora/trejeta menesiu savo maisto raciona sumazinau iki rugines duonos, kukuruzu dribsniu, virtos mesos ir bulviu. Pradzioje buvo sunku taip save riboti, bet baime vel pamatyti taip siaubingai isberta savo vaika buvo stipresne uz nora normaliai pavalgyti smile.gif Nuo kokio 4 menesio emiau valgyti viska, vaiko nebekankino pilvo diegliukai, nebebere kunelio, o as ilindau i savo priesnestuminius dzinsus thumbup.gif
Atsakyti
Negalejau valgyt vaisiu ar neapdorotu darzoviu, vaikiukas iskart reaguodavo, pilvuko putimas kankindavo, o jei neziureciau ka valgau jauciu ir diegliai dar mus kankintu... labai skanu man buvo ivairios lengvos sriubytes, vistienos sultinys naturalus, daug skysciu apie 3litrus isgerdavau, pieno produktai, bet veliau teko ju atsisakyti nes berdavo maziuka, bet tai truko iki 3 menesio,velaiu valgiau viska, zinoma stengiausi kuo sveikiau
Atsakyti
Kadangi maitinau vaikiuka, ziurejau, kad nepustu jam pilvuka.
Atsakyti
valgau daug ką. Labai skanu juoda duona, sviestas ir varškės sūris, toks sumuštinis, su juoda saldžia arbata.
Atsakyti
Pradzioje reiketu vengti (arba bent jau maziau valgyt) zaliu vaisiu ir darzoviu 4u.gif o tolau pagal norus ir kudikio reakcija, jeigu maitinat 4u.gif
Atsakyti
Kai pirmą kart mus aplankė pediatrė, ji man patarė valgyt viską, Tik vengti produktų, pučiančių pilvą.
Nepersivalgyt, o valgyt.

Pirmą mėnesį nepasakyčiau, kad turėjau gerą apetitą. Bet va paskui- atsigavau lotuliukas.gif

o šiaip, dėl vaikelio pilvo pūtimo- tai ir tos, kurios valgė "atsargų masitą", ir tos, kurios valgė bet ką- visos man sakė, kad vaikas vis tiek verkdavo dėl pilvuko....

aš pati irgi lyg bandžiau valgyt "tinkamus" produktus....

geriausias patarimas- derinti maistą. nemaišyt daržovių, mėsos ir garnyro visko kartu.
Atsakyti
O man liepė pediatrė vengti pyragų, šokolado ir citrusų. Pirmom dienom valgiau košes (sorų, grikių, perlinių kruopų, bulvių), garintą vištieną, kalakutieną, žuvį, šviežias kriaušes, bananus, jogurtą, varškės sūrį, netgi garintus brokolius ir obuolius, o po to vis daugiau ir daugiau. smile.gif dabar vaikučiui jau 2 mėn. ir valgau viską, apart juodo šokolado, medaus ir aštraus maisto. Jokių bėdų. smile.gif
Atsakyti
Organizmui - ir mamos, ir kūdikio - reikia visų vitaminų ir mineralų, todėl svarbu valgyti įvairų maistą. Manau, kad reikia valgyti viską, tik privengti produktų, nuo kurių labiau pučia pilvuką ar gali alergizuoti. Valgyti vien džiūvėsius ir vandenį tikrai neužtenka.
Atsakyti
As kaangi pagrine valgiau ziuvesius, virta maista ir nesaldinta arbata tai pienas dingo jau po 4 men, o be to ir mazai jo buvo vis reikejo damaitinti vaika misiniais. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2014 10 22, 12:31)
As kaangi pagrine valgiau ziuvesius, virta maista ir nesaldinta arbata tai pienas dingo jau po 4 men, o be to ir mazai jo buvo vis reikejo damaitinti vaika misiniais.  doh.gif

Nemanau,kad nuo to jum pienas dingo.
As pirmus 6men valgiau panasiai kaip jus,o pieno upes tekejo,galejau jame maudytis.
Mano maisto ribojimas tikrai i nauda buvo tiek vaiko pilvuko reikalams,tiek odelei.
Atsakyti