Įkraunama...
Įkraunama...

Nuolatinis mieguistumas, nuovargis

Na bet yra sakoma, kad kai kurie gėrimai, ypač kava, kaip tik varo skysčius lauk iš organizmo, nors joje ir yra vandens g.gif kai kuriose šalyse net yra įprasta stiklinę vandens išgerti po kavos puodelio, kad skysčių balansą atstatyt rolleyes.gif Todėl aš kažkaip linkus abejoti ar galima taip drąsiai teigti, kad bet koks skysčių vartojimas gali atstoti gryną vandenį...

Lygiai taip pat abejoju ar organizmas pats pasiprašo vandens g.gif Na tiksliau, pasiprašyt gal ir pasiprašo, bet ar žmogus pats supranta ko jis nori, ko jam reikia, tai čia dar klausimas. Nebereikalo sakoma, kad kai jauti alkį, pradžioj išgerk vandens, nes gali pasirodyti, kad jautiesi alkanas tik dėl to, kad nori gerti ir to nesuvoki...
Atsakyti
4u.gif ačiū už įdomią informaciją smile.gif

kavą jau seniai nustojau gert, geriu cikoriją, nors kava nėra jau taip blogai, ypač jei reikia spaudimą pakelt, tik man atrodo per daug jos gert yra nesveika. mano mama gerai kavą su citrinos skiltelę, jai skanu lotuliukas.gif bet tokiu būdu gauni papildomai vitamico C, kurį kava būtent ir išplauna.

ir jau antrą dieną man pavyksta išgert daugiau vandens, turiu 0,6 l buteliuką, pripildau ryte ir iki vakaro išgeriu, ir tai jau pasiekimas lotuliukas.gif
Atsakyti
ka kankina mieguistumas, nuovargis, 'nieko nenorejimas' siulau pasitikrinti krauja, man po tokiu simptomu rado mazakraujyste ...
Atsakyti
Taip, visi stimuliatoriai- kava, alkoholis, druskų turintys gėrimai varo skysčius, bet nuo to tik norisi daugiau gerti smile.gif ir aišku, jeigu po kavos puodelio užsimanius atsigerti dar vieną puodą kavos išgeri tai jokio balanso tikrai nepalaikysi. Man tai kažkaip kava, arbata sultys ir pan yra gėrimai kuriuos geriu iš įpročio, prie progos, kaip ritualą ir pan, ne dėl troškulio. Jei troškina, net neateina į galvą gerti kažką kitą nei vandenį.

Aš labai daug kavos geriu, ir tirpios ir iš pupelių. 3-4 puodeliai per dieną. Bet gryno vandens išgeriu dar daugiau. Nežinau ar čia subalansuotai ar ne, bet blogi įpročiai sunkiai miršta biggrin.gif Aš irgi visur su buteliuku vandens vaikštau, tai tokiu tvankiu oru kaip pastaruoju metu pora trejetas susigeria per dieną.. smile.gif
Atsakyti
sveikos perskaicius temele, net akis nusvito, kad esu ne viena, tokia nuleipusi. Man prasidejo kaip pagimdziau leliuka ir tesesi iki dabar ,esu nuolat nuvargus. Dariausi visus tyrimus, bet nieko nerado:(
Atsakyti
Kartais nuolatinis mieguistumas,nuovargis psireiskia esant sutrikus -nervu sistemai. Reiketu pastiprinti -susileisti vitamino B . Ar kazka raminancio pavartoti 4u.gif
Atsakyti
Gal ax.gif cia rasiu bendraminciu. Bijau dienos kai reikes grizti i darba. Atrodo sveika esu, bet kai dirbau, darbinga budavau puse dienos iki pietu. Papietauju ir vsio. Apima miegas, akys limpa, net galvoj uzesys. Taip pratempiu iki darbo galo ir namo nors pusvalandziui prigult. Nepadeda. Dar blogiau. Atrodo miegociau ir miegociau. Ir miegodavau. Tikejausi kad cia del to kad anksti keltis reikedavo. Bet ne. Kiekviena diena.
Dabar kai esu motinystes atostogose irgi kartais uzeina ypac kai tenka nuo ryto papluseti tvarkantis ar prie puodu. Bet paguldzius vaikus ir pati su jais pailsiu.
Jauciu kad cia negerai tokia savijauta. Mano bendradarbes visa diena kaip bitutrs kaip prisuktos, grizusios su vaikais dar ant dviraciu isvaziuoja pasivazinet, o vakare i sokius nuvaro. Tik ne as. Budavo po darbo daugiau nieko nesinori. Tik miegoti g.gif
Atsakyti
uoj mane irgi kankina tas nuovargio ir tinginystes jausmas ... nezinau kaip su juo kovoti unsure.gif
Atsakyti
Nu gi paprastai kovoti. bigsmile.gif Kažkada skundžiausi čia, dabar... biggrin.gif Eikit miegot normaliu laiku, normaliu kelkitės, nes tiek miego trūkumas, tiek jo perteklius, ypač vėlai atsikėlus, labai didina mieguistumą. Ryte kvėpuokit grynu oru (ar bent jau oru lauke), prasimankštinkit (dar geriau, jei grynam ore). Neprisikimškit apsunkinančio maisto. Gerkit energijos suteikiančius vitaminus. Viskas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2012 01 04, 21:18)
Nu gi paprastai kovoti.  bigsmile.gif  Kažkada skundžiausi čia, dabar... biggrin.gif  Eikit miegot normaliu laiku, normaliu kelkitės, nes tiek miego trūkumas, tiek jo perteklius, ypač vėlai atsikėlus, labai didina mieguistumą. Ryte kvėpuokit grynu oru (ar bent jau oru lauke), prasimankštinkit (dar geriau, jei grynam ore). Neprisikimškit apsunkinančio maisto. Gerkit energijos suteikiančius vitaminus. Viskas  bigsmile.gif

Viskas teisingai,viskas imanoma ir viskas daroma,neimanomas visiskai tik vienas dalykas-normaliu laiku keltis,rezultatas-nuolatinis miego trukumas ir nezmoniski kiekiai kavos arba kai kas ir blogesnio uz ja... ax.gif Beje,kai vienu metu kamavo toks nuovargis kad nepajegiau normaliai darbo dienos atlaikyti,rado mazakraujyste man,hemoglobinas buvo sumazejes nedaug,tik siek tiek maziau normos-118,bet pagerus gelezies taip atsigavau,lyg sparnai uzauge butu,ir tos energijos atsirado,net ir su nenormaliu dienos rezimu... biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane lyg ir normalus, bent jau tada buvo, kai pradėjau normaliai gyventi. Iki tol gėriau geležį ir magnį berods. O dar prieš tai buvau nualinusi save darbais, miego ir normalaus maisto trūkumu. Turbūt ir Hb buvo kritęs.
Atsakyti
jei jauciate nuovargi,mieguistume vadinasi nusilpes organizmas verysad.gif ,reikia stiprinti organizma ir daugiau buti gryname ore smile.gif
Atsakyti