Įkraunama...
Įkraunama...

Antklodės kūdikiams, vaikams

noriu savo maziui nupirkti kaldryte - minksta ir silta.
dabar jis miega su tokia medziagine, bet nuolat ja nusispardo.
galvoju, gal jei uzklociau kokia pukine, kuri yra minksta, jam butu ir jaukiau miegoti, ir jis jos taip lengvai nenusimestu, nes ji tokia minksta

kokia jusu patirtis, kuo uzklojate?

gal pukai didelis alergenas?
maciau tokiu minkstu kaldryciu ir is poliesterio - gal geriau tokia?
o gal geriausia vilnonis dekis?

pasidalinkit patirtim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džinė: 25 rugsėjo 2009 - 15:48
Turim ir poliesterinę kaldrytę, ir avies vilnos antklodę. Su pastarąja klojau aną žiemą, nes labai šalta buvo namie. Šią su kaldryte klojau, bet dabar užtenka tik dekučio plono- karšta.
Nežinau, bet aš rinkčiausi poliesterinę gal, nes pūkuose (ir pagalvėse, ir antklodėse) atrodo lengviau uždusti g.gif Nors poliesterinė sintetika, prakaituojama daugiau... Kai pirkom avies vilnos patalus sau, tai pardavėja sakė, kad su jais tinka ir žiemą, ir vasarą, nes jie palaiko tinkamą temperatūrą. Bet vasarą su jais tikrai per karšta blush2.gif Tai dukrytę vilnoniu klojam nebent į lauką tik.
Atsakyti
Labas, as pirkau kukuruzu pluosto kaldra ir pagalve (130 Lt) Atrodo gera, vaikas neperkaista, minksta ir lengva, bet nusispardo biggrin.gif Tada uzkloju savo medvilnine (miegam kartu), bet ir ja nuspiria. Leidziu pabuti be apkloto, jis uzmiega ir vel apkloju. Gal jam per karsta todel ir nusikloja... doh.gif
mano drauge Olandijoje naudoja miegmaisi, kad nenuspardytu, sako ten visos taip daro. As galvoju irgi nusipirkti, bet vis ner kada. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(taniux @ 2008 01 31, 11:44)
Labas, as pirkau kukuruzu pluosto kaldra ir pagalve (130 Lt) Atrodo gera, vaikas neperkaista, minksta ir lengva, bet nusispardo  biggrin.gif  Tada uzkloju savo medvilnine (miegam kartu), bet ir ja nuspiria. Leidziu pabuti be apkloto, jis uzmiega ir vel apkloju. Gal jam per karsta todel ir nusikloja... doh.gif
mano drauge Olandijoje naudoja miegmaisi, kad nenuspardytu, sako ten visos taip daro.  As galvoju irgi nusipirkti, bet vis ner kada. tongue.gif

Aš irgi turiu kukurūzų pluošto antklodėlę Fereti. Bet miegant po ja dukrytei labai atšala rankytės, nors namie ir nešalta, toks ispūdis , kad visai nešildo, nors ir stora pačiupinėjus. Todėl po ja dar užkloju ploną vilnonę skarą, tada nesušala mirksiukas.gif .
Atsakyti
na ką aš galiu pasakyt- reklamos auka tapus... nupirkom mes (tiksliau mama padovanojo) fereti firmos patalus- atseit nekaista, atseit neelergizuoja... ir kaip jūs manote? suprakaituoja mano princesėjuose- nežinau kokioje temperatūroje reiktų su tais patalais miegotž- na nebent atviras balkonas- bet tik dieną- mat naktį ji bet kokias antklodes nusispardo- plikas (tik su pampersu šikniukas kyšo atkištas į šaltį- aš saviškę abntklodę užmetu taip ir miegam (princesės tėtis nuėmė nuo jos lovytės vieną šoną- tai ir maitint patogu- ir miegam kaip ir vienoje lovoje- bet atskirai... blush2.gif
Atsakyti
Nusispardyti leliukus skatina savisaugos instinktas, tai aš saviškės iki šiol visai nekloju - turim šiltą pižamą, po apačia dar bodžiuką pavelku ir nesušąla. Kaldrytę turim, bet taip ir nenaudojam. Net kai miega su mumis, visad nusispardo.
Atsakyti
Musu kaldryte naturali, stora ir nesunki ( irgi patare pardaveja, kad po ja neperkaista ir nesusala, pastovi temperatura...), bet ji kazkaip ''neapgula'' mergytes ( 5 men ir 1 sav.), gal dar per maza ( ugis 70 cm?)? Tenka uzkloti apklotelius ( vilnonis, numegztas kiaurarasciu), ir tada jau kaldra. Neperkaista, nors bute nuolat apie 23. Dar butu idomu, kaip siltai aprengiate leliukus, iki kada guldete su kojinem, kokiom. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 01 31, 13:16)
Musu kaldryte naturali, stora ir nesunki ( irgi patare pardaveja, kad po ja neperkaista ir nesusala, pastovi temperatura...), bet ji kazkaip ''neapgula'' mergytes ( 5 men ir 1 sav.), gal dar per maza ( ugis 70 cm?)? Tenka uzkloti apklotelius ( vilnonis, numegztas kiaurarasciu), ir tada jau kaldra. Neperkaista, nors bute nuolat apie 23. Dar butu idomu, kaip siltai aprengiate leliukus, iki kada guldete su kojinem, kokiom.  ax.gif

Kokio pluošto ta kaldra? Fereti irgi natūralaus pluošto, bet labai išsipūtusi, gerai neapgaubia, gal todėl maniškė po ja šala, o ne prakaituoja, kaip rašė Klepesova (nusispardyti dar nemoka, mums tik 3 mėn. ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 01 31, 14:16)
Neperkaista, nors bute nuolat apie 23. Dar butu idomu, kaip siltai aprengiate leliukus, iki kada guldete su kojinem, kokiom.  ax.gif

Na aš aprengiu tik bodžiuku (smėlinuku kur ties klyniuku susisega ir rankovytės trumpos o ties kojutėm nieko nėra) arba paprasčiausia maikute- jei bandau šilčiau aprengt ji nemiega.
Kojinytės ir mano mažoji... na man gaila vaikučio ir kadangi ji gimė kovo mėn liepą jau buvo be kojinyčių (ilgas pavasaris- o po to staigiai karšta) o žiema? Na aš patarčiau tik su vilnonėm švelniom guldyt- pati pabandyk su kojinytėm miegot- pamatysi bus šalta- kojinės apglaudžia kojytes ir sutrikdo kraujotaką... Kojos pradeda šalt- o vilnonės kojinytės pagerina kraujotaką (aš iki liepos su vilnonėm tokiom plonytėm laikiau- nors nespėdavau užmaut kai ji nusispardydavo (nors vilna spec kūdikiams ir plona, plona... teta mezgė sakė akių dėjo kaip suaugusiam wub.gif ) )
O dėl kaldryčių dabar krūvas turiu: išorė linas vidus poliesteris (na man rodos kaista su jomis tai tik lauke uždedu) dar turiu senobinę tokią vatinę- ją dedu kai balkoną atidarau (mat pietų miegeliui irgi nurengiu princesę) na ir turiu tokią visai paprastutę sintetinę (seniau adialais vadindavo) ir turiu medvilnė o vidui berods poliesteris, o gal vis tik plonai vata? bet su ta nekaista- tai gal plonai vata klota g.gif . Na ir ieškau vilnonės... labai gailiuosi, kad vieną kartą "skuduryne" mačiau- vilnonę iš kupranugario berods vilnos- bet plauta susitraukusi- ir 7Lt kainavo- tada galvojau naują gal geriau nusipirkt dabar gailiuosi- būtų gerai- vasarą kai žemė dar nekaršta ant jo sėdėt galėtų (o naujos gaila gi būtų) blush2.gif
Atsakyti
As saviske nakciai i miegmaisiuka guldau, nes kitaip n kartu reiktu keltis ir apkloti, mat keliauninke ji pas mane - su miegmaisiu ir nakti pirmyn-atgal po lova sliauzioja doh.gif
Atsakyti
Kadangi mano pupa dar maža, nenusispardo, tai kloju avies vilnos dekiuku ar kaldrytė nė nežinau kaip pavadinti.
Atsakyti
Aš užkloju savo megztu vilnoniu dekiuku ir ant viršaus vilnoniu adijaliukas.Super ir pižamyte aprengtas
Atsakyti