
Kokteilis vienai dienai:
1. 500g minkštos liesos (0-0,6%) varškės, kurios baltymingumas 8-10g/100 g. Jei renkatės baltymingesnę varškę (17-22g/100g), prireiks 250 g varškės ir 250 g liesiausio jogurto ar kefyro. Turime penkias porcijas po 100g.
2. 2,5 s.a.* bet kokių vaisių ar uogų.
* s.a. sąlyginis obuolys, t.y. vaisių ar uogų kiekis lygus vidutiniam obuoliui (150-170 g) ir turintis 12-16 g angliavandenių.
(obuoliai, kriaušės, persikai, nektarinai, guavos, pasiflorai, mango, moliūgai, arbūzai, mandarinai, klementinai, apelsinai, citrinos, abrikosai, slyvos, vynuogės, bananai, avietės, mėlynės, braškės, žemuogės, ir bet kokie kiti vaisiai ir uogos, išskyrus ananasus ir kivius (sumaišius su varške apkarsta).
Kiekvienai 100 g porcijai varškės tenka 0,5 s.a. vaisių. Iš viso per dieną suvalgoma 2,5 s.a. (375-400 g) vaisių.
DIENOS MENIU
Pusryčiai
Kokteilis Sibaritas iš dviejų porcijų varškės ir 1 s.a. (bendras kiekis ~360 ml).
Arbata arba kava be cukraus.
Priešpiečiai
Grūdų patiekalas (pasirinktinai): košė (avižinių dribsnių, grikių, nešlifuotų ryžių, ir kt.), pilno grūdo makaronai, makaronai su sėlenomis, pupelės, žirniai. Paruošto patiekalo kiekis apie 200-250 ml (stiklinė). Galima rinktis dvi riekeles pilno grūdo duonos arba duonos su sėlenomis.
Didelė porcija salotų iš šviežių nekrakmolingų daržovių (be virtų bulvių, morkų ir burokėlių; šviežios morkos ir burokėliai leidžiami). Paprastai žmonės suvalgo 250-300 g salotų, kai kurie daugiau.
1 arbatinis šaukštelis nerafinuoto augalinio aliejaus (geriausia alyvų arba linų).
3 vienetai migdolo ar lazdyno riešutų, arba 2 puselės graikiško riešuto, arba 3 alyvuogės, arba 2 arbatiniai šaukšteliai su kaupu maltų linų sėmenų.
20 minučių iki pietų
Kokteilis Sibaritas iš vienos porcijos varškės ir pusės s.a. (iš viso ~180 ml).
Pietūs
Baltyminis patiekalas: vidutinio delno dydžio (be pirštų

Didelė porcija salotų iš šviežių nekrakmolingų daržovių (be virtų bulvių, morkų ir burokėlių; šviežios morkos ir burokėliai leidžiami) su vienu arbatiniu šaukšteliu nerafinuoto augalinio aliejaus (geriausia alyvų arba linų). Minimalus salotų kiekis dvigubai didesnis nei baltyminis patiekalas, maksimalus neribojamas.

Troškintos, virtos ar keptos nekrakmolingos daržovės su vienu arbatiniu šaukšteliu augalinio aliejaus. Gaminimui labiau tinka rafinuotas augalinis aliejus. Burokėlių, bulvių, morkų, moliūgų nedėti!
Į pietų salotas ar virtas daržoves galima įdėti truputį grybų ar žaliųjų žirnelių. Virtas daržoves galima keisti daržovių sriuba su vienu šaukšteliu augalinio aliejaus. Galima rinktis ir mėsos ar paukštienos sultinį, bet būtina kruopščiai pašalinti riebalus (gerai atvėsinus sultinį nugriebti nuo paviršiaus).
Priešpiečių ir pietų salotas galima gardinti neriebiais padažais, kuriuose būtų ne daugiau vieno arbatinio šaukštelio aliejaus. Tam labai tinka padažas su balzamiko actu. Į priešpiečių salotas geriau nedėti jogurtinio ar kitokio padažo iš rauginto pieno.
Druskos dėti labai saikingai.
Vakarienė (pageidautina ne vėliau 18:00)
Kokteilis Sibaritas iš 2 porcijų varškės ir 1 s.a. (iš viso ~360 ml)
Vakare
Didelis puodelis kakavos iš dviejų arbatinių šaukštelių su kaupu kakavos miltelių (be cukraus) ir lieso pieno. Saldiklių geriau vengti. Kakavą galima padalinti į dvi porcijas (po vieną šaukštelį). Kakavą galima gerti ir be pieno gausite gėrimą panašų į karštą šokoladą. Teigiama, kad kakavoje be pieno išlieka daugiau antioksidantų.
Skysčiai dienos metu neribojami, tačiau sulčių neleidžiama (išskyrus citrinų sultis vandens ir salotų pagardinimui). Rekomenduojama išgerti 1,5 2 l vandens, neskaitant kavos ir arbatos (be cukraus ir pageidautina be saldiklių).
Vandenį rekomenduojama gerti 200-500 ml porcijomis:
- tik atsibudus,
- pusvalandį iki valgio,
- 2,5 valandos po valgio,
- po fizinių pratimų,
- kai jaučiate troškulį (netgi valgio metu).